putokaz za banjaluku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jovanbl

#1 putokaz za banjaluku

Post by jovanbl »

Prilicno nevjerovatno, ali primjetio sam da u sarajevu nema ni jedan putokaz za banjaluku.

to znaci kad si stranac i hoces u drugi po velicini grad u bih koji je usput budi receno administrativni centar jednog od dva entiteta u bih, imas problem, naravno ako nemas GPS :)

no salu na stranu, to mi je prilicno iritantno
slavkoimamodilera

#2 Re: putokaz za banjaluku

Post by slavkoimamodilera »

jovanbl wrote:Prilicno nevjerovatno, ali primjetio sam da u sarajevu nema ni jedan putokaz za banjaluku.

to znaci kad si stranac i hoces u drugi po velicini grad u bih koji je usput budi receno administrativni centar jednog od dva entiteta u bih, imas problem, naravno ako nemas GPS :)

Neces vjerovati, ni u Zagrebu nema putokaza za Osijek :wink: Iako je Osijek najveci grad u hrvatskoj istocno od Zagreba ;-) S druge strane u Osijeku postoje putokazi za Zagreb...
karanana

#3 Re: putokaz za banjaluku

Post by karanana »

da li u banjaluci postoje putokazi za sarajevo?
ne pitam ovo da kontriram, nego me interesuje ako vec raspravljamo o ovome.
slavkoimamodilera

#4 Re: putokaz za banjaluku

Post by slavkoimamodilera »

karanana wrote:da li u banjaluci postoje putokazi za sarajevo?
Da, postoje :wink: U oba smjera... i prema B. Gradisci i prema Jajcu ;-) Zato sam i postavio primjer Zagreba i Osijeka :wink:
karanana

#5 Re: putokaz za banjaluku

Post by karanana »

ok. slazem se definitivno sa jovanom, putokaz za banjaluku bi trebao da postoji kod svakog putokaza za recimo zenicu, travnik.....nisam ni od lasvanske petlje primjetio nikakav putokaz za banjaluku.
ladyada

#6 Re: putokaz za banjaluku

Post by ladyada »

ali mens se cini da u BL nema putokaza za jajce .......... zanm da sam se totalno smela prije par godina .......
ladyada

#7 Re: putokaz za banjaluku

Post by ladyada »

karanana wrote:ok. slazem se definitivno sa jovanom, putokaz za banjaluku bi trebao da postoji kod svakog putokaza za recimo zenicu, travnik.....nisam ni od lasvanske petlje primjetio nikakav putokaz za banjaluku.
nesto se nesjecam da je bilo i prije rata napisano ................
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#8 Re: putokaz za banjaluku

Post by A1fa »

Naravno, interesuje ljude kako ce doci najlakse u Lukavicu :D iako me nebi cudilo da ti putokazi za Sarajevo navode prvo prema Brckom i Bijeljini :D
mrtva kokoš

#9 Re: putokaz za banjaluku

Post by mrtva kokoš »

...
Last edited by mrtva kokoš on 12/11/2009 13:29, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#10 Re: putokaz za banjaluku

Post by mrtva kokoš »

slavkoimamodilera wrote:
Da, postoje :wink: U oba smjera... i prema B. Gradisci i prema Jajcu ;-) Zato sam i postavio primjer Zagreba i Osijeka :wink:
mozda je to putokaz za istocno sarajevo :D
nema ni u zenici za sarajevo, nisam znao dok se nisam uvjerio u to licno...
pitam zasto nema kaze jedan covjek ma to ova balavurdija poskidala :-)
triton

#11 Re: putokaz za banjaluku

Post by triton »

u sarajevu nema ni znak za aerodrom, prvi put sam zavrsio duboko u RS-u :D
Nekako s proljeća

#12 Re: putokaz za banjaluku

Post by Nekako s proljeća »

Postoje.
Naravno, nimalo se nemoj iznenaditi da su oni ''blizi zemlji'' a koji su ispisani latinicom, haman pa totalno prefarbani bojom-sprejom...kao uostalom i večina natpisa mjesta i gradova latinicom..
Last edited by Nekako s proljeća on 12/11/2009 13:46, edited 1 time in total.
Maraschino

#13 Re: putokaz za banjaluku

Post by Maraschino »

Nema putokaza ni iz Bijeljine za Tuzlu a u Tuzli kroz citav grad putokazi za Bijeljinu i Zvornik.

Kada idem iz B.Luke moram pratiti svako selo u RS-u da bih dosao do Tuzle ili Bihaca.

Ovaj naslov je samo provokacija i nista vise.
jovanbl

#14 Re: putokaz za banjaluku

Post by jovanbl »

stvari stoje ovako , bez namjere da idealizujem bilo sta bilo gdje, samo faktografski.

znaci u banjaluci postoje putokazi za sarajevo, na svakoj iole znacajnijoj raskrsnici, i to dvojezicni koji usput budi receno nisu (kako to neko receno ) precrtani ili obrisani.
sasvim regularno iz centra banjaluke ili bilo kojeg naselja, ne znajuci unaprijed prateci putokaze sa lakocom mozes pronaci put za sarajevo.

Dalje, za nekog ko je napisao, da je to u stvari putokaz za istocnio sarajevio, jednoasgtavno nije tacno, jer je to putokaz za sarajevo bez ikakvog prefiksa.

Dalje, za onog sto je napisao da u zg ne postoje putokazi za osijek, to jednostavno nije tacno jer oni postoje cesto putujemiz zg pa znam, kao sto postoje i za slavonski brod, a da ne govorim, split rijeku itd.

dalje, za onog ko je napisao da je tema provokacija, defionitvno nije, ko god je cvitao bilo sta sto sam (istina urijetko) ovdje napuisao, zna da ne provociram kad pisem.

To je jednostavno fakat.

ako neko misli da je to normalno i opravdano, praaaaavo bi volio cuti obrazlozenje tog stava
Vragolan

#15 Re: putokaz za banjaluku

Post by Vragolan »

jovanbl wrote:
stvari stoje ovako , bez namjere da idealizujem bilo sta bilo gdje, samo faktografski.

znaci u banjaluci postoje putokazi za sarajevo, na svakoj iole znacajnijoj raskrsnici, i to dvojezicni koji usput budi receno nisu (kako to neko receno ) precrtani ili obrisani.
sasvim regularno iz centra banjaluke ili bilo kojeg naselja, ne znajuci unaprijed prateci putokaze sa lakocom mozes pronaci put za sarajevo.

Dalje, za nekog ko je napisao, da je to u stvari putokaz za istocnio sarajevio, jednoasgtavno nije tacno, jer je to putokaz za sarajevo bez ikakvog prefiksa.

Dalje, za onog sto je napisao da u zg ne postoje putokazi za osijek, to jednostavno nije tacno jer oni postoje cesto putujemiz zg pa znam, kao sto postoje i za slavonski brod, a da ne govorim, split rijeku itd.

dalje, za onog ko je napisao da je tema provokacija, defionitvno nije, ko god je cvitao bilo sta sto sam (istina urijetko) ovdje napuisao, zna da ne provociram kad pisem.

To je jednostavno fakat.

ako neko misli da je to normalno i opravdano, praaaaavo bi volio cuti obrazlozenje tog stava
jeste sve je to tako, zato na raskrsnici u Doboju (na M17), velika tabla sve na cirilici
hajd, lako mi je za nas znamo citati i cirilicu, a sta cemo za turiste koji bi autom da se provozaju i dodju tako na raskrsnicu sta onda, onda treba da se zahvale Bogu na gps-u

jovo vidi se da si temo postavio sa ciljem provokacije
moj savjet ti je da pocnes sa lijecenjem od nacionalizma i oo opterecenja i zadojenosti od istog

guzi sta u zivotu, imat ces kad o tome razmisljati, kad cuna omlohavi
karanana

#16 Re: putokaz za banjaluku

Post by karanana »

vragolane, a zasto je svaki cirilicni znak do mostara posaran i prekrizen? zasto je to manje divljacki nego ta tabla u doboju?
ins

#17 Re: putokaz za banjaluku

Post by ins »

jovanbl wrote:Prilicno nevjerovatno, ali primjetio sam da u sarajevu nema ni jedan putokaz za banjaluku.

Ja bih odma' referendum o otceplenju! Pisi Dodiku ne nama!
jovanbl

#18 Re: putokaz za banjaluku

Post by jovanbl »

Vragolan wrote:
jovanbl wrote:

To je jednostavno fakat.

jeste sve je to tako, zato na raskrsnici u Doboju (na M17), velika tabla sve na cirilici
hajd, lako mi je za nas znamo citati i cirilicu, a sta cemo za turiste koji bi autom da se provozaju i dodju tako na raskrsnicu sta onda, onda treba da se zahvale Bogu na gps-u

jovo vidi se da si temo postavio sa ciljem provokacije
moj savjet ti je da pocnes sa lijecenjem od nacionalizma i oo opterecenja i zadojenosti od istog

guzi sta u zivotu, imat ces kad o tome razmisljati, kad cuna omlohavi
za doboj se ne sjecam moguce je da je tako kako si napisao, sto je lose takodje ( naravno puno je losije kad nema ni na jednom pismu).

no , kako rekoh nisam imao namjeru da idealizujem stanje bilo gdje, nego sam samo iznio cinjenice.

a ovaj dio oko tvoje brige za moj seksualni zivot je pravo dirljiv , pa necu kvariti utisak koji si ostavio komentarusuci ga, jer ono sto pises o meni ne govori nista, a o tebi ponesto :)

i zadnje, tvrdnja oko mog nacionalizma, hmmm ocito tu percepciju izvlacis iskljucivo iz mog pseudonima jovanbl, jer iz niceg drugog nemas osnova, stoga i to opet govori o tebi drugar :)
Vragolan

#19 Re: putokaz za banjaluku

Post by Vragolan »

karanana wrote:vragolane, a zasto je svaki cirilicni znak do mostara posaran i prekrizen? zasto je to manje divljacki nego ta tabla u doboju?
pa i tim molerima bi savjetovao isto kao i jovi, treba vise da guze

evo jedno pitanje za jovu da li je RS zemlja cirilice

jer ja sam prije mjesece dana isao za BL preko Dervente i Prnjavora i naletim tako na "reklamu" objesenu preko ceste i u sred vukojebine na kojoj pise "DOBRODOSLI U ZEMLJU CIRILICE" naravno pisano cirilicom
jovanbl

#20 Re: putokaz za banjaluku

Post by jovanbl »

Vragolan wrote:
karanana wrote:vragolane, a zasto je svaki cirilicni znak do mostara posaran i prekrizen? zasto je to manje divljacki nego ta tabla u doboju?

jer ja sam prije mjesece dana isao za BL preko Dervente i Prnjavora i naletim tako na "reklamu" objesenu preko ceste i u sred vukojebine na kojoj pise "DOBRODOSLI U ZEMLJU CIRILICE" naravno pisano cirilicom
ne odgovaram na glupa pitanja :)
Vragolan

#21 Re: putokaz za banjaluku

Post by Vragolan »

@jovo
vidis koliko si opterecen nacionalizmom, samim tim sto ssi rekao da izvlacim zakljucke iz tvog nicka
pa stvarno

helem, necu da se prepucavam na tu temu

nego drugi pot kad budes isao iz pravca Sarajeva za Doboj, BL. B. Brod itd itd
i ako slucajno stanes na tom semaforu pogledaj u lijevo i vidjet ces tablu, putokaz, i vidjet ces da je sve cirilicom pisano, meni licno ne smeta, sto se mene tice moze i sumerskim pismom, ja znam put, ali sta sa turistima koji ne znaju citati cirilicu
Vragolan

#22 Re: putokaz za banjaluku

Post by Vragolan »

jovanbl wrote:
Vragolan wrote:

ne odgovaram na glupa pitanja :)
:thumbup:
ocekivan odgovor
BosanaC100/100

#23 Re: putokaz za banjaluku

Post by BosanaC100/100 »

1.jovanbl - Aspolutno se slazem sa tvojom tvrdnjom da je velika glupost sto u Sarajevu nema putokaza za Banjaluku.Trebalo bi da imamo putokaze u svakom nasem gradu za sve vece centre BIH.
2.Jovane jedan besplatan savjet.Znas da su svi ljudi u BIH veoma osjetljivi na takva pitanja pa makar neki ostali to smatrali nekom bezvezarijom.Zato ti je uvijek bolje krenuti "iz svoje mahale" kolko god to glupo zvucalo.

Ja licno ne putujem na relaciji Sa-BL pa to nisam ni primjetio, ali jesam primjetio da je kompletna Tuzla oznacena smijerovima za Beograd i Bijeljinu, a skoro mi rodjak dolazi iz Hr i zali se kako je lutao nekim selima jer naprosto niti na jednoj raskrsnici(RS) nije naisao na putokaz za Tuzlu(koja je 3 po velicini grad u BIH).Skoro su postavili jednu stidnu tablicu na izlazu iz Bijeljine na kruznom toku.Tabla je pisana samo cirilicnim prismom i velicine je table naziva ulice.Mislim da je to sramota.Ista sramota kao i ona u Sarajevu sto nema putokaza za Banjaluku.
delightful

#24 Re: putokaz za banjaluku

Post by delightful »

lock
лок
Locked