reality check..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mrak

#1 reality check..

Post by mrak »

Zdravo svima,

Prvi put se desilo nekad kad sam imao 16, nagnale me misli da stane pred ogledalo i pitam se - ko sam, sta sam, onda sam poceo zamisljati kako izgleda Nista, svemir i ta pitanja koje (nadam se) svi mi nekad prodjemo. Drzalo me jedno mjesec, nije mi se nista jelo i ni nasta nisam mogo mislit, sve bilo bez okusa, mama me poslala na sve moguce pretrage, sve u redu.

A onda je doslo nedavno ponovo, kako sam preselio i zivio sam sa sobom jedno mjesec, pio puno kafe i radio na nekom projektu, i kako sam preselio u ovaj Bec tako lako i bez ikakvih problema na samom pocetku, nikada neprezivjevsi u sebi taj prelazak, uhvati me neki dan osjecaj nerealnog, onda me uhvati panika od tog osjecaja, pa strah od toga da iz cista mira imam paniku...Elem, drzalo me par dana i smirio sam se, al me sad drzi nevjerovatan filing, neko osjecaj da se sve desava nekom drugom, pricam ja, funkcionisem totalno normalno i racionalno al nekako ko da to sve gledam iz trece perspektive. Nije nikakva (ili se barem nadam :) ludost, ne zamisljam svemirce koji me otimaju i da su svi ljudi roboti (asocijacija na genijalni film das weisse rauschen - bijeli zvuk).

Pitam se jel se nekad nekome desilo nesta slicno?
zili

Post by zili »

kad mnogo boravis U sebi zaboravis da postojis VAN sebe, zato se sam sebi cinis cudnim :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja ponekad pomislim da sam vanzemaljski hologram - špijun na zemlji :roll: :roll: :roll: :roll:
Fair Life

#4 Re: reality check..

Post by Fair Life »

mrak wrote:Pitam se jel se nekad nekome desilo nesta slicno?
Prevazisao si problem. Stojis cvrsto na zemlji i cudis se sebi.

I taj osjecaj koji imas nece dugo potrajati.
Image__ImageObrati paznju na "sense of unreality"
Image
_________
http://www.briefcounseling.com/panic.htm
Defender

Post by Defender »

Nisam bio nikada u slicnoj situaciji a naucio sam se samokontroli,odnosno kontroli straha, u trenutcima kada je tesko i kada pocne da te hvata panika...U zadnje vrijeme nisam u takvim situacijama,ali vjerujem da bi se uspio snaci kada bi se opet ponovilo...

Jedino kada sam trebao da umrem,dvije sedmice se nije znalo hocu li prezivjeti,lezao sam u bolnici u krevetu a zapravo sam bio u nekom drugom svijetu.To su bile naravno halucinacije,svjestam sam toga,ali za mene u te dvije sedmice taj svijet je bio tako stvaran...

Sto se tice razmisljanja o svemiru i slicnim pitanjima,dosta toga je proslo kroz glavu jos u doba puberteta.Ali prije par godina sve se promjenilo.Citao sam Platona,tacnije njegova razmisljanja o svijetu ideja,kao pravom istinskom svijetu, i svijetu cula (materijalni svijet) kao lazni svijet koji je u stvari samo sjenka(lazna slika) istinskog svijeta-svijeta ideja.Nije mi bilo puno toga jasno,i onda u jednom momentu spustio sam knjigu i pogledao kroz prozor u vedro zvjezdano nebo...Odjednom sve sto je Platon rekao postalo mi je kristalno jasno...
Zvijezde su mi pomogle da skontam..;) ...

Jer mnoge zvijezde koje vidimo na nebu i koje za nas i nas svijet postoje u stvari ne postoje jer su davno eksplodirale,samo sto su toliko daleko od nas da ce njihova svjetlost i informacija o njihovom postojanju do nas dolaziti jos stotinama hiljada godina...I onda skontas da je sve ovo u stvari iluzija i da se neko dobro zeza sa nama jer nas je ogranicio na samo pet cula...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

mrak:
"A onda je doslo nedavno ponovo, kako sam preselio i zivio sam sa sobom jedno mjesec, pio puno kafe i radio na nekom projektu, i kako sam preselio u ovaj Bec tako lako i bez ikakvih problema na samom pocetku, nikada neprezivjevsi u sebi taj prelazak, uhvati me neki dan osjecaj nerealnog, onda me uhvati panika od tog osjecaja, pa strah od toga da iz cista mira imam paniku...Elem, drzalo me par dana i smirio sam se, al me sad drzi nevjerovatan filing, neko osjecaj da se sve desava nekom drugom, pricam ja, funkcionisem totalno normalno i racionalno al nekako ko da to sve gledam iz trece perspektive. Nije nikakva (ili se barem nadam ludost, ne zamisljam svemirce koji me otimaju i da su svi ljudi roboti (asocijacija na genijalni film das weisse rauschen - bijeli zvuk). "

..bio bi nenormalan kad sebi takva pitanja i u takve male crnjake ne bi dolazio...biliv mi....i ja cu se preseliti sama (vec sam zivjela sama i osjetila kako je, heh bas u Becu kao i ti), pijem i previse kafe,..i razmisljam o svemu o cemu nekad mislim da ne bih trebala... :) ..proci ce te..pa ce opet doci ..pa opet proci..dok na kraju ne predzes tu fazu, sam ces osjetiti kad je to...kad je predzes napravio si jos jedan korak u zivotu..jedan korak naprijed, hoffentlich! :D

...nego, gdje si ti to u Becu..hocemo praviti grupnjak i u Becu..znam neke raje tamo... :lol: :lol: :lol: :lol:

:P
Post Reply