Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vješalica

#4626 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

http://www.avaz.ba/clanak/166818/psi-ko ... tanazirani

Kanton odobrio rad Higijenskog servisa preduzeća "Rad"
Psi koji su napadali i ujedali građane bit će eutanazirani
ovaj avaz volis srati,samo kad pročitaš tekst zapravo vidiš da to još nije regulisano

a inače kad se reguliše onda će početi kletve,prijetnje,sklanjanje paščadi,kuknjava i plač po paypal linkovima i sl.

i vidjela sam pano kako opet dogstrust promovira sterilizaciju/kastraciju vlasničkih pasa,nisu izgleda nešto zainteresovani za ulične vreće gnjida
funeral blues

#4627 Re: Problem pasa lutalica

Post by funeral blues »

Pryda wrote:
pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
Znaci pas treba NAPASTI nekog, POVRIJEDITI GA moguce i UNISTITI MU ZIVOT da bi bio po tvom kriteriju spreman za sklanjanje?
Nikog ne interesuje tvoj pas, ali ove lutalice treba skloniti i mirne i nemirne dobre slatke sto se igraju s djecom SVE IH TREBA SKLONITI!
Pitam se šta li bi ona prodana duša Zlatko Petrović odgovorio na tako jednostavno pitanje, dok sarađuje sa svojim partnerima iz DogTrusta..
MJAU - da

#4628 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

@ Pryda - Drugim riječima, treba po tebi sve što nije na dvije noge eleminisati? Žao mi je stvarno, živjećete veoma nesretno na ovoj planeti, sve dok je nas koji poštuju i sklone onog zalutalog puža na cesti.
Nanananana

#4629 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Sve lutalice treba skloniti sa ulice. Agresivne i tesko bolesne uspavati, a ono ostalo dati na udomljavanje (7-14 dana). Oni koji se udome obavezno cipovati, pa kad neko opet odluci pustiti ga na ulicu poslati mu kovertu sa dobrom novcanom kaznom. Jer dok ga ne opalis po dzepu drugacije nece doci pameti.
MJAU - da

#4630 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Zdravo i racionalno, svaka čast. Opet u korist ljudi, ali i životinjama daje se šansa! Svaka čast!
Pryda

#4631 Re: Problem pasa lutalica

Post by Pryda »

MJAU - da wrote:@ Pryda - Drugim riječima, treba po tebi sve što nije na dvije noge eleminisati? Žao mi je stvarno, živjećete veoma nesretno na ovoj planeti, sve dok je nas koji poštuju i sklone onog zalutalog puža na cesti.
Sve sto ugrozava normalan zivot ljudi u naseljenom mjestu treba eliminisati. Puz nije opasan za nikoga, macka, ptica itd. Pas ujeda, napada, gladan je. Pas nije covjek i da te obavijestim jednu stvar COVJEK je bitniji od psa. Ko tebi dozvoljava da procijenis da li je neki pas opasan i da li ce sutra napasti neko nemocno dijete na ulici. Jesi li svjesna toga da je svaki agresivni pas koji je ujeo nekog nekad bio stene sa umiljatim ocima? Pogledaj svaku razvijeniju drzavu svijeta i njihove zakone, poslije 15 dana ako neko ne udomi psa nema ga vise. Zasto samo kod nas dogstrust pametuje i vrsi neke eksperimente. Odakle bolan pare da se ovi copori hrane, kastriraju, odrzavaju a 500 hiljada nezaposlenih ljudi.
pakica_

#4632 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Pryda wrote:
pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
Znaci pas treba NAPASTI nekog, POVRIJEDITI GA moguce i UNISTITI MU ZIVOT da bi bio po tvom kriteriju spreman za sklanjanje?
Nikog ne interesuje tvoj pas, ali ove lutalice treba skloniti i mirne i nemirne dobre slatke sto se igraju s djecom SVE IH TREBA SKLONITI!
joj na svakoj stranici moram ponovo crtat, bojit, docaravat....
PRIORITET su psi koji su napali i napadaju iz dana u dan.. te PRVO skloniti.. helou!! takve uspavati, mirnima pokusati naci dom.. to je to!
L u c i f e r

#4633 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

jebo prioritete

ako sam ista u zivotu naucio to je

uzdaj se u se i u svoje kljuse
MJAU - da

#4634 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Pryda wrote:
MJAU - da wrote:@ Pryda - Drugim riječima, treba po tebi sve što nije na dvije noge eleminisati? Žao mi je stvarno, živjećete veoma nesretno na ovoj planeti, sve dok je nas koji poštuju i sklone onog zalutalog puža na cesti.
Sve sto ugrozava normalan zivot ljudi u naseljenom mjestu treba eliminisati. Puz nije opasan za nikoga, macka, ptica itd. Pas ujeda, napada, gladan je. Pas nije covjek i da te obavijestim jednu stvar COVJEK je bitniji od psa. Ko tebi dozvoljava da procijenis da li je neki pas opasan i da li ce sutra napasti neko nemocno dijete na ulici. Jesi li svjesna toga da je svaki agresivni pas koji je ujeo nekog nekad bio stene sa umiljatim ocima? Pogledaj svaku razvijeniju drzavu svijeta i njihove zakone, poslije 15 dana ako neko ne udomi psa nema ga vise. Zasto samo kod nas dogstrust pametuje i vrsi neke eksperimente. Odakle bolan pare da se ovi copori hrane, kastriraju, odrzavaju a 500 hiljada nezaposlenih ljudi.
Para se ima itekako sve dok se ima plaćati neljudima zvani šintori tolike pare po psu, a oni isti sklanjaju, PAZI, socijalizirane cuke koji se živi ne čuju. Samprovani "zašitati" itekako zgrću lovu, uff kakav je samo biznis, pa kad se i taj kriminal suzbije eto opet love.

Tema nisu nezaposleni, eno ih po stanovima umjesto da haos prave po državi.
Margita81

#4635 Re: Problem pasa lutalica

Post by Margita81 »

Sta znaci socijalizirani pas? Zivot na ulici je nehuman i za psa i tacka.
Jednostavno je previse za psihu normalnog covjeka, obicni izlazak na ulicu je jbna avantura : sto od krimosa razlicitih profila sto od pascadi ne mozes dijete pustit livadom da potrci. Stalno u nekom strahu i oprezu, otvorena sva cetiri...

Vlasnike sa psima da ne spominjem...kakva je furka dolaziti na igraliste sa psima i na travu gdje se djeca igraju?
I ostavljanje govana iza njih..wtf?
Hajmo svi kenjat gdje stignemo sta fali? Ganjaju se neki zapadnjacki fazoni ali nikad ispraceni do kraja. Tipicno.
.
MJAU - da

#4636 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Izvini molim te. Livada nije grad. Kriminalnci su potekli od ljudi, ne od pasa. Ljudi sa psima su ljudi koji vole pored dvonožaca i druga bića, dakle, ovi bar oko mene će prije pomoći tvom i svačijem djetetu, nego drugi. Oni koji imaju pse i koje ja znam kupe njihova govna.
zrakomlat

#4637 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

Pasa lutalica ne smije biti po ulicama. I nikakvo opravdanje se ne može naći za slučajeve gdje se lutalice vucaraju po parkovima, šetalištima, prometnim ulicama i sl.
Margita81

#4638 Re: Problem pasa lutalica

Post by Margita81 »

MJAU - da wrote:Izvini molim te. Livada nije grad. Kriminalnci su potekli od ljudi, ne od pasa. Ljudi sa psima su ljudi koji vole pored dvonožaca i druga bića, dakle, ovi bar oko mene će prije pomoći tvom i svačijem djetetu, nego drugi. Oni koji imaju pse i koje ja znam kupe njihova govna.

Znamo da to nije istina. Ne kupi niko jer bas obracam paznju. Livada=zelena povrsina ili park jesu dio grada i svjedok sam stalnog dovodjenja pasa na igralista ili u neposrednu blizinu gdje uredno ostave sve iza psa.
Ne mogu da shvatim i dalje da cam je ok sresti copor od 5+ pasa u gradu, naselju, na ulici.
Kako to moze biti u redu?
MJAU - da

#4639 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Sad da ne raspravljamo o pojmu "livada", za mene to ima samo na selu. Uglavnom, žao mi je što se susrećete sa takvim vlasnicima, to su za mene primitivci kojima je problem govno od psa pokupiti. Ali, opet, to je druga tema. Čopor pasa ispred moje zgrade je čopor koji čuva zgradu, vjerujte mi, umiljati, zaobilaze ove što ih ne vole, a obožavaju nas koji im ruku pruže. Sreća pa sam u naselju gdje šinteri ne mogu ni primirisati, samo neka probaju.
Margita81

#4640 Re: Problem pasa lutalica

Post by Margita81 »

Nece sintori nigdje, suzivot sa coprima je buducnost ove zaboravljene zemlje.
Ovo malo normalnih sto je ostalo ili ce da se utopi u moru besmisla ili ce i rukama i nogama kopati da ode sto dalje da se nikad ne vrati.
Ridjobrki

#4641 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

I ja to kontam, toliko raje odlazi i toliko je praznih kuća i stanova da će Sarajevostan uskoro biti Sarajevoazil.

Dvije muhe jednim udarcem - preselimo ljude negdje upičkumaternu gdje se ljudski živi a u napuštene nastambe uselimo pse.

Win-win situation, rekao bi naš narod...
CherryLips

#4642 Re: Problem pasa lutalica

Post by CherryLips »

Lokom neće da kupi pse iz N.Sarajeva jer Koldzo neće da plati. Čula sam da su par puta bili u Starom gradu,ali više neće ići ni gore. Postavljali kaveze,neke uhvatili a nekoliko ih je progrizlo i kavez! To vise nisu ni psi,već zvijeri! A i oni ljudi sto rade su blago rečeno isprepadani od ovih "zastitnika pasa".
Nanananana

#4643 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Margita81 wrote:Vlasnike sa psima da ne spominjem...kakva je furka dolaziti na igraliste sa psima i na travu gdje se djeca igraju?
I ostavljanje govana iza njih..wtf?
Hajmo svi kenjat gdje stignemo sta fali? Ganjaju se neki zapadnjacki fazoni ali nikad ispraceni do kraja. Tipicno.
.
Slazem se, pogotovo kad dovedu pse kod 2. gimnazije, pa ih puste da rade sta hoce. Haos :roll:
MJAU - da wrote:Sad da ne raspravljamo o pojmu "livada", za mene to ima samo na selu. Uglavnom, žao mi je što se susrećete sa takvim vlasnicima, to su za mene primitivci kojima je problem govno od psa pokupiti. Ali, opet, to je druga tema. Čopor pasa ispred moje zgrade je čopor koji čuva zgradu, vjerujte mi, umiljati, zaobilaze ove što ih ne vole, a obožavaju nas koji im ruku pruže. Sreća pa sam u naselju gdje šinteri ne mogu ni primirisati, samo neka probaju.
Ima i kod mene jedan lutalica kojeg hrane itd. A ova jedna "pascefilka" (ili kako ih vec zovu) je jos navabila 3 komada. Navecer laju, trce za autima, bore se medjusobno. Ujutro kad prodjem tuda nema sta nema na ulici, od papuca, tava, cipela... gadjaju ih cime stignu.
pakica_

#4644 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

CherryLips wrote:Lokom neće da kupi pse iz N.Sarajeva jer Koldzo neće da plati. Čula sam da su par puta bili u Starom gradu,ali više neće ići ni gore. Postavljali kaveze,neke uhvatili a nekoliko ih je progrizlo i kavez! To vise nisu ni psi,već zvijeri! A i oni ljudi sto rade su blago rečeno isprepadani od ovih "zastitnika pasa".
jadna majko, evo ga se usro od straha, sav mi je onako isprepadan, blago receno..
Image
Image

ljudi, ne lupajte gluposti, ako Boga znate..
CherryLips

#4645 Re: Problem pasa lutalica

Post by CherryLips »

ahaaaa
saga

#4646 Re: Problem pasa lutalica

Post by saga »

Pryda wrote: Sve sto ugrozava normalan zivot ljudi u naseljenom mjestu treba eliminisati. Puz nije opasan za nikoga, macka, ptica itd. Pas ujeda, napada, gladan je. Pas nije covjek i da te obavijestim jednu stvar COVJEK je bitniji od psa.
Ako cemo tako ajmo i macke ukloniti.
Mene pas nikada nije napao. Ali cica maca jeste. I izgrebala i izgrizla. Imam oziljke i dalje i zaobilazim macke u sirokom luku od tada :-D
Ridjobrki

#4647 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

saga wrote:
Pryda wrote: Sve sto ugrozava normalan zivot ljudi u naseljenom mjestu treba eliminisati. Puz nije opasan za nikoga, macka, ptica itd. Pas ujeda, napada, gladan je. Pas nije covjek i da te obavijestim jednu stvar COVJEK je bitniji od psa.
Ako cemo tako ajmo i macke ukloniti.
Mene pas nikada nije napao. Ali cica maca jeste. I izgrebala i izgrizla. Imam oziljke i dalje i zaobilazim macke u sirokom luku od tada :-D
Pa nije te ris napao, mater mu... :-)
saga

#4648 Re: Problem pasa lutalica

Post by saga »

Nije, domaca cica maca.
Ja je sutnem ona skoci opet na mene. A zao mi je bilo sutnut previse i ubiti je mozda :-)
Na kraju pobjegoh nazad u stan (nastanila se bila u haustoru)

Ali svejedno, poenta je bila da vala nisu samo psi opasni. Mene vrane i macke vise strah nego psa.
Ridjobrki

#4649 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

Moraš je iz koljena spucati, iz kuka imaš zamah ali nema momenta sile.
pakica_

#4650 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

CherryLips wrote:ahaaaa
Koliko puta u toku dana ih sretnes? Pretpostavljam nikad.. Tako da ne lupaj, ne znas!
Locked