Udjem u Sud ( lijepo su ga obnovili a sve se nema) i dodjem na INfo pult... pitam za instrukcije i dobijem odgovor: 10 maraka takse
platim taksu
Pogledam po vratima soba nigdje ne pise ono sto meni treba... ponovo krenem za Info pult... ovaj put sa vise ocekivanja, jer sam platila vaznu taksu... i dobijem odgovor: druga vrata desno
Udjem na druga vrata desno...
Salter ...
Cickavi covjek uzeo Punomoc, takse i sve to jednim okom osmotrio i odgovor: Ovo se ne ovjerava kod nas, imate notara za te stvari...
Uljudno pitam gdje ima prvi notar kaze meni cicko: Gospodjo imate 20 notara na raspolaganju u gradu Sarajevu... pri tome me mrko poprijeko pogledao kao da sam mu u najmanju ruku ubila pola familije...
Dodjem ponovo na isti INfo pult: kazem kako se ne ovjerava kod njih i kako mi taksa zapravo nije ni trebala. Odgovor: Stani tu mozda ti neko otkupi
Izadjem iz Suda
Krenem u pohod trazenja Notara
nadjem u nekoj zgradi.. trazim ime te osobe nema... tek nakon 10 minuta gledanja u zvona pronadjem ali ne ime nego natpis NOTAR
pozvonim, udjem
na vratima me doceka momak... notar ima stranku u 9 vec je 9 i 10 notar jos nije dosao/la, pa ako mi nije tesko da potrazim drugog notara
pitam koliko ce to trajati radije cu cekati pola sata tu nego dva sata hodati traziti novog...
odgovor: sacekajte
cekala
nakon nekoliko minuta cekanja obavijeste me da ako mi treba notarska obrada mogu doci da oni zapocnu pa kad notar dodje da to sve bude gotovo... pri tome sam zamoljena da dodjem na vrijeme za 20 minuta jer notar koji by the way jos nije stigao ima zakazano u 10
nisam ni znala da notaru moram objasnjavati i broj svojih gaca, jer me za punomoc upitase mnogostosta pa i bracno stanje
prvo mi je receno da ne mogu dobiti
pa onda da mogu oni provjeriti preko interneta to sto im treba
pa ne mogu uci u internet
pa mogu uci uci u internet
ja zazalih dan kad sam uopce htjela bilo koga i bilo sta opunomocavati...
dadoh petobu za potpis i pecat da sam dala punomoc