...evo 'vako:
predlazem osnivanje podforuma sa naslovom "najgluplje izjave na forumu", ili nesto slicno na ideju "shit of the week" (posto ovaj naziv koristi feral, treba smisliti nesto drugo)...jos par ideja vezano s tim:
-u toj rubrici svake sedmice pokrenuti novu temu sa naslovom npr. sedmica br. 22 (redni broj u godini), gdje ce svi clanovi upotrebom copy/paste moci nominirati svog kandidata za post sedmice...
-pored svakog nominiranog posta napraviti polje "glasaj" (tamo gdje stoji "citiraj" i "edituj"), i brojac glasova...
-citirati kompletan post, dakle bez izvlacenja iz konteksta...
-na kraju svake sedmice se proglasi pobjednik, tema se zatvori...
-svakog mjeseca birati "najbolji" post od sedmicnih pobjednika toga mjeseca...i na kraju godine dvanaest mjesecnih pobjednika ulazi u finale...
-ako je moguce, srediti da svaki nick ima pravo da glasa SAMO JEDNOM za konkretni prijedlog, da bi se sprijecile nepravde kao npr. ako ja imam nesto licno protiv nekog, i zelim da ga posto-poto zakucam na "stub srama", citiram bilo koji post od njega/nje i glasam hiljadu puta...
-razlozi nominiranja mogu biti razni, kao npr. glupost izjave, mrznja, kontradiktornost, nepismenost itd...
-mislim da bismo time obogatili forum, imalo bi se u casovima dosade cemu nasmijati, zacuditi, naljutiti, a bogami (kad se sjetim pojedinih izjava) i zaplakati...
-podsticati forumase da kandiduju i same sebe (evo ja se prvi dobro zamislim kad pomislim kakve stvari ponekad prevalim preko tastature), a sve u cilju ucenja iz tudjih (i svojih) grjesaka, i time poboljsavanja kvaliteta foruma...
...hvala