Protesti: Haj'mo pomoći invalidima!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Ko je kriv zbog velikog broja lažnih invalida ?

1. Vlada FBiH
2
20%
2. Ministarstvo za rad i soc. politiku FBiH
2
20%
3. Ljekarske komisije
4
40%
4. Krivi su invalidi simulanti
0
No votes
5. Kriv je dr. Dabić koji je za 500DEM slao u invalidnsku penziju
0
No votes
6. Boračko ministarstvo FBiH
0
No votes
7. Doktori su krivi jer samo njih nekoliko ima specijalizaciju medicine rada
0
No votes
8. Krivi su Perica i Dobrica (Dobrica=Benitto)
0
No votes
9. Niko nije kriv, a svi su krivi što glasaju/ne glasaju na izborima
1
10%
10. Krivi su četvrtkovci
1
10%

Total votes: 10

BajrinNajmladji

#1 Protesti: Haj'mo pomoći invalidima!

Post by BajrinNajmladji »

Sutra, u utorak 28. 04. '09., u 09:30 protest OSOBA SA ONESPOSOBLJENJEM ispred DPO gdje zasjeda Skupština FBiH zbog toga što otežu sa donošenjem novog Zakona o pravima osoba sa onesposobljenjem, a na snazi je izmjenjni Zakon. Novim Zakonom bi zakinuti trebalo da svoja prava na naknadu za onesposobljenost (invalidninu) i ostalo ostvare po kantonima. Tako smo mi lica sa onesposobljenošću od 60-80% (A i ostali sa još manjim procentom) dvostruko zakinuti. Namjerno odugovlače.

Protest je mirnog karaktera i na samom platou ispred DPO će valjda biti neko od organizatora protesta (Mislim da je Savez udruženja osoba sa onesposobljenjem, ali nisam siguran), pa se njima javiti radi dobijanja uputa.

Nemoj da ko slučajno šta samoinicijativno i nezakonito uradi, jer bi mogli biti kažnjeni i organizatori i počinitelji.

Pripremiti transparente, pištaljke, lonce i home-made bubnjeve,...Ne bi bilo loše da se i ostali nezadovoljni građani nadju ispred zgrade DPO da se solidarišu sa nama tako što će se pridružiti ovom MIRNOM I DOSTOJANSTVENOM protestu. Naročito su dobrodošli dragi umirovljeni penzioneri.

DRAGI SAPATNICI, OSOBE SA ONESPOSOBLJENJEM I UMIROVLJENI PENZIONERI,
IZDRŽIMO JOŠ MALO, NEĆEMO DUGO!

NAKNADA ZA ONESPOSOBLJENOST JE MOJE PRAVO, A NE SOCIJALNA POMOĆ
!

(Hej, moderatoru, tako ti zanata, neka ovo stoji ovdje do sutra, pa onda ključaj ili radi šta ti drago)
Last edited by BajrinNajmladji on 28/04/2009 13:46, edited 3 times in total.
Vares City

#2 Re: Protesti: Haj'mo pomoći invalidima!

Post by Vares City »

Puno srece i uspjeha :thumbup:
Daphna

#3 Re: Protesti: Haj'mo pomoći invalidima!

Post by Daphna »

E da smo pametni pa da se svi dignemo i podržimo jedni druge... Radnici i studenti (ukinuše nam zdravstveno a mi ko telad blejimo i šutimo :x ) invalide... A danas-sutra ovi nama "vrate" uslugu... Ali jok, dok pred našim vratima mečka ne zaigra! Kakav smo narod glup i lijen, do zla Boga! FUJ!
BajrinNajmladji

#4 Re: Protesti: Haj'mo pomoći invalidima!

Post by BajrinNajmladji »

Niko nikome ne brani da ode i pomogne svojim prisustvom radnike, recimo, Sarabona ili sutra će studenti nešto protestvovati, pa penzioneri,....Biće valjda i generalni štrajk.
Niko nema ništa protiv ako danas neko pred Parlamentom FBiH drži transparent koji govori nešto o poljoprivredi.
Ja sam mislio da se solidarnost podrazumijeva.
Danas osobe sa onesposobljenjem protestvuju, a sutra će mečka zaigrati negdje drugdje,...

P.S.
Upozoren sam da je uvredljivo reći INVALID, treba da se kaže OSOBA/LICE SA ONESPOSOBLJENJEM. Moram pitati da li je uvredljivo ako se kaže umjesto invalid, OSOBA/LICE SA INVALIDITETOM.
Post Reply