MJAU - da wrote:
Vidi, ti kao i pakica po meni razmišljate sasvim ok. Ali, zapostavljate jednu važnu činjenicu, a to je da se ne može problem rješavati postepeno. Kod nas u ovoj državi postepeno, znači, godinama. Godinama se psi gomilaju i godinama se psi zlostavljaju od strane ljudi, godinama psi ljude napadaju. Ovaj Zakon je donešen bukvalno potpuno nesavjesno. Žao mi je moje karme, ali šinteraj se nije smio ukidati dok se iole sve ne završi tehnički po pitanju vlasnika kućnih ljubimaca, ne samo pasa. Tužno je to, ali, mi smo narod koji nije spreman za, da kažem, savremenije zakone. Posljedica prevelikog broja pasa u ovom slučaju dovodi do bjesa među ljudima, truju ih, eto petardama ubijaju, posipaju kiselinama, pa čak je bio slučaj i spolnog zlostavljanja, gluho bilo, i to djeca, pa da znate ovi sa djecom kako morate čuvati svoju djecu od takvih psihopata.
kad je zakon donesen, na ulici je bilo 500-600 cuka.. nasa vlast je trebala da obavi procjenu (imenuje ljude sposobne za obavljanje procjene), koji su za ubit- ubit, koji nisu- sterilisat i cekat da havrekne.. i nema cukaaaaa.. nemaaaaaa.. jos tad je trebalo da se radi cipovanje i registar kucnih ljubimaca.. nasa vlast nije k... mrdnula.. (svi sljedeci imenovani su samo primjera radi) ovih 500-600 se prcalo izmedju sebe, pa meho pustio pujdu, nema ga vise cime hranit.. mehin pujdo opario kuju u tjeranju, ona okotila sedmero, oni se izmedju sebe prcali i tadaaaaaaa- 11+ milja kerova na cesti SAMO U SARAJEVU.. nek' su i slagali gore dole koju hiljadu- puno je, brate.. dakle NIJE kriva pakica koja ih nahrani kad ih vidi gladne, nije kriva pakicina jaranica koju je upoznala dok su skupa hranili kerove, nije kriva pakica koja pokupi kera kojemu je oko ispalo kad ga je auto draufnulo itd itd.. pakica ne zeli kera na ulici isto k'o sto ga ne zeli ni pici ni lucifer ni mjau ni sizif.. ja zbog toga sto mi je puna kapa toga da sam sa svakim veterinarom u gradu na "ti" jer sam im previse puta odvela kera na krpljenje, lucifer zato sto hoce da seta rahat s zenom i djetetom.. ja setam rahat i da ih ima i da ih nema.. nije me strah, nisam osugana, nisam bijesna.. MENI ne smetaju.. ali jesu problem.. problem je kad se posere 20 kerova na 20 kvadrata parka, a hocu dijete da pustim tu.. a problem je i kad se insan istovari u tom istom parku.. problem kad vidim materesinu kako 50 metara od kafica kod druge gimnazije u po' dana skida dijete da sere pored klupe u parku.. problem! golem! problem mi je sto u po' dana roknuse frajera u autu.. problem mi je kamara igala od bogznacega pored kereceg govneta u i oko djecjih igralista.. problem mi je kad dama nabije stikle i izvede kera, ker se istovari, ona ne pokupi.. kerom bih je po glavi udarala!
problem je sto su kerovi na ulici, ali imamo i drugih problema! mislite da biste rahat pustili dijete i da nema cuka?! stvarno!? ja zelim da zivim u vasem svijetu...
ali evo, sta da preko noci roknu 11+ milja kerova.. gdje s lesevima? znate li koja je TO prijetnja zarazom.. nemamo spalionice animalnog otpada.. imamo deponiju gdje lokomovci hrleknu kerove.. dobro je dok je jedan, dva, 202.. ali milja ili 11.. e to je malo previse..
isto tako, mislite da bosnjo nece prestat' izbacivat' kerove?! mislite da onaj na tromedji ima cip u pujdi koji je na lancu 6 godina, pa ga sedmu izbaci.. kako njega kazniti kad izbaci pasce....? jeste- problem su, ali svijest ljudi je mnogo veci problem!