Problemi s svekrvom
- shalla
#126 Re: Problemi s svekrvom
Ode priča kao i tema "u tri lepe materine"...
-
5korpus
#127 Re: Problemi s svekrvom
Do tada gledas da se sto prije odselis 
-
Latte
#128 Re: Problemi s svekrvom
Niposto,moras samo zivjet u stanu sam sa zenom.Capajebo wrote:Nista, gledajuci ovu temu dosao sam do zakljucka da ako zelim miran zivot, a posebno normalan brak, moram sacekati da mi stari umre i traziti usput neku hanumu koja nema roditelja.
Prateci recept forumasa, to je formula za idealan zivot.
- vjesticanametli
#129 Re: Problemi s svekrvom
a ono kuca na 3 sprataLatte wrote:Ovdje kad kazes starcima da se selis iz kuce,ljudi te gledaju ko vanzemaljca.
Ko ono Gdjes to radit,haram
- Capajebo
#130 Re: Problemi s svekrvom
Ne moram, nemam nikakvog razloga za to.Latte wrote:Niposto,moras samo zivjet u stanu sam sa zenom.Capajebo wrote:Nista, gledajuci ovu temu dosao sam do zakljucka da ako zelim miran zivot, a posebno normalan brak, moram sacekati da mi stari umre i traziti usput neku hanumu koja nema roditelja.
Tu sam gdje sam.
- vjesticanametli
- supercali
#132 Re: Problemi s svekrvom
Sadie nadji djevojku pa nek bude trojac ti ona muz
Nek imas i ti na kome da se izivljavas
Nek imas i ti na kome da se izivljavas
-
Latte
#133 Re: Problemi s svekrvom
Jesi li ozenjen?Capajebo wrote:Ne moram, nemam nikakvog razloga za to.Latte wrote:Niposto,moras samo zivjet u stanu sam sa zenom.Capajebo wrote:Nista, gledajuci ovu temu dosao sam do zakljucka da ako zelim miran zivot, a posebno normalan brak, moram sacekati da mi stari umre i traziti usput neku hanumu koja nema roditelja.
Tu sam gdje sam.
Ako jesi kako izgleda bracni zivot sa roditeljima u stanu?
Ako nisi onda zaista ne znam kako mozes da doprineses diskusiji
- Capajebo
#134 Re: Problemi s svekrvom
Jesi li fudbaler?Latte wrote: Jesi li ozenjen?
Ako jesi kako se postavlja formacija na terenu?
Ako nisi onda zaista ne znam sto ikako pricas o fudbalu
Imas li ti sta konkretno rec' osim vid' mu glave, i pokazivanja svojih licnih frustracija na forumu?
-
Juni
#135 Re: Problemi s svekrvom
ta su ti praivila igre opisana na temi postavljacice(ponekad i postavljaca ali to nije bitno5 0 5 wrote:koja su to "pravila igre"? muz/sin-majka-supruga? pravila su muz-supruga. stoji li majka na vjencanom listu? cuj najmladji sin se pravi da ostaje kuci. to nisam nikad u zivotu cuo. nije stene. pa sto ga je majka zenila? neka sjedi kuci s mamom i zivi svoj edipov kompleks do njene smrti. glupost.Juni wrote:Najbolja taktika, izgleda, radjati iskljucivo zensku djecu i onda rahat srat po svekrvama jer u tom slucaju nema onoga- doce maca na vratanca, doce cica na kolica![]()
Postavljacice teme- cisto sumnjam da ce se muz tako lako odseliti. U odredjenom kako da kazem sloju naseg stanovnistva najmladji sin se i radja da bi ostao sa svojima.Obicaj Boze sacuvaj, al ti je tako. Ljudi su ti govorili, ali tebi zapelo da se udas. Pomalo i nisi fer sto nagovaras muza da otseli, znala si pravila igre, nije da nisi. Daj Boze da ti upali, ali cisto sumljamA ako ti i upali odnosi sa buducom svekrvom ce ti vjerovatno biti trajno poremeceni. A to znaci da ti ni muz nece biti sretan, jer to je ipak njegova majka...
-
Latte
#136 Re: Problemi s svekrvom
Znaci nisi.Koja je licna frustracija tacno u pitanju ako kazem da nije normalna zajednica gdje ispod jednog krova zivi bracni par skupa sa roditeljima?Capajebo wrote:Jesi li fudbaler?Latte wrote: Jesi li ozenjen?
Ako jesi kako se postavlja formacija na terenu?
Ako nisi onda zaista ne znam sto ikako pricas o fudbalu
Imas li ti sta konkretno rec' osim vid' mu glave, i pokazivanja svojih licnih frustracija na forumu?
Ja svo vrijeme pisem konkretno na ovoj temi.
I da ne svodim temu na licno prepucavanje sa tobom ili slicnim tebi,sada je i prekidam
Ljudi ako imate u planu da se vjencate a nemate stan nego morate u zajednicu onda radije sacekajte jos malo.
Bezveze da brak odmah stavljate na iskusenje
- Queen_of_hearts
#137 Re: Problemi s svekrvom
Prosto me fascinira cinjenica koliko je puta ponovljeno i dokazano da zajednica u najvecem broju slucajeva nikad nikom nista dobro nije donijela,i koliko se ljudi i dalje zalijecu u istu ...........pa kukaju po forumu !
-
5 0 5
#138 Re: Problemi s svekrvom
pa nema cura iskustva. mlada je. a nece joj vala ni pomoci "jesmo ti govorili". sad je u toj situaciji, i treba izvuci iz situacije najvise sto moze.Juni wrote: ta su ti praivila igre opisana na temi postavljacice(ponekad i postavljaca ali to nije bitno) prije koji mjesec, eno ti trazilice pa trazi meni nesto mrsko. Mi je, vecina, odgovarasmo ono ...prvo probaj hoce li ti zajednica odgovarati, jok ona tradicionalna cura nema nikakvih problema. zato kazem ako si se udala i dogovorili ste se da zivite u zajednici (nebitno sto je meni licno to glupo i ne bih nikad), a onda na prvi problem, svekrva te krivo pogledala , hoces da razvrgnes taj dogovor onda si ti nefer i sto je najbitnije ne volis svog muza i nemas respekta prema samoj sebi, ono nek sam se ja udala, slikovito proturila nogu medju vrata pa cu sada udariti kontru! Papanski do bola, papanskije cak od gorenavedenih pravila igre.
- spreca
#139 Re: Problemi s svekrvom
Samo da reknemovim ljepoticama sto bi se udale i odmah odselile.............nek vam caca u miraz kupi stan .....po mogucnosti petosoban pa se odselite...koji ce vam kurac muz
- insomnia78
#140 Re: Problemi s svekrvom
Ma nema zajednica veze sa ovim pravcem u kojem je tema otislaQueen_of_hearts wrote:Prosto me fascinira cinjenica koliko je puta ponovljeno i dokazano da zajednica u najvecem broju slucajeva nikad nikom nista dobro nije donijela,i koliko se ljudi i dalje zalijecu u istu ...........pa kukaju po forumu !
Doslo se dotle da je svekrva kriva sto je ziva, bukvalno
- spreca
#141 Re: Problemi s svekrvom
a snahe bi seinsomnia78 wrote:Ma nema zajednica veze sa ovim pravcem u kojem je tema otislaQueen_of_hearts wrote:Prosto me fascinira cinjenica koliko je puta ponovljeno i dokazano da zajednica u najvecem broju slucajeva nikad nikom nista dobro nije donijela,i koliko se ljudi i dalje zalijecu u istu ...........pa kukaju po forumu !
- 320 d
#142 Re: Problemi s svekrvom
insomnia78 wrote:Ma nema zajednica veze sa ovim pravcem u kojem je tema otislaQueen_of_hearts wrote:Prosto me fascinira cinjenica koliko je puta ponovljeno i dokazano da zajednica u najvecem broju slucajeva nikad nikom nista dobro nije donijela,i koliko se ljudi i dalje zalijecu u istu ...........pa kukaju po forumu !
Slažem se u potpunosti...lijepo rečeno...
- Matzan
#143 Re: Problemi s svekrvom
spreca wrote:Samo da reknemovim ljepoticama sto bi se udale i odmah odselile.............nek vam caca u miraz kupi stan .....po mogucnosti petosoban pa se odselite...koji ce vam kurac muz
- sunceKOtepsija
#144 Re: Problemi s svekrvom
ako hoce da zivi odvojeno nek mlada obezbjedi stan?
-
Latte
#145 Re: Problemi s svekrvom
Bit braka i jeste da se skupa nesto uradi.sunceKOtepsija wrote:ako hoce da zivi odvojeno nek mlada obezbjedi stan?
Po svim tezama do sada ispade da zene zele da zive same sa muzem dok muskarcima odgovara da zive i sa mamom/tatom.
- spreca
#146 Re: Problemi s svekrvom
ma odkud joj ...nema ni za gacasunceKOtepsija wrote:ako hoce da zivi odvojeno nek mlada obezbjedi stan?
- sunceKOtepsija
#147 Re: Problemi s svekrvom
doduse ona jedna je rekla da ju je spasilo drugo dijete pa mozda da i ona pokusa, mozda iz prve rodi dvoje?spreca wrote:a snahe bi seinsomnia78 wrote:Ma nema zajednica veze sa ovim pravcem u kojem je tema otislaQueen_of_hearts wrote:Prosto me fascinira cinjenica koliko je puta ponovljeno i dokazano da zajednica u najvecem broju slucajeva nikad nikom nista dobro nije donijela,i koliko se ljudi i dalje zalijecu u istu ...........pa kukaju po forumu !
Doslo se dotle da je svekrva kriva sto je ziva, bukvalnoali da im ne udje
- avetinja
#148 Re: Problemi s svekrvom
Kako danas nove udavače imaju svrbiguz. Sve im smeta, sve hoće odmah i na silu. Sama je rekla da će se njih dvoje odseliti u toku godine, pa neka se strpi malo, u njenom je stanu. Ne vjerujem ja ni postavljačici teme ništa, pogotovo kada su u pitanju ovi odnosi.
- spreca
#149 Re: Problemi s svekrvom
Ja kad bi sazno da moja trazi savjete na forumu......istog momenta bi dobila nogu u guzicuavetinja wrote:Kako danas nove udavače imaju svrbiguz. Sve im smeta, sve hoće odmah i na silu. Sama je rekla da će se njih dvoje odseliti u toku godine, pa neka se strpi malo, u njenom je stanu. Ne vjerujem ja ni postavljačici teme ništa, pogotovo kada su u pitanju ovi odnosi.
- JThomas
#150 Re: Problemi s svekrvom
ovo je dokoni dijasporac, muškog roda. ali ima ovoga, nije da nema.