Rafting na Uni

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hiro

#1 Rafting na Uni

Post by Hiro »

Postam temu kao last-minute ideja za 1.Maj,
znam da ce biti dosta Hrvata na raftingu, iako je Una malo udaljena, da provjerim ima li zainteresiranih iz KS?

Image

http://www.una-aqua.com/rafting.html
Rafting je ultimativna grupna aktivnost pogodna za sve vidove avanturističkog druženja.Naša agencija vam nudi 4 etape od kojih svaka ima svoje zašto i zato.Možete birati od više do manje extremnih etapa,od etapa za avanturiste do obiteljskih.

1.Strbački Buk - Račić - Ova etapa se ubraja među kraljevske etape rijeke Une.Sam start etape predstavlja i najzahtjevniji dio a počinje ispod 23,5 metarskog Štrbačkog buka.Kroz etapu imate priliku da vidite i obiđete prirodne pećine,izvore pitke vode čija temperatura iznosi svega 7°c što je i jasan pokazatelj pitkosti rijeke Une kroz čitavu etapu.Pored prirodnih ljepota uživajte i u mnogobrojnim skokovima sa stijena i mostova.Dužina etape iznosi 15 km i traje oko 4 sata. 40 EUR

2.Kostela - Salihovac - Etapa Kostela - Salihovac je etapa koju preporučujemo rafterima svih uzrasta.Radi se o etapi umjerene kategorije koja je pogodna za kupanje,plivanje po brzacima.Ruta traje od 1,5 do 2 sata i iznosi 10 km,stoga ako ste u prolazu a želite kratko rafting iskustvo,ovo je idealno za vas jer nakon kratke stanke možete da nastavite vaš put.Bitno je napomenuti da je na ovoj dionici prošle godine održano evropsko juniorsko prvenstvo u kajaku na divljim vodama. 20 EUR

3.Kostela - Grmuša - Treća etapa iz ponude predstavlja idealnu etapu za odmor,kupanje i druženje.Una je u ovom dijelu puno toplija i samim tim i pogodnija za kupanje.Dužina etape iznosi 15 km i traje oko 3 sata.Duž cijele etape veslate po brzacima i slapovima koji su idealni za avanturističko plivanje.Etapu toplo preporučujemo obiteljima kao i skupinama željni pravog odmora i kupanja. 30 EUR

4.Kostela - Bos. Krupa - Najduža od navedene 4 etape,a iznosi 24 km i traje oko 5-6 sati .Ova etapa obuhvata sve navedeno iz prethodne dvije etape i preporučuje se kao cjelodnevni rafting doživljaj.Plovite kroz poznati grmuški kanjon,koji je jedan od pravih krajiških bisera. 35 EUR

Image

http://www.youtube.com/watch?v=h3DPucVel9M
Last edited by Hiro on 11/04/2009 20:48, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Kuda za 1. Maj

Post by PipiDugaDevetka »

Jeste li ovo smanjili cijene?
Dobra stranica, kratko jasno,...super,...i kada je sve ''dolce vita i holywood'', popravite ovo pod Planinarenje, stoji pogrešno, a treba ''planinski vodiČ''.

Vodić=Provodnik
Vodič=Voditelj

I ja sam, kao certificirani i legalni turistički vodič za Kanton Sarajevo malo smanjio cijene.

Imam ja vozačku ''B'', ali ne mogu biti taksista, nemam licencu.
Isto je tako sa turističkim vodičima, ima neko znanje, položio je ispit, ali nije prijavio svoju djelatnost, nema licencu.

[email protected]
Hiro

#3 Re: Kuda za 1. Maj

Post by Hiro »

Ne znam za cijene, I am just a messenger :)
sve informacije na web adresi ili>

Amidžić Armin
Rafting & Relaxing centre "Una-Aqua"
Račić, 77000 Bihać
Unsko-sanski kanton
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 61 60 43 13
e-mail: [email protected]
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Kuda za 1. Maj

Post by PipiDugaDevetka »

Kriza i recesija svjetska, pa svi moraju smanjiti cijene ako žele da im neko dodje:
1.Strbački Buk - Račić - Ova etapa se ubraja među kraljevske etape rijeke Une.Sam start etape predstavlja i najzahtjevniji dio a počinje ispod 23,5 metarskog Štrbačkog buka.Kroz etapu imate priliku da vidite i obiđete prirodne pećine,izvore pitke vode čija temperatura iznosi svega 7°c što je i jasan pokazatelj pitkosti rijeke Une kroz čitavu etapu.Pored prirodnih ljepota uživajte i u mnogobrojnim skokovima sa stijena i mostova.Dužina etape iznosi 15 km i traje oko 4 sata. 40 EUR
2.Kostela - Salihovac - Etapa Kostela - Salihovac je etapa koju preporučujemo rafterima svih uzrasta.Radi se o etapi umjerene kategorije koja je pogodna za kupanje,plivanje po brzacima.Ruta traje od 1,5 do 2 sata i iznosi 10 km,stoga ako ste u prolazu a želite kratko rafting iskustvo,ovo je idealno za vas jer nakon kratke stanke možete da nastavite vaš put.Bitno je napomenuti da je na ovoj dionici prošle godine održano evropsko juniorsko prvenstvo u kajaku na divljim vodama. 20 EUR

3.Kostela - Grmuša - Treća etapa iz ponude predstavlja idealnu etapu za odmor,kupanje i druženje.Una je u ovom dijelu puno toplija i samim tim i pogodnija za kupanje.Dužina etape iznosi 15 km i traje oko 3 sata.Duž cijele etape veslate po brzacima i slapovima koji su idealni za avanturističko plivanje.Etapu toplo preporučujemo obiteljima kao i skupinama željni pravog odmora i kupanja. 30 EUR

4.Kostela - Bos. Krupa - Najduža od navedene 4 etape,a iznosi 24 km i traje oko 5-6 sati .Ova etapa obuhvata sve navedeno iz prethodne dvije etape i preporučuje se kao cjelodnevni rafting doživljaj.Plovite kroz poznati grmuški kanjon,koji je jedan od pravih krajiških bisera. 35 EUR
Post Reply