Problem pasa lutalica
- CherryLips
#4651 Re: Problem pasa lutalica
de pakice ohladi,Boga ti.....
-
funeral blues
#4652 Re: Problem pasa lutalica
NenadjebivoMJAU - da wrote:Sad da ne raspravljamo o pojmu "livada", za mene to ima samo na selu. Uglavnom, žao mi je što se susrećete sa takvim vlasnicima, to su za mene primitivci kojima je problem govno od psa pokupiti. Ali, opet, to je druga tema. Čopor pasa ispred moje zgrade je čopor koji čuva zgradu, vjerujte mi, umiljati, zaobilaze ove što ih ne vole, a obožavaju nas koji im ruku pruže. Sreća pa sam u naselju gdje šinteri ne mogu ni primirisati, samo neka probaju.
-
macchiato
#4653 Re: Problem pasa lutalica
Macka, sta je to? Ja ne pamtim kad sam zadnji put vidjela zivu macku u gradu.saga wrote:Ako cemo tako ajmo i macke ukloniti.Pryda wrote: Sve sto ugrozava normalan zivot ljudi u naseljenom mjestu treba eliminisati. Puz nije opasan za nikoga, macka, ptica itd. Pas ujeda, napada, gladan je. Pas nije covjek i da te obavijestim jednu stvar COVJEK je bitniji od psa.
Mene pas nikada nije napao. Ali cica maca jeste. I izgrebala i izgrizla. Imam oziljke i dalje i zaobilazim macke u sirokom luku od tada
Mace su u fazonu "svoj ti pos'o, ne diraj me ne diram te", rado bih mjenjala ovih 10.000 dzukeletina za isto toliko maca.
-
pakica_
#4654 Re: Problem pasa lutalica
Ja 'ladna k'o spricer, davno sam prestala reagovati na bilo sta sto cukomrsci imaju reci.. Samo ti kazem da nisi u toku, pa da ne lupas gluposti o tome kako su sintori isprepadani i tome slicnoCherryLips wrote:de pakice ohladi,Boga ti.....
- MJAU - da
#4655 Re: Problem pasa lutalica
Ridjobrki wrote:Pa nije te ris napao, mater mu...saga wrote:Ako cemo tako ajmo i macke ukloniti.Pryda wrote: Sve sto ugrozava normalan zivot ljudi u naseljenom mjestu treba eliminisati. Puz nije opasan za nikoga, macka, ptica itd. Pas ujeda, napada, gladan je. Pas nije covjek i da te obavijestim jednu stvar COVJEK je bitniji od psa.
Mene pas nikada nije napao. Ali cica maca jeste. I izgrebala i izgrizla. Imam oziljke i dalje i zaobilazim macke u sirokom luku od tada
Ma sve što nije u ljudskom obliku pobiti... Eno moj komšo zvoca, usraše mu ptice balkon, ko da gledam, sve bi eleminisao.
- madridist
#4656 Re: Problem pasa lutalica
Ma kakvi cukomrsci,ovdje se ljudi dijele na normalne koji zele moci setati ili voziti biciklo bez straha da ce ih divlja horda napasti cisto zatoo jer je okretanje tocka na biciklu uspaljuje i ovih koji mastaju o usranim parkovima izgrizenoj djeci i uzivanju u gledanju copora pasa na svakom cosku osim u vlastitoj kuci.
Ja sam ljubitelj zivotinja i volim pse te bih da imam uslove nabavio tornjaka bez razmisljanja ali me to ne sprecava da kazem da na ulicama ne smije biti ni jedan pas koji nije pod nadzorom vlasnika,jer ne zivimo u srednjem vijeku.
I slazem se sa konstatacijom za macke ,pristao bih u trenu da se ove dzukele zamijene mackama ..
Ja sam ljubitelj zivotinja i volim pse te bih da imam uslove nabavio tornjaka bez razmisljanja ali me to ne sprecava da kazem da na ulicama ne smije biti ni jedan pas koji nije pod nadzorom vlasnika,jer ne zivimo u srednjem vijeku.
I slazem se sa konstatacijom za macke ,pristao bih u trenu da se ove dzukele zamijene mackama ..
-
Naslovnica
#4657 Re: Problem pasa lutalica
madridist wrote:Ma kakvi cukomrsci,ovdje se ljudi dijele na normalne koji zele moci setati ili voziti biciklo bez straha da ce ih divlja horda napasti cisto zatoo jer je okretanje tocka na biciklu uspaljuje i ovih koji mastaju o usranim parkovima izgrizenoj djeci i uzivanju u gledanju copora pasa na svakom cosku osim u vlastitoj kuci.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4658 Re: Problem pasa lutalica
čuvaju zgradu i seru i pišaju na sve stranefuneral blues wrote:NenadjebivoMJAU - da wrote:Sad da ne raspravljamo o pojmu "livada", za mene to ima samo na selu. Uglavnom, žao mi je što se susrećete sa takvim vlasnicima, to su za mene primitivci kojima je problem govno od psa pokupiti. Ali, opet, to je druga tema. Čopor pasa ispred moje zgrade je čopor koji čuva zgradu, vjerujte mi, umiljati, zaobilaze ove što ih ne vole, a obožavaju nas koji im ruku pruže. Sreća pa sam u naselju gdje šinteri ne mogu ni primirisati, samo neka probaju.
zaštitno odijelo i gas maska obavezno
ja sam u mahali gdje šintori ne dolaze uopšte jer ne moraju
problem riješen davno ... mada u zadnje vrijeme primjećujem dvije hodajuće zaraze tzv. đukele
valjda provalili teritoriju praznu pa kontaju osvojiti
al slaba im je taktika
hehehehehe
- Pryda
#4659 Re: Problem pasa lutalica
Vjerujemo ti!! AHHAHAHAHAHA ovo je nesto najjace sto sam ikad procitao na forumu, cuj copor lutalica cuva zgradu evo jos jednom HAHAHAHAHAHAHAHAMJAU - da wrote:Sad da ne raspravljamo o pojmu "livada", za mene to ima samo na selu. Uglavnom, žao mi je što se susrećete sa takvim vlasnicima, to su za mene primitivci kojima je problem govno od psa pokupiti. Ali, opet, to je druga tema. Čopor pasa ispred moje zgrade je čopor koji čuva zgradu, vjerujte mi, umiljati, zaobilaze ove što ih ne vole, a obožavaju nas koji im ruku pruže. Sreća pa sam u naselju gdje šinteri ne mogu ni primirisati, samo neka probaju.
Nanananana wrote:
Slazem se, pogotovo kad dovedu pse kod 2. gimnazije, pa ih puste da rade sta hoce. Haos![]()
Pakica ti je jedna od tih, nekad davno su tu bili i znakovi zabranjeno za pse ali..
- MJAU - da
#4660 Re: Problem pasa lutalica
Da, čuva, vjerovao ili ne. Bilo ko da dođe novi, novo auto, oni zalaju, nijedan drugi čopor ne smije primirisati zgradi.
- Ridjobrki
#4661 Re: Problem pasa lutalica
I ja uvijek u tim pričama ispadam cukomrzac ali samo želim normalno živjeti bar u nekom segmentu. Hiljadu sam puta smorovima sa životinjama rekao "volim životinje, volim tvog psa ali TI mi ideš na nerve".
Ljudi ne mogu shvatiti da ja volim životinje - samo ne volim ljude sa životinjama.
Ne mogu preseravanja i debilizma. Nisu psi krivi što lutaju i što su se nakotili, to im je sav pos'o, ali s jedne strane imaš ljude koji su plaćeni da riješe problem a ne rješavaju ga a s druge imaš pola naivčina a pola muljatora koji svaki iz svojih pobuda problem dodatno komplikuju.
Rješenje je da se lijepo i dostojanstveno pobiju sve lutalice koje trenutno hodaju - šta se udomilo udomilo se - a onda lijepo sve čipovati i šta se nađe na cesti skenirati i financijski ubiti puru u vlasniku. Adios.
Tako su nam pokazale razvijene zemlje, jebi ti šta oni pričaju - gledaj šta su uradili i kako rade.
Ljudi ne mogu shvatiti da ja volim životinje - samo ne volim ljude sa životinjama.
Ne mogu preseravanja i debilizma. Nisu psi krivi što lutaju i što su se nakotili, to im je sav pos'o, ali s jedne strane imaš ljude koji su plaćeni da riješe problem a ne rješavaju ga a s druge imaš pola naivčina a pola muljatora koji svaki iz svojih pobuda problem dodatno komplikuju.
Rješenje je da se lijepo i dostojanstveno pobiju sve lutalice koje trenutno hodaju - šta se udomilo udomilo se - a onda lijepo sve čipovati i šta se nađe na cesti skenirati i financijski ubiti puru u vlasniku. Adios.
Tako su nam pokazale razvijene zemlje, jebi ti šta oni pričaju - gledaj šta su uradili i kako rade.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4662 Re: Problem pasa lutalica
baš me zanima ko će udomiti divljeg psa koji je rođen i proveo cijeli život na ulici
-
haos1
#4663 Re: Problem pasa lutalica
znaci ja prodjem pored tvoje zgrade i odrace me copor pasa koji eto tako "cuva" tu zgradu?MJAU - da wrote:Sad da ne raspravljamo o pojmu "livada", za mene to ima samo na selu. Uglavnom, žao mi je što se susrećete sa takvim vlasnicima, to su za mene primitivci kojima je problem govno od psa pokupiti. Ali, opet, to je druga tema. Čopor pasa ispred moje zgrade je čopor koji čuva zgradu, vjerujte mi, umiljati, zaobilaze ove što ih ne vole, a obožavaju nas koji im ruku pruže.
vidim neki se žale na mačke ovdje, pa jedne mačke nisam vidio, a miševi će uskoro u ovom gradu kugu izazvati koliko ih ima. samo vi to ne znate, ali eto srediće vas već priroda koju zagađujete, i uništavate.
- Pryda
#4664 Re: Problem pasa lutalica
Pa ti fino na selo skupi sebi copor i nek ti laju na auta i na ljude. Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti citam, jel odlika grada da copor lutalica laje na auto kad dodje u naselje, kao cuva ???????? Jesi li ikad u zivotu otisao/la u neki razvijen grad, neki grad zapadne evrope? Gdje je takva situacija normalna?MJAU - da wrote:Da, čuva, vjerovao ili ne. Bilo ko da dođe novi, novo auto, oni zalaju, nijedan drugi čopor ne smije primirisati zgradi.
Ovaj post treba istaknuti na svakoj temi o lutalicama da znaju ljudi s cim imaju posla, kakvi su ovi sto se bore da zivotinje naseljavaju ulice jednog grada, glavnog grada!
- MJAU - da
#4665 Re: Problem pasa lutalica
haos1 wrote:znaci ja prodjem pored tvoje zgrade i odrace me copor pasa koji eto tako "cuva" tu zgradu?MJAU - da wrote:Sad da ne raspravljamo o pojmu "livada", za mene to ima samo na selu. Uglavnom, žao mi je što se susrećete sa takvim vlasnicima, to su za mene primitivci kojima je problem govno od psa pokupiti. Ali, opet, to je druga tema. Čopor pasa ispred moje zgrade je čopor koji čuva zgradu, vjerujte mi, umiljati, zaobilaze ove što ih ne vole, a obožavaju nas koji im ruku pruže.ama to nema nigdje, ali bas nigdje na svijetu da copori pasa prolaze gradom. eto jedino u africi ima da ljudi, psi i smece zajedno obitavaju. e to ceka africko sarajevo, glavni grad afrike.
vidim neki se žale na mačke ovdje, pa jedne mačke nisam vidio, a miševi će uskoro u ovom gradu kugu izazvati koliko ih ima. samo vi to ne znate, ali eto srediće vas već priroda koju zagađujete, i uništavate.
Ja imam osjećaj da biste me oderali gore nego ijedan čopor sada. Napisah negdje da su psi socijalizirani, to što laju, ne znači da ujedaju.
-
haos1
#4666 Re: Problem pasa lutalica
nervira me ta neka nijemost kojom cukoljupci zrace na ovakvim temama, ko da je coporima pasa mjesto u gradu da ujedaju. nije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4667 Re: Problem pasa lutalica
toliko o tužnim okamaHiljade pasa lutalice koji se slobodno kreću gradskim ulicama, osim što napadaju i ujedaju građane, opasni su i po zdravlje stanovništva. Kako je potvrđeno, mnogi psi su zaraženi brucelozom, ali i još težim bolestima!
Veterinarski stručnjaci kažu da je kod velikog broja pasa potvrđena leptospiroza, opasna zarazna bolest domaćih i divljih životinja, koja je lako prenosiva i opasna po ljude.
Profesorica Veterinarskog fakulteta Selma Filipović kazala je da je bruceloza više prisutna kod krava i koza, a da su lutalice oboljele od mnogo opasnije bolesti.
- madridist
#4668 Re: Problem pasa lutalica
Lajo ne lajo njemu nije mjesto na ulici bez nadzora vlasnika,cak da mu iz guzzice biseri ispadaju njemu na ulici nije mjesto bez nadzora vlasnika,
sta tu nije jasno?
Jos treba da nam nakon snajpera i granata dzukele brane izlazak na ulicu,stvarno ovo ko podrzava ima ozbiljne probleme..
sta tu nije jasno?
Jos treba da nam nakon snajpera i granata dzukele brane izlazak na ulicu,stvarno ovo ko podrzava ima ozbiljne probleme..
- Ridjobrki
#4669 Re: Problem pasa lutalica
Odlično - leptospiroza! Eto povoda. Pobij.
Tako Ameri rade - nađu povod, dignu histeriju i dok se svi handre sa histerijom oni rahat riješe problem.
Tako Ameri rade - nađu povod, dignu histeriju i dok se svi handre sa histerijom oni rahat riješe problem.
-
Margita81
#4670 Re: Problem pasa lutalica
Pryda wrote:MJAU - da wrote:Da, čuva, vjerovao ili ne. Bilo ko da dođe novi, novo auto, oni zalaju, nijedan drugi čopor ne smije primirisati zgradi.
Pa ti fino na selo skupi sebi copor i nek ti laju na auta i na ljude. Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti citam, jel odlika grada da copor lutalica laje na auto kad dodje u naselje, kao cuva ???????? Jesi li ikad u zivotu otisao/la u neki razvijen grad, neki grad zapadne evrope? Gdje je takva situacija normalna?
Ovaj post treba istaknuti na svakoj temi o lutalicama da znaju ljudi s cim imaju posla, kakvi su ovi sto se bore da zivotinje naseljavaju ulice jednog grada, glavnog grada!
Prvo- placem
Drugo- cijelo vrijeme pokusavam da dobijem odg na pitanje gdje je i kako ta situacija normalna??
Tacno da poludis jbt...
- MJAU - da
#4671 Re: Problem pasa lutalica
Ti uživaš kad neko nekom na ličnoj osnovi nešto odgovori. .toliko o tebi. A gdje sam to ja napisala da je psima mjesto na ulici? Ali, kad su već tu, za ubijanje zdravih pasa nisam i šta vama tu nije jasno.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4672 Re: Problem pasa lutalica
ovĐŽe ni Malj ne pomaže
ne mogu dalje...užasno se osječam

Piše: Sandra Ilievski
Kako se igraju? Socijalizirani i stabilni psi sami se dogovore
Nakon intenzivnijeg ugriza slijedi naklon koji odašilje poruku koja znači otprilike: “oprosti što sam te prejako ugrizao, još uvijek se želim igrati, molim te ne odlazi, pazit ću sljedeći puta”
ne mogu dalje...užasno se osječam
- Ridjobrki
#4673 Re: Problem pasa lutalica
pici wrote:ovĐŽe ni Malj ne pomaže![]()
Piše: Sandra Ilievski
Kako se igraju? Socijalizirani i stabilni psi sami se dogovore
Nakon intenzivnijeg ugriza slijedi naklon koji odašilje poruku koja znači otprilike: “oprosti što sam te prejako ugrizao, još uvijek se želim igrati, molim te ne odlazi, pazit ću sljedeći puta”
ne mogu dalje...užasno se osječam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Onda ovaj mrdne šapom i repom: "Reci matere mi"
A ovaj zacvili "Matere mi"
-
Margita81
#4674 Re: Problem pasa lutalica
Uzivam kad se neznalice i ignorante postavlja na njihovo mjesto daMJAU - da wrote:Ti uživaš kad neko nekom na ličnoj osnovi nešto odgovori. .toliko o tebi. A gdje sam to ja napisala da je psima mjesto na ulici? Ali, kad su već tu, za ubijanje zdravih pasa nisam i šta vama tu nije jasno.
A sta bi ti uradila sa zdravim psima koji lutaju gradom? Ostavila ih na ulici? Humano ti je ovo sad npr ovoliki snijeg i oni vani?
Jel ti beugodno kad na slikama i putopisima iz tvog grada uvijek su spomenuti i copori lutalica kao jedno od glavnih znacoajki zaostale, neuredjene i nazadne sredine.
Last edited by Margita81 on 05/03/2015 16:00, edited 1 time in total.
- Adriatic
#4675 Re: Problem pasa lutalica
Nego za šta si?MJAU - da wrote:Ti uživaš kad neko nekom na ličnoj osnovi nešto odgovori. .toliko o tebi. A gdje sam to ja napisala da je psima mjesto na ulici? Ali, kad su već tu, za ubijanje zdravih pasa nisam i šta vama tu nije jasno.
Da hodaju ulicama grada, napadaju ljude, zapišavaju parkove.....