Prevaranti na PIK-u
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5677 Re: Prevaranti na PIK-u
Vazda krenete u OFT. Ovo je tema isključivo za postavljanje prevaratana sa PIKa, a ne za svakakve gluposti kako vam neko nudi traktor ili slično. To nije prevara, za to imate drugu temu PIK.ba-all about
-
balea
#5678 Re: Prevaranti na PIK-u
janestown http://www.olx.ba/profil/janestown/povjerenje
Lik mi je prodao lampu totalno razvaljenu. Ja sam glupa jer ne pogledah bolje kad sam preuzimala, ali trebala mi ko suho zlato. Odmah nakon 5 minuta sam ga nazvala i rekla da lampa ne radi, da varniči da se ne može prilagoditi... Kaže on meni, šta ja znam šta si radila s njom, bila je dobra kad sam ti je dao. Tražila pare nazad, ali to se nije desilo.
Sve i jedan pozitivan dojam. Kad bolje razmislim ne znam da sam ikada naletila na negativan dojam. Jesmo mi neki fin narod.
Lik mi je prodao lampu totalno razvaljenu. Ja sam glupa jer ne pogledah bolje kad sam preuzimala, ali trebala mi ko suho zlato. Odmah nakon 5 minuta sam ga nazvala i rekla da lampa ne radi, da varniči da se ne može prilagoditi... Kaže on meni, šta ja znam šta si radila s njom, bila je dobra kad sam ti je dao. Tražila pare nazad, ali to se nije desilo.
Sve i jedan pozitivan dojam. Kad bolje razmislim ne znam da sam ikada naletila na negativan dojam. Jesmo mi neki fin narod.
-
zippoo87
#5679 Re: Prevaranti na PIK-u
ja obavezno pogledam od koga su pozitivni dojmovibalea wrote:janestown http://www.olx.ba/profil/janestown/povjerenje
vecinom nes naletiti na par ljudi koji fol kupuju od njega i daju dojmove a takodjer i on kupuje od tog drugog i daje dojmove
sto znaci da se lik uveze sa jos par prevaranata i zajednicki haraju a moguce i da napravi fejk accounte i onda sam od sebe kupuje,prodaje
svaki meni sumljiv lik na piku ima dojmove od par ljudi vecinom
- drug_profi
#5680 Re: Prevaranti na PIK-u
Pored dojmova pogledaj i sta jos prodaje i sta je prodao/kupio.balea wrote:janestown http://www.olx.ba/profil/janestown/povjerenje
Kod ovog lika ti je na profilu sve klasično smeće.
- zavezata-vreca
#5681 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovo neki narkoman vidis da sve iz kuce prodaje

- Vsvp
#5682 Re: Prevaranti na PIK-u
zavezata-vreca wrote:Ovo neki narkoman vidis da sve iz kuce prodaje![]()
- agent_zero
#5684 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/dadokombi
Dogovorio s likom prevoz nekih stvari, čekam i čekam, nigdje ga na adresi. Još malo sačekam, opet ništa. Pokušam ga dobiti, ne javlja se. Hajde što je mene izradio, nego je izradio i još dvoje ljudi koji su čekali te stvari.
Izbjegavajte saradnju s ovim korisnikom.
Dogovorio s likom prevoz nekih stvari, čekam i čekam, nigdje ga na adresi. Još malo sačekam, opet ništa. Pokušam ga dobiti, ne javlja se. Hajde što je mene izradio, nego je izradio i još dvoje ljudi koji su čekali te stvari.
Izbjegavajte saradnju s ovim korisnikom.
- svilenjak
#5685 Re: Prevaranti na PIK-u
Pogledajte, zar ovo nije prevarant? Tvrdi da je pojačalo platio novo 1056€ a ručun mu iz Amedexa i naravno u markama. Dakle lik platio pojačalo 1056 maraka a stavio ga na prodaju za 1800 i laže otvoreno bez stida. Nevjerovatno.
http://www.olx.ba/artikal/22658945/pojacalo-blackstar/
http://www.olx.ba/artikal/22658945/pojacalo-blackstar/
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5686 Re: Prevaranti na PIK-u
Sad je stavio 1100KM, ali je opet po meni prevarant, prodaje mu** pod bubrege.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5687 Re: Prevaranti na PIK-u
To nije prevara. Ne mozes ti reci cijena je previsoka ili je veca nego u "radnji". Ko si ti da mi kazes koja ce biti cijena?
- agent_zero
#5688 Re: Prevaranti na PIK-u
Prevara je smislu da laže koliko je artikal stvarno plaćen. Priložio je sliku računa gdje fino stoji 1056KM, a on u opisu tvrdi da je plaćen 1056eura.
Muljator klasični.
Muljator klasični.
- svilenjak
#5689 Re: Prevaranti na PIK-u
I ti si izgleda neki muljator čim ti je sve ovo regulare, ili misliš da si najpametniji na svijetu. U opisu artikla laže da je pojačalo plaćeno 1056€ i time dovodi kupca u zabludu što se u zakonu karakteriše kao prekršaj.un1ted wrote:To nije prevara. Ne mozes ti reci cijena je previsoka ili je veca nego u "radnji". Ko si ti da mi kazes koja ce biti cijena?
- VladaFBiH
#5690 Re: Prevaranti na PIK-u
možda lik konta (iz RS-a koliko vidjeh a kod njih fiskalni drugačije izgleda) da ono 1.056E znači eurasvilenjak wrote:I ti si izgleda neki muljator čim ti je sve ovo regulare, ili misliš da si najpametniji na svijetu. U opisu artikla laže da je pojačalo plaćeno 1056€ i time dovodi kupca u zabludu što se u zakonu karakteriše kao prekršaj.un1ted wrote:To nije prevara. Ne mozes ti reci cijena je previsoka ili je veca nego u "radnji". Ko si ti da mi kazes koja ce biti cijena?
- victom
#5691 Re: Prevaranti na PIK-u
united je u pravu. ovo nije prevara.svilenjak wrote:I ti si izgleda neki muljator čim ti je sve ovo regulare, ili misliš da si najpametniji na svijetu. U opisu artikla laže da je pojačalo plaćeno 1056€ i time dovodi kupca u zabludu što se u zakonu karakteriše kao prekršaj.un1ted wrote:To nije prevara. Ne mozes ti reci cijena je previsoka ili je veca nego u "radnji". Ko si ti da mi kazes koja ce biti cijena?
ovo sto ovaj pikovac radi je prljavi marketing. Ti imas mogucnost da provjeris cijenu artikla online prije kupovine.
kuliraj.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:00, edited 2 times in total.
- victom
#5692 Re: Prevaranti na PIK-u
on može napisati da je plaćeno i 10.000 €. otkud ti znas koliko ga je platio. to je najstariji marketinški trik na svijetu.svilenjak wrote:I ti si izgleda neki muljator čim ti je sve ovo regulare, ili misliš da si najpametniji na svijetu. U opisu artikla laže da je pojačalo plaćeno 1056€ i time dovodi kupca u zabludu što se u zakonu karakteriše kao prekršaj.un1ted wrote:To nije prevara. Ne mozes ti reci cijena je previsoka ili je veca nego u "radnji". Ko si ti da mi kazes koja ce biti cijena?
Primjer "pašša, košta 10 KM, a za tebe 5 Km po nabavnoj", a on kupio za 1 KM. Svi to rade i prosipaju tu priču.
I ti se još ložiš na to. ccc
prevare je ako napiše da pojačalo ima neku funkciju , a ustvari je nema. ili da je ispravno, a u stvari pokvareno.
-
HobotnicaPLus
#5693 Re: Prevaranti na PIK-u
Mozda nije prevara al je i dalje lik retard.
- svilenjak
#5694 Re: Prevaranti na PIK-u
Kod nas ništa nije prevara. Sve pošteno. Tolerantni do krajnjih granica. 'ta će zakon. Zato i jesmo ovako napredni rodila nas majka. Btw, ima na njegovom profilu uslikan fiskalni račun i garanciju iz Amedex-a (Sarajevo). Platežno sredstvo u BiH je KM, nije euro. Jedna je stvar kad ja kažem da artikal košta 5000 maraka i to je moja cijena. Ko voli nek izvoli. Nešto sasvim drugo je kad lažno tvrdim da je stvar plaćena 6000 a ja je prodajem za 5000. U stvari, ima u članu 48. Zakona o trgovini detaljnije o ovome koga zanima.victom wrote: united je u pravu. ovo nije prevara.
ovo sto ovaj pikovac radi je prljavi marketing. Ti imas mogucnost da provjeris cijenu artikla online prije kupovine.
kuliraj.
- victom
#5695 Re: Prevaranti na PIK-u
evo pogledo sam racun.svilenjak wrote:Kod nas ništa nije prevara. Sve pošteno. Tolerantni do krajnjih granica. 'ta će zakon. Zato i jesmo ovako napredni rodila nas majka. Btw, ima na njegovom profilu uslikan fiskalni račun i garanciju iz Amedex-a (Sarajevo). Platežno sredstvo u BiH je KM, nije euro. Jedna je stvar kad ja kažem da artikal košta 5000 maraka i to je moja cijena. Ko voli nek izvoli. Nešto sasvim drugo je kad lažno tvrdim da je stvar plaćena 6000 a ja je prodajem za 5000. U stvari, ima u članu 48. Zakona o trgovini detaljnije o ovome koga zanima.victom wrote: united je u pravu. ovo nije prevara.
kuliraj.
vjerovatno ispravan racun ali masina kuca €, umjesto KM.
I on sad folira lafo u eurima. On samo koristi situaciju.
U ovim slucajevima je online provjera zakon. Vidis kako se krecu cijene i to je to.
Ko jos kupuje po principu "evo u pola cijene". To samo neki naivac moze da naleti.
eno i ostali artikli su na isti fazon. plaćeno 380 prodajem 120.
Najstariji marketinski trik.
Jos da ubaci neki extra jeftin produkt na profil, kojeg nikada nece biti na stanju, da malo namami ljude , i zamka je spremna.
ali opet kazem, to nije prevara, to su marketinski trikovi. Na tebi je da uporedis cijena, ako ne zelis platiti previse.
- zlo zlo
#5696 Re: Prevaranti na PIK-u
beze je diskusija jel je prevarant ili nije, ako laže u oglasu je prevarant i točka, u prevaru ispada i davanje lažnih podataka, da je stavio sliku računa , nikom ništa ko se ulovi, ulovi se,ali ako navodi u oglasu da je platio duplo nego jest, jest prevarant. po svim definicijama.
- victom
#5697 Re: Prevaranti na PIK-u
čovjek je predočio dokaz.zlo zlo wrote:beze je diskusija jel je prevarant ili nije, ako laže u oglasu je prevarant i točka, u prevaru ispada i davanje lažnih podataka, da je stavio sliku računa , nikom ništa ko se ulovi, ulovi se,ali ako navodi u oglasu da je platio duplo nego jest, jest prevarant. po svim definicijama.
fiskalni racun. po meni nije prevarant, vec samo drzak.
- zlo zlo
#5698 Re: Prevaranti na PIK-u
ja volim lopovu rec lopov
, pola racuna u bih fiskalnih je tako, piše ojri umjesto km, nisu fiksalne kase valjda za bih sređene.
Bilo bi ok, da je račun stavio, bez da piše koliko je platio, ako laže da platio duplo, jest lopina, i budala k tome, jer većina ljudi zna kako to s kasama ide i da se ništa ne plača u ojrima,
ovako je budala traži drugu budalu
A jest budala svako tko se zaleti bez da provjeri koliko nešto stvarno košta.
Bilo bi ok, da je račun stavio, bez da piše koliko je platio, ako laže da platio duplo, jest lopina, i budala k tome, jer većina ljudi zna kako to s kasama ide i da se ništa ne plača u ojrima,
ovako je budala traži drugu budalu
A jest budala svako tko se zaleti bez da provjeri koliko nešto stvarno košta.
- newklear
#5699 Re: Prevaranti na PIK-u
zna li neko ovoga
https://www.olx.ba/profil/IKE1
sviđa mi se škoda, je li neko trgovao sa njim? nije verifikovan-da nije ublehaš

https://www.olx.ba/profil/IKE1
sviđa mi se škoda, je li neko trgovao sa njim? nije verifikovan-da nije ublehaš
- KB9
#5700 Re: Prevaranti na PIK-u
to nije skoda vidis da je fejk