Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
5 0 5

#4126 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

smjesko071 wrote:Gdje li nam je to pakica da nam razložno objavi ovaj slučaj napada psa na dijete od 3 godine?

Pakice, javi se!
pas nije lutalica, po clanku se da zakljuciti. i sta ti sad predlazes? da se svi psi, ne samo lutalice, nego i vlasnicki psi uniste, zato sto su neki vlanici neodgovorni?
SanskiBiser

#4127 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Pas je uhvaćen (Rotvajler je) i nalazi se u veterinarskoj stanici u Bihaću, vlasnički je pas valjda se zna i ko mu je vlasnik.. :-x
bogumila

#4128 Re: Problem pasa lutalica

Post by bogumila »

ubit psa prebit gazdu.
5 0 5

#4129 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

bogumila wrote:ubit psa prebit gazdu.
gazdi odrediti jedno 2 hiljade maraka kazne. to je najbolja vaspitnopopravna mjera.
O'zone
Globalni moderator

#4130 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

A ne! Ne prebiti gazdu! Ne, ne, ne! Majmun bi meni snosio sve troškove liječenja ovog djeteta i saniranje kako fizičkih tako i emocionalnih ožiljaka koje će ovo dijete imati dugo godina, a u kakvom je stanju porodica on bi meni ovo dijete stipendirao dok ne završi školu a ne da se opet skupljaju donacije.

PAS JE ODGOVRNOST! Nije to lutka da se djeca igraju i pas ima svoje dobre i loše dane kao i svi mi a na vlasnicima je da psa drže pod kontrolom i da ne prave propuste u istoj.
krater

#4131 Re: Problem pasa lutalica

Post by krater »

vješalica wrote:ščenofilke nemaju komentara
:mrgreen:
O'zone wrote:
A ne! Ne prebiti gazdu! Ne, ne, ne! Majmun bi meni snosio sve troškove liječenja ovog djeteta i saniranje kako fizičkih tako i emocionalnih ožiljaka koje će ovo dijete imati dugo godina, a u kakvom je stanju porodica on bi meni ovo dijete stipendirao dok ne završi školu a ne da se opet skupljaju donacije.

PAS JE ODGOVRNOST! Nije to lutka da se djeca igraju i pas ima svoje dobre i loše dane kao i svi mi a na vlasnicima je da psa drže pod kontrolom i da ne prave propuste u istoj.
:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#4132 Re: Problem pasa lutalica

Post by It_is_a_Leclerc »

Pas ujede dijete - pobijmo sve pse !!!
Auto udari dijete - omaklo se, jbga !

Cirkusantski pristup.

Dijete je ujeo pas koji ima vlasnika koji ga je vjerovatno i utrenirao da bude agresivan i napada sve što se kreće. Prema tome, džaba ste se obradovali. Pujde nemaju nikakve veze s ovim.
pakica_

#4133 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
SanskiBiser wrote:Pas je uhvaćen (Rotvajler je) i nalazi se u veterinarskoj stanici u Bihaću, vlasnički je pas valjda se zna i ko mu je vlasnik.. :-x
majmun neki vjerovatno,jer se obično po sorti paščadi koju vodaju može procijeniti mentalni sklop vlasnika.rotvajleri,dobermani,pitbulovi,razni terijeri-to je samo za metka.
i sad ti kao znas sve o meni jer imam dobermana :lol:
pametno malo :maca:
btw, i jorki je terijer, i vesti je terijer, i erdel terijer je terijer.. jesu li i njihovi vlasnici za metka? hajde, mace, nemoj vise pisat', pametnije ti je :maca:
Stjui

#4134 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

pakica_ wrote: i sad ti kao znas sve o meni jer imam dobermana :lol:
i ti si eto živi dokaz mojoj tvrdnji,pakice.i ti si neki dan popušila 5 glava kazne zbog svog kabadahiluka...
kakaljin

#4135 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

pakica_ wrote:
Stjui wrote:
SanskiBiser wrote:Pas je uhvaćen (Rotvajler je) i nalazi se u veterinarskoj stanici u Bihaću, vlasnički je pas valjda se zna i ko mu je vlasnik.. :-x
majmun neki vjerovatno,jer se obično po sorti paščadi koju vodaju može procijeniti mentalni sklop vlasnika.rotvajleri,dobermani,pitbulovi,razni terijeri-to je samo za metka.
i sad ti kao znas sve o meni jer imam dobermana :lol:
pametno malo :maca:
btw, i jorki je terijer, i vesti je terijer, i erdel terijer je terijer.. jesu li i njihovi vlasnici za metka? hajde, mace, nemoj vise pisat', pametnije ti je :maca:
Svaki vlasnik psa je individua za sebe, ali ako se vec ima pas oda ga treba dobro dresirati da da pas zna sta treba da radi, da nenapada djecu i da slusa komande gazde. Zasta postoje dresure pasa.

Sva sreca pa dijete nije podleglo nego ga je samo pas ujeo i psihicke traume mu stvorio.

Ovaj pas bez obzira jeli vlasnicki ili nije treba da ide na eutanaziju jer je napao dijete.

A vlasnika psa treba oderati sa kaznom i da placa sve troskove lijecenja dijeteta i skolovanje djeteta.
pakica_

#4136 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
pakica_ wrote: i sad ti kao znas sve o meni jer imam dobermana :lol:
i ti si eto živi dokaz mojoj tvrdnji,pakice.i ti si neki dan popušila 5 glava kazne zbog svog kabadahiluka...
nek' si ti upratio da sam ja popusila kaznu, a nisi upratio da sam popusila tu kaznu bez ikakvog razloga.. al' hajde, ogranicen si k'o balkon, pa ti ne vrijedi objasnjavat' :maca:
pakica_

#4137 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

kakaljin wrote:
Svaki vlasnik psa je individua za sebe, ali ako se vec ima pas oda ga treba dobro dresirati da da pas zna sta treba da radi, da nenapada djecu i da slusa komande gazde. Zasta postoje dresure pasa.

Sva sreca pa dijete nije podleglo nego ga je samo pas ujeo i psihicke traume mu stvorio.

Ovaj pas bez obzira jeli vlasnicki ili nije treba da ide na eutanaziju jer je napao dijete.

A vlasnika psa treba oderati sa kaznom i da placa sve troskove lijecenja dijeteta i skolovanje djeteta.
moj pas je naucen da ne ujeda nikoga, ali njega djeca maltretiraju drama, tako da me ne bi cudilo da nekad poleti na dijete.. zbog tih malih idiota od cca 10 do 14 godina ja vise nisam sigurna u svog kera i svugdje ide sa brnjicom.. djeca do 10 godina super funkcionisu sa njim, sve uzrasta onih kretena koji ga handre na kapiji.. tu mi je malo mutan
ali sve i da s razlogom ili bez razloga dokaci ijedno dijete, njemu je eutanazija..
vješalica

#4138 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

nek si djecu od 10-14 godina proglasila malim idiotima pa kako god...
Bambi_na_kofeinu

#4139 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

vješalica wrote:nek si djecu od 10-14 godina proglasila malim idiotima pa kako god...
Pa da budemo pošteni veliki broj ih jesu idioti, manji ili veći, na svako normalno dijete sa normalnim odnosom prema životinjama naletim na bar dvoje koji su idioti i agresivci i iz čista mira se iživljavaju.

Inače, eutanazija sam klan. I zbog ljudi i zbog pasa.
kakaljin

#4140 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

pakica_ wrote:
kakaljin wrote:

moj pas je naucen da ne ujeda nikoga, ali njega djeca maltretiraju drama, tako da me ne bi cudilo da nekad poleti na dijete.. zbog tih malih idiota od cca 10 do 14 godina ja vise nisam sigurna u svog kera i svugdje ide sa brnjicom.. djeca do 10 godina super funkcionisu sa njim, sve uzrasta onih kretena koji ga handre na kapiji.. tu mi je malo mutan
ali sve i da s razlogom ili bez razloga dokaci ijedno dijete, njemu je eutanazija..
Moj otac je imao sarplaninca i taj pas je slobodno hodao mahalskom ulicom medju djecom. Djeca su ga jahala, izvlacila mu jezik iz usta on nikada nije ni trepnuo prema djeci, sve je djeci dozvoljavao. Jer je naucen da nikada prema covjeku posebno prema djetetu nepomisli nista uraditi, cak ih ni njuskom nije odgurivao mrzovoljno od sebe. Otac se jedino bojao jer ga je toliko volio da makar nezarezi na neko dijete jer se zakleo da ce ga licno ubiti ako to ikada uradi. Jedini smo problem imali kada je stariji covjek prijatelj od oca onako u sali oca jace potapsao po ledjima, pas je to umislio da je udario oca i jedva smo zaustavili psa da ne rastrga tog covjeka. Covjek se sva srecom popeo na drvo i tu je morao biti skoro 3 sata dok psu nije dodijalo da laje na njega na drvetu i povukao se pas u svoju kucicu u basti. Otac je poslije toga dobro naruzio psa, i od tada je bolje pas razmisljao i ponasao se. Koliko je bio prvrzen djeci govori ti podatak da je spasavajuci dijete od automobila koje je nailazilo ulicom gurnuo djete i zavrsio pod autom.

Ako ti nisi sigurna u svog psa onda taj pas nije za tebe jer neznas vladati sa njim.

Pas mora tako biti naucen da dok nedobije komandu za napad ili cuvanje kuce da je kao bubica skoro prema svima oko sebe i da nikada neuzima hranu koju mu nudi bilo ko osim gazde.
SanskiBiser

#4141 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Zekerijah Alagić: "Pas koji je napao dijete ima mikročip i zna se ko je njegov vlasnik."
SanskiBiser

#4142 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

i nije mu prvi napad izgleda :-x
Prema navodima građana, prije nekoliko mjeseci isti pas je napao jednu odraslu osobu, također u bihaćkom naselju Prekounje. Danas se pojavilo i svjedočenje osobe inicijala Z.C. koja navodi da je jučer, par sati ranije nego je napao trogodišnje dijete, isti pas napao i njega.

"Sinoć sam bio svjedok, isti pas prije nego je napao ovo dijete napao je i mene. Uspio sam da pobjegnem, čak sam napravio i par slika psa dok me čekao pred vratima restorana u koji sam pobjegao. To nije neka lutalica nego dobro othranjeni Rottwailer", izjavio je Z.C.

Kao što smo pisali jučer, mali Halid i njegova majka nisu imali tu sreću da su mogli pobjeći, pas ih je napao a dvogodišnjak je zadobio teže povrede od ujeda psa.
vješalica

#4143 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Bambi_na_kofeinu wrote:
vješalica wrote:nek si djecu od 10-14 godina proglasila malim idiotima pa kako god...
Pa da budemo pošteni veliki broj ih jesu idioti, manji ili veći, na svako normalno dijete sa normalnim odnosom prema životinjama naletim na bar dvoje koji su idioti i agresivci i iz čista mira se iživljavaju.

suština je bila takva da dijete ipak nije dovoljno svjesno svog glupog ponašanja jer mu očito niko nije objasnio kako se treba vladati sa životinjom
tako da dijete koje nije naučeno ne treba eutanazirati
Bambi_na_kofeinu

#4144 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

vješalica wrote: suština je bila takva da dijete ipak nije dovoljno svjesno svog glupog ponašanja jer mu očito niko nije objasnio kako se treba vladati sa životinjom
Pa nije Pakica ni rekla da treba dijete-idiota eutanizirati.
Ali da ih ima idiota koji će odrasti u velike idiote - ima, to može biti veći problem nego psi lutalice..ma koliko ja smatrala da je ovo stanje sa psima neizdrživo.
Ako djetetu treba objašnjavati da se nad životinjom ne iživljava tu je već nešto otišlo kvragu.
pakica_

#4145 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

djeca koja mi handre kera jesu idioti, pa da su tvoji rodjeni potomci.. ne sva djeca od 10-14, nego oni koji svojim ruksacima i torbama od fizickog mlate meni u kapiju da vide mog kera kako dozivljava nervne slomove, jer znaju da ne moze izaci.. par puta se desilo da podstanari zaborave zakljucati kapiju.. ovi mali idioti koji to rade ne znaju da ce jedan dan mozda on izaci za njima.. i tu ce on biti kriv, je li? sto odgovori na provokaciju?! ako se NE DAJ BOZE to i desi, mog cu psa licno ja odvesti na eutanaziju, iako nece biti kriv ni sekunde, jer nemate pojma sta mu ti mali IDIOTI rade..
kakaljin wrote:
Moj otac je imao sarplaninca i taj pas je slobodno hodao mahalskom ulicom medju djecom. Djeca su ga jahala, izvlacila mu jezik iz usta on nikada nije ni trepnuo prema djeci, sve je djeci dozvoljavao. Jer je naucen da nikada prema covjeku posebno prema djetetu nepomisli nista uraditi, cak ih ni njuskom nije odgurivao mrzovoljno od sebe. Otac se jedino bojao jer ga je toliko volio da makar nezarezi na neko dijete jer se zakleo da ce ga licno ubiti ako to ikada uradi. Jedini smo problem imali kada je stariji covjek prijatelj od oca onako u sali oca jace potapsao po ledjima, pas je to umislio da je udario oca i jedva smo zaustavili psa da ne rastrga tog covjeka. Covjek se sva srecom popeo na drvo i tu je morao biti skoro 3 sata dok psu nije dodijalo da laje na njega na drvetu i povukao se pas u svoju kucicu u basti. Otac je poslije toga dobro naruzio psa, i od tada je bolje pas razmisljao i ponasao se. Koliko je bio prvrzen djeci govori ti podatak da je spasavajuci dijete od automobila koje je nailazilo ulicom gurnuo djete i zavrsio pod autom.

Ako ti nisi sigurna u svog psa onda taj pas nije za tebe jer neznas vladati sa njim.

Pas mora tako biti naucen da dok nedobije komandu za napad ili cuvanje kuce da je kao bubica skoro prema svima oko sebe i da nikada neuzima hranu koju mu nudi bilo ko osim gazde.
isto to djeca rade i mom psu.. usi, jezik, prsti u oci i bla i on ne reaguje, ali ja znam koja djeca to smiju, a koja ne.. ja necu da rizikujem da ne daj Boze poleti nekad na neko dijete dok smo u mahali ili negdje i zbog toga mu stavljam brnjicu.. on to jos nikad nije uradio, ali zivotinja je to i ne postoji vlasnik koji moze biti 100% siguran da njegov pas nikada nece napasti..
da samo lane na nekog slucajnog prolaznika godina izmedju 10 i 14, prepast ce se maksum, a to mi ne treba.. ako ujede nekoga bez razloga.. ma sta ujede, ako to samo pomisli, ja ga vodim na bocu za vjecita lovista.. a ako to uradi sa razlogom, dobit ce kilu mesa kao nagradu, ma sta ko mislio o meni zbog toga.. meni ker nije mudna ekstenzija, ne treba mi to, hodam podjednako slobodno ulicom i sa njim i bez njega, ali ukoliko se trefi da mi neko nesto pomisli uraditi, a on bude sa mnom i zastiti me, Boga mi ce za to biti nagradjen..
da sam slucajno rekla da vodam psa bez brnjice, bilo bi da sam ovakva ili onakva sto tu strasnu neman koja kolje gazdu sa 7 godina pustam slobodnih zvalja.. 'elem, nikako vam ugoditi.. doduse, meni bas puca patka sta ko misli i o meni i o mojim psima
pakica_

#4146 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

vješalica wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:

suština je bila takva da dijete ipak nije dovoljno svjesno svog glupog ponašanja jer mu očito niko nije objasnio kako se treba vladati sa životinjom
ne dijete eutanazirati, mozgu, nego mog psa ukoliko se desi da ujede nekoga :-)
ZenaZbrkovima

#4147 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

pakica_ wrote:
vješalica wrote:
ne dijete eutanazirati, mozgu, nego mog psa ukoliko se desi da ujede nekoga :-)
vazda je ova vjesalica bila biser, ne se nervirat' :-D
vješalica

#4148 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Brko nek si se ti javila pa makar bilo sta kratko si ovdje a sviju znas vjerovatno jedan od pacenickih klonova ...samo podsjecam ove sto vole klati i ubijati djecu kad se kakav incident desi sa pascadijom jer su djeca uvijek kriva....ne sekiram se ev citam da je popila neke prekrsajne naloge pa je bi dalje puno gubila vremena taman joj
pakica_

#4149 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

vješalica wrote:Brko nek si se ti javila pa makar bilo sta kratko si ovdje a sviju znas vjerovatno jedan od pacenickih klonova ...samo podsjecam ove sto vole klati i ubijati djecu kad se kakav incident desi sa pascadijom jer su djeca uvijek kriva....ne sekiram se ev citam da je popila neke prekrsajne naloge pa je bi dalje puno gubila vremena taman joj
nesto ne vidim ovdje ikoga da bi klao i ubijao djecu.. ako ti imas te neke bolesne porive pa ih spominjes, jbg, i za to ima lijeka.. a sto se tice prekrsajnog naloga, ni prvi ni zadnji, al' ne sekiraj se ti za to, kako platim jedan, platit cu i drugi i svaki sljedeci :sretan:
ZenaZbrkovima

#4150 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

vješalica wrote:Brko nek si se ti javila pa makar bilo sta kratko si ovdje a sviju znas vjerovatno jedan od pacenickih klonova ...samo podsjecam ove sto vole klati i ubijati djecu kad se kakav incident desi sa pascadijom jer su djeca uvijek kriva....ne sekiram se ev citam da je popila neke prekrsajne naloge pa je bi dalje puno gubila vremena taman joj
Ne znam bas "sviju" al ti si mi onako ostala u sjecanju ko natprosjecno bistra. Ziv'la ti nama.
Locked