Napucati CV+preporuke,,valjda ce se upasti negdje
A i ustedi se najmanje 600,700€
Predstavi se,pitaju te da ispricas cv,gdje si radio,sta su ti bile duznosti,ako je vezano za konobara pitat ce te o jelima iz tvog restorana,o koktelima itd..a ako je sobar npr. pitat ce te kako pospremas sobu,sta prvo radis i tako te glupostiDanteX wrote:Može li mi neko reći, koja su to najčešća pitanja koja postavljaju na razgovoru? Očekujem da će to biti neka glupa i banalna pitanja, plus neka trik pitanja. Ali šta će pitati?
matic.ivan wrote:Poznanik mi je skoro bio 6 mjeseci na brodu, do 14h dnevno radio, ustedio u 6 mjeseci 1.000 EUR.
Odustao
sta te zanima?dinty2 wrote:sta je ovo nema nikogtrebao bih par informacija
koje su najbolje kompanijenocnaptica986 wrote:sta te zanima?dinty2 wrote:sta je ovo nema nikogtrebao bih par informacija
eto link gore sam postavio odgovore na sva ta pitanja.dinty2 wrote:koje su najbolje kompanijenocnaptica986 wrote:sta te zanima?dinty2 wrote:sta je ovo nema nikogtrebao bih par informacija
da li je potrebno radno iskustvo
da li je potreban savrsen engleski ili se moze proci i sa srednjim poznavanjem ?
Potrebno je da imas dobru...dinty2 wrote:koje su najbolje kompanijenocnaptica986 wrote:sta te zanima?dinty2 wrote:sta je ovo nema nikogtrebao bih par informacija
da li je potreban savrsen engleski ili se moze proci i sa srednjim poznavanjem ?
royal caribinan,disney,norwegiandinty2 wrote:koje su najbolje kompanijenocnaptica986 wrote:sta te zanima?dinty2 wrote:sta je ovo nema nikogtrebao bih par informacija
da ga razumijes, pises i pricas. ja ga savrseno razumijem, pisem ali kada dodje do pricanja tu i nisam bas najbolji, ne ide tako tecno pa me to malo mori.nocnaptica986 wrote:royal caribinan,disney,norwegian
zavisi od vrste posla..za pocetne entry level ne, ali za vece obavezno
zavisi sta ti smatras savrsenim....potreban ti je fluent engleski..
Ja sam drug otisao tako kad ovdje nitko ziv nije znao za kruzere... radio na kruzeru 8 godina...ovdje sam pisao pod drugim nickom (dok niasam dobio ban) i cak sam bio na kafi sa jednim forumasom da mu objasnim sta i kako..(ne znam je li otisao )dinty2 wrote:da ga razumijes, pises i pricas. ja ga savrseno razumijem, pisem ali kada dodje do pricanja tu i nisam bas najbolji, ne ide tako tecno pa me to malo mori.nocnaptica986 wrote:royal caribinan,disney,norwegian
a evo recimo za buffet stewarda pise da treba poznavati osnove eng jezika, znaci ovdje bi mogao ja upasti![]()
![]()
Buffet Steward / Stewardess (serving meals, drinks, cleaning tables) - No experience required, some experience preferred. Basic English Language knowledge required. Salary range: $900-1300 U.S. per month, depending on gratuities (tips) from passengers. Strong possibilities for promotion to Bar Steward, Junior Waiter, Assistant Waiter and Waiter.
za ovo malo bolje
Dining Room Junior Waiter / Waitress (assisting dining room assistant waiters, serving meals and drinks) - Some experience required. Fare English Language skills required. Salary range: $1200-1800 U.S. per month, depending on gratuities (tips) from passengers. Possibilities for promotion to Dining Room Assistant Waiter.
uglavnom hvala drug![]()
i tebi @juzna strana
istina 85% posade nema off ali kruzeri se strasno boje norovirusa (proljev,povracanje) koji se moze prosiriti kao kuga pa cim netko dobije simtome ide u izolaciju.. jednom je na nasem brodu za 24 sata se zarazilo preko 1500 gostiju i skoro pola posade....zato kad hoces odmor odes kod doktora,kazes da imas proljev i ides u izolaciju dan-dva iliti u prevodu dan odmora...naravno ako pretjeras sa bolovanjima slijedi metlanelle_tz wrote:"
znaci ti si dobar dio zivota proveo na brodu, svaka cast, ja bi vjerovatno odradio 2-3 ugovora.. ako i to.nocnaptica986 wrote:Ja sam drug otisao tako kad ovdje nitko ziv nije znao za kruzere... radio na kruzeru 8 godina...ovdje sam pisao pod drugim nickom (dok niasam dobio ban) i cak sam bio na kafi sa jednim forumasom da mu objasnim sta i kako..(ne znam je li otisao )dinty2 wrote:da ga razumijes, pises i pricas. ja ga savrseno razumijem, pisem ali kada dodje do pricanja tu i nisam bas najbolji, ne ide tako tecno pa me to malo mori.nocnaptica986 wrote:royal caribinan,disney,norwegian
a evo recimo za buffet stewarda pise da treba poznavati osnove eng jezika, znaci ovdje bi mogao ja upasti![]()
![]()
Buffet Steward / Stewardess (serving meals, drinks, cleaning tables) - No experience required, some experience preferred. Basic English Language knowledge required. Salary range: $900-1300 U.S. per month, depending on gratuities (tips) from passengers. Strong possibilities for promotion to Bar Steward, Junior Waiter, Assistant Waiter and Waiter.
za ovo malo bolje
Dining Room Junior Waiter / Waitress (assisting dining room assistant waiters, serving meals and drinks) - Some experience required. Fare English Language skills required. Salary range: $1200-1800 U.S. per month, depending on gratuities (tips) from passengers. Possibilities for promotion to Dining Room Assistant Waiter.
uglavnom hvala drug![]()
i tebi @juzna strana
poslusaj moj savjet,nauci jezik i onda se prijavi na bolju poziciju..docekao sam i nazalost ispratio bukvalno hiljade ljudi sa ovih podrucja...ove sve pocetne pozicije utily,buffet uglavnom sve sto ima sufiks steward ti je robija..kada sam ja isao 2001 ,imao sam isti problem sa jezikom..bilo je tuc-muc jer nam to nije maternji i nemamo priliku da ga koristimo..ja sam prosao jer tada nije bilo puno raje ali danas je teze ali i mnogo lakse za naucit jezik..imas aplikacije gdje nadjes nekog na drugom kraju svijeta i on ti pomaze da naucis eng.. mozes i sam...zadaj si neku temu (npr sve o gradu sarajevu) i pokusaj da sve ispricas naglas,na eng naravno
rad na brodu nije lagan..svi koji misle da idu tamo na godisnji bolje da ni ne dolazi..fizicki je jako zahtjevno (barem prvih 5-6 mjeseci dok ne oguglate) ali to nije ni priblizno zahtjevno u usporedbi sa psihickim zahtjevima..u vecini slucajeva ljudi odu jer im pukne psiha..