Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#6276 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

liaar wrote:ma kopija, prvo dobro je jeftiniji od ostalih s9+ na piku, drugo, imei kaže da je Motorola :D
Jasta neg kopija. Na foliji nema te devetke velike uopste ahahaha.
I ne dodje u toj kesi telefon haha. Plus kutija nije takva. Original dodje kao na odmotavanje bla bla..

Prijavite idiota
SONY_91

#6277 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by SONY_91 »

skafiskafsnjak wrote:
liaar wrote:ma kopija, prvo dobro je jeftiniji od ostalih s9+ na piku, drugo, imei kaže da je Motorola :D
Jasta neg kopija. Na foliji nema te devetke velike uopste ahahaha.
I ne dodje u toj kesi telefon haha. Plus kutija nije takva. Original dodje kao na odmotavanje bla bla..

Prijavite idiota
Na samom telefonu se vidi da je kopija po printu nazad jer je vjerovatno plastična pozadina a ne staklena.
nivla

#6278 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nivla »

international numbering plans kaze da je ovo nokia 7610
hahahaha
skafiskafsnjak

#6279 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

Nije problem kopije prodavati i navesti da je kopija...i naravbo, cijenu pravu.

Ovako...prijavite idiota
edys

#6280 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by edys »

ovdje je samo problem sto nije navedeno da je kopija...tako da sam zato ovdje postavio, bilo bi mi zao da se neki laik zaleti i plati telefon ovoliko a ustvari je dobio kopiju koja vrijedi mozda 300 maraka
DaysleepeR

#6281 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by DaysleepeR »

Dilema da li prijaviti korisnike koji prodaju kopije Gibson Les Paul gitara?
Ne prodaju ih po realnoj cijeni (3500-4000 KM) vec od 1000 do 1500 KM sto je opet velika cifra.

Nabavna cijena takvog dupljaka iz Kine je max. 800 KM
tr_ba

#6282 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by tr_ba »

DaysleepeR wrote:Dilema da li prijaviti korisnike koji prodaju kopije Gibson Les Paul gitara?
Ne prodaju ih po realnoj cijeni (3500-4000 KM) vec od 1000 do 1500 KM sto je opet velika cifra.

Ako nepise da je copija prijavi supka,evo ovaj telefon nije vise u ponudi...
svilenjak

#6283 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by svilenjak »

DaysleepeR wrote:Dilema da li prijaviti korisnike koji prodaju kopije Gibson Les Paul gitara?
Ako je kopija, to je ozbiljan kriminal, treba prijaviti.

Pripazite se takođe korisnika miki7 iz Tuzle ako kupujete muzičke instrumente. Vrlo je slatkorječiv ali vrlo često vješto izbjegava činjenice o stvarima koje prodaje. Prodaje dosta originalnih stvari ili mu je to možda paravan, a valja dosta stvari sumnjivog porijekla.
elk

#6284 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by elk »

sve prijavljujte.ima naivne raje,zalete se ljudi.
Pklat666

#6285 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Pklat666 »

Konig posudje nick na olx.ba

od Lukavca kod Tuzle. Imenom i prezimenom i adresom:

Melis Mustafic
Prokosovici bi
Lukavac
062/585-236
Obični sitni seoski prevaranti. Oglašava JBL zvučnik, a ono kinesko sranje koje ne vrijedi ni upola. Sve su mu reklame sa JBL zvanične stranice, a ono sto dobijete je loša kineska kopija. Bezobrazluk! Ja sam ga prijavio nadležnima pa ćemo vidjeti kako će završiti.
saabsa

#6286 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by saabsa »

Puštaju idioti pun klinac dupljaka da se prodaje a obrišu originalne artikle...
Ja stavio uz artikal link na stranicu proizvođača kako se provjerava je li original, plus stavim video na kojem do detalja stoji snimljeno da je u pitanju original , i debili mi izbrišu artikal...
A tog artikla dupljaka prepun Pik i ništa ne brišu... nevjerovatno.
seoBIH

#6287 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Oglašava JBL zvučnik,
JBL 20KM, ma hajte molim vas.
saabsa wrote:Puštaju idioti pun klinac dupljaka da se prodaje a obrišu originalne artikle...
Ja stavio uz artikal link na stranicu proizvođača kako se provjerava je li original, plus stavim video na kojem do detalja stoji snimljeno da je u pitanju original , i debili mi izbrišu artikal...
A tog artikla dupljaka prepun Pik i ništa ne brišu... nevjerovatno.

Valjda neces drvlje i kamenje na mene, ali ja sam jedan od onih koji zivotom prijavljuju artikle i zaradjujem kredit :mrgreen:

Sta su ti iz pika rekli? Ja sam siguran da je dupli oglas, takve najvise volim prijavljivati, a posebno volim kada oni opet objave, besplatni krediti za mene :mrgreen:
Mehemed
Vozim: automobil

#6288 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Jedan objavio 10 istih, ja sve pošaljem u jednu prijavu i odgovore mi mailom da moram svaki posebno prijaviti i da su obrisali samo onaj na kojem sam kliknuo prijava. Ja jedva dočekao takav odgovor :D Nisam htio da prijavljujem jedan po jedan u početku, mislio da će to okarakterisati kao spamm.
seoBIH

#6289 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ma kakvo jedno po jedno Vise volim 30 kredita, negoo 3 :mrgreen: Bas mi dobro dodju krediti, da sam i malog rodjaka obucio :lol: Malac zna sve modele automobila :)
_Reds_

#6290 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by _Reds_ »

Atego wrote:
Mehemed wrote:
Atego wrote: a ček,to sad bh post express ima ugovor sa olx-om ? jel ' ista cijena dostave ? nisam dugo niti kupovao ni narucivao...
7KM je. A2B 9 a BH Post Express 7KM, piše kada se odabire i kupac odabire s kojom poštom se šalje.
cool :thumbup:

Nije baš tačno.

Ako artikal šaljete besplatno, tj. vi ste platili postarinu, onda nema povarata novca.

Ako poštarinu plaća kupac, onda vam vrate samo artikal.

kako god oni ako pare uzme ne vraćaju.

Inače kad šaljete besplatno dobijete 30 kredita, a kad kupac plaća vi 10, on 20.
Mehemed

#6291 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

_Reds_ wrote:
Mehemed wrote:
Atego wrote: a ček,to sad bh post express ima ugovor sa olx-om ? jel ' ista cijena dostave ? nisam dugo niti kupovao ni narucivao...
7KM je. A2B 9 a BH Post Express 7KM, piše kada se odabire i kupac odabire s kojom poštom se šalje.
Nije baš tačno.
Šta nije tačno ? Šta sam napisao netačno ? Kupac odabire s kojom poštom se šalje, nebitno je da li kupac ili prodavac plaća poštarinu.
_Reds_

#6292 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by _Reds_ »

Mehemed wrote: Šta nije tačno ? Šta sam napisao netačno ? Kupac odabire s kojom poštom se šalje, nebitno je da li kupac ili prodavac plaća poštarinu.
Nema povrata novca, ako kupac odbije prijem, a ti si platio postarinu.
Mehemed

#6293 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

_Reds_ wrote: Nema povrata novca, ako kupac odbije prijem, a ti si platio postarinu.
Znam to, nisam pisao o povratu novca, već o cijenama dostave.
Warashii

#6294 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Warashii »

seoBIH wrote: Valjda neces drvlje i kamenje na mene, ali ja sam jedan od onih koji zivotom prijavljuju artikle i zaradjujem kredit :mrgreen:

Sta su ti iz pika rekli? Ja sam siguran da je dupli oglas, takve najvise volim prijavljivati, a posebno volim kada oni opet objave, besplatni krediti za mene :mrgreen:
Postavim artikal za koji ne mogu naci bas tacne kategorije, stavim ga u najslicniju. Javljaju nakon nekog vremena da je artikal premješten jer eto pogresna kategorija, prijava, boli me cosak. Nakon nekog vremena javljaju da je isti artikal prijavljen i premješten u drugu kategoriju, u istu s koje su ga bili vec izmjestili, pizdim.
Brdo puta slican primjer, preko 250 artikala imam.
Nekad su dali da napravis kategoriju a sad nemos, plus kategorizacija na vrat na nos a nije ni poredana abecedno.
basicm

#6295 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by basicm »

Ovo se meni stalno desava, mislim da postoje supci koji to namjerno rade da kvare prodaju ostalima i pokusavaju na taj nacin doci do onih kredita.
Mehemed

#6296 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Warashii wrote: Postavim artikal za koji ne mogu naci bas tacne kategorije, stavim ga u najslicniju. Javljaju nakon nekog vremena da je artikal premješten jer eto pogresna kategorija, prijava, boli me cosak. Nakon nekog vremena javljaju da je isti artikal prijavljen i premješten u drugu kategoriju, u istu s koje su ga bili vec izmjestili, pizdim.
I meni se to jednom desilo. Artikal bio u 100% ispravnoj kategoriji, prijave ga i premjeste u drugu da bi nakon par dana opet prijavili i premjestili u prvu u kojoj i pripada.
Averus

#6297 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Aferim, što ovaj OLX dobro radi u posljednje vrijeme

50% vremena pada, 35% vremena štopa, 15% vremena kao radi... :oops:
_Reds_

#6298 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by _Reds_ »

Na mobitelu teski uzas, pogotovo ova nova aplikacija. Nikad ovo kako treba napraviti nece.
bogoljub

#6299 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by bogoljub »

Ovo je užas OLX uopće ne fercera, može li ko ovo srediti, javiti ,
i agree

#6300 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by i agree »

Par dana i meni koci.
Post Reply