Nedavno kupujem jedna parfem kao poklon dragoj osobi i uđem u Martimex jer oni drže Guerlain i Chanel i sa vrata kažem ta dva brenda me zanimaju kad ova neka radnica (plavuša sa tonom šminke) meni govori da ne mogu doći da parfema jer je 'upravo obrisala podove' pa će m onda dodat, samo da kažem koji
Ja pogledam u nju i ni a ni b i izađem. Ulazim sustradan (petak navečer) kad opet ta plavka i još jedna žena u ranim 30tim, isto plave kose, i ja opet kako želim pogledati njihovu ponudu za ta dva brenda i ona mene fino provede do njih, o SVIM mogućim parfemima koje su imali izložene za ta dva brenda mi je ispričala storiju i našpricala na blotere, pokazala mi njihove specijalne ponude u paketima i ja govorim 'ne znam imam li baš toliko novca sa sobom', kad ona da mi može dati 5% popusta i ja rekoh ajd ok, i lijepo zapakuje, naplati, uredno vrati kusur, jedno milion puta mi je rekla hvala, popakova onih malih parfemčića 3 - 4, Gianfranco Ferre neseser za kozmetiku, neku tufnastu Dior torbicu i neko sjajilo za usta govoreći ' Da Vam se obraduje draga osoba i da se dugo sjeća ovog poklona!'. I tako se mi fino napričasmo, izdogovarasmo oko parfema i sad ova druga plavka kreće ka vratima, otvara mi da izađem i kako ja napuštam radnju govorim 'Doviđenja' a ona meni: 'Koji si ti sretnik da naletiš na šeficu...'
Snobova, jarrabi