PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bubica123

#51 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by bubica123 »

Pozdrav!

Slazem se u potpunosti. Gazde su glavni krivci, a ti jadnici koji rade jos se nadju na "prvoj liniji" kad po njima ospemo paljbu jer gazda nabavlja smece robu. Za mene je, pored Robota, pojam firme u kojoj osoblje nema veze sa zivotom Tehnomarket. Oni stvarno ne znaju jesu li posli ili dosli. Ne dao ti bog da dodjes da nesto kupis, a ne znas sta konkretno trazis. Ili jos gore da njih pitas za savjet. Prvi slucaj: dolazim u Tehnomarket Koreja i gledam Sony LCD TV. Prije toga sam, po obicaju, na Sony web stranici pogledao najnovije modele i sa zutim stikerom :-D krenuo u kupovinu. Pitam prodavca imate li taj i taj model, a on kaze to vam je stari model ne nabavljamo vise :lol: . Drugi slucaj: udjem sa kolegom sa posla u Tehnomarket prodavnicu u ulici Ferhadija i trazimo M2 memorijsku karticu za mobitel i prodavacica kaze nemamo. Pogledamo u staklenu vitrinu koja stoji ispred nje i stoje kartice koje trazimo. Pitamo mi nju jesu li ovo te kartice i ona lagano uzme karticu i citaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Poslije citanja kaze, a vidi jeste to je ta kartica. Bas su od pomoci to je cudo jedno. Tako je sta god da ih pitate. Volio bih da cujem da li neko ima pozitivno iskustvo sa nekom firmom u Sarajevu posebno kada je tahnicka roba u pitanju. Hvala unaprijed!!!![/quote]

:lol: :lol: :lol: ovo je 100% tačno, stvarno su krajnje nestručni. Imaju prilično kvalitetnu robu pa se s vremena na vrijeme natjeram da odem, ali tačno moram da znam unaprijed šta ću kupiti, jer se tamo nemate s kim konsultovati. A o probavanju proizvoda da ne govorim. Kod njih sam kupovala multiperraktik i trebalo im je tačno pola sata da ga uključe, a i to su uradili peko volje nakon što sam im 15 min objašnjavala da neću kupiti proizvod koji nije isproban.
I da, sad praktikujem da idem u Tehnomarket u Zenici, jer su cijene niže u odnosu na Sarajevo nekih 10-30% zavisno od proizvoda.
Ma.Le.Na

#52 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Ma.Le.Na »

ne znam..meni su u robotu super..bas kupovala u subotu neke kabaste aparatice :D bili preljubazni
momak me pita kako cu dopremiti aparate do kuce...rekoh mislila sam uzeti taksi..
otisao tamo do svog stola ..pozvao mi taksi...spustio aparate u garazu....i utovario u taksi :D
da mu znam ime pohvalila bih ga i javno
vozač

#53 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vozač »

Ma.Le.Na wrote:ne znam..meni su u robotu super..bas kupovala u subotu neke kabaste aparatice :D bili preljubazni
momak me pita kako cu dopremiti aparate do kuce...rekoh mislila sam uzeti taksi..
otisao tamo do svog stola ..pozvao mi taksi...spustio aparate u garazu....i utovario u taksi :D
da mu znam ime pohvalila bih ga i javno
mislim da njemu treba tvoje ime i broj mobitela 8-)
leo karan

#54 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by leo karan »

bosanski wrote:
sitno wrote:Podigla sam 100 KM na bankomatu Unikredit banke (moj racin je na RFB) i uzeli su mi za uslugu 5 KM. Stvarno mi nije jasno - na 100 KM 5 KM provizije. POBJESNILA SAM!!!! Da li je to do moje banke ili do Unikredit? Zna li neko?
pa koristila si bankomat druge banke... to je normalno
mislis normalno je u BiH
kad ne znas da toga vani nema, onda ti je je normalno
le piaf

#55 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by le piaf »

leo karan wrote:
bosanski wrote:
sitno wrote:Podigla sam 100 KM na bankomatu Unikredit banke (moj racin je na RFB) i uzeli su mi za uslugu 5 KM. Stvarno mi nije jasno - na 100 KM 5 KM provizije. POBJESNILA SAM!!!! Da li je to do moje banke ili do Unikredit? Zna li neko?
pa koristila si bankomat druge banke... to je normalno
mislis normalno je u BiH
kad ne znas da toga vani nema, onda ti je je normalno
5km je minimalna provizija, a standardna je 2%. I to nije nista nenormalno, nisi komitent njihove banke a koristis njihov bankomat, normalno je da ce ti naplatiti proviziju.
Da li ima u drugim drzavama ne znam, ali znam da ovdje ima pa ne koristim bankomate gdje ce mi naplatiti proviziju.
MAN-lion's coach

#56 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:31, edited 1 time in total.
Edin H.

#57 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Edin H. »

vozač wrote:bh telekom, njihovom krivicom mi blokiran broj, nešto sa vaučerom, džaba, moram do njihovog centra,
odem ... daj certifikat, nemam, onda popuni izjavu i ovjeri u opštini da je to tvoj broj,
u redu, odem popunim izjavu, ovjerim u opštini, donesem u centar, kaže lola daj 5 maraka
za šta da dam 5 maraka, pa da ti vratimo broj, ali čovječe božiji provjereno je sve, vaša je krivica, kako možeš tražiti pare za nešto što je vaša krivica
ne znam ja ništa, meni su tako rekli, 5 maraka ili ništa od broja
šta da radim sem da mu se najebem majke i odem

btw, nov broj košta 3 marke, tačnije 10 KM, sa uključenih 7 KM kredita, koja je to logika, ako neko može da skonta, svaka mu čast
:shock:

:lol: :lol: :lol:
susc_ovjek

#58 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by susc_ovjek »

The Nightwatchman wrote:
sta se bona ibretis. normalno da je 5 KM. izmedju svake banke ti je ista provizija. znam da je puno, zato uvijek idi na bankomat svoje banke....
Normalno je kad nisi mrdno nigdje iz svoje avlije

Vise me raspizdio ovaj komentar da je to normalno nego sto za USLUGU TRANSFERA NOVCA U ISTOJ ZEMLJI naplacuju 5%!!!
Gdje je tu logika i normalnost da ti neko naplati toliku cifru?!

Sa stranom karticom, podizanje novca u BiH na 100eura je 1,96eura. Jel to normalno?!
Jel' normalno da vani ne postoji provizija kada dizes novac sa bankomata 'tudje' banke?

Jel' normalno da stoji po 5 bankomata na jednom mjestu, umjesto, ko vecinom u EU, samo jedan?!
zonbirile

#59 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

državna bolnica u Koševu,urološki kabinet.rečeno mi da dođem u 7,30.Dođem,ostavim knjižicu i saznam da doktori dolaze u 9h.Dođu 9,30,već 100 ljudi u čekaonici.Neka ludača u bijelom,sva usplahirena objašnjava da su tek došli i da se moraju organizovati.Zuje bijeli mantili ko muhe bez glave,zvone mobitelli,ulaze zagrljeni rodjaci sa bosanskih čuka u to 10,30.Sestra se dere da se otvori prozor,nema kisika,na klupama par smrtika bi me strah da ih propuh ne isisa van.Brat u plavom objašnjava novopristiglim da ne mogu stići do 12,30.Stani ba plavac,pa rekoste da radite do 14h.Onda skontah da i ovde funkcioniše onaj stari fol-sterilisanje opreme,valjda penkala i notesa.U 11 perozvaše prvog smrtnika,ja završih u 12h,cijela frka u ordinaciji biše ala Mekki.Šta ima,što si tu,aaha,dobro ,dođi nam opet-užas
legionarka

#60 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by legionarka »

susc_ovjek wrote:
The Nightwatchman wrote:
sta se bona ibretis. normalno da je 5 KM. izmedju svake banke ti je ista provizija. znam da je puno, zato uvijek idi na bankomat svoje banke....

Vise me raspizdio ovaj komentar da je to normalno nego sto za USLUGU TRANSFERA NOVCA U ISTOJ ZEMLJI naplacuju 5%!!!

Sa stranom karticom, podizanje novca u BiH na 100eura je 1,96eura. Jel to normalno?!
Jel' normalno da vani ne postoji provizija kada dizes novac sa bankomata 'tudje' banke?

Jel' normalno da stoji po 5 bankomata na jednom mjestu, umjesto, ko vecinom u EU, samo jedan?!
Ja zivim u Spaniji, i placam 0,65 EUR kad dizem novac na bankomatu druge banke
Dodji u Barcelonu pa da vidis da na svakom cosku tri banke, sa po tri bankomata... mrsko mi je sad izaci, ali ujutro cu postaviti sliku pa da vidis...
Vani kad dizes novac sa kreditne kartice (ne debitne) svaki bankomat ti naplati proviziju
saibaba

#61 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by saibaba »

Meni se desilo nesto onako nesvakidasnje, U jednoj prodavnici odjece u sarajevu proljetos..
Potrefio se neki lik onako vjerovatno se tek zaposlio max ljubazan, pa vidi ovo vidi ono pa ovo ide s onim ovo s ovim onako bas mi pomogao pogotovo oko slaganja nekih boja... ja koji sam inace daltonista u dusi i hodam ko klaun.. ostavim ja tu nekih 250 - 300 KM i kad sam plaćao pohvalim ga na kasi... bilo je tu jos nekih prodavacica i jedna se nadje uvrijeđena.. I napade me... koliko god to smjesno bilo ...
Sta ti hvalis samo njega !! To sefica slusa !!! Mi treba da ostanemo bez posla zbog takvih kao ti !!!!
Ja joj objasnim da sam mi je on pomogao i da s njom nisam imao nikakvog kontakta i nemam na osnovu cega da je hvalim ... Ona se okrenu uvrijeđeno i kao u filmovima odseta demonstrativno niz radnju :-D
Smoki

#62 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Smoki »

sarajevo taxi definitivno najgora usluga u gradu.
Boom71

#63 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Boom71 »

Vec sam otvorio temu na "Prirodi i ekologiji" o Begovom etno selu.
Isti primitivac lisen odgoja drzi Inat kucu i Mishell!

Nasem drustvu su prijeko potrebne Radionice o lijepom ponasanju i kulturi govora.
Smoki

#64 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Smoki »

Boom71 wrote:Vec sam otvorio temu na "Prirodi i ekologiji" o Begovom etno selu.
Isti primitivac lisen odgoja drzi Inat kucu i Mishell!

Nasem drustvu su prijeko potrebne Radionice o lijepom ponasanju i kulturi govora.
ne znam gazdu, ali su konobari u mishellu sasvim ok
Ja_Ja

#65 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Ja_Ja »

susc_ovjek wrote:
The Nightwatchman wrote:

Svaka provizija na koju sam do sada nabasao se kretala od $1.50 do $3.00 bez obzira koliki iznos dizem osim ukoliko se ne radi o bankomatima postavljenim npr. na koncertu negdje ili slicno onda je $5. Mada sada i ovdje banke sklapaju ugovore jedna s drugom kako bi eliminisali i taj trosak tako da se moze naci velik broj bankomata drugih banki bez provizije.
teAMICA

#66 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by teAMICA »

tema je super, s tim što mislm da bi trebali:
- boldirati ustanovu/ime/radnju kako bi bila vidljiva
- u slučaju da je više osoba imalo isto iskustvo da to i kažu, onda ćemo mi ostali izbjegavati dotičnu ustanovu/osobu/radnju i tako im sjebavati bizmis :D
- biti konkretan na ovoj temi kako bi imali lakši pregled

Moj (trenutni) favorit:
Cvjećara u Intershopu na Pofalićima
balavica (plava, krupnija) užasno bezobrazno stvorenje, imala sam scenu s njom kad je napala maminu prijateljicu (žena od 70-tak godina, bolesna, jako kulturna, mirna i tiha osoba) počela iz čista mira urlati na nju da je ukrala čestitku, žena rekla da pozove zaštitare da je prekontroliše ali da se prestane derati. Kako ova nije ukrala istu, tuka se nije udostojila izvinuti, već ono tipa "šta TI meni!" Ja sutra išla da joj se krvi na slamku napijem, kad tamo i gazda ništa bolji od nje. Stoka nevaspitana
zonbirile

#67 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

[kad ne znas da toga vani nema, onda ti je je normalno[/quote]
nema vani :?[/quote]
------------------------------------
ne srdi se,mnogima je ovde i Pazarć vani.
djes_ba

#68 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by djes_ba »

Sad saljem neku preporucenu postu i inace je 2,40 km
medjutim raja iz poste se odlucila organizovati neku humanitarnu akciju ali naravno ne iz njihovog dzepa neko mi placamo i sad po svakom pismu ovog mjeseca se placa dodatnih pola km
kom cemu idu te pare niko ne zna
ali poneta je da moras platiti
HVALA POSTA
because_of_you

#69 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by because_of_you »

djes_ba wrote:Sad saljem neku preporucenu postu i inace je 2,40 km
medjutim raja iz poste se odlucila organizovati neku humanitarnu akciju ali naravno ne iz njihovog dzepa neko mi placamo i sad po svakom pismu ovog mjeseca se placa dodatnih pola km
HVALA POSTA

Ne spominji Poštu. Kradljivci jedni. :x :x :x Nikad neću prežaliti paket koji mi je smahnula extra ljubazna žena za šalterom, zatrebalo joj daBog da!
djes_ba

#70 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by djes_ba »

ne znam zasto placamo
sto su digli cjene mislim nije mi dvije tri km vise ali zasto uzimaju....
paprica29

#71 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by paprica29 »

djes_ba wrote:ne znam zasto placamo
A za šta uzimaju, ima li neko objašnjenje, jesi li pitao, da nije poskupilo???
djes_ba

#72 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by djes_ba »

paprica29 wrote:
djes_ba wrote:ne znam zasto placamo
A za šta uzimaju, ima li neko objašnjenje, jesi li pitao, da nije poskupilo???
ne organizuju neku akciju humanitarnu nesto djeca
mislim fakat nije mi do love ali nevolim kad otimaju ali bukvalno otimaju od raje
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#73 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by PipiDugaDevetka »

Sve je lažno u našim životima, od lažne ''zdrave hrane'' do lažnog ''besplatnog'' iscjelitelja:

Image

Samo je smrt istina!
bubica123

#74 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by bubica123 »

[quote="djes_ba"]Sad saljem neku preporucenu postu i inace je 2,40 km
HVALA POSTA[/quote

:lol: :lol: :lol: baš su humani!
dinoxy

#75 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by dinoxy »

GlobalNET ne pruzaju onoliko koliko kazu, brzina download-a uzasno losa... :x
Post Reply