Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Una ragazza

#26 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Una ragazza »

To nasi vidjeli od Svaba :-)

To nikad nisam skontala, mogu u koferu imati 10 boca victoria secret-a i nista, al ako imam kraj sebe mlijeko za tijelo ili parfem e to ne moze... :-)

Minhen je najgori po tom pitanju
drndalo

#27 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by drndalo »

A ja opet na sarajevskom aerodromu pronio flasicu od pola litre vode bez pitanja... U ruksaku... Nije preporucljivo, ali sam zaboravio na nju...

Rucni ako ti vagaju, vagaju ga na check-inu... I stave crvenu traku pregledano na njega...
because_of_you

#28 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by because_of_you »

admir_adoo wrote:
because_of_you wrote:
admir_adoo wrote:Ja samo nisam skontao gdje vagaju onaj rucni prtljag :-)

Nigdje, šuti, i prenesi i 15 kg :lol:
Eh, da sam znao... I jos nesto, posto koristim leca nosio sam u rucnom prtljagu vodu za leca jer sam presjedao (nocio) u Istanbulu. Samo su na nasem aerodromu me peglali za tu bocicu :roll: a u Ist, Bengaziju i Tripoliju bez problema. Nase sam morao moliti da me puste da unesem sa sobom u avion :-)

Ma to je sve kako ti "padne grah"... Npr. ja i moje frendice smo imale ogromne nesesere pune kozmetike i ni na jednom aerodromu nam nisu rekli da je problem... 8-)
drndalo

#29 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by drndalo »

Una ragazza wrote:mogu u koferu imati 10 boca victoria secret-a i nista,
Eh, da si imala na sebi Victorias secret, tek onda ne bi bilo problema... :wink:
Una ragazza

#30 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Una ragazza »

E vodu nekad ne uzimaju nekad uzimaju, kako kad :-) znala sam je prenijeti nekoliko puta... :-)
Una ragazza

#31 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Una ragazza »

because_of_you wrote:

Ma to je sve kako ti "padne grah"... Npr. ja i moje frendice smo imale ogromne nesesere pune kozmetike i ni na jednom aerodromu nam nisu rekli da je problem... 8-)
U njemackoj bi ti rekli, vjeruj :-D
Bloo
Globalna šefica

#32 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Bloo »

mene na londonskom ispreglali zbog vlaznih maramica :roll: manijaci....jedva prezivjeh bez vlaznih maramica
admir_adoo

#33 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by admir_adoo »

drndalo wrote:A ja opet na sarajevskom aerodromu pronio flasicu od pola litre vode bez pitanja... U ruksaku... Nije preporucljivo, ali sam zaboravio na nju...

Rucni ako ti vagaju, vagaju ga na check-inu... I stave crvenu traku pregledano na njega...
Nisam nigdje vidio da vagaju, doduse nisam puno ni putovao osim na pomenute destinacije u proslom postu :-D
because_of_you

#34 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by because_of_you »

@una ragazza

Ionako ne putujem na zapad :D 8-)
Una ragazza

#35 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Una ragazza »

drndalo wrote:
Una ragazza wrote:mogu u koferu imati 10 boca victoria secret-a i nista,
Eh, da si imala na sebi Victorias secret, tek onda ne bi bilo problema... :wink:
A imala..al dzaba :-D
Desert Wind

#36 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Desert Wind »

i gledaj po podovima malo - raji svasta ispada - ja sam se opario jednom postenski kad sam nasao slajpek sa solidnom lovom :D :mrgreen:

salu na stranu - ali ako je neki kontinentalni ili interkontinentalni let imaj sa sobom nekog pica i hrane - jer je na aerodromima redovna gulikozacka cijena svega....

vise puta sam letio i nekad mi je dobrodosla zabava koje nisam imao npr igrice ili nesto slicno, sad ne znam imaju svi aerodromi WIFI i slicno... da prekratis vrijeme...

i da - mislim da ti jos niko nije rekao da se obavezno nacrtas na aerodromu najmanje jedno sat i po prije zvanicnog vremena letenja....
Una ragazza

#37 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Una ragazza »

Ma kakav sat i po na nasem aerodromu, dovoljno sat - i previse :-D nije to istanbulski :lol:
black

#38 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by black »

Una ragazza wrote:Jadna majko... :lol:

Pa zar niko od tvojih bliznjih nije nikada letio??? Da njih pitas... :lol:
cuj jadna majko, momak fino pita, i sta ako nikad nije letio jel to razlog za tvoje cerekanje i podsmjeh, sve pametolozi neki
Bloo
Globalna šefica

#39 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Bloo »

Desert Wind wrote:
i da - mislim da ti jos niko nije rekao da se obavezno nacrtas na aerodromu najmanje jedno sat i po prije zvanicnog vremena letenja....

zeko mu rek'o :angry:

i ah da ak kojim slučajem sletiš na bečki, ne kupuj ništa :D perec 1 euro :roll: kafućino od pola litre 6 eura
Una ragazza

#40 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Una ragazza »

black wrote:
Una ragazza wrote:Jadna majko... :lol:

Pa zar niko od tvojih bliznjih nije nikada letio??? Da njih pitas... :lol:
cuj jadna majko, momak fino pita, i sta ako nikad nije letio jel to razlog za tvoje cerekanje i podsmjeh, sve pametolozi neki
Odgovorila sam, sta je :-)
Bloo
Globalna šefica

#41 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Bloo »

eto nek je sretno i hairli :D

donesi nam štagod fino :D
admir_adoo

#42 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by admir_adoo »

i da - mislim da ti jos niko nije rekao da se obavezno nacrtas na aerodromu najmanje jedno sat i po prije zvanicnog vremena letenja....[/quote]
kad sam se vracao iz tudjine nacrtao sam se 4 sata prije za svaki slucaj :D
Bloo
Globalna šefica

#43 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Bloo »

admir_adoo wrote:i da - mislim da ti jos niko nije rekao da se obavezno nacrtas na aerodromu najmanje jedno sat i po prije zvanicnog vremena letenja....
kad sam se vracao iz tudjine nacrtao sam se 4 sata prije za svaki slucaj :D[/quote]

drago mi je da ima jos panicara :D

>:D<
spreca

#44 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by spreca »

admir_adoo wrote:
because_of_you wrote:
admir_adoo wrote:Ja samo nisam skontao gdje vagaju onaj rucni prtljag :-)

Nigdje, šuti, i prenesi i 15 kg :lol:
Eh, da sam znao... I jos nesto, posto koristim leca nosio sam u rucnom prtljagu vodu za leca jer sam presjedao (nocio) u Istanbulu. Samo su na nasem aerodromu me peglali za tu bocicu :roll: a u Ist, Bengaziju i Tripoliju bez problema. Nase sam morao moliti da me puste da unesem sa sobom u avion :-)
u evropi tu bocicu sumnjam da di ti ko pustio pronijeti,nedaju djeciju hranu neku malu dozu...
admir_adoo

#45 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by admir_adoo »

Bloo wrote:
admir_adoo wrote:i da - mislim da ti jos niko nije rekao da se obavezno nacrtas na aerodromu najmanje jedno sat i po prije zvanicnog vremena letenja....
kad sam se vracao iz tudjine nacrtao sam se 4 sata prije za svaki slucaj :D

drago mi je da ima jos panicara :D

>:D<[/quote]
Hehhe jedva sam cekao taj dan. Kad sam krenuo imao sam strahove od letenja a kad sam trebao da se vracam volio sam avion vise od svega na svijetu. :D
admir_adoo

#46 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by admir_adoo »

u evropi tu bocicu sumnjam da di ti ko pustio pronijeti,nedaju djeciju hranu neku malu dozu...[/quote]
Onda ako budem kad putovao u EU nabacujem cvike :shock:
Una ragazza

#47 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Una ragazza »

Avion je najbolje prevozno sredstvo koje postoji!!! I ne razumijem ljude koji se boje letenja i sl...pa sto svima se desi, desice se i tebi...sta ces panicit bezze :)

I kakva panika ljudi, propustis let eventualno pa sta??? Nije kraj svijeta, koliko je puta meni ostajao kofer i sve, samo kez nabacis i zdravo :)
Bloo
Globalna šefica

#48 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Bloo »

Una ragazza wrote:Avion je najbolje prevozno sredstvo koje postoji!!! I ne razumijem ljude koji se boje letenja i sl...pa sto svima se desi, desice se i tebi...sta ces panicit bezze :)

I kakva panika ljudi, propustis let eventualno pa sta??? Nije kraj svijeta, koliko je puta meni ostajao kofer i sve, samo kez nabacis i zdravo :)

ljudi koji se boje letenja (ja) se uglavnom boje visine :D

ja ne smijem na drugi stepenik od merdevina se popet tako da sam prava srecica u avionu :D
because_of_you

#49 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by because_of_you »

Ja taaako volim aerodrome, avione, piste, uzlijetanje, ono uzbuđenje koje me prati tada.... :) :)

I uvijek nostalgično gledam pistu na Ilidži te avione koji uzlijeću... :sad: :roll:
Desert Wind

#50 Re: Prvi put na aerodromu - savjeti, pomoc itd...

Post by Desert Wind »

i ni slucajno nemoj da nosis kese sa cipsom one velike - ja ponio 2 i bile u torbi ispod sjedista i obe mi eksplodirale prilikom promjene pritiska - sasro se kompletan dio aviona u kojem sam ja bio :lol: :lol: :mrgreen: - sprva nisam skont'o sta je puklo ispod sjedista, poslije kad sam htio da zderem - vidim chipsirana mi torba totale :lol: :mrgreen:
Post Reply