Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#6026 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

Pa gdje vi zivite pa mislite da se nema ? :shock:

Imaju ... i za mnogo skuplja od ovoga ...
azdralovic

#6027 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

skafiskafsnjak wrote:Pa gdje vi zivite pa mislite da se nema ? :shock:

Među deset najskupljih vozila uveznih u BiH u prošloj godini su jedan ferrari, jedan tesla, pet mercedesa i tri porschea, ukupne vrijednosti 2.677.821 maraka. Najskuplji od njih, i to ferrari, košta 386.200, a najjeftiniji porsche 231.951 maraka, rečeno je Feni iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

:bih: :bih: :bih:

Edit: ovo su cijene prije poreza i carine, na ferrari je islo jos 66 hiljada drzavi
skafiskafsnjak

#6028 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

azdralovic wrote:
skafiskafsnjak wrote:Pa gdje vi zivite pa mislite da se nema ? :shock:

Među deset najskupljih vozila uveznih u BiH u prošloj godini su jedan ferrari, jedan tesla, pet mercedesa i tri porschea, ukupne vrijednosti 2.677.821 maraka. Najskuplji od njih, i to ferrari, košta 386.200, a najjeftiniji porsche 231.951 maraka, rečeno je Feni iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

:bih: :bih: :bih:

Edit: ovo su cijene prije poreza i carine, na ferrari je islo jos 66 hiljada drzavi
Upravo to ... a i to sto je uvezeno, mogu vise ...nego to vise je u nekretninama . Nerijetko i u inostranstvu ...
Mehemed
Vozim: automobil

#6029 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Znači koje ofirno nabijanje dojmova hahaha
Oglas objavljen u 14:25h a dojam ostavljen 3 minute kasnije(još je objavljen kao poklon da bi mogao dobiti i tu medalju). Kupac registrovan taj dan kada su dojmovi i razmijenjeni i nije više nikada ni ušao na account poslije toga. Zove se Ivan a spol ženski hahahaha.

Image

https://www.olx.ba/artikal/30317633/usb-stick-256gb/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6030 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ja imam lika komuniciramo preko vibera
i kad kažem čitam tu i tu knjigu a ne sviđa mi se on kaže da će je kupiti/zamijeniti sa mnom
ja čim okačim artikal on je kupi :D
nekom bi to ličilo na prevaru
ali to radimo zbog bodova i onih dodatnih artikala za okačiti sad sam na 55
Mehemed

#6031 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Ovo je baš nabijanje dojmova, preofirno, još stavio poklon. Ko bi to poklonio USB flash drive od 256GB hahaha
Obrisao je oglas, ali ima ss, znao sam da će obrisati.
Image

Još uz ovo lik prodaje flash memoriju(usb stikove i kartice) skuplje bez garancije nego što je u radnjama sa 3 godine garancije, to baš i nije prevara, ali ga treba zaobilaziti u širokom luku zbog nabijanja dojmova jer to ukazuje na prevaru.

Ima još jedan dojam od ranije od korisnika "matkoshop", matko - matjuza, najvjerovatnije njegov drugi profil na koji nije ušao 24 dana, vjerovatno neće da ulazi zbog iste IP adrese da ne skontaju da ima dva profila pa da ga banuju.

Image
Atego

#6032 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Atego »

nije prevarant al ' jeste tipični zekan koji ordinira pik-om

korisnik x (sarajevo): imate li artikal na stanju

ja (zenica) :da,imam

korisnik x (sarajevo): ima li ikakve šanse da se preuzme sutra u kaknju ?

:)
Nabucco

#6033 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nabucco »

Cuvajte se ovog lika. Narucio je artikal, i kad mu je donijela brza pošta nije preuzeo.. Uz to me smarao me 3 dana sa pitanjima kad ce stici paket, pa me jos i optuzio da paket uopste nisam poslao... Dostava je pokušala uruciti paket tacno na 3 dan od slanja sto je i zakonski maksimum.. Cak je otvorio i paket ( hajde sto je otvorio paket, vec je otvorio i pakovanje artikla.... ) za sto dio odgovornosti snosi i kurir A2B brze pošte..
Evo njegovi podaci:
Senad Džananovic
Srebrenik
061392335

Viber broj mu je na ženu Dinu Džananovic...
Uz to se pravio englez, kao da ne zna koristiti brzu narudžbu na piku, pa sam se morao maltretirati sa brzom poštom.. OLX nisam podlucio kontaktirati jer nemam nista od toga da mu banuju profil koji nema nikakvu vrijednost..
Image

a evo i otpremnice:
Image
edys

#6034 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by edys »

skafiskafsnjak wrote:Sta je sa ovim sehom.... iz banovica :D

https://www.olx.ba/profil/seha117/aktivni

Kaze s7 edge vakum pakovanje .... hah jel on vakumirao ili sta :D
Kupio 3 telefona od njega, na s5 bio nov, nakon mjesec otiso citac memorijske kartice, na s6 polovan pojavio se burn in, i na s7 isto polovan extra ocuvan nakon mjesec pojavile se neke linije po displeju.. Ne mogu reci da je prevarant jer u trenutku kupovine na telefonima nije bilo nikakvih mana niti ostecenja..s6 i s7 prodani, taj s5 je jos kod supruge i radi bez ikakvih problema
skafiskafsnjak

#6035 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

edys wrote:

Kupio 3 telefona od njega, na s5 bio nov, nakon mjesec otiso citac memorijske kartice, na s6 polovan pojavio se burn in, i na s7 isto polovan extra ocuvan nakon mjesec pojavile se neke linije po displeju.. Ne mogu reci da je prevarant jer u trenutku kupovine na telefonima nije bilo nikakvih mana niti ostecenja..s6 i s7 prodani, taj s5 je jos kod supruge i radi bez ikakvih problema
Jesi mu pokusao vratiti ? Da napravi?
edys

#6036 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by edys »

skafiskafsnjak wrote:
edys wrote:

Jesi mu pokusao vratiti ? Da napravi?
Ma jock, momak prodaje telefone u kuci tj. kako sam skonto on to dobija iz madjarske pa preprodaje dalje. Ako ga on zna popraviti znam i ja :D S6 i S7 su biki polovni i to je samo po sebi macak u vreci, stim da nije bilo nikakvih naznaka da ce stradati displej. A S5 je fakat bio nov, ja sam odlijepio celfon sa njega ali eto..elem sad sam uzeo S8 kod momka iz Kalesije i odusevio se ljubaznoscu i profesionalnim odnosom.
skafiskafsnjak

#6037 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

edys wrote:
Ma jock, momak prodaje telefone u kuci tj. kako sam skonto on to dobija iz madjarske pa preprodaje dalje. Ako ga on zna popraviti znam i ja :D S6 i S7 su biki polovni i to je samo po sebi macak u vreci, stim da nije bilo nikakvih naznaka da ce stradati displej. A S5 je fakat bio nov, ja sam odlijepio celfon sa njega ali eto..elem sad sam uzeo S8 kod momka iz Kalesije i odusevio se ljubaznoscu i profesionalnim odnosom.
Pa sta ja znam.... et kao 6 mjeseci on garantuje.
Znam da nije nesto....ali bih se javio, pa i otisao do njega.
drug_profi

#6038 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drug_profi »

S5 ima tu slabu tacku. Proguglaj, vrlo čest kvar. I kod mene se desio nakon godinu i po koristenja. Jednostavno nema kartice, a uredno automatski spasava slike na nju i ucitava ih . Ali kad potrazis karticu nema je. Kad ides preko managera nemozes ih naci. Kad ih otvaras iz kamere tu su.
Dok i to nije preatalo u neka doba. Sad jednostavno na raspolaganju je samo ugradjena memorija i obilato koristim cloud.
wolfie

#6039 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by wolfie »

skafiskafsnjak wrote:
edys wrote:
Htio sam kod njega kupiti Samsung S7 Edge, vidim novi, zapakovani, medjutim kad sam pregledao unboxing na YouTube, uvidio sam da celofan i zastitna naljepnica na displayu nisu identicni kao kod YouTubera, a i primijetio sam male mjehurice ispod, dakle kineska skola "novog" mobitela.
skafiskafsnjak

#6040 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

wolfie wrote:
skafiskafsnjak wrote:
edys wrote:
Htio sam kod njega kupiti Samsung S7 Edge, vidim novi, zapakovani, medjutim kad sam pregledao unboxing na YouTube, uvidio sam da celofan i zastitna naljepnica na displayu nisu identicni kao kod YouTubera, a i primijetio sam male mjehurice ispod, dakle kineska skola "novog" mobitela.
Ma ... mislim da su to mijenjani displeji. Onako je meni bilo.kad su mi u Agramu displej zamjenili
SONY_91

#6041 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by SONY_91 »

wolfie wrote:
skafiskafsnjak wrote:
edys wrote:
Što se tiče Šehe ja sam od njega kupio 5+ telefona. Momak prodaje većinom refurbished telefone i polovne u dobrom stanju. Nove ima samo po narudžbi. Što se tiče tih S7 to su refurbished telefoni i ako ga pitate mislim da će Vam potvrditi. Nisam imao ni sa jednim telefonom kupljenim od njega problema ali sam gledao da uvijek uzmem najbolji iz ponude. Radije uzmem polovan nego refurbished i nisam imao problema. I S5 su mu bile refurbished, nisu nove. Najbolje se lično naći sa njim i izabrati, uvijek ima 5+ telefona na stanju.
skafiskafsnjak

#6042 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

Pa da. Ta folija vjerovatno znaci displej promjenjen :)
SONY_91

#6043 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by SONY_91 »

skafiskafsnjak wrote:Pa da. Ta folija vjerovatno znaci displej promjenjen :)
Image

Zadnji pokolpac nije original. Na originalima nema natpisa S7 Edge i fali IMEI broj. Kao što sam post iznad napisao, momak radi refurbished telefone i ako ga se pita to će i potvrditi.

https://www.olx.ba/profil/MJERA_MJERA - Još jedan prodavač koji prodaje iste telefone. I, ima ih još dosta.
edys

#6044 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by edys »

skafiskafsnjak wrote:Pa da. Ta folija vjerovatno znaci displej promjenjen :)
Na ovom s5 je bila folija i na displej i nazad, i sa strane na lajsnama, cak i ispod poklopca baterije na zvucniku je zalijepljena...definitivno mislim da je bio nov telefon da nista nije radjeno na njemu...ova dva sto sam kupio na njima nije nista bilo, onako na ''golo'' samo, telefon+punjac i to je to...al definitivno se najbolje naci jer ja kad sam gledao taj s5 imao je telefona na kojim se jedva primjecivao burn in na displeju.
stari lisac

#6045 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by stari lisac »

Zadnjih mjesec-dva sam na piku imao jako losih iskustava sa onima sto imaju pozitivnih dojmova od 20 pa na gore.Pitam se kako bas odjednom da se tako divni ljudi pokvare.Pokusao sam da kupim neke stvari ali jednostavno zavlace,lazu,kad pitas nesto neki nece ni da ti odgovore i tako.Sve u svemu sto se pika tice budite jako oprezni i nemojte da vas dojmovi zavaraju.Zbog osobne privatnosti ne zelim da ostavljam profile prevaranata jer sam nekim davao svoje podatke a robu dobio nisam,sva sreca ni pare nisam poslao u naprijed.
skafiskafsnjak

#6046 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

edys wrote:

Nakon 5-6 dana problemi sa mrezom.... gubi signal, bilo vani ili kuci...

Eeh pa ja cu vratiti... cccc.
Ne kazem da je prevarant...ovaj je bio pod nov, a polovan.
Vidjecu da nadoplatim za onaj vakumirani pa sad....
Mehemed

#6047 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Ima S7 u jednoj radnji(nebih da je reklamiram javno) za 400KM 6 mjeseci garancija, radije bi to uzeo nego od nekog bez garancije jer makar tih 6 mjeseci imaš fore da provjeriš da li sve radi kako treba. Za polovan bez garancije dati nekih 150-200KM uredu, ali 3-4 stoje dati za telefon bez garancije to nikada nebi.
skafiskafsnjak

#6048 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by skafiskafsnjak »

Mehemed wrote:Ima S7 u jednoj radnji(nebih da je reklamiram javno) za 400KM 6 mjeseci garancija, radije bi to uzeo nego od nekog bez garancije jer makar tih 6 mjeseci imaš fore da provjeriš da li sve radi kako treba. Za polovan bez garancije dati nekih 150-200KM uredu, ali 3-4 stoje dati za telefon bez garancije to nikada nebi.
Rijesit cemo...vjerovatno drugi dobijem
He1972

#6049 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by He1972 »

https://www.olx.ba/profil/mijosu

Naručio Galaxy J5 2017, putem olx kurirske službe, nije htjeo da se javi kuriru da preuzme telefon. Telefon je trenutno u povratu!

Edit: Nije prevarant ipak je preuzeo, iz drugog pokušaja!
Last edited by He1972 on 11/08/2018 09:47, edited 1 time in total.
славянин

#6050 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by славянин »

skafiskafsnjak wrote:
Mehemed wrote:Ima S7 u jednoj radnji(nebih da je reklamiram javno) za 400KM 6 mjeseci garancija, radije bi to uzeo nego od nekog bez garancije jer makar tih 6 mjeseci imaš fore da provjeriš da li sve radi kako treba. Za polovan bez garancije dati nekih 150-200KM uredu, ali 3-4 stoje dati za telefon bez garancije to nikada nebi.
Rijesit cemo...vjerovatno drugi dobijem
Procitaj na sta se garancija odnosi :D
Post Reply