Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nenadjebivi_2

#576 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nenadjebivi_2 »

Dokle bezobrazluk ide,pa ne mogu da shvatim likove prodaje telefon npr. 500 KM.. Kaze u zamjeni 600..Pa sta je ako zamjeni covjek dobije nesto na vrijednosti :x :x :x
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#577 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Picajzla »

nenadjebivi_2 wrote:Dokle bezobrazluk ide,pa ne mogu da shvatim likove prodaje telefon npr. 500 KM.. Kaze u zamjeni 600..Pa sta je ako zamjeni covjek dobije nesto na vrijednosti :x :x :x
Sta je tu problem. isto kao kad nesto kupujes na kredit i za gotove pare. Uvijek gotovinom bude jeftinije.
awaken

#578 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

nenadjebivi_2 wrote:Dokle bezobrazluk ide,pa ne mogu da shvatim likove prodaje telefon npr. 500 KM.. Kaze u zamjeni 600..Pa sta je ako zamjeni covjek dobije nesto na vrijednosti :x :x :x
Nije to bezobrazluk, skontajte više :oops: :roll: to je njemu osiguranje da ne izgubi na tvom artiklu koji daješ u račun ili da može brže prodati tvoj telefon po nižoj cijeni a "izvući" pare koje je tražio za svoj telefon, eto zato traži tih 100 KM više, nije njegov telefon "poskupio u zamjeni" :-)
To rade svi, počevši od autokuća kad ti rade procjenu u zamjeni "staro za novo", uvijek je niža od tržišne vrijednosti automobila.

I druga stvar, na PIK-u je novo samo ono što je u vakumu, sve što vidiš da je odpakovano, to je i korišteno.
nenadjebivi_2

#579 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nenadjebivi_2 »

Pa znaci ako ja imam telefon od 600 KM a taj njegov je 100 KM jeftiniji i sad hocu da mjenjam za taj njegov da bi neku lovu uzeo.I sta sad treba ja da se spustim da mu dam svoj telefon u zamjenu za njegov "glavu za glavu".I tebi je to logično ?.
Mustang1

#580 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mustang1 »

Evo meni je sad ponudjeno "sve sa profila" u zamjenu .. Ja na profil nema cega nema .. Sve po 10-15 KM .. Mobitela 10 po 10 KM kablova nekakvih .. Ma sve ima :lol: :lol:
Rottweiler

#581 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Rottweiler »

anthraxQ wrote:

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/5018550/mercedes-vito-112-cdi-registrovan-godinu-dana/#pitanja
podmornica,hehehe :lol:
Moze li 10 metara drva (bukova), 50 L rakije (sljivovaca), 50 kg pekmeza (od jabuke), + iPhone 5 i golf 3 i motorka (stihl) i motokultivator ? :D :dance: :D
awaken

#582 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

nenadjebivi_2 wrote:Pa znaci ako ja imam telefon od 600 KM a taj njegov je 100 KM jeftiniji i sad hocu da mjenjam za taj njegov da bi neku lovu uzeo.I sta sad treba ja da se spustim da mu dam svoj telefon u zamjenu za njegov "glavu za glavu".I tebi je to logično ?.
Nije logično, već ti ništa ne kontaš...sad je li nećeš, ne možeš ili me samo ložiš to je druga priča ali evo kad tražiš...

Onaj ko u zamjeni daje artikal "u račun" (znači jeftiniji ili lošiji artikal) on po pravilu doplaćuje više da se prodavač osigura. To je po pravilu, ali PIK ne postoji zbog fer zamjena nego je cilj da jedni druge što bolje "odrade" :D

Nego, je li neko ugasio pitanja i ostavio samo broj, kako bude, zovu li vas često? Ja planiram da to odradim jer mi je dosadilo peglanje s balavcima koji u jednom prozoru imaju FB, u drugom komentarišu na YT a u trećem handre mene na PIK-u :lol: :lol: :lol:
Komsho

#583 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

awaken wrote:
Nije to bezobrazluk, skontajte više :oops: :roll: to je njemu osiguranje da ne izgubi na tvom artiklu koji daješ u račun ili da može brže prodati tvoj telefon po nižoj cijeni a "izvući" pare koje je tražio za svoj telefon, eto zato traži tih 100 KM više, nije njegov telefon "poskupio u zamjeni" :-)
To rade svi, počevši od autokuća kad ti rade procjenu u zamjeni "staro za novo", uvijek je niža od tržišne vrijednosti automobila.

I druga stvar, na PIK-u je novo samo ono što je u vakumu, sve što vidiš da je odpakovano, to je i korišteno.
Kako njegov artikal vise vrijedi u zamjeni vrijedi i moj,tvoj.Cisto glupiranje bolje staviti onda ne zelim zamjenu i cao.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#584 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Picajzla »

Komsho wrote:
awaken wrote:

Kako njegov artikal vise vrijedi u zamjeni vrijedi i moj,tvoj.Cisto glupiranje bolje staviti onda ne zelim zamjenu i cao.
Onaj ko prodaje postavlja uslove.
Komsho

#585 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Moze ih postavljat budali koja ne razmislja glavom.Sa obzirom da dolaze sve teza vremena ne cudi me sto se mjesecima vrti jedno te isto.
awaken

#586 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

Komsho wrote:
awaken wrote:

Ne može tako, jer on tebi izlazi u susret da ne daješ cijeli iznos u novcu i samo se osigurava da ne izgubi, a tebi ako ne odgovara spremiš (što Ćiro kaže) kAš sine kAš i kupiš ;-)
Komsho

#587 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

awaken wrote: Ne može tako, jer on tebi izlazi u susret da ne daješ cijeli iznos u novcu i samo se osigurava da ne izgubi, a tebi ako ne odgovara spremiš (što Ćiro kaže) kAš sine kAš i kupiš ;-)
Prodavac nikad nikom ne izlazi u susret nego gleda sebe u svemu tome.Kao i kupac naravno.Tu ne mozes biti dobar kao sto ovi nasi hoce 100km po artiklu ako zaradis 20-30km kazi elhamdulillah.
Last edited by Komsho on 05/02/2013 00:16, edited 1 time in total.
nenadjebivi_2

#588 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nenadjebivi_2 »

awaken wrote:
nenadjebivi_2 wrote:Pa znaci ako ja imam telefon od 600 KM a taj njegov je 100 KM jeftiniji i sad hocu da mjenjam za taj njegov da bi neku lovu uzeo.I sta sad treba ja da se spustim da mu dam svoj telefon u zamjenu za njegov "glavu za glavu".I tebi je to logično ?.
Nije logično, već ti ništa ne kontaš...sad je li nećeš, ne možeš ili me samo ložiš to je druga priča ali evo kad tražiš...

Onaj ko u zamjeni daje artikal "u račun" (znači jeftiniji ili lošiji artikal) on po pravilu doplaćuje više da se prodavač osigura. To je po pravilu, ali PIK ne postoji zbog fer zamjena nego je cilj da jedni druge što bolje "odrade" :D

Nego, je li neko ugasio pitanja i ostavio samo broj, kako bude, zovu li vas često? Ja planiram da to odradim jer mi je dosadilo peglanje s balavcima koji u jednom prozoru imaju FB, u drugom komentarišu na YT a u trećem handre mene na PIK-u :lol: :lol: :lol:
Razumijem ja tebe u potpunosti, i nemam namjeru da te isprovociram nesto il' sl. Ali jbt pa zar fakat raja toliko svoje precjenjuje, jbt. ciganluk al' pravi ciganluk.Bas slucajno trazim nesto po piku i naletim na nekakav telefon kaze za kess 600 km a u zamjenu 700..I iznerviram se i pod uticajem dodjem na ovu temu da iskalim iz sebe to..:D
Komsho

#589 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Nisu realni to ti je.Hvataju budale.Ako moj telefon vrijedi recimo nov 350km njegov 450 realno je za polovan da mu dam 100km razlike ako je u top stanju kao moj recimo ali ne ovde traze za takve zamjene 180-200....bezobrazluk cisti.
quarterback

#590 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

ja sam uvijek prije davao realne cijene i onda me doceka 10 pitanja - koja je zadnja

pa koji moj ima cijena ako me pitas koja je zadnja ?!?!
to je zadnja !

i onda se svi kao nesto ljute ovo ono

e fino od tada je cijena + bar 20% pa kad pita koja je zadnja oduzmem tih 20%, on sretan sto je "spustio" a ja opet prodam po svojoj cijeni i vozdra

seljacka posla
awaken

#591 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

Komsho wrote:
awaken wrote: Ne može tako, jer on tebi izlazi u susret da ne daješ cijeli iznos u novcu i samo se osigurava da ne izgubi, a tebi ako ne odgovara spremiš (što Ćiro kaže) kAš sine kAš i kupiš ;-)
Prodavac nikad nikom ne izlazi u susret nego gleda sebe u svemu tome.Kao i kupac naravno.Tu ne mozes biti dobar kao sto ovi nasi hoce 100km po artiklu ako zaradis 20-30km kazi elhamdulillah.
Pa kažem ti (ili sam ovome prije, evo sad sam se pogubio koliko večeras pametujem :D ) ovo sve su nepisana pravila i tako ide u iole normalnom svijetu ali kod nas niko ništa neće pošteno pa ne zovu PIK džabe Prevare I Kriminal :D

Meni su ipak najbolji oni što otvore oglas za S8, nije ga ni vidio osim na slikama a šalje poruku "ozbiljan kupac, koja je zadnja za keš?" niđe veze, to je auto od 75 000 KM nije Dorina s keksom :roll:
Komsho

#592 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Kontam.Evo ja sam svom s2 dva puta mjenjo displej znaci pored 1000km koliko me onda izasao dva puta sam davao po 300km za novi jer mi je telefon ispadao i pucao displej.Svoje pare nikad vratit necu i toga sam svjestan al opet kad bi ga prodavao bio bih realan te stavio cijenu oko 450 km.Koga briga sto je mene izasao 1600.I to je pitanje dali bih ga za 450 mogao prodat.
Mustang1

#593 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mustang1 »

Gledam kako se ljudi slomise da ti objasne a ti ne kontas pa hajd :D
Komsho

#594 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Bubalo1 wrote:Gledam kako se ljudi slomise da ti objasne a ti ne kontas pa hajd :D
Ako na mene mislis razumijem ja sta ko zeli reci samo sto neke stvari nemaju smisla.
nenadjebivi_2

#595 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nenadjebivi_2 »

Komsho wrote:
Bubalo1 wrote:Gledam kako se ljudi slomise da ti objasne a ti ne kontas pa hajd :D
Ako na mene mislis razumijem ja sta ko zeli reci samo sto neke stvari nemaju smisla.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
burekodsira

#596 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by burekodsira »

INTERNET KUPOVINA U SRBIJI: Naručio računar, poštar mu donio upakovanu cjepanicu
Nenad Petrović iz Kaluđerice doživio je veliku neprijatnost kada mu je u subotu kurir 'Post-ekspresa', umjesto kompjutera koji je ranije platio, predao uredno upakovanu cjepanicu

Image

paket cjepanicaPetrović je preko sajta “Kupujem Prodajem” u petak kupio netbuk “Acer aspire one d257″ za 11.500 dinara, koji je na tom sajtu prodavao Saša Kostić iz Bačke Topole. U subotu ujutru paket je stigao preko kurirske službe. Kako se prvo predaju pare kuriru, pa tek onda otvara paket, Nenad nije ni slutio šta ga čeka.

Otvorio je kutiju, ali je u paketu, umjesto netboka, bila drvena cjepanica!

- Bio sam u šoku! Odmah sam otišao u Poštu da probam da vratim paket, ali su mi tamo rekli da se kurir još nije razdužio s mojim parama. Kada sam malo kasnije opet došao u Poštu, rekli su mi da oni nemaju prava da stopiraju narudžbinu i da ne mogu da mi pomognu. Nisu ništa učinili da me zaštite – priča Petrović.

Nesrećni kupac nije bolje prošao ni u policiji.

- Kada sam otišao da prijavim slučaj, u policiji su me pitali zašto kupujem preko interneta. Napisali su krivičnu prijavu i to je to – kaže Petrović.

Image

Ono što na prvu loptu nije primjetio, a što je ukazivalo na to da je u pitanju prevara, jeste kutija, za koju Petrović kaže da je bila stara i obljepljena starim deklaracijama.
Kada je sajtu “Kupujem Prodajem” prijavio prevaru uputili su ga na formular za žalbe, ali mu nikako drugačije nisu pomogli.

Osnivač ovog sajta Bojan Leković kaže da su oni samo prenosioci oglasne poruke i da ne posreduju u trgovini između korisnika.

- Kako bi sprečili da se prevare dešavaju vršimo edukacija posjetilaca u svakom oglasu. Ipak, ako se desi prevara vezana za oglas na našem sajtu, prevarenog korisnika upućujemo na proceduru za prijavu preko onlajn prijave – kaže Leković.

Nakon što prijavi i opiše prevaru, prevareni korisnik dobija emailom objašnjenje pravne procedure, kao i tekst krivične prijave protiv NN lica i upućuje se na Tužilaštvo (za slučaj štete veće od 15.000din, kada se NN lice goni po službenoj dužnosti), odnosno sud (privatna tužba, za štetu ispod 15.000din), objašnjava osnivač sajta KupujemProdajem. http://** No links **.ba/hronika/narucio-racunar- ... -cjepanicu
Last edited by burekodsira on 05/02/2013 00:52, edited 1 time in total.
awaken

#597 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

Pusti čovjeka, bolje ti je idi na PIK, ako imaš nešto vrijedno sad će onaj mali iz Goražda što pita "zamjena za puno stvari s mog profila"....ti otvoriš, 100 artikala i svi zajedno 120 KM :lol: :lol:
Herr Flick

#598 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/4681969/trazim-poso/
Gdje ide ovaj svijet vise,lik trazi da ga zovu na poso :lol: :lol: :lol: :lol:
TurioSamGa

#599 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TurioSamGa »

poso, po nu de, na zovite :lol: :lol:

PS. vidim ima pisacu masinu na profilu :lol: :lol: :lol:
Melami

#600 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

Nenadjebiv si.
Post Reply