Prodaja vode Kokakoli!!!!BOJKOT!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BigusDickus

Post by BigusDickus »

Najveci apsurd je sto mi i pored skoro nepresusnih izvora pitke i mineralne vode, uvozimo ogromne kolicine flasirane vode. Nema niko na ovom svijetu ko mi moze dokazati da je to opravdano.
havetinja

Post by havetinja »

pitam se samo koliko je samo ovdje dobar ministar i njemu slicni. i odakle im pravo da vodu kao opste dobro prodaju..i to po ovako smijesnoj cijeni.

vidi vako...na svakoj litri flasirane vode coca-cola bit ce dobra (da budemo skromni) 5 feninga. znaci na kubiku- 50 km.
dnevno (24 sata) ce biti dobri ...izracuno sam : 138.240 KM
godisnje, ako se radi o nekih 220 radnih dana ( i samo u radne dane se crpi voda), cist profit bi bio nesto vise od 30 mio km. za 365 dana, kako racunaju i prihod od koncesije...skromnih...50 miliona (jest, odnos je 1:1000, odmah se vidi)

cinjenica je...coca-cola koristi svoj brand, on vrijedi jako puno, ali da se nije mogla postici bar 10-20 puta bolja koncesija...ne mogu da vjerujem. pa kubik vode iz sa-vodovoda kosta 15 puta vise od ovoga.

al cekajte samo...da ministar i raja naprave vile...(necu psovati, necu ...:cry:)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

BigusDickus wrote:Najveci apsurd je sto mi i pored skoro nepresusnih izvora pitke i mineralne vode, uvozimo ogromne kolicine flasirane vode. Nema niko na ovom svijetu ko mi moze dokazati da je to opravdano.
Tocno. Najnoviji apsurd je Fanta shokata.

Moja baka je pravila sok od zove godinama, da bi ameri zaradili milijarde na istoj...
Pooll

Post by Pooll »

horns&drums wrote:
BigusDickus wrote:Najveci apsurd je sto mi i pored skoro nepresusnih izvora pitke i mineralne vode, uvozimo ogromne kolicine flasirane vode. Nema niko na ovom svijetu ko mi moze dokazati da je to opravdano.
Tocno. Najnoviji apsurd je Fanta shokata.

Moja baka je pravila sok od zove godinama, da bi ameri zaradili milijarde na istoj...
Jao kako je dobra fanta... mmmmmm :D
stoperica

Post by stoperica »

ne ide kola bez mek donaldsa,hocu sve
Satriani

Post by Satriani »

MacDonalds je bezzze , to nesto sitno , nista bez gojchetine.
A cuo sam iz pouzdanih izvora da ce Cola uzeti koncesiju na Brajlovice, pa ako ti nesto znachi :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Ipak su prvi koji su ulozili lovu nakon rata,mada mi nije mila podrska zadnjem apartheidu. U svakom slucaju su mi drazi od VW.
Sto se cifre tice,smjesna je. Zato je voda za domacinstvo jedna od najskupljih u Evropi /provjereno/.
Post Reply