Problem pasa lutalica
- Reisova
#4601 Re: Problem pasa lutalica
Hajmo otvoriti neku peticiju za aktivaciju šinteraja....a onima i dog trusta nafatat cuke i privezat za vrata !
-
funeral blues
#4602 Re: Problem pasa lutalica
Naslovnica wrote:Moju djecu (ni krivu ni dužnu) je zaganjala poludivlja kuja koja se okotila u nekakvoj rupi ispod tobogana na igralištu SOS centra na Mojmilu. Valjda branila teritorij i štence, a mi nismo ni znali da je tu. Ima tome dvije godine. Ovi iz SOS i keroljupci joj donosili hranu, niko joj ništa nije smio, nije imao ko da ih ukloni, ma cirkus živi. Ja zvao azil (mislim da je data radio Murai), rekli da znaju za slučaj i da su pokušavali da uhvate tu poludivlju kuju, ali bezuspješno. Prljavo bijele je boje, čini mi se da joj još niko nije dohakao. Izrazito nepristupačna i zaobilazi ljude u širokom luku.pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
Elem, podržavam LOKOM u akciji sklanjanja SVIH PASA sa ulica, bio to agresivan pas, miroljubiv, mali, veliki, štene ili već šta drugo.
Psima nije mjesto na ulici, pogotovo čoporima pasa.
Svako drugi ko misli da je normalno da psi slobodno šetaju ulicama (pogotovu u ovolikom broju) samo zato što su miroljubivi i što ne prave probleme, lično mislim da ima problem u glavi.
Također, svako onaj ko misli da se u azilima psi trebaju zadržavati do prirodne smrti (bez opcije eutanazije u određenom vremenskom roku) - za mene apsolutno nije normalan.
Ovo je samo moje lično uvjerenje, i izvinjavam se ako se neko našao uvrijeđenim.
- vješalica
#4603 Re: Problem pasa lutalica
simonese wrote:poserem se ja njima na telefonvješalica wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... a-lutalica
nisu ni oni čisti jer rade u dogovoru sa paščofilkama
- simonese
#4604 Re: Problem pasa lutalica
znam,korupcija stigla i do kerovavješalica wrote:simonese wrote:poserem se ja njima na telefonvješalica wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... a-lutalica
nisu ni oni čisti jer rade u dogovoru sa paščofilkama
- Ridjobrki
#4605 Re: Problem pasa lutalica
Pa svi znaju za aferu kad je Džeki upao u DGS preko štele 
-
pakica_
#4606 Re: Problem pasa lutalica
ne sekiraj se ti za mene, nego me se okani.. i mene i moje kazne, rac te boli i da je pet maraka i da je pet hiljada, ne placas mi je ti, prema tome zdra'o!Stjui wrote:samo se ti kabadahišipakica_ wrote:juce smo isli nas kamara sa svojim kerovima na vrelo bosne.. zaduzili livadu gdje nema nikoga, pustili ih, oni se izletali i haj' kuci.. kad smo izlazili iz aleje, vidimo troje balavcadi od cca 13-14 godina sa oooooooogromnim kangalima koji nimalo nisu bili hepi kad su ugledali nase pse.. e pa jebem vam roditelje koji su vas pustili da izvedete te pse koji su tri puta tezi od vas.. JEDVA su ih sacuvali dok smo prolazili.. JEDVA!malo je za tebe 5000 kazne da su ti odrezali kad si se zadnji put kabadahisala.
-
pakica_
#4607 Re: Problem pasa lutalica
slazem se da im nije mjesto na ulici, ali meni je nekako prioritet agresivan pas da se skloni, a ne stenad koje pokupise neki dan kod importanea..funeral blues wrote:Naslovnica wrote:Moju djecu (ni krivu ni dužnu) je zaganjala poludivlja kuja koja se okotila u nekakvoj rupi ispod tobogana na igralištu SOS centra na Mojmilu. Valjda branila teritorij i štence, a mi nismo ni znali da je tu. Ima tome dvije godine. Ovi iz SOS i keroljupci joj donosili hranu, niko joj ništa nije smio, nije imao ko da ih ukloni, ma cirkus živi. Ja zvao azil (mislim da je data radio Murai), rekli da znaju za slučaj i da su pokušavali da uhvate tu poludivlju kuju, ali bezuspješno. Prljavo bijele je boje, čini mi se da joj još niko nije dohakao. Izrazito nepristupačna i zaobilazi ljude u širokom luku.pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
pas koji je jednom napao, ili nek' ide na rehabilitaciju kod cezara, ili nek' se unina
pas koji zalaje na nekoga NIJE NAPAO! moj laje non stop na ljude jer cuva avliju, ali nikad nikoga nije ujeo..
lokomovci kupe STENAD i MIRNE PSE! zato od mene nemaju podrsku i nece je nikad imati! da kupe pse koji stvarno jesu problem, aferim, ali ovo sto oni rade je gluho bilo..
Elem, podržavam LOKOM u akciji sklanjanja SVIH PASA sa ulica, bio to agresivan pas, miroljubiv, mali, veliki, štene ili već šta drugo.
Svako drugi ko misli da je normalno da psi slobodno šetaju ulicama (pogotovu u ovolikom broju) samo zato što su miroljubivi i što ne prave probleme, lično mislim da ima problem u glavi.
Također, svako onaj ko misli da se u azilima psi trebaju zadržavati do prirodne smrti (bez opcije eutanazije u određenom vremenskom roku) - za mene apsolutno nije normalan.
Ovo je samo moje lično uvjerenje, i izvinjavam se ako se neko našao uvrijeđenim.
-
Naslovnica
#4608 Re: Problem pasa lutalica
Apsolutno se slažem!
-
Margita81
#4609 Re: Problem pasa lutalica
Ok znaci 9 od 10 se slaze da je pse potrebno ukloniti s ulica i nazalost mislim da je apsolutno nerealno vise pricati o eutanaziji, sintori su jedino moguce rjesenje. Situacija je izmakla kontroli. Svi se slazemo.
Pa gdje je onda zapelo??
Pa gdje je onda zapelo??
- Stjui
#4610 Re: Problem pasa lutalica
vjerovatno si i policajcima psovala,a ovde čapri "lupiše mi 500 km kazne đaba".dobro se treba potrudit za takvu kaznu.naravno,neću te se kaniti dok god ti i tebi slični,sabotirate rješenje za bjesnu gamad koja luta ulicama gradova koje ste odlučili da uzmete kao taoce.pakica_ wrote: ne sekiraj se ti za mene, nego me se okani.. i mene i moje kazne, rac te boli i da je pet maraka i da je pet hiljada, ne placas mi je ti, prema tome zdra'o!
- Matzan
#4611 Re: Problem pasa lutalica
Pare/Novac/Lova/Money.Margita81 wrote:Ok znaci 9 od 10 se slaze da je pse potrebno ukloniti s ulica i nazalost mislim da je apsolutno nerealno vise pricati o eutanaziji, sintori su jedino moguce rjesenje. Situacija je izmakla kontroli. Svi se slazemo.
Pa gdje je onda zapelo??
-
Margita81
#4612 Re: Problem pasa lutalica
Usput primjecujem da ih je na alipasinu b faza sve vise, iako i vodim i idem po dijete u skolu nekad mi nije nimalo lako proci pored copora od 5+ lutalica od kojih uvijek 1 ili 2 laju pomamljeno za automobilima. Da bih izbjegla moguci napad onda obilazim cijeli krug. I nisam jedina ni slucajno..
Da li ovi koji zagovaraju suzivot sa psima na ulici misle da je to normalan zivot za covjeka?
Da li ovi koji zagovaraju suzivot sa psima na ulici misle da je to normalan zivot za covjeka?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4613 Re: Problem pasa lutalica
država za čuku
-
pakica_
#4614 Re: Problem pasa lutalica
njima se nisam obratila, kad si vec zapeo.. ali dzaba, tebi da se nacrta i oboji, dzaba..Stjui wrote:vjerovatno si i policajcima psovala,a ovde čapri "lupiše mi 500 km kazne đaba".dobro se treba potrudit za takvu kaznu.naravno,neću te se kaniti dok god ti i tebi slični,sabotirate rješenje za bjesnu gamad koja luta ulicama gradova koje ste odlučili da uzmete kao taoce.pakica_ wrote: ne sekiraj se ti za mene, nego me se okani.. i mene i moje kazne, rac te boli i da je pet maraka i da je pet hiljada, ne placas mi je ti, prema tome zdra'o!
i sta ti imas od toga sto si meni sjeo na kosti? hoce li se cuke skloniti s ulica ako ti meni zivce habas ovdje non stop? ako je tako, udri brate, dok se boje ne rastope..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4615 Re: Problem pasa lutalica
kod sebilja mlada kujica sa sikama
novi kandidati pristizu
novi kandidati pristizu
- Matzan
#4616 Re: Problem pasa lutalica
Black swan wrote:kod sebilja mlada kujica sa sikama
novi kandidati pristizu
Ima posebna tema za to
http://forum.klix.ba/sto-su-muskarci-op ... 30304.html
- Bambi_na_kofeinu
#4617 Re: Problem pasa lutalica
A šta uraditi sa 6-7 štenadi usred grada?pakica_ wrote: slazem se da im nije mjesto na ulici, ali meni je nekako prioritet agresivan pas da se skloni, a ne stenad koje pokupise neki dan kod importanea..
Ne napadam te, djeluješ kao vrlo razumna cura i neko ko se brine o svojim psima, ali mi nije jasno šta j po tebi rješenje?
Koliko sam shvatila sa prijateljima naokolo otimaš štenad od šintora, šta onda radite s njima?
U komšiluku sam ih imala sedmero, troje je pregaženo, sumnjam da će i ostali dugo, je li to humanije rješenje?
- jao_situacije
#4618 Re: Problem pasa lutalica
Ridjobrki wrote:U ovom slučaju sisulja nije kvalifikacija nego konstatacija.
Jazuk onakve sise koji je hajvan nosi a ovamo divne i pametne djevojke k'o lopate hodaju...
-
pakica_
#4619 Re: Problem pasa lutalica
nigdje ne rekoh da je i tim stencima mjesto na ulici, ali ponavljam, razlika je u prioritetu.. ipak ovakvo kupljenje mi nema smisla.. pokupe pascad koja nikog nije pogledala, a ostave one koji su do sad 30 puta ujeli nekoga (primjer- bijeli ker s breke, a sigurno ih ima vise takvih koji landaraju i dalje)Bambi_na_kofeinu wrote:A šta uraditi sa 6-7 štenadi usred grada?pakica_ wrote: slazem se da im nije mjesto na ulici, ali meni je nekako prioritet agresivan pas da se skloni, a ne stenad koje pokupise neki dan kod importanea..
Ne napadam te, djeluješ kao vrlo razumna cura i neko ko se brine o svojim psima, ali mi nije jasno šta j po tebi rješenje?
Koliko sam shvatila sa prijateljima naokolo otimaš štenad od šintora, šta onda radite s njima?
U komšiluku sam ih imala sedmero, troje je pregaženo, sumnjam da će i ostali dugo, je li to humanije rješenje?
evo sad nama traze 650 maraka za "veterinarsku" obradu tih stenaca koje su pokupili.. za stenad se uvijek nadje mjesto kod ljudi po kucama, po pansionima.. brze se udome.. eto sta radimo kad ih "otmemo" a niko ne zna koliko para mi damo za te pse koji su sve osim obradjeni, al' eto necemo da ih pobiju.. kad pokupe agresivnog, pocesat se necu da ga vadim ni iz rajlovca ni iz halilovica, ali ovo... prosle godine u aprilu su ubili kera koji se igrao sa svom mogucom djecom koja dodju na jezero, sa djecom iz medicinske i sl. samo zato sto je bio veliki i receno da ujeda djecu.. ta ista djeca iz medicinske koju "ujeda" molili frajera da ne vode cuku.. i ubili ga tako sto su mu fisnuli deterdzent/domestos u venu.. e to mi je humano u picku materinu!
- Stjui
#4620 Re: Problem pasa lutalica
e nekome jesi!za šaketanje,sudionici dobiju po 250 km.ti dobila 500 kmpakica_ wrote: njima se nisam obratila, kad si vec zapeo.. ali dzaba, tebi da se nacrta i oboji, dzaba..
i sta ti imas od toga sto si meni sjeo na kosti? hoce li se cuke skloniti s ulica ako ti meni zivce habas ovdje non stop? ako je tako, udri brate, dok se boje ne rastope..
- Adriatic
#4621 Re: Problem pasa lutalica
Hmpakica_ wrote:
slazem se da im nije mjesto na ulici, ali meni je nekako prioritet agresivan pas da se skloni, a ne stenad koje pokupise neki dan kod importanea..
-
pakica_
#4622 Re: Problem pasa lutalica
To pitaj veterinare koji su ih radili i uzeli pare za to..Adriatic wrote:Hmpakica_ wrote:
slazem se da im nije mjesto na ulici, ali meni je nekako prioritet agresivan pas da se skloni, a ne stenad koje pokupise neki dan kod importanea..kako sad to kad su im roditelji sa markicama na ušima?
- munevera44
#4623 Re: Problem pasa lutalica
funeral blues wrote:Naslovnica wrote:Moju djecu (ni krivu ni dužnu) je zaganjala poludivlja kuja koja se okotila u nekakvoj rupi ispod tobogana na igralištu SOS centra na Mojmilu. Valjda branila teritorij i štence, a mi nismo ni znali da je tu. Ima tome dvije godine. Ovi iz SOS i keroljupci joj donosili hranu, niko joj ništa nije smio, nije imao ko da ih ukloni, ma cirkus živi. Ja zvao azil (mislim da je data radio Murai), rekli da znaju za slučaj i da su pokušavali da uhvate tu poludivlju kuju, ali bezuspješno. Prljavo bijele je boje, čini mi se da joj još niko nije dohakao. Izrazito nepristupačna i zaobilazi ljude u širokom luku.pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
- Pryda
#4624 Re: Problem pasa lutalica
Znaci pas treba NAPASTI nekog, POVRIJEDITI GA moguce i UNISTITI MU ZIVOT da bi bio po tvom kriteriju spreman za sklanjanje?pakica_ wrote:pas koji je jednom napao, napast ce opet 99%
Nikog ne interesuje tvoj pas, ali ove lutalice treba skloniti i mirne i nemirne dobre slatke sto se igraju s djecom SVE IH TREBA SKLONITI!
-
Naslovnica
#4625 Re: Problem pasa lutalica
Tu ima nekoliko pacijentica što ih hrane (jedna plavokosa prednjači), prave im brloge i održavaju takvo stanje/sranje.Margita81 wrote:Usput primjecujem da ih je na alipasinu b faza sve vise, iako i vodim i idem po dijete u skolu nekad mi nije nimalo lako proci pored copora od 5+ lutalica od kojih uvijek 1 ili 2 laju pomamljeno za automobilima. Da bih izbjegla moguci napad onda obilazim cijeli krug. I nisam jedina ni slucajno..
Djeca se ne mogu normalno igrati u parku jer su ga okupirali kerovi od po 50 kila, spavaju u pijesku ispod tobogana, razvlače smeće, laju na svako auto, laju na druge čopore i pridošlice, ma cirkus živi.
Nadam se da će im se uskoro dohakati i da će B-Faza biti tužne oke free. Vrijeme je.