drndalo wrote:Neke kompanije na nekim aerodromima i foto-aparat ne daju mimo torbe... Ali kad sve to stavis u torbu, onda moze... Problem je ako ne moze...amrica wrote:male_okice wrote:narode trebam da letim avionom iz beograda sledeci mjesec, organicena sam prtljagom 10 kg sto nije puno i jako mi to tesko pada ali sta je tu je...medjutim veoma mi je bitno da nosim i laptop sa sobom koji je oko 3kg tezak. Moje pitanje je da li neko zna da li ako ja laptop stavim u njegovu torbu i dodam odvojeno torbi jel i ta njegovo tezina ulazi u tih 10 kg? Znaci ja bih fakticki imala 2 torbe jednu za garderobu higijenu a druga bi bila laptop. Da li to moze tako ili bi mi naplatili to kao dodatnu tezinu ili oduzeli??? Eto ako neko zna molim da mi kaze. Hvala
laptop ne smije biti u torbi, moras ga izvaditi iz torbe i propustiti "kroz" traku.
mislim da se ne racuna se kao prtljag, ne daje se na kontroli na vaganje.
@amrice
Ne mijesaj security-check prije odlaznog gate-a, na kojem se laptop posebno stavi na pregled, nekada sa odvojenom baterijom, sa personalom kompanije na gate-u, koja treba da te pusti u avion, i da ti naplati dodatno ako ima sta...
hm...da li onda treba jos vise da se zabrinem posto mi software nije bas licenciran?