Rad na brodu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mustang1

#76 Re: Rad na brodu

Post by Mustang1 »

DON_eARL wrote:Da se upišem i ja. Definitivno ovo mi je uvijek želja bila. Imam i nekog iskustva u boravku na moru, istina turistički, pa mi sam boravak na brodu, u malim kabinama i sl., predstavlja isključivo zadovoljstvo. Još ako se može povezati ugodno sa korisnim, naravno uz malo truda, bilo bi idealno.

Zanima me sljedeće. Kakvi su standardi što se tiče školovanja? Da li engleski jezik mora biti savršen? Ranije iskustvo, moram li znati plivati kao Phelps, i neke slične sitnice?
Nigdje se ne spominje plivanje tako da ne znam to :D :lol: Pa neces ti nositi putnike na ledjima nebitno je to :D Engleski negdje pise da moras solidno znati negdje da moras bas dobro .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#77 Re: Rad na brodu

Post by Velkoski »

bijo ja na brodu prije 2 godina i bijo sam na poziciji transportera luka iz ku'inje sa prvog sprata do one na trećem, radijo sam po 14 sahata u komadu i moradoh da nosim one protupožarne naočare da mi ne bi suze kanule na laminat, bilo je i nekih zgonih crnjkinja al' nejmadoh prezervative pa me bilo strah tako da i sa ote strane nie loše. međutim, plata je bila astronomička i skupijo sam taman da kupim trojku i da metnem zelene felge i još mi ostade da kupim omanji stan i tu sada dovodim koke dakako. znaći moram ovo preporučit', pati te se koju godinu al' se vratite k'o hađija i sve žene vas hoćče.
Mustang1

#78 Re: Rad na brodu

Post by Mustang1 »

Safe Cruise bez iskustva nista :D Da mi je ko rekao da ce mi trebati iskustvo konobara za osiguravanje "dobrog" posla ne bih mu vjerovao :D
princess_di

#79 Re: Rad na brodu

Post by princess_di »

:)
user999

#80 Re: Rad na brodu

Post by user999 »

bez €1.000 troškova ... teško
avio-karta, viza, med.pregled, uniforme, provizija agenciji ...
DanteX

#81 Re: Rad na brodu

Post by DanteX »

Ne znam je li iko postavio ovaj link, ali jedan moj jaran se prijavio preko ovog linka kao card dealer u casinu. Ono šta čujem od njega je da se ne žali. Preko ljeta bude u Sarajevu i jedva čeka da se vrati. Trenutno je negdje oko Brazila. Uglavnom, i ja se želim prijaviti pa da vidim šta drugi govore.

Evo link:
http://www.employment-power.com/
Pisistratus

#82 Re: Rad na brodu

Post by Pisistratus »

DanteX wrote:Ne znam je li iko postavio ovaj link, ali jedan moj jaran se prijavio preko ovog linka kao card dealer u casinu. Ono šta čujem od njega je da se ne žali. Preko ljeta bude u Sarajevu i jedva čeka da se vrati. Trenutno je negdje oko Brazila. Uglavnom, i ja se želim prijaviti pa da vidim šta drugi govore.

Evo link:
http://www.employment-power.com/
Siniša Golac:
Hvala Vam na interesu.
Mi ukrcavamo hotelsko i ugostiteljsko osoblje sa iskustvom.
Uz iskustvo, traze se govorno znanaje engelskog i jos jednog jezika te ddob od 21 do 30 godina.

Pozdrav
Kemal Malovčić

#83 Re: Rad na brodu

Post by Kemal Malovčić »

Pročitah većinom sve, ovdje i na inozemstvo-posao.com/ i više je + nego - utisaka. Još kad bi bilo volje da se ide i sreće da te prime.
Zatamnjena stakla

#84 Re: Rad na brodu

Post by Zatamnjena stakla »

Idi Moke, deri guzove.

Moj haver, fotograf u Finskoj sada. Druga godina, dere pare.
migulica

#85 Re: Rad na brodu

Post by migulica »

Ja sam bila četiri Ugovora na Carnivalu i bilo mi je super... Isla sam preko Employment Powera iz Zagreba...
Prva dva Ugovora sam radila kao konobar, a druga dva sam se prebacila u Gift shop...
Meni je to super iskustvo i preporučila bi ga svakom, ako nema ovdje posla, nema stvarno sta izgubiti čak šta više, upoznaš puno ljudi iz raznih zemalja, putuješ, zezaš se... ma extra
Sto se tiče odlaska, potošila sam oko 1500KM (viza, avio karta, med pregledi)
Zarada oko 1500-2000KM mjesečno zavisi od cruise-a...
Tamo je zeznuto ko konobar raditi jer na brodu je sve plaćeno osim alkoholnih pića, pa se dobro pomučiš dok ne prodaš, od svakog prodanog pića imaš svoj postotoak, Carnival je nama dva puta mjesečno isplaćivao po 50$ i to je to od njih, sve ostalo je na tebi...
Pozicije sa višim ranogom (tipa Purser-recepcioner, IT, Fotografi itd imaju fixne plate)
Ako ima tko kakvih pitanja rado ću pomoći :)
hamzah

#86 Re: Rad na brodu

Post by hamzah »

migulica wrote:Ja sam bila četiri Ugovora na Carnivalu i bilo mi je super... Isla sam preko Employment Powera iz Zagreba...
Prva dva Ugovora sam radila kao konobar, a druga dva sam se prebacila u Gift shop...
Meni je to super iskustvo i preporučila bi ga svakom, ako nema ovdje posla, nema stvarno sta izgubiti čak šta više, upoznaš puno ljudi iz raznih zemalja, putuješ, zezaš se... ma extra
Sto se tiče odlaska, potošila sam oko 1500KM (viza, avio karta, med pregledi)
Zarada oko 1500-2000KM mjesečno zavisi od cruise-a...
Tamo je zeznuto ko konobar raditi jer na brodu je sve plaćeno osim alkoholnih pića, pa se dobro pomučiš dok ne prodaš, od svakog prodanog pića imaš svoj postotoak, Carnival je nama dva puta mjesečno isplaćivao po 50$ i to je to od njih, sve ostalo je na tebi...
Pozicije sa višim ranogom (tipa Purser-recepcioner, IT, Fotografi itd imaju fixne plate)
Ako ima tko kakvih pitanja rado ću pomoći :)
eh ovako koliko traje ugovor jel 1ugovor=1godina ili kako?
kakvo znanje engleskog moras imati?
koliko minimalno godina moras imati (jel vazi ono 21g)?
unaprijed hvala
pozzzz :P :P
boki1987

#87 Re: Rad na brodu

Post by boki1987 »

ne idite ljudi na carnival ni pod razno,moze svaka ali carnival niposto...ja sam se uvjerio na svojoj kozi,a ako vam sluzi ovaj podatak reci cu da je u Americi Carnival vec 3 godine zaredom proglasavana medju top 5 najgorih americkih kompanija pa vi kako hocete....pozzz 8-)
boki1987

#88 Re: Rad na brodu

Post by boki1987 »

a pogotovo ne ici kao asst waiter,ove sto mlate da im je dobro one su u gift shopovima bile i njegovale nokte dok smo mi kao konobari radili po 12 h na dan SVAKI DAN 8 mjeseci!!! malo se raspitajte po forumima i vidjecete da ovo sto pisem da je tako,i ja sam otisao po principu daj sta das i samo da mi je otici...niposto na taj nacin ne ici,strogo po principu za ono sto znate i hocete da radite...pozzzz
meth

#89 Re: Rad na brodu

Post by meth »

boki1987 wrote:a pogotovo ne ici kao asst waiter,ove sto mlate da im je dobro one su u gift shopovima bile i njegovale nokte dok smo mi kao konobari radili po 12 h na dan SVAKI DAN 8 mjeseci!!! malo se raspitajte po forumima i vidjecete da ovo sto pisem da je tako,i ja sam otisao po principu daj sta das i samo da mi je otici...niposto na taj nacin ne ici,strogo po principu za ono sto znate i hocete da radite...pozzzz
Je li barem za dobru kintu? :-D
boki1987

#90 Re: Rad na brodu

Post by boki1987 »

ne druze,kao prvo radis za 1200 dolara (ja sad pricam samo za poziciju konobara)...znas kako je meni biloono prije nego cu otici(bio frontalni kokuz) "joj,uh 1200 dolara x 1.50 km...pa to je 1700 km,pa za to bih neznam ti sta radio.." vjerovatno mnoi od vas misle tako...manite se citanja gluposti po avazu i clanaka ala sobarica zaradila 20.000 usd i slicno za 3 ugovora...jes al u k*rcu....e gledajte sada ovo...ko hoce hoce,bujrum ja sam bio i moje iskustvo sto vam prenosim je dragocijeno...hocete da idete na kruzer???
-da li treba ici na kruzer raditi??? -da,kruzer je super posao ali samo prave kompanije a ne sranja kao sto su Carnival gdje im malo malo nestaje vode i struje

-sta treba znati prije polaska? -obavezno se raspitati za tri stvari ako se ne raspitate a odete donji ste,kolika je plata,koliko se sati dnevno radi i da li imate slobodnih dana...to ni pod razno ne treba zapostaviti.

agencija iz zagreba power/employement ce vam ispricati bajke ali sve je to jedno veliko bull shit i kada dodjete tamo vjerovatno 8 od 10 ljudi ce odmah reci jao pa gdje ja ovo dodjoh(ova 2 preostala sigurno nisu dobri sa glavom)...i da,to nije prvi onaj utisak pa dok se ne naviknete,nego je svaki dan sve gori i gori..zasto...pa fino,ne treba biti mnogo mudar da bi se shvatilo(nazalost to se skonta kad se dodje tek na one kante od carnivalovih brodova)...radi se po 11h na dan (nekada i po 12-13) slobodnog dana nema...NIKAD! uzmete papir i olovku i izracunate 11*7 tj 77 h sedmicno* 4 sedmice tj..preko 300 sati rada,alio kakvog rada!,vjerovatno ce vam supervizor biti neka crncuga iz pizdica ili arogantni Indijac i cinice da vam sve bude puno teze,pa cak i pranje ruka,jer i za to ima princip i nacin na koji se peru ruke...ono malo vremena kad zavrsite smjenu vjerovatno ce te htjeti odspavati (ako se uopste moze spavati na +40 jer klime ne rade u kabinama za osoblje,ja sam npr morao u obliznjoj prodavnici kupiti ventilator...da mi ga je cijenila 200 dolara dao bih bez razmisljanja :-D ) ako pak,ne odlucite spavati nego malo izaci i slikati se ne bi li postavili koju sliku na facebook,a ovdje ce vasi prijatelji svi misliti,jao vidi ga/je jebote na Bahamima,Jamajka...pa on uziva! a dok taj vas isti prijatelj fino izadje u grad kod nas na kafu vi tamo ginete 500 km/h...mjesta sto se obilaze su fenomenalna i to je tacno,ali uglavnom ture idu po istim mjestima i nakom vec dva tri kruza nista vam vise nece biti interesantno...ipak vi tamo idete da zaradite a ne da uzivate a fazon je u tome ako tamo uzivate kad ste slobodni kuci necete donijeti ni 2.000 USD a vjerovatno svacija porodica ili prijatelji od pojedinca koji je na brodu ocekuju da ce se ovaj isti vratiti sa najmanje 10.000 USD a to mozete samo sanjati...kada dodjete sa tako mizernom cifrom,potrosicete je krozneki period,i sta onda??? idi kuci i pkrij se jorganom po glavi :zzzz:

vjerovatno od vas ce mnogi zanemariti moj post,ali vjerujte da ce se svaka osoba koja ode na Carnival sjetiti i mene i ovoga clanka.

Ja ganjam opet na kruzer da idem,govorim Engleski i Spanski i idealan sam za taj posao,imate u Sarajevu u hotelu Grand sad 7 jula intervju za Steiner kompaniju koja je super,ali sada vec znam za koju poziciju,koju kompaniju koliko cu raditi sedmicno sati i imam subotu i nedjelju free,inace manite se corava posla.

znam da sam razvuko prico ali kada bi vam sve negativne stvari napomenuo trebalo bi mi jos 3 ovakva posta...pozitivne stvari na Carnivalu su sledece ko voli nek izvoli...kurvice Indonezanske koje se **** po citav dan,jeftina piva u crew baru i besplatna teretana....napominjem da i to znate da ce vam klosari cak naplatiti i uniformu skojom radite 90 dolara a da ce te istu morati vratiti na kraju ugovora,oni lijepo oprati i prodati nekom novom nesretnom Bosnji...

ako vas jos sta zanima samo pucajte 8-)

pozzzz
boki1987

#91 Re: Rad na brodu

Post by boki1987 »

opet ja...ovo nikako nesmijem zaboraviti napisati a zaboravio u prethodnom postu...
osjecate se lose???imate groznicu,uzmete toplomjer i izmjerite 38.2 temperaturu???
sta to znaci,da ste bolesni???da,vi jeste bolesni ali mozda kod kuce...
...tamo pikaju temperaturu od 39.0 stepeni a ni tad nije sigurno da ce vas pustiti a odmarate nego ce vam dati usrani americki aspirin i reci idi radi...
ako vas puste da odmorite a sutra vi jos gori sa npr 39.5,ne brinite necete ni taj dan raditi,ali treci dan ako se ne pojavite na poslu,mozete polako spremati stvarcice jer vas salju kuci.
Jednog mog druga Makedonca,nazalost momak se posjeko i nije bio u situaciji da radi,i naravno ajde decko cao...momak kumio i molio,cak pokusao raditi sa rasjecenom rukom ali kako nije mogao izdrzati od bolova pomirio se stim da ide kuci...rekli oni njemu fino ides kao Medical off i kuci ti saljemo 60% plate naredna 4 mjeseca...stigao kuci,primio jednu platu,i Carnivalu ni traga ni glasa,a da ce se vratiti tamo sigurno nece (sreca njegova)...tako da ljudi moji,idite na cruise ali ne sranja kao carnival a cuo sam da su slicne i princess i tako te manje neke...royal carribean,steiner,rijecni brodovi i tako,e to je vec prica za druge teme...zelim vam najbolje
boki1987

#92 Re: Rad na brodu

Post by boki1987 »

jeza u ledja wrote:
hodža wrote:
jeza u ledja wrote:Izrabljivanje.

http://www.youtube.com/watch?v=RfOO3lOhuko
http://www.cruisejunkie.com/ot.html

Nemate pojma kako se mozete zajebat. Znam jer sam pricao sa nasim ljudima koji su radili na par krstarenja na kojim sam bio. Ko kaze da mu je dobro, ili je navikao na vrlo lose pa mu je ovo dobro ili laze sam sebe i druge da mu je super.

sve zavisi...

ja poznajem curu koja je magistrirala i već 2 godine radi na kruzeru, i uopšte se ne žali...sobarica je, ima dosta posla, ali izađe oko 7 000 $ mjesečno sa napojnicama...
$7000 mjesecno???? :run:
magistrirala pa radi na kruzeru kao sobarica i zaradjuje $7000?!?!? :lol:
i sta radi u slobodno vrijeme? upeca ribu od pola tone svaki dan?

Toliko zaradi glavni oficir na brodu, bruto.
http://www.thenational.ae/thenationalco ... cean-goers

Plata sobarice ma brodu je izmedju 1400 i 2200 dolara mjesecno, sa napojnicama, bruto i jedna je od slabije placenih pozicija. Plus sobarice uglavnom ne mogu ici van broda jer pripremaju sobe za putnike kad su ovi u luci. Znaci radis ko crnac 12 sati na dan haman bez dana odmora.
http://www.cruiselinesjobs.com

Pa zasto kog vraga mislite da zaposljavaju toliko ljudi iz siromasnih zemalja?

Ima milion clanaka o tome
http://www.lipcon.com/news_archive/news_article3.php

upravo tako jarane bio i vidio,a ta kuja laze
Fidel_Sa

#93 Re: Rad na brodu

Post by Fidel_Sa »

Hajd ako je ko zainteresovan nek mi se javi na pp pa da zaganjamo zajedno :D
swanfilter

#94 Re: Rad na brodu

Post by swanfilter »

Ovaj tip posla nije za nas Bosancerose, osim ako se nekako ne snadjemo. Nije da smo lijen narod, al nismo nit spremni na taj robovlasnicki koncept rada, a na brodovima kao i u Arapskim zemljama. Sama azijska i africka vukojebna gamag, konkurencija opasna ...
migulica

#95 Re: Rad na brodu

Post by migulica »

Ovo sto citam mi je fakat cudno.. doduse ja sam na brodu bila prije 8 godina... da nema klime u sobi, ne mozes biti bolestan ... ja nisam imala takva iskustva fakat...
Ovo moje raje sto su "zaglavili" na brodu.. su se prebacili na Royal Caribbean... koji je po meni daleko bolja kompanija
od Carnivala.. pocevsi od brodova pa nadalje...
Ma u svakom slucaju vrijedi pokusati... uvijek se mozes vratiti u lijepu nam Bosnu :D
DanteX

#96 Re: Rad na brodu

Post by DanteX »

Ja sam dobio mail od Power Employmenta da će biti prezentacija u hotelu Saraj i predintervju, zajedno sa marlintestom iz engleskog jezika.
Zna li iko išta o tome, tj. kakav je taj power employment? :roll:

" Poštovani
Obavjestavam Vas da cemo u utorak 09.07.2013 godine imati predintervju i prezentaciju poslova na kruzerima , u Sarajevu, sa pocetkom u 9.00 casova."
boki1987

#97 Re: Rad na brodu

Post by boki1987 »

pa eto dobro citas a i sama kazes...royal caribbean se ne moze porediti sa carnivalom..a druze o tome sta te ceka u hotelu saraj sve znam
DanteX

#98 Re: Rad na brodu

Post by DanteX »

boki1987 wrote:pa eto dobro citas a i sama kazes...royal caribbean se ne moze porediti sa carnivalom..a druze o tome sta te ceka u hotelu saraj sve znam

Šta me čeka tamo? :D
Zatamnjena stakla

#99 Re: Rad na brodu

Post by Zatamnjena stakla »

Jbg-a buraz ti si otiš'o da radiš k'o konobar. Normalno da ćeš robovat. Još te i taj brod zapao jbte.
boki1987

#100 Re: Rad na brodu

Post by boki1987 »

na marlins testu te ceka sledece....test na laptopu od 50 pitanja i 30 min da uradis...na kraju kompjuter sam izvuce postotak i...70% je minimalno,ispod pa cak i 69 % nisi i cekaj sledecu prili...sta dalje,nakon toga proci ce jedno mjesec,dva i onice vas zvati u zagreb na zavrsni intervju...folovi,golovui,kravatica,vas trema puca(mene je pucala) za sta??? udjes tamo,neki Indijac sjedi i pita vas 3 minute neke nebuloze koje nemaju veze sa vasim poslom,tj samo da se uvjeri da li vi stvarno baratate sa Engleskim...i to je to..bukvalno...nakon tri minute znate da li idete na brod ili ne...ja nisam znao sta cu od srece kad mi je saopsteno da idem...
sta nakon toga?

rok za koji vi morate otici je sest mjeseci..samnom je bilo ljudi koji su otisli nakon dvadesetak dana od tog intervju a ja sam npr cekao 5 mjeseci...bio se uznervozio medjutim to je tako,vi sigurno idete u roku sest mjeseci samo treba da vam dodje letter tj neka vrsta garantnog pisma i tamo pise i datum ukrcaja,grad ama vas sve...prije toga svega samo se mora uraditi ljekarski koji je blago reci debilan i izvaditi vizu u US ambasadi...kada to sve zavrsiti i dodje vam taj letter e tek tada vi dajete agenciji 850 evrica i oni vama salju kartu nekih 3-4 dana pred put,prosto...
Post Reply