Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
All Apologies

#4476 Re: Problem pasa lutalica

Post by All Apologies »

Upravu si, dragi google hahha, nisam odmah pogledala, ali eto ima i načina da se to riješi bezbolno i brzo, a da se ne čeka pomoć vlasti koju očito boli *****
BIONA

#4477 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

MrShadow wrote:jel ima neki otrov da im se ubaci u hranu i da pocrkavaju, ali bezbolno ?

U Ul. Zmaja od Bosne, oko zgrade gdje je kafic La Casa Mata se vrti copor od 10-ak pasa. Neki dan kad sam parkirao auto i izvadio neke namirnice iz auta te krenuo prema ulazu opkolili su me i poceli rezati i lajati na mene, valjda su nanjusili hranu ili sta vec. Da sam imao pistolj u tom trenutku bez razmisljanja bi ih potamanio sve do jednog mamicu im, pitam se samo sta bi bilo da tako neko sa djetetom ili bebom naleti.

Najgore je sto svako jutro kad krenem na posao neka od starih baba stanara im iznosi hranu, takvi idioti su ih i navikli da budu tu.

Vec sam negdje napisala da je vrlo jednostavno i efikasno : pomijesa se hrana sa antifrizom! Iz nekog razloga antifriz je psima jako sladak pa ga polizu u sekundi...eto rjesenja...ako nista uradite to u ime tog cike koji je napadnut kod bolnice :roll:
BIONA

#4478 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

zmajadaH wrote:Ovaj copor terorise svu okolinu. Znam da su napali i oborili vec sedmero djece.
Okusili su ljudsko meso. Izujedali su ekipu koja je htjela da ih vodi na kastriranje i markiranje.

Image

Hrana plus antifriz pa neka na onome gore svijetu terorisu nekoga...
vješalica

#4479 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Gore je neko pomenuo kreozan.
To je opasno da ljudi rukuju jer se i sami mogu na smrt otrovati sa tim pesticidom,a ako se sjecate pomora stetocina na Sipu,to je uradjeno sa tim.Tako da se ne uvlacite u gluposti. Jos samo pored svog jada trebate se otrovat radi scenadi.
zmajadaH

#4480 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

BIONA wrote:
zmajadaH wrote:Ovaj copor terorise svu okolinu. Znam da su napali i oborili vec sedmero djece.
Okusili su ljudsko meso. Izujedali su ekipu koja je htjela da ih vodi na kastriranje i markiranje.

Image

Hrana plus antifriz pa neka na onome gore svijetu terorisu nekoga...

Antifriz jeste toksičan, ali u maloj mjeri pomješan sa hranom može izazvati samo tegobe.Nebih baš rekao da može brzo i lako usmrtiti škevriju od 25 Kg....
pakica_

#4481 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

simonese wrote:
Zastozato wrote:Dajte vi sa Breke javite da ste liferovali tog bijelog psa. Stvarno nema smisla, pa nije medjed. Dokad ce se o ovome samo pisati, kad ce konkretne akcije, protesti ili tako nesto? Ovo je cista dehumanizacija koju sprovode ovi na vlasti udruzeni sa organizacijama koji kupe kajmak protiv obicnog, vecinskog bosnjackog zivlja. U RS niko ne smije i nece da zaviri jer se ovo sve radi ciljano, a ti Bosnjo samo suti, vazno je da ne puca.
dolazili po kera ali likovi kao pakica i ostali su to nekako sprijecili
Hajd sad skrolaj malo po temi pa vidi sta pakica misli o konkretno tom psu..
MJAU - da

#4482 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Evo ja pokušavam naći tvoje mišljenje o tom psu sa Breke, je li ti mrsko da napišeš ponovo? Tog psa sam jednom vidjela, ako mislimo na istog, bijeli skroz, graciozan, kao vuk... Može li se on skloniti i socijalizirati ikako?
CherryLips

#4483 Re: Problem pasa lutalica

Post by CherryLips »

Kome se na području opštine Novo S. obratiti za rjesavanje ili bar pokušaj rješavanja ovog problema sa psima? Živim u stambenoj zgradi,jednoj u nizu,gdje zaista ima puno djece,uključujući i moje. Po baksuzluku su i kontejneri tu i situacija je više očajna. Smeće je na sve strane,prljave dječije pelene rastrgane,ostaci hrane....čopor ide za tobom kad nosiš kesu,ima i bolesnih a bome i agresivnih pasa i više mi je dozlogrdilo. Dakle,ima li ko neki kontakt,broj tel,mail,adresu,bilo sta....??
L u c i f e r

#4484 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

CherryLips wrote:Kome se na području opštine Novo S. obratiti za rjesavanje ili bar pokušaj rješavanja ovog problema sa psima? Živim u stambenoj zgradi,jednoj u nizu,gdje zaista ima puno djece,uključujući i moje. Po baksuzluku su i kontejneri tu i situacija je više očajna. Smeće je na sve strane,prljave dječije pelene rastrgane,ostaci hrane....čopor ide za tobom kad nosiš kesu,ima i bolesnih a bome i agresivnih pasa i više mi je dozlogrdilo. Dakle,ima li ko neki kontakt,broj tel,mail,adresu,bilo sta....??
Lokom
safran

#4485 Re: Problem pasa lutalica

Post by safran »

Pakica je davno spomenula tog bijelog na Breki kao primjer psa koji je agresivan i nije pogodan za udomljavanje.
vjesticanametli

#4486 Re: Problem pasa lutalica

Post by vjesticanametli »

Imamo i mi 2 idiota agresivna pred zgradom....uzas kad prolazis pjeske ali i autom....samo sto ne skoce na sajbu.....eh veceras mi je jedan bas naletio na auto i sa zadovoljstvom sam ga pukla .....potrovat ovo treba sve
vjesticanametli

#4487 Re: Problem pasa lutalica

Imamo i mi 2 idiota agresivna pred zgradom....uzas kad prolazis pjeske ali i autom....samo sto ne skoce na sajbu.....eh veceras mi je jedan bas naletio na auto i sa zadovoljstvom sam ga pukla .....potrovat ovo treba sve
splinter

#4488 Re: Problem pasa lutalica

Post by splinter »

vjesticanametli wrote:Imamo i mi 2 idiota agresivna pred zgradom....uzas kad prolazis pjeske ali i autom....samo sto ne skoce na sajbu.....eh veceras mi je jedan bas naletio na auto i sa zadovoljstvom sam ga pukla .....potrovat ovo treba sve
Koji dio grada ?
vješalica

#4489 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Od kad Lokom kupi po Novom Sarajevu? Ovi su Novi Grad koliko znam a Azil onaj drugi ne mogu se sjetiti (nije Praca) kupi iz N.Sarajeva
Zaprav oba ne kupe nista,samo ce kupiti RAD leseve ako nastave ove scenofilke po svom
L u c i f e r

#4490 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

vješalica wrote:Od kad Lokom kupi po Novom Sarajevu? Ovi su Novi Grad koliko znam a Azil onaj drugi ne mogu se sjetiti (nije Praca) kupi iz N.Sarajeva
Zaprav oba ne kupe nista,samo ce kupiti RAD leseve ako nastave ove scenofilke po svom
Petobanka cuda cini
zanzakpizdolizije

#4491 Re: Problem pasa lutalica

Post by zanzakpizdolizije »

http://www.suzavac-argus.com/suzavci.html

Image

Bočica ovog dođe u hrvatskoj 38 kn.

Evo dok se ne riješi situacija, ovo obavezno nositi sa sobom u džepu. Možda ne zatreba, a više da će zatrebati.
Last edited by zanzakpizdolizije on 21/02/2015 07:56, edited 3 times in total.
zanzakpizdolizije

#4492 Re: Problem pasa lutalica

Post by zanzakpizdolizije »

.
BIONA

#4493 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

CherryLips wrote:Kome se na području opštine Novo S. obratiti za rjesavanje ili bar pokušaj rješavanja ovog problema sa psima? Živim u stambenoj zgradi,jednoj u nizu,gdje zaista ima puno djece,uključujući i moje. Po baksuzluku su i kontejneri tu i situacija je više očajna. Smeće je na sve strane,prljave dječije pelene rastrgane,ostaci hrane....čopor ide za tobom kad nosiš kesu,ima i bolesnih a bome i agresivnih pasa i više mi je dozlogrdilo. Dakle,ima li ko neki kontakt,broj tel,mail,adresu,bilo sta....??
Ja mislim da LOKOM ne kupi po N.Sarajevu, ja sam na Grbavici i situacija je katastrofa...neki dan skontah kod jedne trolejbuske stanice 5 novih crnih kucica... :roll:

Spomenuh gore antifriz...
All Apologies

#4494 Re: Problem pasa lutalica

Post by All Apologies »

zanzakpizdolizije wrote:http://www.suzavac-argus.com/suzavci.html

Image

Bočica ovog dođe u hrvatskoj 38 kn.

Evo dok se ne riješi situacija, ovo obavezno nositi sa sobom u džepu. Možda ne zatreba, a više da će zatrebati.
Ima na piku sličnih, ja uzela neki manji pepper sprej 13 KM čini mi se. Nisam ga stigla isprobati kako sam većinom u autu, ali neka ima zlu ne trebalo.
vjesticanametli

#4495 Re: Problem pasa lutalica

splinter wrote:
vjesticanametli wrote:Imamo i mi 2 idiota agresivna pred zgradom....uzas kad prolazis pjeske ali i autom....samo sto ne skoce na sajbu.....eh veceras mi je jedan bas naletio na auto i sa zadovoljstvom sam ga pukla .....potrovat ovo treba sve
Koji dio grada ?
dobrinja 1
All Apologies

#4496 Re: Problem pasa lutalica

Post by All Apologies »

Ako vi ne rijesite problem neće ga riješiti niko za vas. Vidite da nikog ne zanima ako nema licnu korist.
avetinja

#4497 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Pametan bi onaj čovjek iz Hadžića. Pušku u ruke, pa prosvira im glavu.
simonese

#4498 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

avetinja wrote:Pametan bi onaj čovjek iz Hadžića. Pušku u ruke, pa prosvira im glavu.
zipa loma,ako te pakica cuje najebo si
avetinja

#4499 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

simonese wrote:
avetinja wrote:Pametan bi onaj čovjek iz Hadžića. Pušku u ruke, pa prosvira im glavu.
Pa, šta nije tako? Kada već država neće da se zainteresuje za ovaj problem, onda narod mora preuzeti inicijativu za rješevanje problema. Znamo svi kako je Ukrajina riješila ovaj problem, a nama zapad nameće demokratiju i prava životinja. Psi lutalice su sramota i ruglo glavnog grada.
simonese

#4500 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

avetinja wrote:
simonese wrote:
Pa, šta nije tako? Kada već država neće da se zainteresuje za ovaj problem, onda narod mora preuzeti inicijativu za rješevanje problema. Znamo svi kako je Ukrajina riješila ovaj problem, a nama zapad nameće demokratiju i prava životinja. Psi lutalice su sramota i ruglo glavnog grada.
ama ne moras se meni pravdati,ja sam za ubijanje,strogo,drugog rjesenja po meni nema
Locked