Problem pasa lutalica
-
L u c i f e r
#3476 Re: Problem pasa lutalica
Danas šintori radili i u Vogošći... 
- O'zone
- Globalni moderator
#3477 Re: Problem pasa lutalica
KCUS: Apel za hitno uklanjanje pasa lutalica iz kruga klinike
B. A. 30/10/2014 15:24:00
SARAJEVO - Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ponovili su danas apel nadležnima da poduzmu sve neophodne mjere zaštite pacijenata i uposlenika KCUS-a od sve veće najezde pasa koji su se nastanili na području oko ovog kliničkog centra.
Kako je istaknula za Agenciju Fena portparolka KCUS-a Muamera Šehić, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu već odavno ima problem pasa-lutalica unutar kliničkog kruga.
Podsjeća da se do sada više puta ukazivalo i upozoravalo na hitnost rješavanja problema velikog broja pasa-lutalica koji se kreću u čoporima u krugu KCUS-a.
- Nažalost, svi apeli su bili bez ikakvih rezultata jer se svi nadležni pozivaju na nemogućost provođenja Zakona o zaštiti životinja koji predviđa udomljavanje ili azil pasa-lutalica - kazala je ona.
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu dnevno uđe oko 15.000 ljudi, uz izuzetnu noćnu frekvencu.
- Bolesnici su teško pokretni, a KCUS je bolnica paviljonskog tipa gdje postoje stalni zahtjevi i potreba za komunikacijom između Klinika, čime je rizik izloženosti napadima pasa koji su bez kontrole stalan - podvukla je Šehić.
-
artime
#3478 Re: Problem pasa lutalica
U gradu ih je sve više. Počinjem sumnjati da ih ne dovlaci neko svaki dan.
- O'zone
- Globalni moderator
#3479 Re: Problem pasa lutalica
Moglo bi biti a može biti da sad u potrazi za hranom dolaze sve više u centar grada. Zima ide jbg-a počet će uskoro i otimati hranu na ulici ako je nanjuše želja za preživljavanjem je jača od straha.artime wrote:U gradu ih je sve više. Počinjem sumnjati da ih ne dovlaci neko svaki dan.
- simonese
#3480 Re: Problem pasa lutalica
javna tajnaartime wrote:U gradu ih je sve više. Počinjem sumnjati da ih ne dovlaci neko svaki dan.
- Hemera
#3481 Re: Problem pasa lutalica
O'zone wrote:KCUS: Apel za hitno uklanjanje pasa lutalica iz kruga klinike
B. A. 30/10/2014 15:24:00
SARAJEVO - Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ponovili su danas apel nadležnima da poduzmu sve neophodne mjere zaštite pacijenata i uposlenika KCUS-a od sve veće najezde pasa koji su se nastanili na području oko ovog kliničkog centra.
Kako je istaknula za Agenciju Fena portparolka KCUS-a Muamera Šehić, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu već odavno ima problem pasa-lutalica unutar kliničkog kruga.
Podsjeća da se do sada više puta ukazivalo i upozoravalo na hitnost rješavanja problema velikog broja pasa-lutalica koji se kreću u čoporima u krugu KCUS-a.
- Nažalost, svi apeli su bili bez ikakvih rezultata jer se svi nadležni pozivaju na nemogućost provođenja Zakona o zaštiti životinja koji predviđa udomljavanje ili azil pasa-lutalica - kazala je ona.
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu dnevno uđe oko 15.000 ljudi, uz izuzetnu noćnu frekvencu.
- Bolesnici su teško pokretni, a KCUS je bolnica paviljonskog tipa gdje postoje stalni zahtjevi i potreba za komunikacijom između Klinika, čime je rizik izloženosti napadima pasa koji su bez kontrole stalan - podvukla je Šehić.
Ovo sam ja baš pisala neki dan kad sam vidjela džukele u krugu klinike na Breci kod kožnog/ortopedije.
Fuj,trebaju i neku zarazu raznijeti među hastama koje gore dolaze.
Ludare iz udruženja to tkao ne misle.
-
macchiato
#3482 Re: Problem pasa lutalica
Ja sam pisala da sam lično svojim očima prije par godina vidjela oko 3-4 ujutru kako istovaraju par cuka iz nekakvog kamiončića tako da takve stvari nisu nikakve izmišljotine. I interesantno kako je u svim okolnim gradovima koliko-toliko izdržljiva situacija sa cukama (negdje ih čak vrlo malo ima), jedino Zenica i Sarajevo vrve od cuka.
Pa bukvalno svake sedmice po gradu pronađem nekakvo pašče, samo se odnekud stvori k'o s neba spalo. Znam cuke oko zgrade, znam da nema nikakvo leglo i odjednom hop, neki dan se stvori poluodraslo štene. Pa otkud tebe jarane? Krenem malo dalje i oko stanice vidim opet nekakvo štene koje prije nije bilo, jadan isprepadan luta okolo, vidiš da je samo i da nema majke. Više ga poslije toga nisam viđala, boga pitaj šta je s njim bilo, garant je krepalo od gladi. Pa otkud te pobogu, odakle više izvirete?
Pa bukvalno svake sedmice po gradu pronađem nekakvo pašče, samo se odnekud stvori k'o s neba spalo. Znam cuke oko zgrade, znam da nema nikakvo leglo i odjednom hop, neki dan se stvori poluodraslo štene. Pa otkud tebe jarane? Krenem malo dalje i oko stanice vidim opet nekakvo štene koje prije nije bilo, jadan isprepadan luta okolo, vidiš da je samo i da nema majke. Više ga poslije toga nisam viđala, boga pitaj šta je s njim bilo, garant je krepalo od gladi. Pa otkud te pobogu, odakle više izvirete?
-
ljuspica
#3483 Re: Problem pasa lutalica
Bas je dobro sto se postuje ovaj zakon u vezi cuka, to je jedini zakon koji se postuje. Toliko ih ima da vozaci vise ne paze a pjesake,vec na kerove bitniji su, jer kad zgazis kera ides u zatvor,kad zgazis covjeka ne moras ici u zatvor...
- Maharadza
#3484 Re: Problem pasa lutalica
I po Alipašinom ih se sve više vrzma, pogotovu oko zgrada, pred ulaze počelo dolaziti...O'zone wrote:Moglo bi biti a može biti da sad u potrazi za hranom dolaze sve više u centar grada. Zima ide jbg-a počet će uskoro i otimati hranu na ulici ako je nanjuše želja za preživljavanjem je jača od straha.artime wrote:U gradu ih je sve više. Počinjem sumnjati da ih ne dovlaci neko svaki dan.
Pa daj kad će na Alipašino, imaju piće i meze od mene šta god hoće samo nek nose neman polu-divlju.shandrprcSA wrote:juce sintori uz pratnju policije po Novom Sarajevu kupili lutalice...krenulo je
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
Ceasar
#3485 Re: Problem pasa lutalica
Ima jedna kuja u mahali nema joj ni godina dana, tamam kad je izrasla ostala skotna,u međuvremenu se okotila,ali napada sve i svakog, ali najviše cilja djecu,i kad je imala nekih 3-4 mj je napadala kad bi ovaj šarplaninac zalajao u svom dvorištu...koji je broj za šintore?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
- Maharadza
#3487 Re: Problem pasa lutalica
Pa šta će ti šintori kada već imaš "penicilin" za podivljalu neman, samo ga pusti:Ceasar wrote:Ima jedna kuja u mahali nema joj ni godina dana, tamam kad je izrasla ostala skotna,u međuvremenu se okotila,ali napada sve i svakog, ali najviše cilja djecu,i kad je imala nekih 3-4 mj je napadala kad bi ovaj šarplaninac zalajao u svom dvorištu...koji je broj za šintore?
Ovog momenta bi sebi nabavio 2 ovakva da sam u kući sa dobrom avlijom a ne u stanu! I u toj mahali ne bi više vidio lutalicu, garantujem!
-
Ceasar
#3488 Re: Problem pasa lutalica
Imamo mi takvog u mahali,ali je velika beba
skočio na moju stariju sestru, jer hoće da se igra,kaže sestra veća od njega kad stoji na dvije noge 
- Maharadza
#3489 Re: Problem pasa lutalica
Evo ko ima mačku i želi da mu preživi ove čopore džukela neka zbavi odijelo 'iron cat'

- Daryl Dixon
#3490 Re: Problem pasa lutalica
.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:32, edited 1 time in total.
- simonese
#3491 Re: Problem pasa lutalica
znam ja bijelog sa Breke,nije mu to prvi napadDaryl Dixon wrote:Kolegu sa fakulteta večeras napali kerovi kod bolnice Koševo, kaže neki veliki bijeli ker prvi krenuo na njega, bilo ih jedno 10-ak, jedva pobjegao. Kako sam cuo iz raznih medija ovaj dio grada je baš kritican po ovom pitanju...
- Bilki
#3492 Re: Problem pasa lutalica
i treba da vas napadaju, pa vama u sarajevu radi ko sta hoce a vi samo cutiteDaryl Dixon wrote:Kolegu sa fakulteta večeras napali kerovi kod bolnice Koševo, kaže neki veliki bijeli ker prvi krenuo na njega, bilo ih jedno 10-ak, jedva pobjegao. Kako sam cuo iz raznih medija ovaj dio grada je baš kritican po ovom pitanju...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3493 Re: Problem pasa lutalica
budući da psi napadaju samo loše ljude
čudo svih sranja po gradu koje prave loši ljudi
zar ih psi nisu izgrizli
čudo svih sranja po gradu koje prave loši ljudi
zar ih psi nisu izgrizli
-
L u c i f e r
#3494 Re: Problem pasa lutalica
Vazda bilo: zajebavaju te dokle dozvoliš...Bilki wrote:i treba da vas napadaju, pa vama u sarajevu radi ko sta hoce a vi samo cutiteDaryl Dixon wrote:Kolegu sa fakulteta večeras napali kerovi kod bolnice Koševo, kaže neki veliki bijeli ker prvi krenuo na njega, bilo ih jedno 10-ak, jedva pobjegao. Kako sam cuo iz raznih medija ovaj dio grada je baš kritican po ovom pitanju...
-
pakica_
#3495 Re: Problem pasa lutalica
stotinu i prvi.. volim kerove k'o ocinji vid, ali ovoj dzukeli bih sama presudila! kreten cupavi! a mene voli, heb'o mater svo-ju, zato i nemam srca nista da mu uradimsimonese wrote:znam ja bijelog sa Breke,nije mu to prvi napadDaryl Dixon wrote:Kolegu sa fakulteta večeras napali kerovi kod bolnice Koševo, kaže neki veliki bijeli ker prvi krenuo na njega, bilo ih jedno 10-ak, jedva pobjegao. Kako sam cuo iz raznih medija ovaj dio grada je baš kritican po ovom pitanju...
moj ker i jos jedan haski s breke su mu pencilini.. kad njih vidi niĐe ga
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3496 Re: Problem pasa lutalica
Bilki wrote:i treba da vas napadaju, pa vama u sarajevu radi ko sta hoce a vi samo cutiteDaryl Dixon wrote:Kolegu sa fakulteta večeras napali kerovi kod bolnice Koševo, kaže neki veliki bijeli ker prvi krenuo na njega, bilo ih jedno 10-ak, jedva pobjegao. Kako sam cuo iz raznih medija ovaj dio grada je baš kritican po ovom pitanju...
- Daryl Dixon
#3497 Re: Problem pasa lutalica
.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:31, edited 1 time in total.
- Bilki
#3498 Re: Problem pasa lutalica
Bilki wrote:ma meni svejedno radili ili ne, meni ne smetaju, ali da mi neko kaze da ce radije da obidje kontra ulicom radi djukela e to mi nije jasno, klepi mu misomora i gipsa u virslu i nahrani lijepe okice i problem manjeDaryl Dixon wrote:@pici haha dobra dobra!swan napadaju oni koga stignu ne bitno dobra/loša osoba...
Bilki idi pa ih redom po glavi milki
Da niko ništa po ovom pitanju ne radi nije istina, kako sam cuo najviše prijava napada ima baš iz ovog dijela grada - kruga bolnice..
- SanskiBiser
#3499 Re: Problem pasa lutalica
Bilki wrote:Bilki wrote:ma meni svejedno radili ili ne, meni ne smetaju, ali da mi neko kaze da ce radije da obidje kontra ulicom radi djukela e to mi nije jasno, klepi mu misomora i gipsa u virslu i nahrani lijepe okice i problem manjeDaryl Dixon wrote:@pici haha dobra dobra!swan napadaju oni koga stignu ne bitno dobra/loša osoba...
Bilki idi pa ih redom po glavi milki
Da niko ništa po ovom pitanju ne radi nije istina, kako sam cuo najviše prijava napada ima baš iz ovog dijela grada - kruga bolnice..
-
kakaljin
#3500 Re: Problem pasa lutalica
Primjecen mali pas star oko mjesec dana, napusten od majke. Nalazi se na Vracama u ulici Avde Smajlovica.
Pa eto svi koji volite pse i borite se za njih. prilika da se udomi dok je jos mali.
Pitanje je koliko ce jos zivjeti jer je sve hladnije i hladnije.
Eto sanse za sve zastitnike pasa i borce za njihova prava da se pokazu na dijelu.
Pa eto svi koji volite pse i borite se za njih. prilika da se udomi dok je jos mali.
Pitanje je koliko ce jos zivjeti jer je sve hladnije i hladnije.
Eto sanse za sve zastitnike pasa i borce za njihova prava da se pokazu na dijelu.