Različite talasne dužine (blago rečeno)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vojvotkinja

#1 Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Dragi forumaši,

Znam da svi vole da se o njima misli kako su neprikosnovenih osobina, da imaju razumijevanja za sve i sva, pa tako i ja, ali jednostavno znam da to nije istina pa želim ovdje da podijelim sa vama jednu ružnu osobinu, u nadi da će te mi pomoći da je prevaziđem ili da shvatim da je toliko ružna da se ogadim sama sebi ili da možda (samo možda) pronađem jedan realan argument zašto ju imam.
Naime, imam osobu u bliskoj okolini koja je dosta primitivna a dosta visokog mišljenja o sebi.Njene primitivne osobine često moraju biti pravilo za obrazac ponašanja jer ona takva smatra da meni može iste nametnuti samo zato što misli da može.Nije uopšte realna i kad joj neke stvari kažem u lice, onda ona počne da radi sitne zle stvari od kojih ne možeš biti miran i to dovodi do ludila.Često vidim da me posmatra iz ćoška i kada nešto pričam pravi face ili jednostavno upadne u priču sa svojim stavom.Nemam ništa protiv ljudi koji se ne ističu ni po čemu, koji ne traže svoju osobenost nego su tako jednostavno bezbojni, ali kada takvi tu svoju bezbojnost pokušavaju nametnuti drugome i zahtjevati da joj se klanjamo, itekako imam problem.
Nekad mi se jednostavno mrzi gledati u nju.
Znam da trebam ignorisati i trudim se i imati zadršku u komunikaciji sa njom, ali kako godinu dana to radim više nemam snage.
Šta mislite?
stakasa

#2 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by stakasa »

Ako si jaca izmlati je. Ako ne - trpi
Vojvotkinja

#3 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Ne bih stupala u fizički obračun.
sema911s

#4 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by sema911s »

koliko godina imate, pa ti se ona duri pravi face,

ako ona tebi nesto namece nametni i ti njoj,.
Vojvotkinja

#5 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Ja sam u dvadesetim a ona u pedesetim, s tim što se ona ponaša nekad kao da je u 17-tim.
sheilak

#6 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by sheilak »

@vojvotkinja

postoji li mozda mogucnost da si ti tu subjektivna? da mozda drugacije shvatas neke stvari koje ona radi, a koje uopce nemaju namjeru biti agresivne prema tebi? jer cesto pogresno razumijemo druge ljude, njihove rijeci, geste, djela, u zavisnosti i od naseg raspolozenja i od naseg stava prema njima, a da pri tom ona (djela drugih ljudi) nemaju nikakve zle primisli.

no, u svakom slucaju, iskljuci tu osobu iz svog okruzenja, koliko to okolnosti dozvoljavaju. jer svakako tebi steti.
Vojvotkinja

#7 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Postoji mogućnost da sam subjektivna jer sam u većoj mjeri ''uštogljenija'' od većine... I ne podnosim stvari koje većina podnosi.Nekad je to prednost a nekad mana, ovisno od okruženja u kojem si...
kritichar

#8 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by kritichar »

što se družite?
Vojvotkinja

#9 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Radimo zajedno :)
sema911s

#10 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by sema911s »

Vojvotkinja wrote:Radimo zajedno :)
eh pa tako ti je to, ona ti jos nadredjena, moras trpit i ignorisat nema ti druge, jer sve sto pokusas neide,. znam kako ti je prosao tu pricu na proslom poslu,

samo radi sto bolje znas to ce joj najveise smetat
Vojvotkinja

#11 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Nije mi nadređena...Ma pitam se kako mogu osobe TOLIKO biti različite, kvragu!
sema911s

#12 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by sema911s »

nebi valjalo da smo svi isti,

moras trpiti nema ti druge, svi imamo nekoga na poslu ko serenda ko ta tvoja, recimo moja sefica spava i kada se probudi pocne buncat trazit nesto nekoga,

kakva je prema ostalimaa
Vojvotkinja

#13 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Nije mi šefica :D

Prema ostalima, ma ista... Ali svi nekako ta svoja osjećanja prema njoj ( za koja sam se iznenadila da ih imaju, sličnim mojima) nekako kanališu i nađu nešto zajedničko sa njom..a ja baš ništa.Moooooožda nekad nešto malo sitno, ali brzo isfuram... Nekad mi žao žene koliko je ne podnosim, a nekad mi žao mene koliko ona mene ne podnosi :)
Uglavnom smo mi ok... ali mene muči ovaj moj osjećaj...
Vojvotkinja

#14 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Eurosa wrote:
Vojvotkinja wrote:Radimo zajedno :)

Dakle, kolegica...
Ja ovdje ne vidim nikakav problem,tj smatram da je do tebe :D S kolegicom s kojom bas i ne dijelis interese, misljenja,stavove treba da se postavis odmjereno i na distanci,obzirom da je starija,iskusnija,s duznim postovanjem naravno i strogo poslovno.Znaci, ,kako se ti postavis u startu tako se i drugi ophode prema tebi.Tako je u svim zivotnim sferama ne samo na poslu.
Kazes vec godinu je tako,to ce sad kod tebe ici malo teze,moras biti jako suptilna i dati joj do znanja da ti se ne dopadaju njeni postupci,a u isto vrijeme ostati ljubazna i dobronamjerna.

Sve sam to što si navela sprovela, samo muči me ovaj osjećaj, kao što rekoh :roll:
shmizlica

#15 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by shmizlica »

Vojvotkinja wrote:Nije mi nadređena...Ma pitam se kako mogu osobe TOLIKO biti različite, kvragu!
sto ljudi, sto ćudi...to si bar do sad trebala skontati. s obzirom da ne postoji mogućnost da je isključiš iz svog života sve što možeš je prihvatiti je takvu kakva je. radna okruženja su takva da odmjeriš šta i kako možeš sa svakim i tako se prema ljudima i postaviš.....s 90% ljudi sa posla ne bih ni na kafu privatno otišla al to ne znači da na poslu neću sarađivati s njima ako je potrebno. i kad jednom skontaš šta od koga možeš očekivati...ništa te ne može iznenaditi :D uglavnom....smanji očekivanja kad je ona u pitanju. očito je da nikad nećete biti najbolje prijateljice :mrgreen:
sema911s

#16 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by sema911s »

soryy malo cu da budem*****

ali garant nije nikoga uspjela svoga da zaposli pa sada ili je takva osoba ne dozvoljava da joj se pridje, pusti je nek svoje cumura a ti nebrini uvjek ces imat takvih ljudi, ti nemozes mnogo sta promjenit, gledaj da si sto manje sa njom u kontaktu, a taj osjecaj kanalisi u nesto drugo,.
Vojvotkinja

#17 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

Da, tako je to.Ali zašto ona mene ne može prihvatiti takva kakva jesam, a ne stalno me nešto žicati?
Vojvotkinja

#18 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

sema911s wrote:soryy malo cu da budem*****

ali garant nije nikoga uspjela svoga da zaposli pa sada ili je takva osoba ne dozvoljava da joj se pridje, pusti je nek svoje cumura a ti nebrini uvjek ces imat takvih ljudi, ti nemozes mnogo sta promjenit, gledaj da si sto manje sa njom u kontaktu, a taj osjecaj kanalisi u nesto drugo,.
Da, još samo da otkrijem u šta ovaj osjećaj mogu kanalisati a da bude korisno :)
Vojvotkinja

#19 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

eurosa

Joj, da, ali muka mi je što mi ovo ovoliko smeta... I smeta, i smeta i smeta i dalje, i kad sam opuštena totalno.
sema911s

#20 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by sema911s »

Vojvotkinja wrote:Da, tako je to.Ali zašto ona mene ne može prihvatiti takva kakva jesam, a ne stalno me nešto žicati?
takva osoba, imas one dobre (koje su rijetke) i te nazvacemo lose kojih imas mnogo,. jednostavno joj ne odgovaras ili joj ne odgovara niko ti furaj svoj fazon(kada ti ona nesto tako ti onu od tajci pjesmicu zapjevas i sve nestane bar ja takoo)
Vojvotkinja

#21 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

sema911s wrote:
Vojvotkinja wrote:Da, tako je to.Ali zašto ona mene ne može prihvatiti takva kakva jesam, a ne stalno me nešto žicati?
takva osoba, imas one dobre (koje su rijetke) i te nazvacemo lose kojih imas mnogo,. jednostavno joj ne odgovaras ili joj ne odgovara niko ti furaj svoj fazon(kada ti ona nesto tako ti onu od tajci pjesmicu zapjevas i sve nestane bar ja takoo)
Ok :lol: :wink:
sema911s

#22 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by sema911s »

Vojvotkinja wrote:
sema911s wrote:
Ok :lol: :wink:
joj nije tajci pomjesao sam sa nekom drugom situacijom

https://www.youtube.com/watch?v=HIN_EklBhMM
Vojvotkinja

#23 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

eurosa

Hvala ti ali,

Očigledno nemam tih vještina kao ti.
Vojvotkinja

#24 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by Vojvotkinja »

sema

:lol: :lol: Fenomenalan si, hvala :thumbup:
spreca

#25 Re: Različite talasne dužine (blago rečeno)

Post by spreca »

Vojvotkinja wrote:Nije mi nadređena...Ma pitam se kako mogu osobe TOLIKO biti različite, kvragu!
ti si tamo dosla da radis a ne da mijenjas ljude.....to sto tebi smeta kod nje tako i njoj smeta to tvoje
Post Reply