PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zeko071

#76 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by zeko071 »

Luisa wrote:
zeko071 wrote:pozdrav od Ščepe i Dode trenutnoj vlasti u FBiH!!!
Ljudi traze nesto a ne znaju sta?!

Da imaju jesti :x
Ispunjeni in svi uslovi sa jucerasnjom uredbom vlade. prema premijeru, hiljadu korisnika ce ostati bez beneficija jer imaju primanja vise od 2000 KM. ali opet protesti?
bomba

#77 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by bomba »

ladyblue18 wrote:
bomba wrote:
Ne da treba spalit zgradu nego treba i premijera i ostatak vlade zive spalit sa njom ! :x
Razmisljas li ti mozda ima li ljudi koji su u toj zgradi, a koji nemaju gdje?
Policajci od kojih je bar 20ak unutra povrijedjeno!

Razmisljaj prije nego sto nesto napises!
Da... Zavrsili su povrijedjeni stiteci istu tu stoku koja je i njima umanjila primanja itd itd.... K
snaga_znanja

#78 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by snaga_znanja »

Jos jedan od momenata koje sam ja zapazio na protestima.

Zastava Saudijske arabije... koja je poruka?
nermin.pravo

#79 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by nermin.pravo »

PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Jel mislis da se nisu politicari oteli kontroli pa sad je ovo samo rezultat.

Zao mi je sto nisam u Sarajevu da im se pridruzim!
chengaba

#80 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by chengaba »

bomba wrote:
Maloprije je bio telefonski razgovor a premijerom na radio Sarajevo... Ukratko, razgovor je isao
Novinarka : zasto niste u Vladi i da li ste uopste u Sarajevu
Mujezinovic : nisam u Sarajevu
Novinarka kada cete se vratiti
Mujezinovic : ne znam

Moram te ispraviti:

Novinarka: Premijeru, kada će te se vratiti u Sarajevo?
Mujezinović: Na vrijeme!

:lol: :lol: :-) :-)
Last edited by chengaba on 21/04/2010 16:25, edited 1 time in total.
bomba

#81 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by bomba »

snaga_znanja wrote:Jos jedan od momenata koje sam ja zapazio na protestima.

Svadba ! :lol:
Mesud11

#82 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Mesud11 »

snaga_znanja wrote:Jos jedan od momenata koje sam ja zapazio na protestima.

bice nafte ko vode! ili mozda cijene goriva jeftnijne!
samo malo

#83 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by samo malo »

Da im Mujezin sad podijeli po 1000 km na ruke, obnovili bi unisteno do sutra svojim rukama.
statix

#84 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by statix »

bomba wrote:
505sCrtom wrote:
ladyblue18 wrote::shock: cuj bice mrtvih :shock: :run:
15 minuta :shock: :run:
Huh. Stvarno gadno. Onaj Mujezinović maloprije na TVSA. Pa taj čovjek nema nikakav osjećaj odgovornosti, a o obrazu da i ne govorimo.
Maloprije je bio telefonski razgovor a premijerom na radio Sarajevo... Ukratko, razgovor je isao
Novinarka : zasto niste u Vladi i da li ste uopste u Sarajevu
Mujezinovic : nisam u Sarajevu
Novinarka kada cete se vratiti
Mujezinovic : ne znam

Nakon ovoga je nastavio da standardno vazi o MMF aranzmanima (koji inace sluze da pokrpe sranja koja su oni kao vlast napravili) itd itd

Ne da treba spalit zgradu nego treba i premijera i ostatak vlade zive spalit sa njom ! :x
To ti je na razini kao da kazemo da Obama i EU upumpavaju milijarde kako bi ispravili sranje koje su sami napravili. Sve i da je tako, hocesh u govnima da plivamo ili da pokusamo cistiti. Imas izbore pa mjenjaj vlast, a ovo je samo za interese odredjene grupacije, ne svih boraca. Nece se smanjiti nezaposlenost zbog ovih protesta, ne gaji iluzuije.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#85 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

bomba wrote:
Da... Zavrsili su povrijedjeni stiteci istu tu stoku koja je i njima umanjila primanja itd itd.... K
Da, i sta je poenta? Da zato treba i njih spaliti sa zgradom? :-)
Branio bi i ti da od tog prehranjujes porodicu, nije da ima izbora, pa da kaze eto ja cu dati otkaz necu da vas branim, ima meni ko dati posao. :roll:
Luisa

#86 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Luisa »

Mesud11 wrote:
Luisa wrote:
zeko071 wrote:pozdrav od Ščepe i Dode trenutnoj vlasti u FBiH!!!
Ljudi traze nesto a ne znaju sta?!

Da imaju jesti :x
da, malo im 2000 KM koliko ima Patkovic, on ih vodi a ima primanja po cetiri osnova! Covjek ne mrdne prskom niti se oznoji a dobije 2 600 KM!!!! on se bori da ima jesti!!!! :lol: :lol: :lol:

Govorim o vecini 99% koji nemaju primanja po 4 osnove, a Patkovic ako s ebori za njihova prava i zna kako da se bori onda neka on ima 2000.

Kako ste svi dole naivni, trebao je cijeli grad izici na ulice, nemogu da shavtim da godinama jedni te isti ljudi mlate vecinom kako hoce, :lol: :-)

Moja nena he govorila, "Dok je ovaca bice dobre i vune", :dance: zamo mi jer vam ne gine... :skoljka:
bomba

#87 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by bomba »

statix wrote:
To ti je na razini kao da kazemo da Obama i EU upumpavaju milijarde kako bi ispravili sranje koje su sami napravili. Sve i da je tako, hocesh u govnima da plivamo ili da pokusamo cistiti. Imas izbore pa mjenjaj vlast, a ovo je samo za interese odredjene grupacije, ne svih boraca. Nece se smanjiti nezaposlenost zbog ovih protesta, ne gaji iluzuije.
Ja licno to pokusavam vec godinama na izborima. Steta sto sam u manjini.....
ladyblue18 wrote:
bomba wrote:
Da, i sta je poenta? Da zato treba i njih spaliti sa zgradom? :-)
Branio bi i ti da od tog prehranjujes porodicu, nije da ima izbora, pa da kaze eto ja cu dati otkaz necu da vas branim, ima meni ko dati posao. :roll:
Previse bukvalno shvatas. Naravno da nemam nista protiv policije ali imam protiv vlade i kad sam napisao da treba spaliti neke ljude sa zgradom, mislio sam na vladu a ne i policajce.
Policajci nisu nista krivi
samo malo

#88 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by samo malo »

Ako su policajci zatvoreni u zgradi, ima i ozlijedjenih, sta se ceka sa probijanjem blokade i pomoci policajcima? zar federacija nema jos policajaca?
therrarrius

#89 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Kakav izbor ima onaj koji je gladan, razocaran, onaj kojem se lagalo stotinu puta, onaj koji je dao sebe za ovu zemlju da bi se ta ista zemlja prema njemu ponasala kao prema psetu?

Ne opravdavam ozljedjivanje policajaca, niti spaljivanje, ali sve ostalo opravdavam.
Incub

#90 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Incub »

Protesti se i nisu oteli kontroli. Davno je to trebalo vlast ovako opomenuti.Sad ce se zamisliti dva tri puta svaki koji ce nesto glasati,kako ce na posao slijedeci dan,barem to.
Evo od kraja rata 15 god oni narod unistavaju.Dosadilo je vise svakome pa mi smo gotovo sve izgubili zar ne vidite.
Ne osudjujte borce i ostale koji protestvuju,isto tako ne ne govorite za LEGENDU Vikica ruzne stvari-covjek radi svoj posao a da hoce njegovi bi ovo rastjerali za pola sata nego i ljudi djeluju tek tako da to ne bukne totalno.
Samo da ne bude zrtava a ovog a ce biti sve cesce.
Premijer u Gorazdu a kabinet mu gotov gori,o Bosno moja.
therrarrius

#91 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

samo malo wrote:Ako su policajci zatvoreni u zgradi, ima i ozlijedjenih, sta se ceka sa probijanjem blokade i pomoci policajcima? zar federacija nema jos policajaca?
Vladi je u interesu ozljedjivanje policajaca da bi sutra na TV-u mogli reci da su protesti prerasli u ''oruzani'' sukob.
vaca

#92 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by vaca »

bomba wrote:
ladyblue18 wrote:
bomba wrote:
Razmisljas li ti mozda ima li ljudi koji su u toj zgradi, a koji nemaju gdje?
Policajci od kojih je bar 20ak unutra povrijedjeno!

Razmisljaj prije nego sto nesto napises!
..štiteći 'stoku' od onih koji su je izabrali! Ironija..
therrarrius

#93 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Incub wrote:Protesti se i nisu oteli kontroli. Davno je to trebalo vlast ovako opomenuti.Sad ce se zamisliti dva tri puta svaki koji ce nesto glasati,kako ce na posao slijedeci dan,barem to.
Evo od kraja rata 15 god oni narod unistavaju.Dosadilo je vise svakome pa mi smo gotovo sve izgubili zar ne vidite.
Ne osudjujte borce i ostale koji protestvuju,isto tako ne ne govorite za LEGENDU Vikica ruzne stvari-covjek radi svoj posao a da hoce njegovi bi ovo rastjerali za pola sata nego i ljudi djeluju tek tako da to ne bukne totalno.
Samo da ne bude zrtava a ovog a ce biti sve cesce.
Premijer u Gorazdu a kabinet mu gotov gori,o Bosno moja.
Amin :thumbup:
Mesud11

#94 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Mesud11 »

Da imaju jesti :x[/quote]
da, malo im 2000 KM koliko ima Patkovic, on ih vodi a ima primanja po cetiri osnova! Covjek ne mrdne prskom niti se oznoji a dobije 2 600 KM!!!! on se bori da ima jesti!!!! :lol: :lol: :lol:[/quote]

Govorim o vecini 99% koji nemaju primanja po 4 osnove, a Patkovic ako s ebori za njihova prava i zna kako da se bori onda neka on ima 2000.

Kako ste svi dole naivni, trebao je cijeli grad izici na ulice, nemogu da shavtim da godinama jedni te isti ljudi mlate vecinom kako hoce, :lol: :-)

Moja nena he govorila, "Dok je ovaca bice dobre i vune", :dance: zamo mi jer vam ne gine... :skoljka:[/quote]

tako je dok je ovaca....te ovce svke dvije ili cetiri godine glasaju za iste, pa ih oni koriste za stranacka prepucavanja, nadmudrivanja itd...te iste ovce ponovo za njih glasaju tralalalalallalalallal
E, sad onaj koji ima primanja od 400 ili 500 KM njegova primanja se ne diraju!!!! citate li uopce, pratite li recimo stampu, TV i sl... gube oni koji imaju najvise i to neopravdano, zatim oni koji su postali borci prije dvije ili tri godine, pa oni koji su postali invalidi prije dvije ili tri godine.
Ljudi traze i bore se za nesto, a da ni sami neznaju sta zele i za sta se bore, ovo je neko napisao i to je to!
statix

#95 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by statix »

statix wrote:
Ja licno to pokusavam vec godinama na izborima. Steta sto sam u manjini.....
I ja, ali ovo nema veze sa boljim sutra, to je poenta. Ukoliko se prekine aranzman sa MMF -om, bit ce daleko gore, penzionerima najgore, ali pojedinci to ne shvataju, nego se nadaju revoluciji... :lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#96 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by arman1 »

clav wrote:kakve zavjere, kakva politika. ne postoji zdravorazumska politicka opcija koja moze stati iza boraca, obecati im kule i gradove i na taj nacin sebi krciti put. boracka populacija je vatra, a igrati se s vatrom nije pametno, a to je radila sda, pa nek se sad hlade. na proslim protestima je lik iz mase izvadio pistolj i mahao ko maramicom. s tim nema zajebancije. koja god vlada dodje imace isti problem.
a sad sto se tice danasnjih boraca s protesta, daleko je to od nekih platonovog vojnika. garantujem da je apsolutna vecina njih glasala za sda-sbih na izborima i da danas nisu znali zbog cega protestvuju.
a glavni razlog zbog kojeg je doslo do eskalacije je generalna naostrenost na sve sto predstavlja drzavu i drzavno zacinjeno nenormalnim kolicinama pive koje su se popile. sunce i pivo, uvijek bude neko sranje. nikakih dubljih ili visih interesa, samo klasicna psihologija mase ili bolje reci rulje.
Ružne rijeći i nažalost poprilično tačne.
Ali što neko reće kad je počelo treba mnogo šta istjerati do kraja.
Što se tiće aranžmana sa MMF-om, na moju žalost znam šta on donosi na kraju, a ne mogu ništa promijeniti. Umjesto ekonomskog služenja, ekonomsko ropstvo. Ko ima pojma o ekonomiji zna šta govorim. Da su očekivanja boraca(a i ostalih) nerealne jasno je. Isto tako jasno je zašto su ona nerealna. Samo niko da protralja oči.
samo malo

#97 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by samo malo »

Eto, nezvanicno, Mujezinovic ce ispuniti sve zahtjeve "boracke populacije".

Sad ce oni kuci sa po dvije milje u padje, i u oktobru regularno na glasacka mjesta glasati za iste za koje su i glasali.

Puno vike ni oko cega.
Luisa

#98 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Luisa »

samo malo wrote:Ako su policajci zatvoreni u zgradi, ima i ozlijedjenih, sta se ceka sa probijanjem blokade i pomoci policajcima? zar federacija nema jos policajaca?

Policija, hmmm koja farsa, kako se skupe pred borce :lol: :lol: :lol:

Hajde neka uhvate Bicakcica i njegove pulene koji su opuhali i sve sto je doslo u Bosnu!!! :D
therrarrius

#99 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

samo malo wrote:Mujezinovic ce ispuniti sve zahtjeve "boracke populacije".
.
Laze.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#100 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

Inace, na forumu se samo zna pljuvati po borcima, i pricati kako su ovo i ono, a niko nikada nije rekao hajd da im se i mi pridruzimo, nego uvijek oni protestvuju bez razloga, ne treba njima to, to su politicke stranke izrezirale...
Tako je najlakse valjda, pa se onda zalite uvijek i kukate kako svi sute. :lol:
Pojedincima ni Bog dragi ne bi ugodio. :-)

Mene bi nesto stid bilo pljuvati po ljudima koji su mi omogucili da zivim u miru, ali ocigledno vi ne znate ni to postovati.
Prvo pogledajte sebe pa onda o tim ljudima pricajte.

A inace, nisu samo borci birali vlast, a vi mirno posmatrali, posto nekima to promice izgleda. :wink:
Ovdje najlakse po borcima pljuvati. Rekoh ja, prvo ispred svojih vrata pometite, pa cete vidjeti da ste i vi sami krivi za ovu situaciju.
Locked