"Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#726 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

VCorp wrote:I sad kad preletih dosta stranica vidim neki se prave pametni i govore šta vam smeta samo tetovaža RS -a, to je sastavni dio BiH, međunarodno priznato bla bla bla ...

E kukala vam majka kako im se samo ulizujete, pa ovdje ima ljudi koji kao da žive u nekoj postratnoj verziji Štokholmskog sindroma :lol: Kao što rekoh samo im nastavljajte guzice, nam Gay Pride ne treba :mrgreen:
je li sastavni dio bih?
je li priznata i parafirana u dejtonu?

nije to ulizivanje nego gola cinjenica
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#727 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

VCorp wrote:I sad kad preletih dosta stranica vidim neki se prave pametni i govore šta vam smeta samo tetovaža RS -a, to je sastavni dio BiH, međunarodno priznato bla bla bla ...

E kukala vam majka kako im se samo ulizujete, pa ovdje ima ljudi koji kao da žive u nekoj postratnoj verziji Štokholmskog sindroma :lol: Kao što rekoh samo im nastavljajte guzice, nam Gay Pride ne treba :mrgreen:
Dok se god teznja za suzivotom i normalnim funkcionisanjem ovog drustva i drzave, bude percipirala kao sindrom i pederluk, bice problema. Sto je najveci fazon (iako vas licni cijenim doprinos u ABiH) takva razmisljanja se serviraju iz vana.

Znam da je mnogima koji su vani lakse da je ovdje nered , jer tako lakse pravdaju svoju odluku, ali de zivi bili pustite nas da disemo.
BHCluster

#728 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

Prisjetimo se 2010 i Mladena Plakalovia koji je na svome FB postavio fotke sa ovim sadrzajem:

Image

A rekao je:
"Nemam pojma zašto nosim tu majicu. Nosim je po kući. Da li je to neki problem?", rekao je Plakalović za Sarajevo-x.com, a na konstataciju da jeste problem, s obzirom na sve što se dešavalo tokom rata i da je on nastupao pod zastavom BiH na proteklim Olimpijskim igrama, Plakalović je rekao da su fotografije stare dvije godine.
A nas Vranjes je rekao:

"Tetovažu sam uradio prije godinu i po, ali niko od igrača to nije vidio. Iskreno, mislim da nemam nekog objašnjenja. To sam istetovirao iz gluposti, a ne zato što sam to želio ili što me je neko nagovorio. Nije ni iz dosade. Najprostije rečeno, ne mogu objasniti zašto. Ne znam ni ja zašto sam to uradio. Ali sam odlučio prepraviti tetovažu iz poštovanja prema igračima i timu."

Sve se ne zna, a sve se radi.
BHCluster

#729 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

supercali wrote: je li sastavni dio bih?

Sve da pa kako je onda izostavio bh. entitet Federaciju BiH a nije recimo Brcko Distrikt. :lol:
supercali

#730 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote:

Sve da pa kako je onda izostavio bh. entitet Federaciju BiH a nije recimo Brcko Distrikt. :lol:
:-)
a ako neko hoce da tetovira alipasino mora onda i sarajevo citavo istetovirati?

jbt kakvo je ovo pitanje uopste?

ako si istetovirao ime djevojke na ruci sto nisi i prezime i ime njenog oca?
BHCluster

#731 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

supercali wrote:
BHCluster wrote:

Pa ako cemo pravdati Vranjesovu tetovazu Dejtonom onda pitanje je relevantno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#732 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

Supercali kako ti se da vise pisati :thumbup:
supercali

#733 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote:
kako je relevantno
ako ja na SVOM tijelu tetoviram sta JA HOCU a ne sta nekome odgovara ili ne

ja cu istetovirati ako zelim cengic vilu i alipasino samo c fazu
i sta tebe boli briga sto nisam istetovirao c vilu1 a i b fazu?

mogao je izostaviti i trebinje a istetovirati drvar ako mu je kurcu ceif
BHCluster

#734 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:Supercali kako ti se da vise pisati :thumbup:
Image
Point.

#735 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Point. »

supercali wrote:
BHCluster wrote:

Je li njeno prezime nastalo na genocidu i ubijanju? Bottom line, rs je nastala na genocidu, dzaba se trudite da utovarite da je to legitimni dio BiH. Jest, ali svakako nastao na genocidu.
BHCluster

#736 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

supercali wrote:
BHCluster wrote:
kako je relevantno
ako ja na SVOM tijelu tetoviram sta JA HOCU a ne sta nekome odgovara ili ne

ja cu istetovirati ako zelim cengic vilu i alipasino samo c fazu
i sta tebe boli briga sto nisam istetovirao c vilu1 a i b fazu?

mogao je izostaviti i trebinje a istetovirati drvar ako mu je kurcu ceif
Da se radi o toj vrsti tetovaze ok, posto je rijec o manjem bh. entitetu onda ne.
UltraMatematicar

#737 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by UltraMatematicar »

supercali wrote:

je li sastavni dio bih?

i ulizivanje, zbog takvih poput tebe koji zaboravljaju genocide i sta se desavalo u ratu ce nas opet zadesiti rat, a takvi kao ti ce se priv ispaliti... RS JE GENOCIDNA I ZLOCINACKA TVOREVINA, PODIGNUTA PROLIVENOM KRVLJU BOŠNJAKA
VCorp

#738 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by VCorp »

supercali wrote:

je li sastavni dio bih?

Jest sastavni dio BiH. Sastavni dio BiH koji je nastao na mom ubijenom stricu, dajidži, njihovoj djeci, mojom izgubljenom mladoscu kad sam trebao ganjati cure ganjao sam kako da preživim, državom koja je u rasulu, njihovim političarima koji sve ovo negiraju, četnicima koji se postrojavaju i provociraju svakodnevno.

Eto, to ti je priznato i parafirano u Dejtonu.

Zato mi smeta ta gola činjenica i mislim da je ovo Vranješu kojeg smo bodrili i cijenili bio nepotreban potezi sam je sebi kriv. Njutnov zakon kaže da svaka akcija ima svoju reakciju, ne znam šta je drugo mogao očekivati ili šta smo mi mogli očekivati. Ako sam ja znao sa 17 godina šta je puška valjda bi on trebao znati šta to predstavlja, nije odrastao u Melburnu već u BiH.
Tomahawk11
Globalni moderator

#739 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Tomahawk11 »

Treba razlikovati sljedece:
ime RS se, nazalost, koristi i svakodnevno izgovara, dakle nije zabranjeno. Samim tim se ne moze u istu ravan staviti sa Karadzicima, Mladicima, Mihajlovicima.....Bosna i Hercegovina je sastavljena od dva entiteta: Federacije i RS, dakle njenih legitimnih dijelova.
Jedno pitanje: radi li iko od vas u nekoj firmi koja pokriva cijelu BiH? Kako postupate kad vam dodje adresa D.Mihajlovica? Odbijete da obavite posao, protestvujete, trazite promjenu adrese? Tacan odgovor je: sutite ko zaliveni, ono sto mislite zadrzite za sebe.
Realno, meni je to puno gore, da se ulica u BiH zove po cetnickom vojvodi.
Sad, to sto je stadion prilika i poligon za pokazivanje junastva, to je neka druga prica.
supercali

#740 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Point. wrote:
Je li njeno prezime nastalo na genocidu i ubijanju? Bottom line, rs je nastala na genocidu, dzaba se trudite da utovarite da je to legitimni dio BiH. Jest, ali svakako nastao na genocidu.
sta ako se preziva mladic milosevic karadzic?
kako je nastala rs je sasvim drugi dio price
i svi znamo kako je nastala kao sto je znao i alija
ostalo se da zakljuciti
potpisao i rs postao legitimni dio
BHCluster

#741 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

VCorp wrote:
supercali wrote:

je li sastavni dio bih?

Jest sastavni dio BiH. Sastavni dio BiH koji je nastao na mom ubijenom stricu, dajidži, njihovoj djeci, mojom izgubljenom mladoscu kad sam trebao ganjati cure ganjao sam kako da preživim, državom koja je u rasulu, njihovim političarima koji sve ovo negiraju, četnicima koji se postrojavaju i provociraju svakodnevno.

Zato mi smeta ta gola činjenica i mislim da je ovo Vranješu kojeg smo bodrili i cijenili bio nepotreban potezi sam je sebi kriv. Njutnov zakon kaže da svaka akcija ima svoju reakciju, ne znam šta je drugo mogao očekivati ili šta smo mi mogli očekivati. Ako sam ja znao sa 17 godina šta je puška valjda bi on trebao znati šta to predstavlja, nije odrastao u Melburnu već u BiH.
Nisu mrtvi problem njihova usta ne govore problem si ti sto si opstao ziv pa sad imas obraza da to spominjes.
supercali

#742 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote:
Da se radi o toj vrsti tetovaze ok, posto je rijec o manjem bh. entitetu onda ne.
da se radi o bilo kakvoj tetovazi tebe ne treba da zanima posebno ne na tribini
ako ti se ne svidja pravac banja luka ili gdje vec zivi pred njegovu kucu i protestuj
BHCluster

#743 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

supercali wrote:
Point. wrote:
sta ako se preziva mladic milosevic karadzic?
kako je nastala rs je sasvim drugi dio price
i svi znamo kako je nastala kao sto je znao i alija
ostalo se da zakljuciti
potpisao i rs postao legitimni dio
Zajedno sa cime i zasto nije taj isti sporazum proveden do kraja?
supercali

#744 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

UltraMatematicar wrote:
supercali wrote:

je li sastavni dio bih?

i ulizivanje, zbog takvih poput tebe koji zaboravljaju genocide i sta se desavalo u ratu ce nas opet zadesiti rat, a takvi kao ti ce se priv ispaliti... RS JE GENOCIDNA I ZLOCINACKA TVOREVINA, PODIGNUTA PROLIVENOM KRVLJU BOŠNJAKA
ajde ti meni odgovori koliko ti imas godina?
supercali

#745 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

VCorp wrote:

to je li nastala na lijepim rijecima ili na kostima tvojih mojih petih desetih oceva striceva dajdzi dajdzica itd je sasvim nebitno sada 20 godina poslije
i alija je znao na cemu je nastala al je potpisao

i sve to nije mjesto na stadionu
on je sam sebi kriv al to ne znaci da ces svoje nezadovoljstvo tim iznijeti na stadionu
kao sto rekoh ne svidja ti se vranjes njegovi postupci stavovi tetovaze? pravac savez
savez rekao da ga podrzava? onda pravac njegova kuca
al jok lakse je u masi i na tribini gdje nemas onda nikakve ni odgovornosti ni nicega

inace mi kao narod volimo uraditi svasta nesto al ni za sta da smo odgovorni kad treba sankcija ili kritika
on mozda licno i mrzi bosnu voli rs podrzava cetnike i sta ja znam
sve dok ne pokaze na terenu da se ne zalaze ili opstruira navijaci mu nemaju pravo nista reci na stadionu kao grupa
ako pokaze javno van terena da podrzava cetnike i sl valjda nece trebati navijaci govoriti da se izbaci iz reprezentacije

mislim da se razumijemo
supercali

#746 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote:
pitaj politicare zasto nije provedeno do kraja
al da se razumijemo ne pitaj na stadionu transparentom nego pred vladom pred skupstinom ili gdje vec
BHCluster

#747 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

supercali wrote:
BHCluster wrote:
ako ti se ne svidja pravac banja luka ili gdje vec zivi pred njegovu kucu i protestuj
Naravno da zanima ako je tetovaza provokativna.
supercali

#748 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote:
supercali wrote:
BHCluster wrote:
Naravno da zanima ako je tetovaza provokativna.
pa kao sto rekoh a evo i citiram
ako te zanima pravac gdje zivi pa mu reci
al kurko
ne bi to smio reci ni na stadionu pred kamerama a kamoli pred njegovom kucom
zato smijes u grupi na mjestu gdje uopste ne treba da te to zanima
VCorp

#749 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by VCorp »

_BataZiv_0809 wrote:

Dok se god teznja za suzivotom i normalnim funkcionisanjem ovog drustva i drzave, bude percipirala kao sindrom i pederluk, bice problema. Sto je najveci fazon (iako vas licni cijenim doprinos u ABiH) takva razmisljanja se serviraju iz vana.

Znam da je mnogima koji su vani lakse da je ovdje nered , jer tako lakse pravdaju svoju odluku, ali de zivi bili pustite nas da disemo.
Hoces reci da takvo ponasanje percipiram kao Stokholski sindrom ? Nisam otišao prije rata iz Bosne već prije deset godina, a dolazim svaka dva mjeseca pa i cesce te pratim situaciju pa sam mjerodavan da kazem sta mislim. Ni kad sam bio balonja u uniformi i vidio šta nam rade nikad nisam mrzio sve Srbe, niti sam djecu odgajao po SDA šablonu dok mi iz kuće i auta trešti Dino Merlin.

To nije nikakvo razmišljanje koje se servira iz vana već činjenica da ako hocemo mi imati jaku državu i narod moramo se i tako ponašati a ne samo da u svrhu pomirenja MI JEDINI ljubimo guzice i kao opraštamo naše žrtve iako Srbi kao i njihova politika niti traže oprost pa čak i negiraju sve što su uradili. Ne moze se ti pomiriti sa djevojkom koja te vara konstantno, ako to radis i oprastas joj uvijek bez da se ona mijenja onda si papak. To je činjenica, i to nije primjenjivo samo na nas već na sve narode i države. Ako neces smijuriju od naroda i države onda zauzmi stav a kod nas se gleda samo šta ce drugi reci o nama.

Evo ti primjer ovoga s Nikolićem, odmah nasi skocili kao ne treba Bakir to raditi, treba smirivati tenzije i raditi na suzivotu. Bakir koliki god da je kriminalac i muljator s druge strane šta se ima naša vojska postrojavati pred Nikolićem koji se osmjehivao iznad Sarajeva dok su srpski fašisti rokali po našem glavnom gradu, zašto počasti odati jednom od aktivno uključenih u egzodus bosnjackog i hrvatskog naroda BiH, bivšem četničkom vojvodi čija država negira genocid u Srebrenici, državi koja je bila agresor na nas i potpomaže danas manjem entitetu u opstrukciji funkcionisanja BiH ? Ili Vučić koji je odbio doći na otvaranje Vijećnice koji se pravda kao da su na toj manifestaciji Srbi prikazani kao zločinci ? Pa nisu Vijećnicu i Sarajevo sravnili sa zemljom Marsovci ili Argentinci, ko tu koga pravi budalom ? Je li treba vjerovati čovjeku koji jedno govori a drugo nam radi, liku koji je davao izjave u stilu nacista da treba pobiti 100 Bošnjaka za svakog Srbina ?

Oni bi se kao mirili ali da ne odgovaraju za zločine i ne priznaju krivicu. Je li takav treb biti normalan odnos, da se mi na uštrb našeg naroda mirimo i opraštamo dok nam rade iza leđa ( ne rade iza leđa, evo vidi se zadnjih sedmica ).

Sve to nije put pomirenja, to je put davanja ustupaka na našu štetu. Ovo nije nikakva dijasporska priča inspirisana SDA koju mrzim, islamizmom jer sam apsolutni nevjernik već vam govorim to kao neko ko je kao i mnogi tu vidio mnoge stvari za koje ne žele da se ponove bilo kome. Budemo li se ulizivali i davali ustupke kajat ćemo se.

Sad ako ne oslobode Orića i okrive ga onda će lijepo svoju djecu učiti da je Srebrenica bila odmazda za navodne zločine nad 2500 nevinih srpskih civila iz Podrinja od kojih je preko 1900 bilo aktivnih vojnika paravojske tzv. RS. I to sve je počelo na 20 godišnjicu našeg najvećeg stradavanja u zadnjem ratu. Vi ako mislite da treba voditi politiku '' drugog obraza '' onda ću i ja uz vas, pa da vidimo šta će biti.
BHCluster

#750 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

supercali wrote:
BHCluster wrote:
pitaj politicare zasto nije provedeno do kraja
al da se razumijemo ne pitaj na stadionu transparentom nego pred vladom pred skupstinom ili gdje vec
Zasto da transparent nije suprotan zakonu?
Post Reply