Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
- raoul duke
#26 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Kafa iz Dzenneta, dzennetska
- escobar__
#27 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Pa de ti stručnjak kakav prijedlog kad si takav genije.saiks wrote:Cuj merak kafa,pa nebi je dzaba ako nosi takvo ime.
Treba smisliti nesto originalno,a autoru teme vidi na netu neke strane kafe kako se zovu pa smisli nesto,ovdje se svi sprdaju
Kazu nejdu domaci proizvodi dobro,pa i ne isli kakve nazive predlazete,haha ceif kafa![]()
![]()
- staxx
#28 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
ma na kraju krajeva nije toliko ni bitan naziv kolko je bitan kvalitet i okus...
kolko ima nekih kafa "nidje veze" naziv skroz al dobro ide... dedo kafa, minas?! znacil´ ista uopste...
recimo u mene mati kupuje "mar caffe" ako je nema u prodavnici nece drugu ni kupit
kolko ima nekih kafa "nidje veze" naziv skroz al dobro ide... dedo kafa, minas?! znacil´ ista uopste...
recimo u mene mati kupuje "mar caffe" ako je nema u prodavnici nece drugu ni kupit
- escobar__
- saiks
#30 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Na koje kupce ciljas ako stavis naziv merak kaHva?escobar__ wrote:Pa de ti stručnjak kakav prijedlog kad si takav genije.saiks wrote:Cuj merak kafa,pa nebi je dzaba ako nosi takvo ime.
Treba smisliti nesto originalno,a autoru teme vidi na netu neke strane kafe kako se zovu pa smisli nesto,ovdje se svi sprdaju
Kazu nejdu domaci proizvodi dobro,pa i ne isli kakve nazive predlazete,haha ceif kafa![]()
![]()
- raoul duke
#31 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
na brOtesaiks wrote:Na koje kupce ciljas ako stavis naziv merak kaHva?escobar__ wrote:Pa de ti stručnjak kakav prijedlog kad si takav genije.saiks wrote:Cuj merak kafa,pa nebi je dzaba ako nosi takvo ime.
![]()
- staxx
#32 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
caffe merak... ciljam na svesaiks wrote:Na koje kupce ciljas ako stavis naziv merak kaHva?escobar__ wrote:Pa de ti stručnjak kakav prijedlog kad si takav genije.saiks wrote:Cuj merak kafa,pa nebi je dzaba ako nosi takvo ime.
![]()
- saiks
#33 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
da,caffe merak je vec bolje,cak autoru teme preporucam naziv caffe,a ne kava,kafa,kahva
npr caffe bella
npr caffe bella
Last edited by saiks on 19/01/2014 18:44, edited 1 time in total.
- escobar__
#34 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
A čekaj, šta konkretno je problem s tim nazivom? Bosanska riječ kahva ili?saiks wrote:Na koje kupce ciljas ako stavis naziv merak kaHva?escobar__ wrote:Pa de ti stručnjak kakav prijedlog kad si takav genije.saiks wrote:Cuj merak kafa,pa nebi je dzaba ako nosi takvo ime.
![]()
Btw, nisam marketinški stručnjak pa samim tim moje ideje mogu, a i ne moraju bit nešto plaho maštovite i originalne. Plus ova nije moja, samo sam kopirao što je neko prije mene stavio, a meni se svidjelo više od svih ostalih na temi.
- staxx
#35 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
"ex-yu caffe" vozdra
il tito caffe, jebes ga svima nam je bio drag
il tito caffe, jebes ga svima nam je bio drag
- raoul duke
#36 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Sejdic - Finci caffe
- Phosphorus
#37 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Možeš razmišljati i na ovaj način:
http://smallbusiness.chron.com/name-bra ... 71490.html
Kada mi padne nešto dobro na pamet, napisati ću
A nakon što smisliš naziv, potroši 50$ na dobar logo
http://logopond.com/search/?search=coffe
http://smallbusiness.chron.com/name-bra ... 71490.html
Kada mi padne nešto dobro na pamet, napisati ću
A nakon što smisliš naziv, potroši 50$ na dobar logo
http://logopond.com/search/?search=coffe
-
mefistofilis
#38 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
kad se odlucis za naziv javi nam pa da te mozemo pogurati kupovinom nekoliko frtalja da u goste nosimo 
-
Scopio
#39 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
U mome mjestu takodjer postoji lokalni proizvođać kave i obzirom da je svoju proizvodnju usmjerio i na bosnjake i hrvate, tako da ima pakiranja crvene boje na kojem pise kava (nece navesti brand
) a za bosnjake zelena ambalaža i naziv kahva!
Proizvodnja mu radi vec uspješno 15 godina
Mada bi po meni bila fora da uz univerzalno caffee das joj nekoliko različitih naziva na istim ambalažama da bude prepoznatljiva, ono tipa na jenoj nek pise caffee dočekuša, caffee razgovoruša
Proizvodnja mu radi vec uspješno 15 godina
Mada bi po meni bila fora da uz univerzalno caffee das joj nekoliko različitih naziva na istim ambalažama da bude prepoznatljiva, ono tipa na jenoj nek pise caffee dočekuša, caffee razgovoruša
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
- BHfanatik
#41 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
fildzan viska 
kafa dedo
inat kafa
Nesto ludo da se lahko pamti
kafa dedo
inat kafa
Nesto ludo da se lahko pamti
Last edited by BHfanatik on 19/01/2014 19:42, edited 1 time in total.
- Anestezija
- Industrialyzer
#43 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
staxx wrote:merak kahva
il napravis onaj fol ko za one cokolade sa nazivima "za u goste", "za PMS", "za stelu"
napravi i ti nes u fazonu "za otic na žalost"![]()
Za komsinicu (uz ovu ide kondom)
- snaga_znanja
#44 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Anestezija wrote:NeskaHve
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
- Ljakan
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#47 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Pa kupis kafu i dobijes gratis kondomIndustrialyzer wrote:staxx wrote:merak kahva
il napravis onaj fol ko za one cokolade sa nazivima "za u goste", "za PMS", "za stelu"
napravi i ti nes u fazonu "za otic na žalost"![]()
Za komsinicu (uz ovu ide kondom)
- Anestezija
#48 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
SSK - Srkni Semminu Kafu 
- snaga_znanja
#49 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Šejtan kafa... 
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#50 Re: Prijedlog za naziv novog proizvoda - kafe?
Ja sam iz Zivinica. Kod nas ima "Dino kafa", znaci neki Dino tako isto krenuo od przionice i dao ime kafe po svom imenu.
Covjek se nenormalno razvio, sad mu dolazi sleper sirove kafe koju prze i pakuju a Kedia za dostavi ima jedno 15-tak komada sigurno i bar jedno desetak radnika.
Znaci covjek je krenuo od obicne przionice i dosao je do desetak zaposlenih. Ocito mu dobro ide cim se stalno prosiruje i cim voza 2-3 dobra auta istovremeno.
Covjek se nenormalno razvio, sad mu dolazi sleper sirove kafe koju prze i pakuju a Kedia za dostavi ima jedno 15-tak komada sigurno i bar jedno desetak radnika.
Znaci covjek je krenuo od obicne przionice i dosao je do desetak zaposlenih. Ocito mu dobro ide cim se stalno prosiruje i cim voza 2-3 dobra auta istovremeno.