drndalo wrote:Tako su mislili dok im ja nisam dosao, otkad se ja izuh, jos nisu sebi dosli...Bloo wrote:na londonskom svi skidaju cipele
ja sva sreca ciste carape navukla
drndalo wrote:Tako su mislili dok im ja nisam dosao, otkad se ja izuh, jos nisu sebi dosli...Bloo wrote:na londonskom svi skidaju cipele
hoš ti u minhenBloo wrote:because_of_you wrote:Ja taaako volim aerodrome, avione, piste, uzlijetanje, ono uzbuđenje koje me prati tada....![]()
![]()
I uvijek nostalgično gledam pistu na Ilidži te avione koji uzlijeću...![]()
i trčanje po ogromnom minhenskom aerodromu do gatea 3921'93'1 a imas samo 20 minuta da presjednes, a torba ko ti velika
joj meni takve kao ti gode - vise sam sit klasikeBloo wrote:mada meni ovako perverznoj sam naslov Prvi put na aerodromu asocira na ensto drugo al nevermind
a upucavas se "klasicno"Desert Wind wrote:joj meni takve kao ti gode - vise sam sit klasikeBloo wrote:mada meni ovako perverznoj sam naslov Prvi put na aerodromu asocira na ensto drugo al nevermind![]()
![]()
Magarece_godine wrote:a upucavas se "klasicno"Desert Wind wrote:joj meni takve kao ti gode - vise sam sit klasikeBloo wrote:mada meni ovako perverznoj sam naslov Prvi put na aerodromu asocira na ensto drugo al nevermind![]()
![]()
Mozes ponijeti sta hoces .....ali sve sto poneses narocito kozmetika,kreme i sve tecne proizvode mozes ponijeti ali u CHECKED prtljagi a u carry-on mozes laptop ili ipod ili sta vec imas od elektronike ili mozda neke odjece i tako ......20kg za checked i 7-10kg za carry-on prtljagu(zavisno od drzave) pozzzzmanager2011 wrote:Hvala na odgovorima![]()
Ovi bezveznjakovici nidje veze...mene nije sramota pitat i raspitat se, nego se pravit faca da znam pa se provaljivat ...
Jos jednom hvala svima na odgovoru, a kad prodjem i ja tu svu proceduru moci cu i ja odgovarat ljudima
Pozz
ne skidaju svi, ja sam od jedno 6 puta koliko sam prosla kroz Heathrow/Gatwick mozda jednomn skinula cipeleBloo wrote:Tranquilizer wrote:Meni je presmješno kao tjeraju ljude a narocito djevojke da skidaju štikle, to je da umreš od smjeha
na londonskom svi skidaju cipeleja napravila zastoj dok sam martinke odsnjirala
![]()
britanci su stvarno freakovi za aerodromski security
Ne trazi ni Croatia Airlines da isprintas ako si zapamtio kod, tj. sifru rezervacije, ako nisi onda isprintas.Bloo wrote:Una ragazza wrote:
Ne mora se isprintat karta, ima vec u sistemu...moze zbog sebe al to i nije karta, vec samo potvrda
kartu dobijes na salteru
ja to smatram za elektronsku kartui meni su trazili iz croatia airlinesa da isprintam
al hajde de
ne skodi i da isprinta
Naravno da ces se nacekati na Heathrowu kad svake minute jedan avion sleti, a jedan poleti. Hijlade putnika zna proci u sat vremena. Jedino znam da sam morao izvaditi kajs iz traperica i nista vise. Prosle godine sam putovao u Replayevim tenama koje imaju neke metalne dijelove, tj. nitne kod rupica za pertle i normalno sam prosao detektor, nisam ih morao skidati.Sunrise00 wrote:ne skidaju svi, ja sam od jedno 6 puta koliko sam prosla kroz Heathrow/Gatwick mozda jednomn skinula cipeleBloo wrote:Tranquilizer wrote:Meni je presmješno kao tjeraju ljude a narocito djevojke da skidaju štikle, to je da umreš od smjeha
na londonskom svi skidaju cipeleja napravila zastoj dok sam martinke odsnjirala
![]()
britanci su stvarno freakovi za aerodromski securityali mene uzaaaasno nerviraju oni redovi kad tek sletis
meni se cini da nigdje nikad nisam cekala ko na Heathrowu
i ja sam uzasan panicar
uvijek kontam kad prodjem kroz one detektore ili kad me pipaju da ce naci neki razlog da me privedu
i uvijek mislim da ce mi neko uzeti kofer dok ja cekam da prodjem pasosku kontrolu
Kad sam se vracao iz Londona prosle godine najnormalnije sam unio plasticnu flasu sa vodom koju sam kupio u marketu nakon sto sam prosao pasosku i carnisku kontrolu. Nikad nisam imao problem sa unosom plasticne flase s vodom u avion.because_of_you wrote:Što se tiče vode, na jednom aerodrumu nam rekli da moramo prosuti, baciti šta već. I mi, pošto smo znali kakva je žara na IST aerodromu, ko bi tamo kupovao išta, mi sjeli ko fol pit ćemo sve te litre vodeI skontali da neće više niko pitati za njih, i samo ih vratili nazad u torbe
![]()
Unio si flsu koju si kupio u frei shopu koju obavezno upakuje u providnu kesu,koju po pravilu nesmijes otvarati do ulaska u avion.Osblje aviona ako primjeti moze ti nedozvoliti unijeti istu u avion.Better Man wrote:Kad sam se vracao iz Londona prosle godine najnormalnije sam unio plasticnu flasu sa vodom koju sam kupio u marketu nakon sto sam prosao pasosku i carnisku kontrolu. Nikad nisam imao problem sa unosom plasticne flase s vodom u avion.because_of_you wrote:Što se tiče vode, na jednom aerodrumu nam rekli da moramo prosuti, baciti šta već. I mi, pošto smo znali kakva je žara na IST aerodromu, ko bi tamo kupovao išta, mi sjeli ko fol pit ćemo sve te litre vodeI skontali da neće više niko pitati za njih, i samo ih vratili nazad u torbe
![]()
Hvala, znas li slucajno kako i gdje da to trazim i kome da se obratim? Da li sve kompanije imaju tu opciju i da li bi mi mogli praviti problem na stranom aerodromu?drndalo wrote:To ti je za rucni prtljag, koji ne moze ici pod noge ili iznad glave, nego ga posada odnese tamo iza WC-a... Kad avion sleti, ceka te uz stepenice kojim izlazis...
Apsolutno netacno. Tekucina u kolicinama od preko 100 ml se ne moze pronijeti kroz sigurnosni pregled, koji se obicno nalazi izmedju "vanjskog svijeta" i izlaza tj. gateova... Sve sto se kupi u tom prostoru se moze unijeti na avion, od vode, parfema, pa dalje.spreca wrote:Unio si flsu koju si kupio u frei shopu koju obavezno upakuje u providnu kesu,koju po pravilu nesmijes otvarati do ulaska u avion.Osblje aviona ako primjeti moze ti nedozvoliti unijeti istu u avion.Better Man wrote:Kad sam se vracao iz Londona prosle godine najnormalnije sam unio plasticnu flasu sa vodom koju sam kupio u marketu nakon sto sam prosao pasosku i carnisku kontrolu. Nikad nisam imao problem sa unosom plasticne flase s vodom u avion.because_of_you wrote:Što se tiče vode, na jednom aerodrumu nam rekli da moramo prosuti, baciti šta već. I mi, pošto smo znali kakva je žara na IST aerodromu, ko bi tamo kupovao išta, mi sjeli ko fol pit ćemo sve te litre vodeI skontali da neće više niko pitati za njih, i samo ih vratili nazad u torbe
![]()
U ZG sve sto kupis u frei shopu mozes unijeti u avion a tako je u mnogim aerodromima u svijetu,jer se obicno nalaze posle poslednje kontrole ali pod uslovom da zavarenu plasticnu vrecu ne otvaras do ulaska u avion.U MOskvi do ulaska u avion imas 3 kontrole,na poslednjoj ide izuvanje ,remen/kais skidas i sve stimas u dzepovima vadis u onaj pvc kontejner i onda ides na skener.sarayewo wrote: Apsolutno netacno. Tekucina u kolicinama od preko 100 ml se ne moze pronijeti kroz sigurnosni pregled, koji se obicno nalazi izmedju "vanjskog svijeta" i izlaza tj. gateova... Sve sto se kupi u tom prostoru se moze unijeti na avion, od vode, parfema, pa dalje.
Jedino u rijetkim situacijama potrebno je zadrzati sve to u onoj pakovanoj kesi, kao npr. na SJJ aerodromu gdje je duty-free prije sigurnosne kontrole, ili na aerodromu u Becu gdje se pregled nalazi pred samim ulazom na gate.
Una ragazza wrote:Kako onda u Becu lijepo imas pred sam ulazak u avion one automate pa mozes uzeti vodu i fino u avion, kao sto sam ja...al je to nakon kontrole...
Nego jel moze neko ko je letio sa easy jet da mi odgovori - ok znam smije samo mali kofer/hand luggage ali mogu li pored toga imat i torbu za laptop il tasnu ako ista, ili to pikaju vec kao dvije stvari?? Da mi ne naplate bezze rucnu torbu..
Better Man wrote:Kad sam se vracao iz Londona prosle godine najnormalnije sam unio plasticnu flasu sa vodom koju sam kupio u marketu nakon sto sam prosao pasosku i carnisku kontrolu. Nikad nisam imao problem sa unosom plasticne flase s vodom u avion.because_of_you wrote:Što se tiče vode, na jednom aerodrumu nam rekli da moramo prosuti, baciti šta već. I mi, pošto smo znali kakva je žara na IST aerodromu, ko bi tamo kupovao išta, mi sjeli ko fol pit ćemo sve te litre vodeI skontali da neće više niko pitati za njih, i samo ih vratili nazad u torbe
![]()
samo jedna torba u Easy avion, dimenzija 55x40x20cmUna ragazza wrote:Kako onda u Becu lijepo imas pred sam ulazak u avion one automate pa mozes uzeti vodu i fino u avion, kao sto sam ja...al je to nakon kontrole...
Nego jel moze neko ko je letio sa easy jet da mi odgovori - ok znam smije samo mali kofer/hand luggage ali mogu li pored toga imat i torbu za laptop il tasnu ako ista, ili to pikaju vec kao dvije stvari?? Da mi ne naplate bezze rucnu torbu..