Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Snake Eyes

#4776 Re: Problem pasa lutalica

Post by Snake Eyes »

razonoda wrote::lol: Dobro ih je istrenirala---svi spavaju u isto vrijeme. :-)
Scena iz filma "Kad kerovi utihnu" :D
L u c i f e r

#4777 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

sizifinho wrote:Oko medicinskog fakulteta gega se mali copor. Nikog nisu napali, ujeli, komsije ih gotive, hrane (kad uzmognu, jbg). Psi izgladnjeli i isprepadani, i covjek ni pet ni sest nogom ga nabi i kisobranom udari. Skici i cvili ali opet ne napada, vec rep pod.guzicu i bjezi.

Na Alipasinom, isto tako, jedna kuja, onako samotnjak. Kad je zovnes "Cura", doleti, skace, mase repom. Nikog nije napala. Ide zena s cekerima, cuko lezi u svom zbunju.Spusta cekere i Uzima zena, ne kamen, vec pola cigle i baca je u zbunje, srecom masi cuku. Ova pobjeze, ljudi napadose zenu. (rijecima)

Prosle godine cuki dali petardu, raznijeli mu pola vilice, jednog su zapalili, pet kucica bacili u miljacku,..

Ne kazem da je psima.mjesto na ulici. Ne kazem da ih nema agresivnih. Treba ih skloniti, agresivne eutanizirati, ali ne treba srati po forumu da se sve dzukele moraju pobiti, otrov jedino.rjesenje itd.
Ili ako vec neko nisli tako, nek uzme stvar u svoje ruke.
Av-mau i slicne organizacije se prozivaju, mjesto da s. uzmu stvari u svoje ruke. Agresivne kerove slobodno neutralizirati, ali sta je s drugim? Treba li.otrovati kuju koja ide prema tebi razdragano?
Sta cemo s agresivnim ljudima?
treba otrovati i kuju koja prema tebi ide razdragano

prema nekome drugom nece ici razdragano

kome je zao nek je drzi u svom stanu ili avliji
passiv

#4778 Re: Problem pasa lutalica

Post by passiv »

japin_mutapi wrote:
passiv wrote:pa dobro jel poceo sa radom RAD i ovaj lokom (iako radi ja ih nesto i nisam upratio a pujda sve vise)
Ili neko dovlaci nove kerove ili se oni kote takvom brzinom da to nije normalno :izet: :izet:
koliko znam lokom radi ekstra posao ali ne može za jedan dan riješiti problem koji se stvarao godinama
rad je spreman - ljudi, vozila, prostorije, injekcije, samo im treba pokriće tj. rješenje o radu

uglavnom problem se lagano počinje rješavati
ne znam u kojim opstinama radi, ali na ilidzi je sve gore, stari su tu a novi se pojave bar jedan mjesecno (ima i stenaca ali ima i vecih kerova koji se samo stvore)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4779 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

passiv wrote:
japin_mutapi wrote:
passiv wrote:pa dobro jel poceo sa radom RAD i ovaj lokom (iako radi ja ih nesto i nisam upratio a pujda sve vise)
Ili neko dovlaci nove kerove ili se oni kote takvom brzinom da to nije normalno :izet: :izet:
koliko znam lokom radi ekstra posao ali ne može za jedan dan riješiti problem koji se stvarao godinama
rad je spreman - ljudi, vozila, prostorije, injekcije, samo im treba pokriće tj. rješenje o radu

uglavnom problem se lagano počinje rješavati
ne znam u kojim opstinama radi, ali na ilidzi je sve gore, stari su tu a novi se pojave bar jedan mjesecno (ima i stenaca ali ima i vecih kerova koji se samo stvore)
novi grad
sizifinho

#4780 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

L u c i f e r wrote:
treba otrovati i kuju koja prema tebi ide razdragano

prema nekome drugom nece ici razdragano

kome je zao nek je drzi u svom stanu ili avliji
Ma tvoje misljenje i ne gledam, takvi kao ti puse cigaru za prljavom tastaturom i refresuju stranicu po cijeli dan, a nista ne rade, prde i podriguju... irelevantni i kao ovi psi na ulicama- nepotrebno drustvu.

Za Azil se ima novca, nismo ni siromasni koliko se potencira, niti za Azil treba toliko novca koliko ovdje pisu. Ali kad imas ljude jednodimenzionalne ko ovaj Lucifer koji su na vlasti, onda je sve prece od datog problema.
Ispred penzija su skole, ispred skola su socijalno ugrozenih, ispred soc ugrozenih su imigranti, ispred imigranata su psi, ispred pasa su penzioneri xD
L u c i f e r

#4781 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

standardno dzukeloljubacki

kad nemas nista pametno reci

udri po starom dobrom ad hominemu :roll:
sizifinho

#4782 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

dragonz wrote:Najveći problem( na Alipašinu) su ovi ljudi što žive s kerovima u stanovima pa kada ih džukele izvedu u šetnju moraš prelaziti na drugu stranu ulice od njih pravo krdo o njih 7-8 + kerovi, a još su gori ovi sadisti što ih hrane i maze ali čim padne mrak odmah se pokupe kući a cuke ko j.... neka se smrzavaju a fol ljubitelji životinja,
Ja volim životinje ali mi ne pada na pamet da hranim cuke(hranim vrapčiće i druge ptice koje ionako ne zavise od moje hrane) pa da ih gledam iz topline svoga stana a oni smrznuti zavijaju po naselju(AP).
Ja kad izvedem svog cuku l, prati me jos jedan ulicar kojeg su svi prisvojili, malo mahnit zbog lajanja na sumnjive ljude, ali osim.lajanja nikog nije ujeo. Znas sto laje?
Zato sto ga je lik jedno pet puta kamenom u glavu pogodio, minimalno. Ali do cuke.je.
Ja kad hodam s psom, moram ljude zaobilaziti jer svako pruza ruku, bi da pomazi, bi da prokomentarise..
Sto se tice zime, ne brini se, psima je zima podnosljiva. Imaju dlaku i poddlaku, taj ti argument nije na mjestu.
Nemoj ga ti hraniti, nemoj ga ni udarati- miran svijet.
Ako primjetis agresivnog, zovnes Lokom, ili sta ja znam i mirna Bosna.

@ dukeljubac ne iskljucuje covjekoljupca. Vidis, logika ti nije jaca strana, ali spominjes neke log. greske xD
Da ne pricam o rjesenjima koje predlazes.
simonese

#4783 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

15.000 kerova na cesti,o cemu vi pricate,nek laje i ne ujeda,to vam sva logika,niste normalni
Bambi_na_kofeinu

#4784 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

sizifinho wrote:Znas sto laje?
Zato sto ga je lik jedno pet puta kamenom u glavu pogodio, minimalno. Ali do cuke.je.
Eto, razlog više da se sklone cuke s ulica.
To da para za azile ima okači mačku o rep (doduše u deficitu smo s mačkama), za azil u kojem cuke mogu biti nekoliko dana do eventualnog usvajanja da, ali azil u kojem će provesti ostatak života - bo'me ne.
L u c i f e r

#4785 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

simonese wrote:15.000 kerova na cesti,o cemu vi pricate,nek laje i ne ujeda,to vam sva logika,niste normalni
ne do bog nikome...

puklo ko tromblon
sizifinho

#4786 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

M. i ja budala pa se javljam ovdje haha
Sam. vi tako, u prazno- bas ste se nasli ujedinjeni xD
L u c i f e r

#4787 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

sizifinho wrote:
dragonz wrote:Najveći problem( na Alipašinu) su ovi ljudi što žive s kerovima u stanovima pa kada ih džukele izvedu u šetnju moraš prelaziti na drugu stranu ulice od njih pravo krdo o njih 7-8 + kerovi, a još su gori ovi sadisti što ih hrane i maze ali čim padne mrak odmah se pokupe kući a cuke ko j.... neka se smrzavaju a fol ljubitelji životinja,
Ja volim životinje ali mi ne pada na pamet da hranim cuke(hranim vrapčiće i druge ptice koje ionako ne zavise od moje hrane) pa da ih gledam iz topline svoga stana a oni smrznuti zavijaju po naselju(AP).
Ja kad izvedem svog cuku l, prati me jos jedan ulicar kojeg su svi prisvojili, malo mahnit zbog lajanja na sumnjive ljude, ali osim.lajanja nikog nije ujeo. Znas sto laje?
Ja kad hodam s psom, moram ljude zaobilaziti jer svako pruza ruku, bi da pomazi, bi da prokomentarise..
Sto se tice zime, ne brini se, psima je zima podnosljiva. Imaju dlaku i poddlaku, taj ti argument nije na mjestu.

@ dukeljubac ne iskljucuje covjekoljupca. Vidis, logika ti nije jaca strana, ali spominjes neke log. greske xD
Da ne pricam o rjesenjima koje predlazes.
ko spominje logicke greske

jesil ti pjan decko

a rjesenja koja predlazem su samo ona koja koristi amerika i evropa: hefta pritvora pa inekcija
japin_mutapi

#4788 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

eto nisu agresivni ne napadaju ne ujedaju
al su zaraženi i seru i pišaju raznose smeće na sve strane

bakterije razne i virusi, buhe, krpelji, crvi, gliste, paraziti - šuga, leptospiroza, bruceloza, bjesnilo

pacovi = sarajevski divlji psi
sizifinho

#4789 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

L u c i f e r wrote: ko spominje logicke greske

jesil ti pjan decko

a rjesenja koja predlazem su samo ona koja koristi amerika i evropa: hefta pritvora pa inekcija
ad hominem
Provjeri na internetu sta je, prije nego je iduci put upotrijebis u recenici.
Skoci covjek u svoje neznanje. Razbacuje se pojmovoma za kojr ne zna sta znace... koja tuga hahah
Margita81

#4790 Re: Problem pasa lutalica

Post by Margita81 »

Opet ostaje pitanje: kako je ikome normalno da copori lutaju okolo. U gl gradu. Gradu. Po igralistima. I parkovima. Psi. Halo??
Agresivni ili ne. Copori. Da li vi trolate namjerno ili ste fakat ludi??
L u c i f e r

#4791 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

sizifinho wrote:
L u c i f e r wrote: ko spominje logicke greske

jesil ti pjan decko

ad hominem
Provjeri na internetu sta je, prije nego je iduci put upotrijebis u recenici.
Skoci covjek u svoje neznanje. Razbacuje se pojmovoma za kojr ne zna sta znace... koja tuga hahah
ne treba mi, ja sam to naucio jos iz knjiga

znas one papirnate uvezane stvarcice sa koricama

ja sam fino piso o temi, a ti si poceo sa omalovazavanjem sagovornika

ne valja to tako, al sta ocekivati od vas kad ne znate za bolje :)
Snake Eyes

#4792 Re: Problem pasa lutalica

Post by Snake Eyes »

Džukojeb..ljubci fakat idu opasno na živce.
Azil je odlično rješenje ali samo ako će džukojeb...mislim ljubci biti s njima u njemu.

U suprotnom:
vješalica

#4793 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

sizifinho wrote: Ja kad izvedem svog cuku l, prati me jos jedan ulicar kojeg su svi prisvojili, malo mahnit zbog lajanja na sumnjive ljude, ali osim.lajanja nikog nije ujeo. Znas sto laje?
ja stvarno ne znam o čemu ti pričaš i ko bihuzuri cuke u sitne sate pa da moraju lajati do 4-5 ujutro i zavijati ko da smo u sumi kad im je vec ta dlaka obezbijedila da im nije hladno i to naravno svaku jebenu noc?
cvrčak_na_hedonizmu

#4794 Re: Problem pasa lutalica

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ovako, moram priznati da sam bio za cuke dugo vremena. Nahranim ih kad naletim na njih u mahali, odem do prodavnice, kupim im konzervu-dvije hrane. I tako.........

Onda se preselim na Dobrinju, tri kera, dva teleta u ulici, ne znaju me :D Ne bojim se pasa, kontam, nema veze. I tako nakon par mjeseci se postavi scena 1, bahuljam u gluho doba noći, idem u stan kad naletiše na mene, idu da ujedu, da sam počeo bježati rastrgali bi me ko siroče napolitanku. Malo dernjanja, malo više mlataranja nogama i ciljanja da jednog potkačim ih je ubijedilo da me se okanu. Scena dva, ista meta, isto odstojanje, opet napadaju, opet ista scena. Onda sam ja njih nahvatao preko dana pa zaganjao. Bitka dobijena. Znači, ja sam riješio problem. Haj kontam nema veze, čuvaju auto, ko što ga zaista čuvaju ( blizu entitetske linije ), ne mogu lopovi tek tako da se šetaju ulicom. Meni su "dobri". Izađem prije neki dan, ovaj jedan se valja u snijegu, haj rekoh da ih nahranim, zovnem ih, oni trče za mnom i laju - ko biva sretni :D Ide čovjek ulicom, odmah gard, napadaju ga. Jedva čovjeka odbranim od napada. Ovaj me još napade, ko veli, jeble te džukele :D Znači, čuvaju auta, ulicu, al brate zajebani su ako te ne znaju. Ako se bojiš cuka, jebo si ježa u leđa, još ako je noć i nema nikoga na ulici ( a obično nema ), katastrofa u najavi. Došao mi električar, nešto popravljao, pao mrak, kaže čovjek idem, imaš pse ispred, kaže ne bojim se, nema veze idem s tobom, nije čovjek napravio pet koraka, leteći start :oops: Kaže sreća pa si krenuo, telad bi me rastrgala. Jah.

Nije baš sve tako crno i bijelo, odnosno divne cuke svima mašu repom. Mašu repom onima koje znaju, one koje ne znaju, problem.

Sebično gledajući, neka ih, realno čuvaju ulicu i vozila, al iskreno govoreći mogu hladno nekoga da ubiju. Tako da pada u vodu priča o mirnim cukama. Većina cuka je veoma teritorijalna, ako te ne zna, koliko god da je umiljat prema djeci po mahali, ako naletiš u pogrešan trenutak možeš da najebeš. Znam čovjeka koji je izgubio dio prsta u takvom napadu. Ne boji se pasa što je najgore od svega.

Da se ja pitam, sve bi ih sklonio sa ulice, osim ovih teladi iz ulice :D Sve jasno iako mrzim što ovo pišem. Najebaće neko na kraju 100% ; Nema, ne postoji pas koji je umiljat prema svima, odnosno postoji ali takvih je cirka 1-2% ; Da se ne lažemo bezveze, a vidim da to radimo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4795 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Kako se finansiramo

Dogs Trust se prvenstveno finansira velikodušnim donacijama pojedinačnih ljubitelja životinja u Velikoj Britaniji i širom svijeta. Više informacija o našem finansiranju možete naći u našem godišnjem pregledu ovdje. Mi ne sakupljamo sredstva u BiH proaktivno ali smo primili donacije za naš rad od vladinih tijela, biznisa i pojedinaca. Također smo primili donacije kroz usluge u naturi od mnogih lokalnih parnera sa kojima sarađujemo na projektima kako bi unaprijedili živote ljudi i pasa u BiH.

Image

dajte im jedno ministarsko mjesto u vladi da se komšo, čova i bake ne svadjaju i mirna bosna :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4796 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

idemo dalje...

http://www.dogstrust.ba/nas-tim/
Anel Bećirović, vođa projekta
Image
Kao vođa projekta, ja se brinem da se naš program ostvaruje bez poteškoća i da održavamo dobre odnose s lokalnim vlastima kako bismo ispunili našu misiju. Jako sam sretan što imam priliku svaki dan raditi kao član velike porodice “Dogs Trust” organizacije i tako doprinijeti kvalitetu života pasa. Svaki je dan u našoj kancelariji drugačiji, svaki dan nosi novi izazov. Kad nisam na poslu, vrijeme provodim s porodicom. Moja supruga i ja imamo dvoje predivne djece i uživamo u poimanju svijeta kroz njihove oči. Također uživam u muzici, putovanjima, planinarenju, plivanju i učenju. Iznenađujuće sam dobar igrač bilijara, barem tako mislim! Volim svoj posao kao i rad s izuzetnim pojedincima, što moj posao čini još interesantnijim!

Elma Šabanović, Obrazovna aktivistica
Image
Prije dolaska u “Dogs Trust” radila sam u osnovnoj školi kao nastavnica engleskog jezika. Rad za “Dogs Trust” daje mi priliku da kombiniram svoju strast prema radu s djecom i svoju ljubav prema životinjama. Cilj mi je pomoći djeci da spoznaju šta znači biti odgovoran vlasnik psa i da nauče kako će ostati sigurna kada se nađu u blizini nepoznatih pasa ili u blizini pasa iz svoje svakodnevne okoline. Kao obrazovna aktivistica držat ću vam radionice na kreativan, zabavan i dinamičan način. Jedva čekam da posjetim vašu školu!

Sanja Bianculli, Službenik za odnose sa javnošću i marketing
Image
Najveće zadovoljstvo za mene je činjenica da imam priliku da uradim nešto korisno i za moju zajednicu i za pse, nedužna i dirljiva bića koja zaslužuju dostojanstvo, poštovanje, ljubav i pažnju. Kao osoba zadužena za sve vidove komunikacije, uživam u svakodnevnim izazovima pronalaženja najboljeg načina da naš rad i ulogu približim javnosti; uvijek se može postići više uz razumijevanje i zajednički rad. Kada ne radim, vrijeme provodim sa porodicom i prijateljima, što uključuje i brojne posebne životinje. Moja kćerka je također veliki ljubitelj životinja i sviđa joj se šta radim. U našem domaćinstvu imamo psa i mačku, a u našim životima još nekoliko posebnih pasa. Biti u Dogs Trust-u je za mene sretna kombinacija onoga što najviše volim i onoga što najbolje radim. Sretna sam, zahvalna i ponosna što sam član ovako fantastičnog tima!

Muhidin Tabaković, administrativni asistent
Image
Ja se brinem za administrativne poslove i ispomoć sam vođi projekta. Jako sam sretan što sam dobio priliku da radim za Fondaciju. Nadam se da će moje iskustvo u radu s različitim međunarodnim organizacijama biti od velike koristi za “Dogs Trust” i njihov projekt u Bosni i Hercegovini. Slobodno vrijeme rado i najčešće provodim s prijateljima uz roštilj. Volim planinariti, plivati, voziti bicikl i fotografirati.

Dino Kurbegović, Projekt koordinator
Image
Rad za fondaciju Dogs Trust je velika čast i privilegija. Moj posao uključuje koordiniranje Dogs Trust programa i osiguravanje da se ispune rokovi, ciljevi i procedure individualnih programa. Ova vrsta posla uključuje puno komunikacije sa veterinarima, lokalnim nevladinim organizacijama i ostalim partnerima Dogs Trust-a u BiH, što za mene predstavlja najinteresantniji i najizazovniji dio mog posla. Kada ne komuniciram direktno sa partnerima obavljam poslove prevođenja za Dogs Trust. U slobodno vrijeme uživam u sportu, fitness-u, čitanju, prevođenju i druženju sa prijateljima.

Image
House

#4797 Re: Problem pasa lutalica

Post by House »

što sektaši korite dobre piČoke za propagandu :oops:
MJAU - da

#4798 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Av-mau i slicne organizacije se prozivaju, mjesto da s. uzmu stvari u svoje ruke. Agresivne kerove slobodno neutralizirati, ali sta je s drugim? Treba li.otrovati kuju koja ide prema tebi razdragano?
Sta cemo s agresivnim ljudima?[/quote]

Agresivne pse eutanizirati, ostale dati u prihvatilišta na usvajanje, uz određeni rok. Ko da uzme stvari u svoje ruke? Obični građani? Udruženjima je data šansa, jer su je oni i tražili i evo šta su nepsposobnjakovići napravili, jer se nisu mogli dogovriti, oko čega, naravno, LOVE.
japin_mutapi

#4799 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

pici wrote:Kako se finansiramo

Dogs Trust se prvenstveno finansira velikodušnim donacijama pojedinačnih ljubitelja životinja u Velikoj Britaniji i širom svijeta. Više informacija o našem finansiranju možete naći u našem godišnjem pregledu ovdje. Mi ne sakupljamo sredstva u BiH proaktivno ali smo primili donacije za naš rad od vladinih tijela, biznisa i pojedinaca. Također smo primili donacije kroz usluge u naturi od mnogih lokalnih parnera sa kojima sarađujemo na projektima kako bi unaprijedili živote ljudi i pasa u BiH.

Image

dajte im jedno ministarsko mjesto u vladi da se komšo, čova i bake ne svadjaju i mirna bosna :oops:
kako bi ja unaprijedio ovu malu crnu
Snake Eyes

#4800 Re: Problem pasa lutalica

Post by Snake Eyes »

pici wrote:Kako se finansiramo

Image

:babinsin:
Locked