Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#1001 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

uglavnomja wrote:mada nije ni lose da se vidi kakav mentalni sklop imaju ljubitelji pascadi, operisani od stvarnosti, razne patologije, mrznja prema ljudima, bezosjecajnost, agresivnost, krvozednost ...
To ti velim...
Čudna sorta

#1002 Re: Problem pasa lutalica

Post by Čudna sorta »

Naslovnica wrote:Sandra Kenda
20 hours ago
pažnjaaaaa .. -- najveći problem u ovoj debilnoj državi i gradu Sarajevu je ŠTO SU NEPRIJATELJI PASA SA ULICE UJEDINJENI U SVOM ZLU.. UJEDINJENI.. HOĆEMO LI SE MI ZABOGA BAR JEDNOM U ŽIVOTU UJEDINITI I NAPRAVITI LOM DA NAŠI ULIČNI PSI ZNAJU DA POSTOJI NEKO KO SE BORI ZA NJIH ? .. jesmo li toliki slabići da pustimo ljudsku stoku da bude jača sa svojom mržnjom od naše ljubavi ??? -- haloooo ------ (( DAKLE HOĆEMO LI SE OVAJ PUT UJEDINITI I DIĆI NA NOGE CIJELU BIH DA ZAUSTAVIMO KRVOPROLIĆE NA NAŠIM ULICAMA.. gdje ste ljubitelji pasa ?? .. svi... ----- Pozivam sve ljubitelje pasa, Sarajevo, cijelu BIH , Srpsku Republiku , sve osobe koje imaju duše DA NE DOZVOLIMO DA NAM VRATE KRVOLOKE NA ULICU, BEZOSJEĆAJNE MONSTRUME KOJI ĆE I NAS I NAŠU DJECU TJERATI DA GLEDAMO SUROVOST I KRV NEVINIH BIĆA PO ULICAMA BIH.. -- NEDAMO ŠINTORE NAZAD NA ULICE .. """ pravimo veliki, najveći protest u Sarajevu.. -- idemo cijela Bosno i Hercegovino."""-- idemo li zajedno da vrištimo protiv šintora ? yeeeeeees ))
Nije ni njoj lako :roll:, ovo je stvarno bolesno...
escobar__

#1003 Re: Problem pasa lutalica

Post by escobar__ »

20 hours ago
pažnjaaaaa .. -- najveći problem u ovoj debilnoj državi i gradu Sarajevu je ŠTO SU NEPRIJATELJI PASA SA ULICE UJEDINJENI U SVOM ZLU.. UJEDINJENI.. HOĆEMO LI SE MI ZABOGA BAR JEDNOM U ŽIVOTU UJEDINITI I NAPRAVITI LOM DA NAŠI ULIČNI PSI ZNAJU DA POSTOJI NEKO KO SE BORI ZA NJIH ? .. jesmo li toliki slabići da pustimo ljudsku stoku da bude jača sa svojom mržnjom od naše ljubavi ??? -- haloooo ------ (( DAKLE HOĆEMO LI SE OVAJ PUT UJEDINITI I DIĆI NA NOGE CIJELU BIH DA ZAUSTAVIMO KRVOPROLIĆE NA NAŠIM ULICAMA.. gdje ste ljubitelji pasa ?? .. svi... ----- Pozivam sve ljubitelje pasa, Sarajevo, cijelu BIH , Srpsku Republiku , sve osobe koje imaju duše DA NE DOZVOLIMO DA NAM VRATE KRVOLOKE NA ULICU, BEZOSJEĆAJNE MONSTRUME KOJI ĆE I NAS I NAŠU DJECU TJERATI DA GLEDAMO SUROVOST I KRV NEVINIH BIĆA PO ULICAMA BIH.. -- NEDAMO ŠINTORE NAZAD NA ULICE .. """ pravimo veliki, najveći protest u Sarajevu.. -- idemo cijela Bosno i Hercegovino."""-- idemo li zajedno da vrištimo protiv šintora ? yeeeeeees ))
Ovo na liječenje treba poslat pod hitno, već postaje/u opasna/i po okolinu k'o i njihovi anđeli, tj. ulični psi.

Definitivno je potreban neko da se, pored postojećeg problema kojeg su psihopate stvorili sa uličnim psima, pozabavi i luđacima kojima su ti psi svetinja i nešto što mora biti ispred dobrobiti zajednice. A mislim da nam je svima manje-više jasno da se tu već mogu uspostavit fine dijagnoze.
manekenka u penziji

#1004 Re: Problem pasa lutalica

Post by manekenka u penziji »

Sta reci na ovo?
U pola Kendinog teksta sam počela grohotom da se smijem.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1005 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

idolopoklonici...znamo sta biva sa tijem poklonicima svetih krava... :-)

Image
ilkbahar

#1006 Re: Problem pasa lutalica

Post by ilkbahar »

svi ovi koji se toliko brinu o divnim krasnim cukicama, nek ih lijepo vode kuci. ljubitelj sam zivotinja ali se nije smjelo dozvoliti da imamo ovoliki broj bolesnih i opasnih pasa po ulicama. Osim sto napadaju djecu ali i odrasle, mogu da sire i zarazu, a o prljavstini grada da ne govorim.
Brate mili, ko voli cuke nek ih vodi lijepo svojoj kuci i pruzi im topli dom i potrebnu medicinsku njegu. I treba uvesti zakon da se strogo kazne svi vlasnici pasa i drugih zivotinja koji svoje ljubimce napuste i otjeraju na ulicu! To bi jednim dijelo dovelo do rjesavanja problema, osnovati svakako azile za pse i eutanaziju za bolesne i one koje nece niko da usvoji. Sve se to sprovodi u savremenim zemljama, ali trenutno u situaciji u koju smo se mi doveli, jedino je rjesenje masovni pokolj. Zao mi je sto je to tako, ali rjesenja drugog nemamo. Trebalo se o tome razmisljati prije donosenja debilnog zakona o zabrani ubijanja, odnosno trebalo je prvo napraviti adekvatnu alternatvu prije nego se uvedu takve zabrane.
ilkbahar

#1007 Re: Problem pasa lutalica

Post by ilkbahar »

20 hours ago
pozivam i ja sve aktiviste i ljubitelje pasa da lijepo pokupe pascad sa ulica i vode svojim kucama. tamo ce im biti lijepo i toplo a imat ce sta i pojest.
Prestanite vise terorisati narod koji hoce normalno da hoda ulicama, i sklonite svoje pse na "sigurno". U suprotnom dozvolili ste da dodje do masovnog pokolja. vi ste krivi! sto se niste pobrinuli za svoje ljubimce!
Last edited by ilkbahar on 14/09/2014 15:37, edited 1 time in total.
escobar__

#1008 Re: Problem pasa lutalica

Post by escobar__ »

Napravit azile, a u azile smjestit pse i ove psihopate.
O'zone
Globalni moderator

#1009 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

A ne znam što se zamarate sa pisanjem ljudi koji nemaju druge brige u životu od kerinja.

Nastaviti vršiti pritisak na Kantonalnu i opštinske vlasti kao i JKP RAD za što bržim djelovanjem na terenu. Prijavljivati osobe koje "kriju" lutalice ili napadaju radnike kafilerijna njihovom radnom mjestu i to je to.

Od rasprave sa neiživljenom balavurdijom nema ništa niti su vrijedni toga.
mali_balon

#1010 Re: Problem pasa lutalica

Post by mali_balon »

O'zone wrote:A ne znam što se zamarate sa pisanjem ljudi koji nemaju druge brige u životu od kerinja.

Nastaviti vršiti pritisak na Kantonalnu i opštinske vlasti kao i JKP RAD za što bržim djelovanjem na terenu. Prijavljivati osobe koje "kriju" lutalice ili napadaju radnike kafilerijna njihovom radnom mjestu i to je to.

Ja bi volio vidjeti kako bi se ovi aktivisti proveli kada bi napali ove radnike :D :D To bi tek masakr bio :izet: . Vec zamisljam urbane aktiviste i sintore :lol: :lol: :lol:
L u c i f e r

#1011 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

mali_balon wrote:
O'zone wrote:A ne znam što se zamarate sa pisanjem ljudi koji nemaju druge brige u životu od kerinja.

Ja bi volio vidjeti kako bi se ovi aktivisti proveli kada bi napali ove radnike :D :D To bi tek masakr bio :izet: . Vec zamisljam urbane aktiviste i sintore :lol: :lol: :lol:
To bi bilo merak gledat... :D :meza1:
kokuz_sa

#1012 Re: Problem pasa lutalica

Post by kokuz_sa »

Image

s jedne strane cukoljubci..s druge strane ovi sto ne vole cukoljubce

uglavnom cuka nema nigdje
pici

#1013 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

ima jedmo mjesec i kusur uzeo sam mače sa ulice u svoj dom, bilo mi žao iako imam već jednu macu, primio bi i jednoga cuku sa ulice ima jedno mjesec i po al reži na mačke i odusto sam al mi ga žao jako lijep i pametan cukica...elenese, dođe juče meni komšija i pita me šta ćemo sa mačkama :shock: :? :-) ja reko ništa zovi šintore i nek ih kupe, eto ti smeta tih pet šest mački koje hranim oko MOJE kuće a ne smetaju ti kerovi koji SERU i PIŠAJU ispred tvojih vrata...okrenu se lik...svake sedmice pokupim po dvoje troje mačadi koje kerovi rastrgaju, dolaze ljudi i pokupe neko mače ako je slatko ima komšija kod KTK-a mi se žali da su mu čopori odrali(bukvalno odrali) tri mačora i da u komšiluku imaju sad problema sa miševima...et toliko od mene za ove ludaČe i Ćukoljubce...a budem li popizdio imam u planu dva pitbulla uzet pa da svaki put niko ne smije izać pred svoja vrata... :evil: ...jebte kojih likova ima digla se kuka i motika na čopore a njemu mačke u glavi i to u krugu kilometar par mačaka zahvaljujući što tjeram čopore... :-)
Capsicum

#1014 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

Definitivno je neko dobar broj cuka sklonio negdje. Trebali bi sad upratiti gdje, pa im slat policiju da ih kazni kad ih izbace na ulicu opet. Sve po zakonu.
bull21

#1015 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Najvažnije je sada da počnu raditi šintori po starom i da ih se više ne zaustavlja. A ovi cukoljupci će prije ili kasnije potrošiti novac i morati će pustiti te pse koje su sklonili a kada ih puste... well, šintori.
pici

#1016 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Capsicum wrote:Definitivno je neko dobar broj cuka sklonio negdje. Trebali bi sad upratiti gdje, pa im slat policiju da ih kazni kad ih izbace na ulicu opet. Sve po zakonu.
tako rade odavno...ćim malo se zagovna...nidje paščadi, za ramazan i SFF nisam ama baš ni jednog vidio...evo sad izbori, hu ha poliKITAćerivi će preuzet brigu reaktivirali šinteraj...hu ha nidje cuka...ćim se smiri malo eto ih jopet...dješ nekome prekidat unosan bzMis...kad poČmu ove paypal kotrolisat i tokove novca pratit, ne bi me čudilo da dojdu ko kolumbijskih narko kartela i afganistanskih polja maka
l33t

#1017 Re: Problem pasa lutalica

Post by l33t »

ovi primaju donacije, i ko fol hrane lutalice a đe je tu placanje poreza i ostalih dadzbina, treba ove sve u zatvor poslat....
Hemera

#1018 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Kad se pošlo pričati o uuvođenju eutanazije nakon određenog vremena u azilu to je odma bilo pozivanje na masakr,znae kakve kretenizme su pričali.
A u zakonu je eutanazija poznata kao definicija humanog tretiranja tj.usmrćivanja

Naravno da im to smeta jer bi s ena taj način smanjila populacija kroz određeni rok,a onda ne bi mogle na ukupni broj tražiti po 150KM,a davati možda 50KM po repu ili manje dok ih hraniš čoko plazmom i sličnih debilarijama.Prvo psi ne smiju žderati toliko slatko i to je vid zlostavljanja.Pa nam se javi Amela Turalić lopužica iz Murai azila,Kende kojekakve i sl budaletine na kub.
Sve te ludare koje su napravile sanitarnu katastrofu po gradu sa svojim mezimcima treba natjerati da čiste smrad i fekalije koje su njihovi ljubimci raznijeli na sve strane.
Innovation

#1019 Re: Problem pasa lutalica

Post by Innovation »

Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

PostPostao/la Pedja Kojovic dana 14/09/2014 13:28
Naslovnica

Psi moraju biti sklonjeni sa ulica, jer sadasnje stanje je neizdrzivo.
Rjesenje ovog problema nije jednostavno i svako ko misli da je ubijanje, odnosno, primjena novog zakona rjesenje, nije se konsultovao sa strukom niti je analizirao nacine na koji se zemlje sa slicnim, ili gorim, problemom od nas uspjele rjesile problem.
Hvatanje pasa, odvajanje vlasnickih od lutalica, eutanazija opasnih i bolesnih, uspotavljanje odgovornosti za pustanje vlasnickih pasa, podizanje svijesti i promocija udomaljavanja, itd...
Samo sve ove mjere zajedno ce dati dugorocan i odrziv rezultat.

p.k.

p.s.
Ko zeli vise da se informise moze procitati tekst ispod.

Program sterilizacije predviđa da se psi postepeno hvataju i skupljaju u veterinarskim stanicama, gdje bi bili sterilizirani i vakcinisani. Nakon toga, ustanovljavalo bi se da li su vlasnički psi. Ako jesu, vraćalo bi ih se vlasnicima. Ako nisu, brzo bi ih se vraćalo na ista ona mjesta na kojima su uhvaćeni, što znači da bi ponovo zauzeli svoju teritoriju i onemogućili nesteriliziranim jedinkama da se šire na njoj. Povećanje broja steriliziranih pasa na ulicama doveo bi do situacije u kojoj bi se broj pasa lutalica postepeno smanjivao prirodnim umiranjima. Psi bi živjeli, čuvali svoju teritoriju, ali ne bi proizvodili enormni stepen potomstva, koje bi popunjavalo svaku oslobođenju teritoriju i održavalo uvijek jednak broj od 10-11 hiljada. (Možda će nekom zvučati smiješno, ali u Sjedinjenim Državama, problem povećanja broja gradskih golubova, koji su prenosioci najopasnijih zaraznih bolesti, rješava se stavljenjem kontracepcijskih sredstava u hranu za golubove.)

Program sterilizacije ne donosi rezultate preko noći. Sterilizacija mora biti vršena za vrijeme dvije ili više generacija pasa. Ako, međutim, znamo da je prosječni životni vijek psa lutalice 3-4 godine, rezultate bismo vidjeli vrlo brzo.
Osim što sterilizacija dugoročno dovodi do postepenog smanjenja broja pasa lutalica na ulicama, ona kratkoročno poboljšava sigurnosnu situaciju. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) još od 1990. preporučuje sterilizaciju i vakcinaciju kao metod, budući da su psi, koji prođu kroz taj proces, mirniji i ne predstavljaju prijetnju ljudima koliko nesterilizirani psi lutalice. Istovremeno ubijanje, posebno trovanje pasa lutalica, nosi sa sobom ogromnu opasnost širenja zaraznih bolesti među ljudima.

Razumije se, sterilizacija nije čarobni štapić u rješavanju tako kompleksnog društvenog problema, ali nema alternativu. Sterilizaciju mora pratiti edukacija i legislativa, koja bi oštro kažnjavala puštanje nesterilizranih pasa na ulice. Sterilizaciju takođe mora pratiti i zakonski propisana eutanazija u slučaju kada je pas povrijedio nekoga, budući da je zbog nedostatka novca u dogledno vrijeme nemoguće formirati institucije u kojima bi se mogli rehabilitirati. Eutanazija dolazi u obzir i kod neizlječivo bolesnih ili nezalječivo povrijeđenih pasa. Eutanazija je, dakle, metoda, koju ne treba isključiti, ali koju treba primjenjivati samo u specifičnim slučajevima.
Uvođenje azila i udomljavanja su posljednje faze u rješavanju problema. Kroz medijsko-edukativnu kampanju potrebno je kod građana stvoriti svijest o značaju udomljavanja i odgovornog ponašanja prema vlasničkim psima za zdravstvenu i sigurnosnu situaciju u zajednici.
Programi sterilizacije i udomljavanja na taj način dugoročno rješavaju ogroman sigurnosno-zdravstveni problem s kojim se trenutno Bosna i Hercegovina suočava. Španija je jedna od zemalja, koja je imala vrlo sličan problem, ali je uz dobre politike, uspjela riješiti problem, pa čak udomljavati pse iz drugih zemalja.
Mi u Našoj stranci, kao i većina građana BiH, već duže vrijeme ukazujemo na činjenicu da su psi lutalice ogroman socijalni problem i da nam je potrebna adekvatna politika za njegovo rješavanje. Razumijemo ljude, koji daju prijedloge na osnovu vlastitih trauma u susretima sa agresivnim psima lutalicama, ali istovremeno moramo biti svjesni da ti prijedlozi ni praktično ni etički nisu adekvatno rješenje. Jedino djelotvorno rješenje je političko-pravno rješenje zasnovano na naučnim ispitivanjima i iskustvima zemalja, koje su se suočavale s ovim problemom.
:-)
Hemera

#1020 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Ima li naša ova zemljica kadar da se ponaša i zauzima stav prema ovoj temi ko u drugim uređenim zemljama?
Nema.
Fajront.
Naslovnica

#1021 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Moje je pitanje bilo
PostPostao/la Naslovnica dana 14/09/2014 13:12

Ne znam da li je bilo pitanje ili ne, ali me interesuje kakav je stav stranke vezano za problematiku lutalica, prvenstveno u Sarajevu. Da li ste za izmjenu zakona po kojem će biti ograničeno držanje pasa u azilu, ili ste za primjenu postojećeg rješenja po kojemu je, između ostalog, psima zagarantovan boravak u azilu do prirodne smrti (osim u nekoliko slučajeva)?
Hvala!
I odgovor:
PostPostao/la Pedja Kojovic dana 14/09/2014 14:28

Naslovnica

Psi moraju biti sklonjeni sa ulica, jer sadasnje stanje je neizdrzivo.
Rjesenje ovog problema nije jednostavno i svako ko misli da je ubijanje, odnosno, primjena novog zakona rjesenje, nije se konsultovao sa strukom niti je analizirao nacine na koji se zemlje sa slicnim, ili gorim, problemom od nas uspjele rjesile problem.
Hvatanje pasa, odvajanje vlasnickih od lutalica, eutanazija opasnih i bolesnih, uspotavljanje odgovornosti za pustanje vlasnickih pasa, podizanje svijesti i promocija udomaljavanja, itd...
Samo sve ove mjere zajedno ce dati dugorocan i odrziv rezultat.

p.k.

p.s.
Ko zeli vise da se informise moze procitati tekst ispod.

Program sterilizacije predviđa da se psi postepeno hvataju i skupljaju u veterinarskim stanicama, gdje bi bili sterilizirani i vakcinisani. Nakon toga, ustanovljavalo bi se da li su vlasnički psi. Ako jesu, vraćalo bi ih se vlasnicima. Ako nisu, brzo bi ih se vraćalo na ista ona mjesta na kojima su uhvaćeni, što znači da bi ponovo zauzeli svoju teritoriju i onemogućili nesteriliziranim jedinkama da se šire na njoj. Povećanje broja steriliziranih pasa na ulicama doveo bi do situacije u kojoj bi se broj pasa lutalica postepeno smanjivao prirodnim umiranjima. Psi bi živjeli, čuvali svoju teritoriju, ali ne bi proizvodili enormni stepen potomstva, koje bi popunjavalo svaku oslobođenju teritoriju i održavalo uvijek jednak broj od 10-11 hiljada. (Možda će nekom zvučati smiješno, ali u Sjedinjenim Državama, problem povećanja broja gradskih golubova, koji su prenosioci najopasnijih zaraznih bolesti, rješava se stavljenjem kontracepcijskih sredstava u hranu za golubove.)

Program sterilizacije ne donosi rezultate preko noći. Sterilizacija mora biti vršena za vrijeme dvije ili više generacija pasa. Ako, međutim, znamo da je prosječni životni vijek psa lutalice 3-4 godine, rezultate bismo vidjeli vrlo brzo.
Osim što sterilizacija dugoročno dovodi do postepenog smanjenja broja pasa lutalica na ulicama, ona kratkoročno poboljšava sigurnosnu situaciju. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) još od 1990. preporučuje sterilizaciju i vakcinaciju kao metod, budući da su psi, koji prođu kroz taj proces, mirniji i ne predstavljaju prijetnju ljudima koliko nesterilizirani psi lutalice. Istovremeno ubijanje, posebno trovanje pasa lutalica, nosi sa sobom ogromnu opasnost širenja zaraznih bolesti među ljudima.

Razumije se, sterilizacija nije čarobni štapić u rješavanju tako kompleksnog društvenog problema, ali nema alternativu. Sterilizaciju mora pratiti edukacija i legislativa, koja bi oštro kažnjavala puštanje nesterilizranih pasa na ulice. Sterilizaciju takođe mora pratiti i zakonski propisana eutanazija u slučaju kada je pas povrijedio nekoga, budući da je zbog nedostatka novca u dogledno vrijeme nemoguće formirati institucije u kojima bi se mogli rehabilitirati. Eutanazija dolazi u obzir i kod neizlječivo bolesnih ili nezalječivo povrijeđenih pasa. Eutanazija je, dakle, metoda, koju ne treba isključiti, ali koju treba primjenjivati samo u specifičnim slučajevima.
Uvođenje azila i udomljavanja su posljednje faze u rješavanju problema. Kroz medijsko-edukativnu kampanju potrebno je kod građana stvoriti svijest o značaju udomljavanja i odgovornog ponašanja prema vlasničkim psima za zdravstvenu i sigurnosnu situaciju u zajednici.
Programi sterilizacije i udomljavanja na taj način dugoročno rješavaju ogroman sigurnosno-zdravstveni problem s kojim se trenutno Bosna i Hercegovina suočava. Španija je jedna od zemalja, koja je imala vrlo sličan problem, ali je uz dobre politike, uspjela riješiti problem, pa čak udomljavati pse iz drugih zemalja.
Mi u Našoj stranci, kao i većina građana BiH, već duže vrijeme ukazujemo na činjenicu da su psi lutalice ogroman socijalni problem i da nam je potrebna adekvatna politika za njegovo rješavanje. Razumijemo ljude, koji daju prijedloge na osnovu vlastitih trauma u susretima sa agresivnim psima lutalicama, ali istovremeno moramo biti svjesni da ti prijedlozi ni praktično ni etički nisu adekvatno rješenje. Jedino djelotvorno rješenje je političko-pravno rješenje zasnovano na naučnim ispitivanjima i iskustvima zemalja, koje su se suočavale s ovim problemom.
uglavnomja

#1022 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

e moj pedja :roll:

ponjamke se na steriliziaciju i registrovanje vlasnickih pasa, da prostis. izgledas dobar lik, najbolji od svega sto se nakotilo u foteljama, ali, buraz, preise si pametam da ljepis ove tekstove koji odgovaraju recimo norveskoj situaciji.

ovo blabla njanja kenjkenj avav keroljublje nije za balkana.

pogotovo kad se vidi ko se zalaze za pse, a pri tom poziva na masakr sintera, pojedinaca, djece, generalno svih neistomisljenika.

mene bi bilo sramota da sam i 1 promil na strani kendare i slicnih ludaca. a i lopova iz dog trusta.
U_kost

#1023 Re: Problem pasa lutalica

Post by U_kost »

Neku noć sam, zahvaljujući dragom prijatelju imenom Ortho "udomio" dvije škevrije koje su terorisale djecu po mahali.

Dakle, što bi rekli stari latini "acta non verba".
kakavdanakneiskustvu

#1024 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Capsicum wrote:Definitivno je neko dobar broj cuka sklonio negdje. Trebali bi sad upratiti gdje, pa im slat policiju da ih kazni kad ih izbace na ulicu opet. Sve po zakonu.

Nisam siguran da policija ima nadležnost da zbog toga Pise kazne,neka me neko ispravi ako grijesim
walter_071

#1025 Re: Problem pasa lutalica

Post by walter_071 »

pici wrote:ima jedmo mjesec i kusur uzeo sam mače sa ulice u svoj dom, bilo mi žao iako imam već jednu macu, primio bi i jednoga cuku sa ulice ima jedno mjesec i po al reži na mačke i odusto sam al mi ga žao jako lijep i pametan cukica...elenese, dođe juče meni komšija i pita me šta ćemo sa mačkama :shock: :? :-) ja reko ništa zovi šintore i nek ih kupe, eto ti smeta tih pet šest mački koje hranim oko MOJE kuće a ne smetaju ti kerovi koji SERU i PIŠAJU ispred tvojih vrata...okrenu se lik...svake sedmice pokupim po dvoje troje mačadi koje kerovi rastrgaju, dolaze ljudi i pokupe neko mače ako je slatko ima komšija kod KTK-a mi se žali da su mu čopori odrali(bukvalno odrali) tri mačora i da u komšiluku imaju sad problema sa miševima...et toliko od mene za ove ludaČe i Ćukoljubce...a budem li popizdio imam u planu dva pitbulla uzet pa da svaki put niko ne smije izać pred svoja vrata... :evil: ...jebte kojih likova ima digla se kuka i motika na čopore a njemu mačke u glavi i to u krugu kilometar par mačaka zahvaljujući što tjeram čopore... :-)
Pici mi smo komšije, ja živim ispod KTK, tako da znam o čemu pričaš, ostao sam bez 4 mačke u zadnjih godinu dana :cry:
Locked