Prevaranti na PIK-u
-
Mustang1
#901 Re: Prevaranti na PIK-u
Bogami pravi .. Znam frend je narucivao igru danas recimo i rekao ako ce doci sutra posalji .. Ako ce doci prekosutra nemoj slati .. I lik (radnja je) rekao da ce stici sutra 100 % .. Nije doslo ni sutra ni prekosutra nego treci dan i samo poljubio vrata .. Kasnije se lik zalio sto ga je zajebo frend .. 
- anonimnaosoba
#902 Re: Prevaranti na PIK-u
garant ti jaranu hitno bilo
sreća je u tome da ja šaljem, pa nema toga da dođe u roku od 1-2-5 dana
uglavnom, često im kasne pošiljke, vidim... slaću ja ipak sa njima, ako je samo do tog dana, nije nikakav problem meni
uglavnom, često im kasne pošiljke, vidim... slaću ja ipak sa njima, ako je samo do tog dana, nije nikakav problem meni
- respo
#903 Re: Prevaranti na PIK-u
tako sam ja jednom narucivao nesto za auto preko drugog foruma iz radnje koja je sponzor tom forumu
inace su iz gradiske auto taxi tako nekako se zove firma
i govorim djevojci na telefon sutra do 14 sati ako moze doci salji kaze moze nikakav problem
ok rekoh
ja sutra do 14 cekao kad nigdje ni dostave ni nicega fino kasnije je vjerovatno poljubio vrata sto me i ne zanima da bi kasnije na tom forumu bila prica ko si sta si
pa ako pitam moze li kazes moze onda si prihvatio moja "pravila"
ne bi bio nikakav problem i da je rekla to ce vas kostati vise al to nije ni pomenula
tako da ako zelite nesto striktno do tad i tad ne bi se bas pouzdao skoro ni u jednu osim ako nije nesto nepredvidjeno
inace su iz gradiske auto taxi tako nekako se zove firma
i govorim djevojci na telefon sutra do 14 sati ako moze doci salji kaze moze nikakav problem
ok rekoh
ja sutra do 14 cekao kad nigdje ni dostave ni nicega fino kasnije je vjerovatno poljubio vrata sto me i ne zanima da bi kasnije na tom forumu bila prica ko si sta si
pa ako pitam moze li kazes moze onda si prihvatio moja "pravila"
ne bi bio nikakav problem i da je rekla to ce vas kostati vise al to nije ni pomenula
tako da ako zelite nesto striktno do tad i tad ne bi se bas pouzdao skoro ni u jednu osim ako nije nesto nepredvidjeno
-
Lounge Act
#904 Re: Prevaranti na PIK-u
pa eto izgleda da nije tako u svakoj posti, ja sam potvrdu dobijala samo ako saljem preporucenoun1ted wrote:Za svaku uslugu dobijes potvrdu, pa tako i za slanje paketa. Slao sam i dobio papirici koji sam ja ispunio a radnik potpisao i jasno mi je naglasio da je to dokaz da je posiljka poslata i da ukoliko bude kakvih problema to ponesem.
- CaneBos
#905 Re: Prevaranti na PIK-u
pa onda si slao preporucenu posiljku, za obicnu ne dobijas nikakav papiric da ispunis, niti dobijas potvrduLounge Act wrote:pa eto izgleda da nije tako u svakoj posti, ja sam potvrdu dobijala samo ako saljem preporucenoun1ted wrote:Za svaku uslugu dobijes potvrdu, pa tako i za slanje paketa. Slao sam i dobio papirici koji sam ja ispunio a radnik potpisao i jasno mi je naglasio da je to dokaz da je posiljka poslata i da ukoliko bude kakvih problema to ponesem.
-
preludezalude
#906 Re: Prevaranti na PIK-u
Kad saljem brzom postom koristim bas njih. Nikad nisam imao problema, postarina je 13KM. Kod nekih je puno veca postarina. Bitno je da se i novac vrati relativno brzo. Najgori su iz City express-a. Koristio sam njihove usluge nekoliko puta i svaki put sam povrat novca cekao najmanje 20 dana. Cak sam ih morao ganjati van grada da bi uzeo svoj novac.anonimnaosoba wrote:Intereuropa, iskustva itd. ?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#907 Re: Prevaranti na PIK-u
@preludezalude
Odakle si slao pa ti je cityex toliko kasnio s povratom novca ?
Koristio cityex ali radi retardiranih vozaca presao na 24VIP PREZADOVOLJAN!
Neki dan posla nesto u Focu, sutradan kupac dobio, a dan poslije me zovu novac da uruce
Neki dan posla nesto u Focu, sutradan kupac dobio, a dan poslije me zovu novac da uruce
-
preludezalude
#908 Re: Prevaranti na PIK-u
Slao iz Tuzle.un1ted wrote:@preludezalude
- anonimnaosoba
#909 Re: Prevaranti na PIK-u
što je taj CityEX problematičanpreludezalude wrote:Kad saljem brzom postom koristim bas njih. Nikad nisam imao problema, postarina je 13KM. Kod nekih je puno veca postarina. Bitno je da se i novac vrati relativno brzo. Najgori su iz City express-a. Koristio sam njihove usluge nekoliko puta i svaki put sam povrat novca cekao najmanje 20 dana. Cak sam ih morao ganjati van grada da bi uzeo svoj novac.anonimnaosoba wrote:Intereuropa, iskustva itd. ?
poslah Intereuropom paket, 13 KM poštarina, k'o što @ prelude i reče, pa ćemo vidjeti kad, šta i kako dalje
- Edin H.
#910 Re: Prevaranti na PIK-u
Je li ovo tusi frajer e-bayReligious Fantastic wrote:Ovo mi maloprije izbaci na NASLOVNOJ stranici hahahaha
http://www.pik.ba/artikal/5742086/e-bay-e-bay/
Nema cijene, moras se cijenkati
Salim se.
- dobojlija81
#911 Re: Prevaranti na PIK-u
ovo neka moja kona,vanzemaljacReligious Fantastic wrote:Ovo mi maloprije izbaci na NASLOVNOJ stranici hahahaha
http://www.pik.ba/artikal/5742086/e-bay-e-bay/
- Neradnik
#912 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/artikal/5745458/xperia-x8/
Ovaj vidovit izgleda
Kaze "nisam ga nosio na servis ali pretpostavljam da je neka glupost ili sitnica.."
Ovaj vidovit izgleda
Kaze "nisam ga nosio na servis ali pretpostavljam da je neka glupost ili sitnica.."
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#913 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja poslala jednolitarsku flašu u Bihać,ono što sam vas pitalaa nedavno....Poštarina 7,50KM.Meni se to,k'o laiku za te stvari,učini puno 
- Neradnik
#914 Re: Prevaranti na PIK-u
Zavisi sta je bilo unutra 
- chengaba
#915 Re: Prevaranti na PIK-u
Mislim da mi je ovo do sada najgluplja stvar koju su mi nudili u zamjenu...

- strong69
#916 Re: Prevaranti na PIK-u
Hahahaha, cuj skobalj. Ma ja bih nagradu davao za ove najjace provale za zamjenu.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#917 Re: Prevaranti na PIK-u
chengaba wrote:Mislim da mi je ovo do sada najgluplja stvar koju su mi nudili u zamjenu...![]()
- CaneBos
#918 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne zna covjek sta bi..najbolje se smijat' nema druge

- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#919 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/artikal/5113250/dacia ... y/#pitanja nije prevara al
sad dal se covjek zajebaje il je ozbiljan ko zna 
- CaneBos
#920 Re: Prevaranti na PIK-u
Sto bi se zajebavao..realno prodaje ga jeftino, a jos realnije, tesko ce ga i tako jeftino prodati s obzirom da je Dacia u pitanju.
- nirvana79
#921 Re: Prevaranti na PIK-u
Umjesto telefona dobio pakovanje makarona
http://www.tip.ba/2013/02/21/umjesto-te ... -makarona/
a ovaj je bio kreativniji
"Podsjećanja radi, nedavno je jedan Srbijanac umjesto naručenog notebooka, dobio cjepanicu"
dobra tematika za nadrealista
http://www.tip.ba/2013/02/21/umjesto-te ... -makarona/
a ovaj je bio kreativniji
"Podsjećanja radi, nedavno je jedan Srbijanac umjesto naručenog notebooka, dobio cjepanicu"
dobra tematika za nadrealista
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#922 Re: Prevaranti na PIK-u
Bolje i makarone nego panj 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#923 Re: Prevaranti na PIK-u
mislio sam na prva "pitanja" od ovog lika mladentodCaneBos wrote:Sto bi se zajebavao..realno prodaje ga jeftino, a jos realnije, tesko ce ga i tako jeftino prodati s obzirom da je Dacia u pitanju.
- awaken
#924 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema više pitanja, intervenisali smoMatijevic_Vlado wrote:mislio sam na prva "pitanja" od ovog lika mladentodCaneBos wrote:Sto bi se zajebavao..realno prodaje ga jeftino, a jos realnije, tesko ce ga i tako jeftino prodati s obzirom da je Dacia u pitanju.
Vidi se da je čovjek normalan, zašto da mu par budala iz dosade kvari prodaju.
Ne kontam što je kupio Daciu, to još samo kupuju Sarajlije da komšija zavidi što on ima nov auto.
Što je bolje, to bi ih ti kuhao da ti dođu?Yahel wrote:Bolje i makarone nego panj
-
ambition
#925 Re: Prevaranti na PIK-u
Na svu srecu ja nisam imao problema sa prevarama,ali nerijetko sam nailazio na neodgovorne prodavaoce tipa ne dolaze na dogovoreno mjesto, previse natezanja itd i sl.
Znam da je jednom neki lik na e-bayu narucio X-BOX i to je bilo oko 300 ili koliko vec dolara. I sad liku dosao X-BOX kuci kad ono samo kutija prazna. I on tamo da se zali na e-bayu i nista nisu mogli jer je navodno pisalo u oglasu "X BOX BOX" (kao da taj prodaje samo kutiju) ili ovako nesto uglavnom odbili su mu zalbu.
Pazite se i preko ovog pika svega ima. LP
Znam da je jednom neki lik na e-bayu narucio X-BOX i to je bilo oko 300 ili koliko vec dolara. I sad liku dosao X-BOX kuci kad ono samo kutija prazna. I on tamo da se zali na e-bayu i nista nisu mogli jer je navodno pisalo u oglasu "X BOX BOX" (kao da taj prodaje samo kutiju) ili ovako nesto uglavnom odbili su mu zalbu.
Pazite se i preko ovog pika svega ima. LP