Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa logico, ako ti ne radi na win, a radi na linuxu, do tebe je
Ima i dio do njih. Zvao sam ih i ja i rekose da su izgubljene stare slike (artikli stari 3-4 godine, ne sjecam se). Meni nije pravilo problem, ionako sam imao samo jedan.
najgori su mi prodavači, koji uslikaju jedno a artikal u živo ni blizu slike ili naravno kada prodaju artikal pod Nov a kutija otvarana i onda počne priča, ma ja to samo probavao, da vidim je li ispravno a cijena naravno napucana
Nije nikakva prevara, ali nek djevojke budu na oprezu
Kolegica s posla mi pokazuje poruke. Na piku se raspituje za zensku odjecu, ona misleci da je zensko posalje na viber neke slike. Kad poruke sexy itd...
Kolegica s posla mi pokazuje poruke. Na piku se raspituje za zensku odjecu, ona misleci da je zensko posalje na viber neke slike. Kad poruke sexy itd...
Kupili smo kod njih tonu kamenog uglja, jos smo naglasili da ce biti vracen ukoliko bude los kvalitet i tacna kolicina.
Kad je stigao ugalj nismo stigli ni provjeriti a oni su vec istovarili sve, na nasu konstataciju da nije tacna mjera sto je 5 osoba konstatovalo doticne osobe su nam rekla da je 100% tacno i da provjerimo pa da se javimo ako bude problem. Sto smo i uradili.
U konacnici smo dobili 700 kg uglja.
Kontaktirali smo navedenu firmu iz koje nam je receno da se njima ne isplati dovlaciti 300 kg uglja, nakon toga smo blokirani na olix-u.
ko ovakve pusta da objavljuju na PIK-u??? Bilo je oviakvih prevaranata milion. Cuj uplati pa cu ti ja naruciti da se ti ne zahmetis. A ako nebude vratim pare???
Ne vidim u čemu je problem?
I ja sam tako naručivao nekim ljudima/kolegama.
Plaćanje unaprijed. Ako narudžba ne dođe, ko ti garantuje povrat para? Ili ako se naručilac predomisli.
Neću valjda ja zavaliti svoju kreditnu karticu zbog nekoga?
Ko voli neka izvoli.
Ja nikada ne bih tako naručivao, čisto iz razloga mođuće pušione i para i narudžbe, ali ima raje koja bi.
Jbga.
I pitas, konstatujes da ne vidis u cemu je problem, a sve si sam rako!
Dobro postoji rizik ali čovjek ima preko 800 transakcija i 100% povjerenje, svi pozitivni dojmovi. Vrlo vjerovatno da je čovjek pošten i da nije varalica. Nije mi logično da bi rizikovao suspenziju ovako dobrog accounta za 50-60KM.
Ma po meni ljudi u BiH nisu stvoreni za ovaj sistem prodaja. Ko sto neko napisa previse su skloni lopovluku i sve gledaju ko pijacu. Mene najvise nerviraju cjenjaknja.
Prodajem nedavno telefon (prvi put nesto da sam prodavao) i telefon se na piku krece polovan 240-230 i ja stavim 220 mada pristajem i na 200. Telefon nov jedino sto ga cinim plovnim je sto je upaljen nekoliko puta provjereno radi li internet skinut viber radi provjere aplikacija i otprilije to je to. Pored mobitela dajem punjac, onaj zastitni vrag oklop i sluse. Zove me lik tako i tako reko buraz neam ti slusalice uzeo ja sebi pa eto dacu ti jeftnije.
Izaso mu u susret ja doso na drugi kraj grada njemu na noge i govorim eto 200 halal 20 zbog slusa a i taj kejs ti vrijedi cenera sigurno. Kaze on hladno ja sma bgm ponio 180 maraka....Pa jeb.bem ti ba mater seljacku.Konta kad je vec doso prodace ga... Nije mi do cvaje nisam htio iz principa da ga prodam.
Jedno pitanje za sve. Gdje je najbolje kupit mobitel preko piku. Kupio bi nov, ali ovo pitam jer sam vidio da se isti telefon u odreddenim radnjama razlikuje i preko 50 maraka ?
Stvoreni su oni itekako cim tako godinama podcjenjuju artikle sto raja prodaje i kupuju.Sve dok ih ne budete slali u picku maternu i naplacivali im dzabni dolazak ne ocekujte bolje.Sto se tice radnji kad vec uzimas nek to bude bh telekom,ljudi sa pravom garancijom.Ove fuserajske radnje ti ako se pokvari ne garantuju nizasta.
radiša wrote:Stvoreni su oni itekako cim tako godinama podcjenjuju artikle sto raja prodaje i kupuju.Sve dok ih ne budete slali u picku maternu i naplacivali im dzabni dolazak ne ocekujte bolje.Sto se tice radnji kad vec uzimas nek to bude bh telekom,ljudi sa pravom garancijom.Ove fuserajske radnje ti ako se pokvari ne garantuju nizasta.
hvala na odg, a univeralno?
Sto je najgore jedan frajer me dva dana smarao da mu prodam za 150 i na kraju ko u fazonu ljut sav kako te nije stid toliko cijenjit reko pa ako nadjes jeftnije ti slobodno kupi
Da ti samo postavim screenshotove kad sam prodavao računar (kupljen nov godinu ranije za 1700 KM, prodan za 750) i iPhone 5s, suze bi lio. Samo što mi nevinost nisu ponudili, sve ostalo jesu, od bonova za tetovažu do teladi i jagnjadi
liaar wrote:Da ti samo postavim screenshotove kad sam prodavao računar (kupljen nov godinu ranije za 1700 KM, prodan za 750) i iPhone 5s, suze bi lio. Samo što mi nevinost nisu ponudili, sve ostalo jesu, od bonova za tetovažu do teladi i jagnjadi
a vjerujem nagledao sam se svega posto mi jaran cesto prodaje preko pika. Vjruj mi da je frajer reko na telefon moze li za 180 doa bi mu eto halal bilo meni ionako ne treba nego klasicno sup.acki konta ja doso u vogoscu iz grada pa nece se vracat praznih ruku...eh eo ti kar.ina
EDIT: Najveci hit koji sam cuo ili procitao mislim da je bas na ovoj temi bio sceens kad je neko nekome ponudio mrtvcke sanduke u zamjenu za auto ja mislim
radiša wrote:Par telefona su mi jarani tamo uzimali niko se zalio nije dok sam citao od ljudi na klixu da su se zalili na univerzalno.Do tebe je.
ja u Univerzalnom nekoliko telefona uzeo. Jedan imao fabricku manu, prihvacena garancija nakon 6 mjeseci koristenja. Zamjenjen za drugi model.
Tako da... ne znam u stvari šta neko očekuje pa se iznenadi kad to ne dobije.
radiša wrote:Stvoreni su oni itekako cim tako godinama podcjenjuju artikle sto raja prodaje i kupuju.Sve dok ih ne budete slali u picku maternu i naplacivali im dzabni dolazak ne ocekujte bolje.Sto se tice radnji kad vec uzimas nek to bude bh telekom,ljudi sa pravom garancijom.Ove fuserajske radnje ti ako se pokvari ne garantuju nizasta.
Nije samo Bh Telecom, bitno je samo da daju ovlaštenu garanciju od proizvođača, da su direktni parneri sa proizvođačem poput ekupi.ba, Imtec.ba i slične malo jače radnje, da se provjeriti na internetu a i prilikom kupovine da li je garancija od ovlaštenog servisa(da li je radnja direktan partner sa proizvođačem) ili je od njihove radnje, a ove fušerajske koje daju po godinu dana svoje garancije treba zaobilaziti u širokom luku, jer svaki ozbiljan proizvođač mobilnih telefona daje 2 godine garancije poput Samsunga, HTC-a, Nokie, Sonya, Acera, Huaweia pa čak i manje poznati kineski Xioami.
invincible1921 wrote:Ma po meni ljudi u BiH nisu stvoreni za ovaj sistem prodaja. Ko sto neko napisa previse su skloni lopovluku i sve gledaju ko pijacu. Mene najvise nerviraju cjenjaknja.
Prodajem nedavno telefon (prvi put nesto da sam prodavao) i telefon se na piku krece polovan 240-230 i ja stavim 220 mada pristajem i na 200. Telefon nov jedino sto ga cinim plovnim je sto je upaljen nekoliko puta provjereno radi li internet skinut viber radi provjere aplikacija i otprilije to je to. Pored mobitela dajem punjac, onaj zastitni vrag oklop i sluse. Zove me lik tako i tako reko buraz neam ti slusalice uzeo ja sebi pa eto dacu ti jeftnije.
Izaso mu u susret ja doso na drugi kraj grada njemu na noge i govorim eto 200 halal 20 zbog slusa a i taj kejs ti vrijedi cenera sigurno. Kaze on hladno ja sma bgm ponio 180 maraka....Pa jeb.bem ti ba mater seljacku.Konta kad je vec doso prodace ga... Nije mi do cvaje nisam htio iz principa da ga prodam.
Jedno pitanje za sve. Gdje je najbolje kupit mobitel preko piku. Kupio bi nov, ali ovo pitam jer sam vidio da se isti telefon u odreddenim radnjama razlikuje i preko 50 maraka ?
Pa ja nov mobitel, neotpakovan stavim na pik. Cijene 420KM ja stavim za 380KM. Dolaze ponude u rasponu od 150 do 200KM.
invincible1921 wrote:Ma po meni ljudi u BiH nisu stvoreni za ovaj sistem prodaja. Ko sto neko napisa previse su skloni lopovluku i sve gledaju ko pijacu. Mene najvise nerviraju cjenjaknja.
Pa ja nov mobitel, neotpakovan stavim na pik. Cijene 420KM ja stavim za 380KM. Dolaze ponude u rasponu od 150 do 200KM.
Ali kako sam stavio mob nakon minute pocnu ponude dolaziti, valjda sibicari samo refresiraju stranicu.
Jos ga odjebes kad napise buraz moze 150 odmah pare donosim, i kaze ti da si bezobrazan i da nikad neces prodati
Ugl otisao mob nakon tri sata za postavljenu cijenu
nepass1 wrote:Ali kako sam stavio mob nakon minute pocnu ponude dolaziti, valjda sibicari samo refresiraju stranicu.
Jos ga odjebes kad napise buraz moze 150 odmah pare donosim, i kaze ti da si bezobrazan i da nikad neces prodati
Ugl otisao mob nakon tri sata za postavljenu cijenu
Kazes mu ko onaj u nafaki moze eo roknes me i nosi dzaba