Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#1276 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

hadzidado wrote:Ortodoksni(pravi,originalni) seljak bi pomlatio te kerove bez da trepne!
Prosvjećena i humana "gospoda" hrane kerove i govore kako je ok i kako kerovi nisu krivi ako nekoga glocnu.

I da se zavrsi sa spominjanjem ruralnog i urbanog :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1277 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

e-lla wrote: Ako ti je lakse da mislis da se s djetetom raspravljas utoliko je zalosnije sve ovo sto pises.

nego sta nego sa djetetom, samo su ona ne informisana i puna predrasuda...veliko dijete, e to je zalosno, treba odrast i suocit se sa problemima...
e-lla

#1278 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

LieToMe wrote:
e-lla wrote:
LieToMe wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Koegzistiramo i sa pticama, i cvrcima i mravima... mislim stvarno :roll:

Neki ce valjda skontati kad budu imali djecu koju vole vise od svog zivota, kad budu odgovorno odrasle i zrele osobe, koji ce placati drzavi poreze, odvajati za nezaposlene, za penzionere... i kad se od njihovih para budu finasirali azili... tad ce ih mozda biti malo vise briga...a mozda ni tad...
Lijepo je misliti da je onaj tamo "protivnik" bubuljicava tijendzerka i k tomu jos isfrustrirana vjecna usidjelica. Prosto je nevjerovatno da odrasla osoba koja placa drzavi poreze i ima djecu moze da ne bude razjareni ubica i trovac pasa. :mrgreen:
To sto si se ti u ovo "neki" svrstala nije moj problem :D moje citiranje se odnosilo na koegzistiranje i uredno je odvojeno od ostatka mog posta :wink: a da sam te nazvala usidjelicom, bubuljicavom i ne znam sta molim lijepo dokazi, pokazi i moderaciji prijavi post :wink:
A lijepo je misliti da "onaj tamo" koji nije za izgradnju azila podrzava ubijanje po sistemu proljevanja krvi, noz, zakolji ubij i da nikad nije nije imao i da nema cuku ili nekog drugog kucnog ljubimca :mrgreen:

Prosto je nevjerovatno da svoje vlastito dijete volim vise od svog kucnog ljubimca :mrgreen:
Toliko o tvojim predrasudama :wink:
Nije lijepo praviti se lud a to koga ti volis mi je sasvim nebitno jer je to tvoja licna stvar kao i to imas li kucnog ljubimca. To apsolutno nista ne predstavlja jer kako neko vec spomenu i hitler je imao cuku kojeg je volio najvise na svijetu pa ipak je bio hitler. Naravno ako te neko ugrozava npr. psi imas drzavu koja je vlasnik tih svih utalica pa im se obrati. I naravno izbore pa vidi ko nece azil i eto imas priliku da glasas.
Last edited by e-lla on 16/09/2014 10:57, edited 1 time in total.
pici

#1279 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

haos1 wrote:
e-lla wrote: d tebe mi je bas zapelo za oko to da grcevito branis macke a pri tome te iste macke pobise sve redom, ptice, gmizavce itd. Malo cudna logika. Branis jedne predatore a druge mrzis. Istina pas moze covjeku nanijeti vece ozljede ali ti se bas i ne fokusiras na to. Bitno ti je da su oderali sve macke u komsiluku :roll:
ja mačke nisam vidio, a to je bilo normalno u komšiluku u kojem sam odrastao, kažeš pobile ptice? jedino što ja vidim je hrpetina vrana koje seru i urliču svako jutro i večer i uništavaju gnijezda i jedu druge ptice! da, VRANE uništavaju i riješavaju se konkurencije drugih ptica. a što se tiče miševa, pa ko ih voli eno mu ih, za preradu žitarica i postrojenja za obradu vode su prepuni tih tvojih sve redom malih životinjica..

ama macke su krivci :-) jebte koje sve frustracije izljevaju iz ovih dogmoney mozgova pa to je ne povjerovat...dirnuli smo im pay pal racune...treba u grad s novom sminkom i garderobom...DOG CITY PARTY :mrgreen:
haos1

#1280 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

e-lla wrote:psi imas drzavu koja je vlasnik tih svih utalica pa im se obrati. I naravno izbore pa vidi ko nece azil i eto imas priliku da glasas.
nemoj ti ništa država, ako nisi znala šintori već rade svoj posao. ps ovo nije na državnom nivou, nego na općinskom i gradskom, tako da onom ko voli ujede, nek ih zadrži. mislim kakva budala moraš biti da 10000 štetočina bude državni problem? pa za to postoje instant riješenja-motika, kamen-metak, ha ja..
Last edited by haos1 on 16/09/2014 11:05, edited 2 times in total.
O'zone
Globalni moderator

#1281 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

omega369 wrote:
O'zone wrote:Hoće'l ga Omar braniti

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140916037
Ako se izivljavao na nekom neduznom psu, vala ga treba opaliti po dzepu pa da mu bas bude. ali ako je ukinuo nekog od ovih opasnih lutalica (a pred mojom zgradom imaju 2 velika copora najradije bi ih zapalio sve do jednog) onda fakat treba bjezati iz ove drzave
Valjda ga zaganjalo pašče dok je bio na motoru dole kod Šopinga na Grbavici i tip ga poslao na vječna lovišta.

Imaju dole tri džukca koja ganjaju vozila, bicikliste i motoriste.
e-lla

#1282 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

pici wrote:
e-lla wrote: Ako ti je lakse da mislis da se s djetetom raspravljas utoliko je zalosnije sve ovo sto pises.

nego sta nego sa djetetom, samo su ona ne informisana i puna predrasuda...veliko dijete, e to je zalosno, treba odrast i suocit se sa problemima...
Ok na stranu to sto si ti ubijedjen da si superiorno i najpametnije bice. Ali ne bi ti lose bilo pogledati malo pravopis i nauciti da se ne informisana pise neinformisana, izljevaju-izlijevaju,milijon-milion itd.Takodje preporucujem citanje tekstova bez preskakanja. :D

U potpisu

The Big Child
pici

#1283 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Mnogi građani ne smiju djecu samu pustiti u školu zbog straha od napada čopora pasa - lutalica.

Ulicama gradova hodaju rotvajleri, pit-bulovi, vučijaci, čopori, koje sigurno niko neće udomiti, jer više nisu, ni mali, niti slatki...

Pa čak ni nakon dva smrtna slučaja povezana sa napadima pasa lutalica (šesnaestogodišnja Lejla M. iz Travnika i Emil Kaser iz Doboja), ništa se ne mijenja.

Nakon pretrpljenog napada, građani se uglavnom nemaju kome požaliti jer institucije odgovornost prebacuju na neku drugu.

Nažalost, bez obzira koliki problem stvara građanima, rijetko koji zakonodavac je pokušao shvatiti bit problema i riješiti ga na prihvatljiv način. Oni koji su pokušali ubrzo su odustajali :

- ili zbog prijetnji i verbalnih napada članova udruženja za zaštitu životinja

- ili zbog spoznaje, koliko komplikovanu državu imamo i kako je teško bilo šta u njoj promjeniti.

Kako je došlo do problema pasa lutalica?

U 2008. godini pod pokroviteljstvom Ureda za veterinarstvo održane su Radionice na temu dobrobiti životinja, kako bi se usvojio adekvatan Zakon.

Do tada u BiH nije bilo takvog zakona, te je Ured za veterinarstvo BiH u saradnji sa tri njemačka veterinarska stručnjaka izradio Nacrt zakona. Iako su bili itekako svjesni manjkavosti samog nacrta, uputili su ga u proceduru usvajanja u Parlament BiH uz priču kako je usvajanje ovog zakona jedan od uslova za ulazak u EU (što je djelimično tačno).

Ono što nije rečeno jeste da je uslov za ulazak u EU postojanje ovog zakona, ali ne i ovakvog zakona.

Nažalost, u formi nacrta u kojoj je poslan, zakon je 26.02.2009. godine i usvojen bez ikakve analize ili logičnog razmatranja, pritom sa puno nelogičnosti koje se lako uočavaju poređenjem sa zakonima susjednim zamalja.
svi oko nas imaju eutanaziju...pola BiH ne provodi zakon i u sluzbenom listu RS i dalje stoji da se psi eutanaziraju poslije 30 dana u azilu...puno vise i prije ko puskom po kalnoviku... :oops:
pici

#1284 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

e-lla wrote:
pici wrote:

Ok na stranu to sto si ti ubijedjen da si superiorno i najpametnije bice. Ali ne bi ti lose bilo pogledati malo pravopis i nauciti da se ne informisana pise neinformisana, izljevaju-izlijevaju,milijon-milion itd.Takodje preporucujem citanje tekstova bez preskakanja. :D

U potpisu

The Big Child

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Image

Image
Last edited by pici on 16/09/2014 11:09, edited 1 time in total.
LieToMe

#1285 Re: Problem pasa lutalica

Post by LieToMe »

e-lla wrote:
LieToMe wrote:
e-lla wrote: Lijepo je misliti da je onaj tamo "protivnik" bubuljicava tijendzerka i k tomu jos isfrustrirana vjecna usidjelica. Prosto je nevjerovatno da odrasla osoba koja placa drzavi poreze i ima djecu moze da ne bude razjareni ubica i trovac pasa. :mrgreen:
To sto si se ti u ovo "neki" svrstala nije moj problem :D moje citiranje se odnosilo na koegzistiranje i uredno je odvojeno od ostatka mog posta :wink: a da sam te nazvala usidjelicom, bubuljicavom i ne znam sta molim lijepo dokazi, pokazi i moderaciji prijavi post :wink:
A lijepo je misliti da "onaj tamo" koji nije za izgradnju azila podrzava ubijanje po sistemu proljevanja krvi, noz, zakolji ubij i da nikad nije nije imao i da nema cuku ili nekog drugog kucnog ljubimca :mrgreen:

Prosto je nevjerovatno da svoje vlastito dijete volim vise od svog kucnog ljubimca :mrgreen:
Nije lijepo praviti se lud a to koga ti volis mi je sasvim nebitno jer je to tvoja licna stvar kao i to imas li kucnog ljubimca. To apsolutno nista ne predstavlja jer kako neko vec spomenu i hitler je imao cuku kojeg je volio najvise na svijetu pa ipak je bio hitler. Naravno ako te neko ugrozava npr. psi imas drzavu koja je vlasnik tih svih utalica pa im se obrati. I naravno izbore pa vidi ko nece azil i eto imas priliku da glasas.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skoljka:
Lijepo bogami, svaka ti cast.
Dozivjeh svasta ali da me indirektno prozovu i Hitlerom nisam imala zadovoljstvo (btw Hitler, licno ime, pise se velikim slovom :wink: ). Stvarno AFERIM!
Krenuh da ti nesto pisem i odgovorim ali kontam zasto trositi energiju, vrijeme i ostale resurse :mrgreen: na ovakav tvoj post. To ipak malo vise govori o tebi nego o meni. Samo mi reci jel se sad osjecas malo bolje, jel tvoj ego danas ispunio formu, jesi li zadovoljna sobom, jel ti to popravilo dan... :roll:
Last edited by LieToMe on 16/09/2014 11:09, edited 1 time in total.
haos1

#1286 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

e-lla wrote:
pici wrote:

U potpisu

The Big Child
slušaj, psi napadaju mlade djevojke koje imaju mjesečnicu, pa kad te zaskoči odozada nećeš znati šta ćeš.. pazi se!

watch your ass!
Last edited by haos1 on 16/09/2014 11:09, edited 1 time in total.
Naslovnica

#1287 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Image
haos1

#1288 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

nista, moracemo im dici jedan veliki spomenik!
e-lla

#1289 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

LieToMe wrote:
e-lla wrote:
LieToMe wrote: To sto si se ti u ovo "neki" svrstala nije moj problem :D moje citiranje se odnosilo na koegzistiranje i uredno je odvojeno od ostatka mog posta :wink: a da sam te nazvala usidjelicom, bubuljicavom i ne znam sta molim lijepo dokazi, pokazi i moderaciji prijavi post :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skoljka:
Dozivjeh svasta ali da me indirektno prozovu i Hitlerom nisam imala zadovoljstvo (btw Hitler, licno ime, pise se velikim slovom :wink: ). Stvarno AFERIM!
Krenuh da ti nesto pisem i odgovorim ali kontam zasto trositi energiju, vrijeme i ostale resurse :mrgreen: na ovakav tvoj post. To ipak malo vise govori o tebi nego o meni. Samo mi reci jel se sad osjecas malo bolje, jel tvoj ego danas ispnio formu, jesi li zadovoljna sobom, jel ti to popravilo dan... :roll:
Pa koliko vidim odgovorila si mi i potrosila resurse. A to za hitlera (namjerno malim jer je monstrum) primijeni na sebe onaj svoj recept od maloprije. To sto si se prepoznala tvoj problem. A ja se ne osjecam bolje hvala na pitanju.
Anestezija

#1290 Re: Problem pasa lutalica

Post by Anestezija »

:lol:
haos1

#1291 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

analogija je nemoguca u svakom vidu i smjeru.
haos1

#1292 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

Anestezija wrote: :lol:
pa šta bi ti koji kurac? gladit ih po glavi? nosi ih kući.
neimenovan.x

#1293 Re: Problem pasa lutalica

Post by neimenovan.x »

e-lla definitivno nije među pametnijom djecom u svom razredu. Da se tema ne bi zaključala bolje ju je ignorisati.
pici

#1294 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

LieToMe wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skoljka:
Krenuh da ti nesto pisem i odgovorim ali kontam zasto trositi energiju, vrijeme i ostale resurse :mrgreen: na ovakav tvoj post. To ipak malo vise govori o tebi nego o meni. Samo mi reci jel se sad osjecas malo bolje, jel tvoj ego danas ispunio formu, jesi li zadovoljna sobom, jel ti to popravilo dan... :roll:

ako si ti hitlerka(namjernomaljim slovom zbog date osobnosti :mrgreen: )...ondaK meni samo preostaje da bidnem benito mussolini :mrgreen:
e-lla

#1295 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

neimenovan.x wrote:e-lla definitivno nije među pametnijom djecom u svom razredu. Da se tema ne bi zaključala bolje ju je ignorisati.
Ah i ja bi rado jos caskala sa vama ali skola zove. Do iduceg tipkanja. :vozdra:
haos1

#1296 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

pici wrote:

ako si ti hitlerka(namjernomaljim slovom zbog date osobnosti :mrgreen: )...ondaK meni samo preostaje da bidnem benito mussolini :mrgreen:
pa ona je hitlerka jer brani zivotinje koje napadaju djecu i stare..
alkalna_baterija

#1297 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

Uhapsiše čovjeka radi ludog paščeta... :-)
LieToMe

#1298 Re: Problem pasa lutalica

Post by LieToMe »

pici wrote:

:D
S nekim ljudima je jednostavno nemoguce voditi bilo kakav vid inetrakcije/komunikacije na odraslom, normalnom i argumentovanom novou :roll: jer zaboga kako da volis vise dijete od cuke u azilu :-)
neimenovan.x

#1299 Re: Problem pasa lutalica

Post by neimenovan.x »

U sarajevskom naselju Grbavica kod Šoping centra nešto iza 16 sati prema izjavama očevidaca mlađi muškarac, koji je vozio motocikl njemačkih registarskih oznaka, pucao je iz vatrenog oružja pogodivši pritom psa na ulici.
http://www.avaz.ba/clanak/135807/saraje ... a-pobjegao

Pretpostavljam da su ga zaganjali dok je vozio motor.
pakica_

#1300 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

alkalna_baterija wrote:Uhapsiše čovjeka radi ludog paščeta... :-)
Liče, lik je pucao u sred bijela dana u sred grada.. Taman da je pucao u havu, vatreno oruzje, helouuuu!!!! Ne vidim da se neko nasekir'o sto je mogao upucati usput nekog covjeka, dijete i sl. Iskreno, ovakvih cu se kretena sa utokom za pasom uvijek vise bojati nego tristA kerova na jednom mjestu..
Za one koji kazu da ne vide rasne po ulici: ljudi dragi, po ulici i po pansionima je procirkulisao pun k.... rotova, njemackih ovcara, haskija, labradora, retrivera, dobermana, pekinezera, pitova, kangala, tornjaka, sarplaninaca itd itd.. Ne znam fakat jeste li coravi ili sta?
Za ovog koji rece napustili cuku jer nemaju sta jest, a da plate kaznu- boli me djoko zasto su napustili zivotinju, drzavi su duzni platiti kaznu.. I dabogda takvi nikad nemali sta da jedu i dabogda ih stiglo isto- da ga nabiju nogom kad mu budu najpotrebniji oni bliski njemu!!
Last edited by pakica_ on 16/09/2014 11:35, edited 1 time in total.
Locked