Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bumboo

#1 Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Post by bumboo »

Dragi forumaši,
nadam se da mi neko od vas može pomoći. Za otprilike 3 sedmice bih trebala ići na službeno putovanje u zemlje EU.
Imam hrvatsku putovnicu izdatu 2005. U međuvremenu sam se udala i promijenila prezime, a nisam mijenjala putovnicu jer mi do sada nije trebala.
Zvala sam HR konzulat u Sarajevu, kažu da mi za izdavanje nove treba cca 4-5 sedmica, a to mi je puno... Ima neka ubrzana procedura, ali za to bih trebala ići u Zagreb, što mi je neizvodljivo.
Šta mislite mogu li putovati sa starom, i da uzmem avionsku kartu na staro prezime? Putovanje je s presjedanjem na 2 aerodroma.
Ako imate kakvih iskustava, please pomozite! Hvala!!
drndalo

#2 Re: Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Post by drndalo »

Mogu te zezati sa razlicitim prezimenima, mada pokusaj mozda krenuti sa vjencanim (ne znam ima li u opstinama i medjunarodni formular za vjencani list, kao sto ima za rodni list) listom kojim ces ako trebadne dokazati da si to ti...

Ili da kupis kartu na djevojacko prezime, sto neko od "organa" mora znati da si se ti udala... Vidi u svojoj firmi koja zna da si udana mogu li oni takvu kartu pravdati kao trosak sto se tice imena, ili im je svejedno...?
Kaiser

#3 Re: Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Post by Kaiser »

Iz ličnog iskustva, dobro ne mog nego moje supruge, znam da ti problem može nastati samo ako ti je karta kupljena na novo prezime. Ako kupiš kartu na prezime koje ti je u putovnici, onda problema neće biti.
Opet kažem, to je moje iskustvo, putovali smo tako često i nikada nismo imali problem.
le piaf

#4 Re: Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Post by le piaf »

Kupi kartu na djevojacko prezime, sigurno neces imati problema :thumbup:
L.e.g

#5 Re: Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Post by L.e.g »

Jesi li dobila domovnicu sa novim prezimenom?
bumboo

#6 Re: Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Post by bumboo »

L.e.g wrote:Jesi li dobila domovnicu sa novim prezimenom?
Jesam!
drndalo

#7 Re: Putovnica HR s djevojačkim prezimenom

Post by drndalo »

Najlakse ti je ipak uzeti kartu s starim prezimenom, jer ako te npr. u Belgiji pocnu peglati, ne moraju znati sta je domovnica...
Post Reply