Rad kod kuce

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Maraschino

#76 Re: Rad kod kuce

Post by Maraschino »

Dragi Mirza,

sto si dao, dao si i neka na tome i ostane. Nemoj se vise uvaljivati.

Ja sam procitao oglas kako se moze emigrirati u Australiju i N. Zelan davne 1997 god. Nazovem ja fino i cikica mi kaze da moram da mu posaljem 100 DM po odrasloj osobi da bi on meni poslao formulare. Fino ja u kovertu spakujem 200 DM i posaljem na adresu u Koprivnicu. Nakon par dana dobijam ja fotokopirane formulare i u dnu adresu na koju treba da posaljem. Sve popunim , spakujem i posaljem na adresu u Oklandu. Proslo je nekih dva mjeseca i ja dobijam odgovor kako ja moram da snosim sve troskove procedura do N. Zelanda ( popunjavanje papira, slanje u Rim u ambasadu, moguci odlazak u Rim na razgovor, prijevoz, avio troskovi...). Kada sam kontaktirao tu osobu, rekao je da i njima moram da uplatim 5-6 000 $ i kada sam to sve sabrao i oduzeo, mene bi ta avantura kostala 20 000 DM...

Poenta svega toga je da mi je tip iz Koprivnice uzeo 200 DM ni za sta (za fotokopiju nekog formulara koji mu je tip poslao iz N.Zelanda) a svi su znali da od toga nema nista. :-)

Sve se placa a i ovo iskustvo (uplati mi pa ti ja dodjem) :-) X 1000000000...pa ti sada vidi hoces li taj katalog ili neces.
Mirza984

#77 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

Maraschino wrote:Dragi Mirza,

sto si dao, dao si i neka na tome i ostane. Nemoj se vise uvaljivati.

Ja sam procitao oglas kako se moze emigrirati u Australiju i N. Zelan davne 1997 god. Nazovem ja fino i cikica mi kaze da moram da mu posaljem 100 DM po odrasloj osobi da bi on meni poslao formulare. Fino ja u kovertu spakujem 200 DM i posaljem na adresu u Koprivnicu. Nakon par dana dobijam ja fotokopirane formulare i u dnu adresu na koju treba da posaljem. Sve popunim , spakujem i posaljem na adresu u Oklandu. Proslo je nekih dva mjeseca i ja dobijam odgovor kako ja moram da snosim sve troskove procedura do N. Zelanda ( popunjavanje papira, slanje u Rim u ambasadu, moguci odlazak u Rim na razgovor, prijevoz, avio troskovi...). Kada sam kontaktirao tu osobu, rekao je da i njima moram da uplatim 5-6 000 $ i kada sam to sve sabrao i oduzeo, mene bi ta avantura kostala 20 000 DM...

Poenta svega toga je da mi je tip iz Koprivnice uzeo 200 DM ni za sta (za fotokopiju nekog formulara koji mu je tip poslao iz N.Zelanda) a svi su znali da od toga nema nista. :-)

Sve se placa a i ovo iskustvo (uplati mi pa ti ja dodjem) :-) X 1000000000...pa ti sada vidi hoces li taj katalog ili neces.
Ma hvala Bogu kostalo me samo poziva a i da sam dao tih 25 markica opet i to je neka skola al et sreca pa sam se ranije informisao ovdje mozda bih se i nadavao da nisam ....
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#78 Re: Rad kod kuce

Post by karabaja-x »

to ti je klasicni naguz
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#79 Re: Rad kod kuce

Post by karabaja-x »

ti ljudi i ti njihovi marketniski trikovi to je kriminal ja bi takve odmah u cuzu pa nek tamo posluju
Mirza984

#80 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

karabaja-x wrote:ti ljudi i ti njihovi marketniski trikovi to je kriminal ja bi takve odmah u cuzu pa nek tamo posluju
E da...sto netko rece nek je 10 ljudi po 25 KM ovi lovu uzmu sad pa sad....a narod nasjedne na svasta.... :sad:
leo karan

#81 Re: Rad kod kuce

Post by leo karan »

mirza legendo, gdje se uplacuje za taj katalog, da li na bank. racun ili postom 25KM u papir pa u kovertu?
i kako se zove firma?
imas li ikakav podatak?
Mirza984

#82 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

leo karan wrote:mirza legendo, gdje se uplacuje za taj katalog, da li na bank. racun ili postom 25KM u papir pa u kovertu?
i kako se zove firma?
imas li ikakav podatak?
Vec sam gore pisao kako mi je rekla...nisam isao niti provjeravao...
jedna

#83 Re: Rad kod kuce

Post by jedna »

hahahahahahahahah.... sjetih se, prije nekih 10ak godina (o gospode bože, zar ima toliko?! :D ) prijateljica i ja naletimo na jedan takav oglas. i odemo nas dvije sa njenom mamom na dtu adresu (u pitanju je bila neka američko-njemačka-francuska-blabla...firma). vrata nam otvori cigoš onaj najcrnji i pozva nas unutra (a na vratima piše ŠABAN). a u stanu obdanište djece, jedno drugom do ramena. i tako on nama poče sa pričom kako se radi o sklapanju "anđela" :-D pored nas bila su tu još dva momka od kojih jedan čak i nije bio loš :-D bila je i jedna žena koja im je čak dala 10 maraka koje su tražili za start-up (za neke aplikacije, brošure...). mama od ove drugarice joj je dala broj telefona da joj se javi kad sve to završi i kad krene s poslom d avidi kako joj ide. well...nikad je nije nazvala... :)
Mirza984

#84 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

jedna wrote:hahahahahahahahah.... sjetih se, prije nekih 10ak godina (o gospode bože, zar ima toliko?! :D ) prijateljica i ja naletimo na jedan takav oglas. i odemo nas dvije sa njenom mamom na dtu adresu (u pitanju je bila neka američko-njemačka-francuska-blabla...firma). vrata nam otvori cigoš onaj najcrnji i pozva nas unutra (a na vratima piše ŠABAN). a u stanu obdanište djece, jedno drugom do ramena. i tako on nama poče sa pričom kako se radi o sklapanju "anđela" :-D pored nas bila su tu još dva momka od kojih jedan čak i nije bio loš :-D bila je i jedna žena koja im je čak dala 10 maraka koje su tražili za start-up (za neke aplikacije, brošure...). mama od ove drugarice joj je dala broj telefona da joj se javi kad sve to završi i kad krene s poslom d avidi kako joj ide. well...nikad je nije nazvala... :)
Najnovije vijesti hehe: u postu je stigla posiljka dosla mi notifikacija od poste danas....nazvao sam ovu zenu da je upitam da li ja trebam neki ugovor praviti ili jos nesto uplacivati a ona kaze ne ne morate praviti ugovor, niti ista vise placati a ja cu vama dati adresu gdje ce te se vi besplatno prijaviti ...i kaze da ja ne moram uplatiti ove pare za katalog da me nitko ne tjera na to ...a moja zena insistira da ja to uplatim i uzmem...meni zao ako dam 25 KM da propadnu...a bit ce mi isto zao i ako ne uplatim a ovo bude prava stvar....sad se premisljam jer se ona zauzima za sve ostalo a ne samo za ovaj katalog...neznam sta bih sada uradio...
ružmarin-a

#85 Re: Rad kod kuce

Post by ružmarin-a »

Aurea Mediocritas wrote:
Her Flick wrote:
Aurea Mediocritas wrote:Vjerovatno je prevara u pitanju.
Da im je stvarno stalo, poslali bi ti besplatno uputstvoa onda ti ga mogu naplatiti kad pocnes raditi. Ja mislim da je prevara.
eis
Ma nemojte tako. Mali je naivan i treba mu lijepo objsniti da više ne nasjedne a vi odmah pametni pa navalili sa dvosmislicama i cinizmom.

svašta, onaj ko radi ne razumije onoga ko ne radi, i odmah je naivan, davljenik se za slamku hvata
Mirza984

#86 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

svašta, onaj ko radi ne razumije onoga ko ne radi, i odmah je naivan, davljenik se za slamku hvata[/quote]

Upravo tako :)
ružmarin-a

#87 Re: Rad kod kuce

Post by ružmarin-a »

Mirza984 wrote:
jedna wrote:hahahahahahahahah.... sjetih se, prije nekih 10ak godina (o gospode bože, zar ima toliko?! :D ) prijateljica i ja naletimo na jedan takav oglas. i odemo nas dvije sa njenom mamom na dtu adresu (u pitanju je bila neka američko-njemačka-francuska-blabla...firma). vrata nam otvori cigoš onaj najcrnji i pozva nas unutra (a na vratima piše ŠABAN). a u stanu obdanište djece, jedno drugom do ramena. i tako on nama poče sa pričom kako se radi o sklapanju "anđela" :-D pored nas bila su tu još dva momka od kojih jedan čak i nije bio loš :-D bila je i jedna žena koja im je čak dala 10 maraka koje su tražili za start-up (za neke aplikacije, brošure...). mama od ove drugarice joj je dala broj telefona da joj se javi kad sve to završi i kad krene s poslom d avidi kako joj ide. well...nikad je nije nazvala... :)
Najnovije vijesti hehe: u postu je stigla posiljka dosla mi notifikacija od poste danas....nazvao sam ovu zenu da je upitam da li ja trebam neki ugovor praviti ili jos nesto uplacivati a ona kaze ne ne morate praviti ugovor, niti ista vise placati a ja cu vama dati adresu gdje ce te se vi besplatno prijaviti ...i kaze da ja ne moram uplatiti ove pare za katalog da me nitko ne tjera na to ...a moja zena insistira da ja to uplatim i uzmem...meni zao ako dam 25 KM da propadnu...a bit ce mi isto zao i ako ne uplatim a ovo bude prava stvar....sad se premisljam jer se ona zauzima za sve ostalo a ne samo za ovaj katalog...neznam sta bih sada uradio...
a koji je način plaćanja: pouzećem? ili? raspitaj se...
ružmarin-a

#88 Re: Rad kod kuce

Post by ružmarin-a »

ja sam na malo "čudan" način dobila posao, preuzela rizik i sad sam Bogu hvala zadovoljna

pokušaj da se raspitaš, ko su šta su imaju li website i da li možeš naknadno platiti katalog, jer šatro nemaš novaca i po urađenom bi platio? Imaš li broj te žene koja te je zvala?

ako da provjeri preko bihnet-a po broju koja je adresa ;-)
Mirza984

#89 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

ružmarin-a wrote:ja sam na malo "čudan" način dobila posao, preuzela rizik i sad sam Bogu hvala zadovoljna

pokušaj da se raspitaš, ko su šta su imaju li website i da li možeš naknadno platiti katalog, jer šatro nemaš novaca i po urađenom bi platio? Imaš li broj te žene koja te je zvala?

ako da provjeri preko bihnet-a po broju koja je adresa ;-)
Ima povratna adresa na notifikaciji,zena iz srebrenika...ma onako zena normalna a osjeti se da sad njoj nije puno stalo da ja to uplatim jer kaze kao ako sumnjate u to ne morate uplatiti mozete vratiti nitko vas ne tjera ni na sto...nekako je jednostavno drugacije od svih slucajeva a pogotovo kad je rekla da poslije ne moram placati nikakve ugovore niti ista njima slati vec je to besplatno....tu sam se sad poceo kontati,sto se mene tice ja zaradim solidno sa strane al mene moja zena stisne ovako da ja to ipak provjerim pa eto izgleda da cu morati :D da joj udovoljim i to makar bila i prevara.... :run:
Mirza984

#90 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

a koji je način plaćanja: pouzećem? ili? raspitaj se...[/quote]

Pa u posti se placa po preuzimanju ima sve 25+1 26 KM za platiti....ali moja zena je jednom tako je malo rastresla pa poslala poruku u kojoj je napisala da je narucila katalog al joj kao nije dosao i da je cula da je to prevara pa je ova kad je to procitala zvala poslije non stop...4-5 propustenih bilo a nas nije bilo tu da se javimo... :razz:
ružmarin-a

#91 Re: Rad kod kuce

Post by ružmarin-a »

pa ti slušaj ženu, i daleko ćeš dogurati :D

u svakom slučaju i uspjeh i neuspjeh projekta rada kod kuće pripasat ćeš njenom navaljivanju, al sve za ljubav zar ne?

imaš PP (privatnu poruku) @mirza984
Mirza984

#92 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

ružmarin-a wrote:pa ti slušaj ženu, i daleko ćeš dogurati :D

u svakom slučaju i uspjeh i neuspjeh projekta rada kod kuće pripasat ćeš njenom navaljivanju, al sve za ljubav zar ne?

imaš PP (privatnu poruku) @mirza984
E upravo to sam namjerio....25KM je nista u poredbi sa DOBRIM prigovorom zeni a usput cu joj pokazati da i ja mogu biti u pravu...hehe pa ce iduci put i moje misljenje cijeniti---a ako ispadne da je sve ok onda sam ja nadrljao pa ce te me vi morat spasavat' ovuda po forumu ehhehe 8-)
atko

#93 Re: Rad kod kuce

Post by atko »

Samo nebarci u kakve jabuke ako te zena navraca :lol: :D
Mirza984

#94 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

atko wrote:Samo nebarci u kakve jabuke ako te zena navraca :lol: :D
ehh na sta mene zena nece navratiti....zna da sam dobricina pa to koristi a ona lisica ;-)
Vitamin C

#95 Re: Rad kod kuce

Post by Vitamin C »

Oho, evo ga - bajke i basne. :D
Mirza984

#96 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

Vitamin C wrote:Oho, evo ga - bajke i basne. :D

hehehehehehehheheeeeeeeeeeeeeeeeeee :-)
antonija

#97 Re: Rad kod kuce

Post by antonija »

Rad od kuce nije los, npr neki oblici novinarstva - sportski novinar - moze da radi od kuce + da prati po trenu neke dogadjaje.
MiReLa_M

#98 Re: Rad kod kuce

Post by MiReLa_M »

hehehehehehehe...i ja sam nasjela na tu laž...htjela sam tako ubiti dosadu i iskoristiti svoju kreativnost.to je dokaz kako čovjka fakultetski obrazovanog može saletiti neki nepismeni prevarant...da sam samo našla tu ženu koja me prevarila...ma znaš šta...pa razbila bih je ko zvečku, ne zbog para, nisu to neke pare, već zbog toga što to ljudi shvataju ozbiljno, a oni se izigravaju.neka ih bude sram.koliko su samo bijede izvarali...LJUDI,PRIJE NEGO BILO ŠTA URADITE;DOBRO SE INFORMIŠIRE!!!
Mirza984

#99 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

MiReLa_M wrote:hehehehehehehe...i ja sam nasjela na tu laž...htjela sam tako ubiti dosadu i iskoristiti svoju kreativnost.to je dokaz kako čovjka fakultetski obrazovanog može saletiti neki nepismeni prevarant...da sam samo našla tu ženu koja me prevarila...ma znaš šta...pa razbila bih je ko zvečku, ne zbog para, nisu to neke pare, već zbog toga što to ljudi shvataju ozbiljno, a oni se izigravaju.neka ih bude sram.koliko su samo bijede izvarali...LJUDI,PRIJE NEGO BILO ŠTA URADITE;DOBRO SE INFORMIŠIRE!!!
A sta se desilo? Da nisi mozda kupila taj katalog i ako jesi kako izgleda i sta stoji u njemu? :roll:
duboka_misao

#100 Re: Rad kod kuce

Post by duboka_misao »

samo da sklapanje igracaka ne zavrsi kao sklapanje sex igracaka :D
Post Reply