KatarinaKosaca wrote:[Dakle, svodi se na par pitanja
-Da li kroz indirektne i direktne poreze svi financiramo zdravstvo?
- Da li većina lječnika prima mito?
- Da li su zdravstvene ustanove u većini slučajeva prljave? (E, pa nisam jednom vidjela krvav čaršaf koji nije promjenjen)
-da finansiramo ali samo mi koji smo prijavljeni, a naravno prijavljenih ima mnogo manje nego ne prijavljenih pa ti sad vidi koliki im je budzet za place.... i tuzno je da doktor koji godinama dolazi do svoje diplome ima platu od 1200km sa toplim obrokom, tuzno i sramotno...
-ima ih mnogo koji primaju mito iz prostog razloga jer smo ih mi sami navikli na to...a i zbog male plate..
- dom zdravlja kumrovec, mojmilo, dobrinja oba doma, pofalici, grbavica, kovacici, omer maslic, skerliceva ( ustanova za majku i dijete ) i jos mnogi da sad ne nabrajam su cisti...
vojna bolnica posebno ginekologija blista....laboratorij u vojnoj bolnici, patologija u vojnoj bolnici, ortopedija u vojnoj bolnici...pedijatrija na kosevu isto tako blistaju.....
nemozes sve generalizovati...ima ih koji uzimaju mito daleko od toga ali isto tako ih ima koji ne uzimaju....u zadnje 4 godina imam jako mnogo iskustva sa doktorima i bolnicama i jos se meni licno nije desilo da mi je neko trazio mito...imam i slucajeva u porodici gdje su trazili doktori mito...ne poricem i mislim da je to uzas, ali opet kazem mi smo ih na to navikli jos prije rata.....
KatarinaKosaca wrote:
I ono čemu se ti diviš, a to je što su trudnicu primili , pa to je, pobogu najelementarnije što se mora učniti.
Neka da svjedočenje bilo ko ko radi u privatnom sektoru, ili u provredi , pa da vidimo kako postoje darovi, mita, neprofesionalnost i ostalo

. Lako je na državnim jaslama i našim parama pametovati.
nedivim se da su me primili samo vam govorim da primaju hitne slucajeve bez ikakve dokumentacije, uputnica i ostalog...a ono sto nije hitno ide svojim redoslijedom i mislim da tako i treba...
i da, ja nisam na drzavnim jaslama, radim za privanika vec 11 godina ali radi suprug i vjeruj mi da su moja privatna jasla jaca i bolja nego drzavana gdje je on zaposlen.....