VjecitiStudent wrote:sarajlija_ba wrote:Ono što borci traže jeste svima cenzus, svima koeficijent isplate i svi skupa da stegnemo kaiš ako treba.
Ne, da samo mi (i to mi prvi) snosimo krizu dok Vlada sebi svakih par dana podiže plate.
Jel' to puno što tražimo ?
Ko su vam "svi"?
Nije valjda da bi i ljudi koji platu zaradjuju krvavim svakodnevnim radom, poput ove iste policije, placene iz istog federalnog budzeta, trebali da upadaju u cenzus samo zbog toga sto je neko nekada odrijesio previse kesu zarad kupovine borackih glasova.
Drug, mi hoćemo da natjeramo ove na vlasti da i oni imaju cenzus. To je poenta.
Imaš 10 kantona (i u njima ministasrstava more)+ vlada federacije (i u njoj ministasrstava more), + opštine (koji zguza na guz provode radno vrijeme) + Vijeće ministara (i u njima ministasrstava more)...da ne nabrajam više.
Pa ko će to platiti drug ???
Vlada Kantona Sarajevo ima više auta od kompletne Vlade Švedske.
Sad kad su se pare potrošile onda treba odrati borce.
Branković kad je došao na mjesto Premijera je zatekao 600 miliona maraka. Podigao je još 300 miliona kod komercijalnih banaka. Ne bi bio problem da je uloženo u proizvodnju nego je većina otišla na ispalte administracijama koje sam ti nabrojao.
Šta će nama Mujezinović ?
On ti je kao domaćin koji kad nema para u kući prošeta do komšije, pozajmi i onda kaže ukućanima "baš sam sposoban, evo para".
Takav Premijer možeš biti i ti.
Znaš li šta radi MMF i svjetska banka ?
Zadužuju te i zadužuju dok te ne dovedu u situaciju da ne nmožeš više vratit (kao Grčka) i onda ti kažu "ok, razumijem da ne možeš vratiti ali imaš resurse pa ćemo malo crpiti vaše resurse (struja, voda, šume...itd)"
Tako lagano dođeš u vazalski odnos.
To nama radi Mujezinović a priča kako nas spašava...