Ma u sustini mi nije nista strasno rekla, samo mi je (i zbog svog posla) puna kapa birokratskog aparata, tako da sam bas posizio. A sa ovom salterusom imam vec negativno iskustvo.

Evo sta se desilo:
Ja sam izgubio vozacku i moram novu vaditi. Sve papire povadim. Jes' da je puno hodanja, ali sam pao sam se ubio. Odem ja u CIPS Novi grad da vidim sta mi je ciniti, kad eto nje sa komentarom "Bolan ne bio pa kako izgubi vozacku."

Mislim, hello, nicim izazvana, prvi put me vidi i tako sa mnom. Haj dobro. Ja se nasmijem. Nikom nista. Kontam, minder hanuma neka, vidi se da nema kucnog odgoja, sta se moze....Sarajevo ih je puno takvih these days...
Drugi put odem, jer prvi put nisu mogli da mi daju informaciju, ona sjela na telefon. Iako je radno vrijeme, troje ljudi ceka u redu+ja za salterom, a ona mrtva hladna preko telefona koordinira kupovinu hljeba (!!), jer joj sin jos spava pa on ne moze, a dosla od sestre mala par dana kod njih a gladna.
Treci dan, tj. jucer, ja odem da predam konacno papire. Dodjem ja u 16h, vidim kraj radnog vremena. Rekoh, pa ja mislio da do 17h radite. Kaze ona, otkud ti (ni slucajno me ne persira) to? Rekoh, ja zvao i rekli mi do 17h. (Sto je tacno. Ali mi ne rekose da sa strankama rade do 15:30..Jes da su me malo

tako, ali sta ces....). Kaze nije to tacno. Ali, rekoh, tako su mi rekli na telefonu. (I posto sam skontao da sam se zeznuo, okrenem se i krenem prema vratima; jebiga, doci cu u ponedjeljak. Nije strasno). Kad ona za mnom vice "Ti bogami k'o da si sa Marsa pao!". Tu se meni svaka dlaka na glavi digne. Kako neko gore rece, ne ostanem joj duzan. Rekoh, ni vi bogami bolje ne izgledate i preko vrata.
U ponedjeljak kad dodjem tamo, imam osjecaj da cemo se tek posvadjati. Kasnije kontam, ja radim i meni se od plate odbijaju porezi da bi papanka kao sto je ta imala platu. Dakle, da ja ne radim (i mnogi drugi prema kojima je, nesumnjivo, drska na salteru), ne bi imala platu. I umjesto da mi se kesla kad god joj dodjem, ona se pravi bitna. A u principu radi posao koji ne zahtijeva ni sekundu mentalne aktivnosti. Primi papire, udari pecat, potpis i to je to.