Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
muha_sa

#3301 Re: Problem pasa lutalica

Post by muha_sa »

ljuspica wrote:cime da uspavam 7-8 kerova, radi preseljenja na drugu lokaciju...buhe su mi naselile u stanu, nakon ciscenja one i dalje u stanu...
ko ti savjetuje da ih uspavaš :?

samo ih ispusti na ulicu i ostavi ih tamo--to je u trendu :D
ljuspica

#3302 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

Pa moram ih prvo uspavati da bih ih preselila...kako da ga uhavtim kad bi me podero....
p.s. Nesto citam malo prije...ne vjerujem da ebola postoji, tj. da je toliko ljudi umrlo od te bolesti, da je toliko opasna itd....a sa druge strane kad razmislim "A sta ako stvarno postoji?!!!", fino pise da se od ebole mogu razboliti i ljudi i zivotinje. Bolest ide preko mokrace, izmeta.....ako nas trefi ovo sve, i ako zaista ta ebola postoji i siri se na ovakav nacin, od ovoliko kerova, njihove mokrace i izmeta, vrlo brzo svi cemo se zaraziti...
drug_profi

#3303 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Kako ba mislis da ebola ne postoji?

...s tipfeler masine...
uglavnomja

#3304 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

ljuspica wrote:Pa moram ih prvo uspavati da bih ih preselila...kako da ga uhavtim kad bi me podero....
p.s. Nesto citam malo prije...ne vjerujem da ebola postoji, tj. da je toliko ljudi umrlo od te bolesti, da je toliko opasna itd....a sa druge strane kad razmislim "A sta ako stvarno postoji?!!!", fino pise da se od ebole mogu razboliti i ljudi i zivotinje. Bolest ide preko mokrace, izmeta.....ako nas trefi ovo sve, i ako zaista ta ebola postoji i siri se na ovakav nacin, od ovoliko kerova, njihove mokrace i izmeta, vrlo brzo svi cemo se zaraziti...
draga ljuspice, ebola postoji, poznata doktorima vec decenijama, ali epidemije su tamo negdje u afriKi ... pa nije bilo toliko frke. ali sad kad su poceli dolaziti zarazeni ljudi u ostatak svijeta - tu pocinje panika.

inace, virus ebole zivi normalno u nekoj maloj zivotinjici, sismisu. kad su ljudi oteli sume majmunima, tim i hranu, poceli su majmuni da jedu te zivotinjice i zarazili se. takvi bolesni ili cak mrtvi su padali na zemlju i tako su ih ljudi kupili i jeli :| tako je pocela prva zaraza. onda se lako siri medju ljudima, preko tjelesnih izlucevina (ukucaj u google hrvatski zavod za zdravstvo ima dobar tekst).

samo mislim da to neces dobiti od avlijanera :D
Hajlac

#3305 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

uglavnomja wrote:
ljuspica wrote:Pa moram ih prvo uspavati da bih ih preselila...kako da ga uhavtim kad bi me podero....
draga ljuspice, ebola postoji, poznata doktorima vec decenijama, ali epidemije su tamo negdje u afriKi ... pa nije bilo toliko frke. ali sad kad su poceli dolaziti zarazeni ljudi u ostatak svijeta - tu pocinje panika.

inace, virus ebole zivi normalno u nekoj maloj zivotinjici, sismisu. kad su ljudi oteli sume majmunima, tim i hranu, poceli su majmuni da jedu te zivotinjice i zarazili se. takvi bolesni ili cak mrtvi su padali na zemlju i tako su ih ljudi kupili i jeli :| tako je pocela prva zaraza. onda se lako siri medju ljudima, preko tjelesnih izlucevina (ukucaj u google hrvatski zavod za zdravstvo ima dobar tekst).

samo mislim da to neces dobiti od avlijanera :D
off-topiK

I to ne u bilo kom šišmišu već isključivo afričkom Voćnom šišmišu!!!

Kakva paranoična i priglupa smo vrsta, već očekujem horde koje će ubijati sve šišmiše na ovoj planeti :-)
Kao nakon spilbergovog Jaws kretenskog filma što su ajkule godinama mučki i masovno ubijane :evil: Inherentno genocidna vrsta.

off-topiK
nelle_tz

#3306 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

"Volim vise svog psa nego sina", izjavila je Kelly Rose
http://www.dailymail.co.uk/femail/artic ... l-facebook
drug_profi

#3307 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Kad mu mater bude trebala u starosti paznju nrk joj kupi kera.

...s tipfeler masine...
L u c i f e r

#3308 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

drugi profil wrote:Kad mu mater bude trebala u starosti paznju nrk joj kupi kera.

...s tipfeler masine...
:thumbup:
Zastozato

#3309 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Ima li ikakvih informacija o hvatanju pasa u Sarajevu? Postoji li neka web stranica gdje se moze saznati nesto vise? Priblizava se zima, a pasa je sve vise, bar ovdje gdje ja zivim. Ukoliko niko nista ne poduzme mislim da cemo morati mi sami nesto uraditi.
Naslovnica

#3310 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Kod nas u Novom Gradu pasa je evidento manje.
Svaka čast LOKOM-u i načelniku Efendiću, samo nastavite istim tempom i efikasnošću!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
drug_profi

#3311 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Zato ih kod mene ima vise. Isto u ng. Pet stenaca. Hvala dogtrastu sad nit ih pobit nit ih ostavit.

...s tipfeler masine...
Zastozato

#3312 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Naslovnica wrote:Kod nas u Novom Gradu pasa je evidento manje.
Svaka čast LOKOM-u i načelniku Efendiću, samo nastavite istim tempom i efikasnošću!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nadam se da je tako, ali nedavno se ovo dogodilo u Ahatovicima i na tom podrucju ih ima jos uvijek.

http://tvsa.ba/news/view/ba/psi_lutalic ... hatovicima

Na Otoci, Alipasinom i Nedzarici ih isto tako ima jako mnogo.
Zastozato

#3313 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

drugi profil wrote:Zato ih kod mene ima vise. Isto u ng. Pet stenaca. Hvala dogtrastu sad nit ih pobit nit ih ostavit.

...s tipfeler masine...
U mojoj ulici od dvadesetak kuca najmanje 20 stenadi, plus dvije ili tri kuje pred okotom. Velikih pasa ima oko 20.
eluna

#3314 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

i u hrasnici je sve više i više pasa lutalica - očito ih samo šetaju sa lokacije na lokaciju :sad:
drug_profi

#3315 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Zastozato wrote:
drugi profil wrote:Zato ih kod mene ima vise. Isto u ng. Pet stenaca. Hvala dogtrastu sad nit ih pobit nit ih ostavit.

...s tipfeler masine...
U mojoj ulici od dvadesetak kuca najmanje 20 stenadi, plus dvije ili tri kuje pred okotom. Velikih pasa ima oko 20.
Jucer ih sklanjao sa ceste da ih auta ne pogaze. Ne mogu im nauditi. Zato kazem nit ih ostavit nit ih pobit.

...s tipfeler masine...
MeSko Hz

#3316 Re: Problem pasa lutalica

Post by MeSko Hz »

Ma treba ih pobiti , jer šta će jadni nit je njima dobro nit nama ....
Zastozato

#3317 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

MeSko Hz wrote:Ma treba ih pobiti , jer šta će jadni nit je njima dobro nit nama ....
Sve je to tacno, ali ubij jednog psa eto ti policije da te zatvori. Zasticeniji su od covjeka. Da je usvojen zakon negdje tamo pocetkom godine kad se razgovaralo o tome, da se psi eutaniziraju nakon odredjenog boravka u azilu, mi sad ne bismo imali nijednog psa na ulici. Usvajanje takvog zakona koce oni kojima godi ovakvo stanje bez obzira sto to zele svi gradjani. Cinjenica je da niko ne zeli pse na ulicama, stvar je u tome sto pisanjem na forumu, bez neceg organizovanijeg i konkretnijeg, necemo nista promijeniti. Ne samo ovaj problem, vec sve probleme gradjani mogu rijesiti da su organizovaniji.
kakavdanakneiskustvu

#3318 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Zastozato wrote:
MeSko Hz wrote:Ma treba ih pobiti , jer šta će jadni nit je njima dobro nit nama ....
Sve je to tacno, ali ubij jednog psa eto ti policije da te zatvori. Zasticeniji su od covjeka. Da je usvojen zakon negdje tamo pocetkom godine kad se razgovaralo o tome, da se psi eutaniziraju nakon odredjenog boravka u azilu, mi sad ne bismo imali nijednog psa na ulici. Usvajanje takvog zakona koce oni kojima godi ovakvo stanje bez obzira sto to zele svi gradjani. Cinjenica je da niko ne zeli pse na ulicama, stvar je u tome sto pisanjem na forumu, bez neceg organizovanijeg i konkretnijeg, necemo nista promijeniti. Ne samo ovaj problem, vec sve probleme gradjani mogu rijesiti da su organizovaniji.

policija stvarno hapsi ljude koji ubiju kera?
Zastozato

#3319 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

avetinja

#3320 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

I ove lutalice oko moje zgrade, što ih svi hrane su počeli biti agresivni. Neki dan mi komšinicu (stariju ženu) napali, oborili na zemlju i počeli ujedati. Rade li ti šinotri svoj posao?
Cyclops5

#3321 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyclops5 »

avetinja wrote:I ove lutalice oko moje zgrade, što ih svi hrane su počeli biti agresivni. Neki dan mi komšinicu (stariju ženu) napali, oborili na zemlju i počeli ujedati. Rade li ti šinotri svoj posao?

Ma kakvi šintori.Nigdje nikog a ove paščadije sve vise i vise :evil: .
kakavdanakneiskustvu

#3322 Re: Problem pasa lutalica

zna li ko koja je kazna za ovo?
ljuspica

#3323 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Jel' to hoces nekoga da prijavis?
kakavdanakneiskustvu

#3324 Re: Problem pasa lutalica

ljuspica wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Jel' to hoces nekoga da prijavis?

ne
Logovan

#3325 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

Cyclops5 wrote:
avetinja wrote:I ove lutalice oko moje zgrade, što ih svi hrane su počeli biti agresivni. Neki dan mi komšinicu (stariju ženu) napali, oborili na zemlju i počeli ujedati. Rade li ti šinotri svoj posao?

Ma kakvi šintori.Nigdje nikog a ove paščadije sve vise i vise :evil: .
Po meni nije baš tako. Ima ih duplo manje ovdje gdje ja živim, plus na ostalim mjestima gdje se najviše krećem.
Locked