Putovanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Azra_mo

#1 Putovanje

Post by Azra_mo »

Zdravo, trebam par savjeta oko putovanja..naime za 20 dana idem na put u Rusiju, zanima me sta mogu da ponesem u koferu (Idem avionom), jel mogu imati sa sobom tasnu, da li mogu da ponesem digitalac sa sobom?
alica.k

#2 Re: Putovanje

Post by alica.k »

naravno da mozes.

ne smijes u rucnoj torbi (znaci tasni toj) imati tekucine vise od 100ml, i npr makaze, pincetu, i slicno. ni dezodorans ne prolazi (onaj pod pritiskom, moze onaj roll-on).

u checkiranoj smijes isto ponijet sve sem nekih po logici zabranjenih stvari... imas to negdje na internetu, proguglaj malo.
Mjesanac

#3 Re: Putovanje

Post by Mjesanac »

U kofer stavi sta god hoces. U tasnu sto nosis u avion nemoj stavljati nista "opasno".
pjegica

#4 Re: Putovanje

Post by pjegica »

Ja ti ko i alica savjetujem da ne nosiš makazice i te stvarčice, meni su prošli put uzeli sav pribor za nokte :-) .
Ostalo sve možeš (osim oružja, naravno :D ).
alica.k

#5 Re: Putovanje

Post by alica.k »

pjegica wrote:Ja ti ko i alica savjetujem da ne nosiš makazice i te stvarčice, meni su prošli put uzeli sav pribor za nokte :-) .
ni meni nisu dali pincetu da unesem. ali nes vjerovat, kad smo se vratili cekala me na nekakvom info pultu gdje sam je i ostavila...
pjegica

#6 Re: Putovanje

Post by pjegica »

alica.k wrote:
pjegica wrote:Ja ti ko i alica savjetujem da ne nosiš makazice i te stvarčice, meni su prošli put uzeli sav pribor za nokte :-) .
ni meni nisu dali pincetu da unesem. ali nes vjerovat, kad smo se vratili cekala me na nekakvom info pultu gdje sam je i ostavila...
Blago tebi. Meni nisu ništa rekli, već su samoinicijativno uzeli bez ikakvog pitanja. Nisu se potrudili da vrate. Još uvijek zamišljam onog lika kako rezucka nokte mojim makazama :-D .
haubica_i_to_teshka

#7 Re: Putovanje

Post by haubica_i_to_teshka »

pjegica wrote:
alica.k wrote:
Blago tebi. Meni nisu ništa rekli, već su samoinicijativno uzeli bez ikakvog pitanja. Nisu se potrudili da vrate. Još uvijek zamišljam onog lika kako rezucka nokte mojim makazama :-D .
A shta bi tek sa pincetom mogao da radi ?! :-D :oops:
p.s. jesam li bezobrazan ? :-D
pjegica

#8 Re: Putovanje

Post by pjegica »

Vjerovatno mu se nije svidjela, čim je vratio na info pult :-D .
alica.k

#9 Re: Putovanje

Post by alica.k »

pjegica wrote:Vjerovatno mu se nije svidjela, čim je vratio na info pult :-D .
fala bogu svaki dan na tome :D
Azra_mo

#10 Re: Putovanje

Post by Azra_mo »

alica.k wrote:naravno da mozes.

ne smijes u rucnoj torbi (znaci tasni toj) imati tekucine vise od 100ml, i npr makaze, pincetu, i slicno. ni dezodorans ne prolazi (onaj pod pritiskom, moze onaj roll-on).

u checkiranoj smijes isto ponijet sve sem nekih po logici zabranjenih stvari... imas to negdje na internetu, proguglaj malo.
Ma ja sam samo mislila da ponesem digitalni, novac i to je sve...a u kofer bih stavila samo gardarobu..
alica.k

#11 Re: Putovanje

Post by alica.k »

Azra_mo wrote:Ma ja sam samo mislila da ponesem digitalni, novac i to je sve...a u kofer bih stavila samo gardarobu..
ma normalno da smijes. smijes cak i slikat za vrijeme leta. ne smijes kamerom snimat...mene su natjerali da je ugasim.
Azra_mo

#12 Re: Putovanje

Post by Azra_mo »

alica.k wrote:
Azra_mo wrote:Ma ja sam samo mislila da ponesem digitalni, novac i to je sve...a u kofer bih stavila samo gardarobu..
ma normalno da smijes. smijes cak i slikat za vrijeme leta. ne smijes kamerom snimat...mene su natjerali da je ugasim.
aham super..pa dobro napravila bih par slicica..ovaj a kozmetika??Miris?hh..ovo mi je prvi put da putujem negdje sa avionom, :-) :-) tako da ne znam sta mogu nositi, sta ne mogu....
Post Reply