Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZenaZbrkovima wrote:
mene brine to sto kod nas navodno uopste nema vakcine protiv bjesnila u slucaju ujeda.. ljetos sam dozivjela napad psa i tako mi doktorica rece.. nemamo vakcine ali nemamo ni registrovanih slucajeva bjesnila. pa sta vam Bog da. mozete otici u vrazovu u to neko savjetovaliste pa vidjeti sta dalje...
sto bi rekli, ovo nidje na svijetu nema, nidje.
koja ludnica, ni ja nisam isao uopce u hitnu kad sam ujeden, sreca u nesreci sto me ujeo zdrav pas.. ovo da nemaju vakcina je stvarno jezivo, morace se covjek cuvati ko u srednjem vijeku od kuge jbt... suzavac i metak jedino. nego, ako ti znas gdje je taj pas, trebalo bi ga uloviti i drzati ga u karantinu da se vidi ima li kakve simptome. samo tako sa sigurnoscu mozes znati da nije zarazen.
L u c i f e r wrote:Da
I kad bi baba imala kurčinu bila bi deda
pozitivne energije
Da prostite
mda, ne moze se opustit covjek ovih dana nikako, a kamo li radi pascadi na ulici, lol.
Last edited by haos1 on 08/02/2015 22:34, edited 1 time in total.
ZenaZbrkovima wrote:
mene brine to sto kod nas navodno uopste nema vakcine protiv bjesnila u slucaju ujeda.. ljetos sam dozivjela napad psa i tako mi doktorica rece.. nemamo vakcine ali nemamo ni registrovanih slucajeva bjesnila. pa sta vam Bog da. mozete otici u vrazovu u to neko savjetovaliste pa vidjeti sta dalje...
sto bi rekli, ovo nidje na svijetu nema, nidje.
koja ludnica, ni ja nisam isao uopce u hitnu kad sam ujeden, sreca u nesreci sto me ujeo zdrav pas.. ovo da nemaju vakcina je stvarno jezivo, morace se covjek cuvati ko u srednjem vijeku od kuge jbt... suzavac i metak jedino. nego, ako ti znas gdje je taj pas, trebalo bi ga uloviti i drzati ga u karantinu da se vidi ima li kakve simptome. samo tako sa sigurnoscu mozes znati da nije zarazen.
ma ocito nije, evo me, ziva i zdrava hvala Bogu..
a eto, ja sam tad dobila konjsku dozu antitenanusa pa sam zasticena narednih 5 godina da nije traume koja je zauvijek ostala urezana, jos bih i rahat ulicom isla..
da se razumijemo, ja sam imala gadan okrsaj. i pofin oziljak na nozi koji ce tu dozivotno ostati.
Ne smijem vani izaći. Hodaju u čoporu, došla dva iz grada i sabrala još trojicu i sad čine čopor od pet pasa. Jedan od njih hoće ujest, do prije 1-2 godine nije htio i kako su se ovi pojavili sad hoće, post'o agresivan. Ide ljeto ali ne veselim se toliko, ne smijem u svojoj avliji izaći da se malo provozam na motoru (shoprider).
idem kroz dobrinju 4 prije sat i nekakvu curu zaskočila runjava bež đukela i ujela je doduše za cipelu,pa sreća nije prošlo,niti je dalje napadala,a vidi čuda ima markicu na sebi
i to ona đukela iz garniture što visi kod best travnik radnje i oko mostića prije džamije,na mene su isto jednom lajali pa sam ih cekerima otjerala
nek ih kenjda nahrani da ne napadaju narod lupež pomahnitali
Koliko sam pročitala, tema nije o olajavanju lažnih zaštitara, nego o problemu pasa lutalica.
Ono što želim istaknuti da prijedlozi ljubitelja pasa nisu realni (da se sastanu građani, skontaju šta hoće, to na papir...) smiješno. Jer, ljubav prema nečemu spaja ljude, a kad je lova u pitanju, razdvaja itekako i to se dešava prvo među "zaštitarima", pa i dalje, dakle, nema teorije. Sami zaštitari se međusobno mrze, optužuju, ne podnose, zbog čega??? LOVE!!! Tako da razumno rješenje je jedino je eutanazija (u pravom smislu riječi), jer niko ne zaslužuje ovaj život kakav imaju ovi psi, ali niko... Nije rješenje psa skloniti s ulice i "gurnuti" u azil (azil je inače pakao, ko nije bio, treba vidjeti i sve će mu se kazati).
sad će ove sektašice pasije objasniti kako je taj čovjek,pošto je pacjent pomenute klinike,mahnit kao i njeni uposlenici i da to sve umišljaju i da čak postoji mogućnost da takvi bolesni maltretiraju cuke!
FUJ! Da su pacovi u pitanju! FUJ! Lijepo bi bilo od administratora da ove slike UKLONI, jer su zaista užasne i ogavne, kako neko može ovo uopšte da spašava i dijeli. FUJ! Ovako se ne riješava problem! FUJ!!!!
MJAU - da wrote:FUJ! Da su pacovi u pitanju! FUJ! Lijepo bi bilo od administratora da ove slike UKLONI, jer su zaista užasne i ogavne, kako neko može ovo uopšte da spašava i dijeli. FUJ! Ovako se ne riješava problem! FUJ!!!!
A stim se slazem
Trolcina je to i postavila da bi tema bila zakljucana