Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dady

#476 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Dady »

awaken wrote:
strong69 wrote:Kupovao sam Samsung S2. I nadjem tipa u Gracanici. sambaxxx mu je PIK profil. Napomenem ga da NECU uzeti telefon ako je otpakovan i ako nema pecat. Neka rizik nakon otvaranja prepusti meni i ako se prilikom otvaranja ispostavi da je sve ok dobro je. Znaci samo da nije polomljen i da je softver originalan.

Dodjem u Gracanicu, sjednemo u neku kafanu. Tip donosi telefon koji ima naljepnicu. Super kontam, upalim ga kad imam sta vidjeti. Neko je mudar pokusavao da ga otkljuca i pokusavali su to napraviti preko root-a. Vidim dobro poznati Super SU i pitam ga sta ti je ovo? Otkad Samsung instalira aplikacije koje sluze za root-ovanje i mogu se koristiti za otkljucavanje (privremeno) telefona?

A frajer ima stotine transakcija i nijedan negativan komentar.
Što ti je naša lažna elita. Traže vrhunsku uslugu i proizvod po cijeni onog s buvljaka :lol: :lol:

Kad si toliko osjetljiv na odpakovan telefon onda nemoj ni ulaziti na PIK, već dopusti nekoj od ovih "ekskluzivnih" radnjica da te "odrade" i prodaju ti telefon po mnogo većoj cijeni a koji je isto tako prepakovan da prođe bez carine :wink:
Pa ne razumijem zašto kritizirati čovjeka. Pitao je: je li telefon neotpakovan i nekorišten. Dobio je potvrdan odgovor, da bi se ispostavilo kao neistinit. Posegnuo na put i bio izrađen na kraju.
Zar je problem u opisu postaviti npr. Neuspješan pokušaj rootanja... Dati korektan opis... Ali ne ovdje se pokušava prevariti na svaki način.
Generalno sam pik je od početka postavljen na krivim temeljima. Nema prave zaštite ni za kupca ni prodavca.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Herr Flick

#477 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

Nije ni kod tebe PECATA bilo :lol: :lol:
em11r

#478 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by em11r »

99% prevara se desava upravo greskom kupca i Bosanskom filozofijom ma nasi smo nece me za**bat, te nasom licnom ljenoscu.

Ja sam prosle godine od lika azra1208 kupio neki dvd player/navigaciju za auto (zenec za volkswagen/seat/skodu) , par puta se culi kaze sve super ja prodajem Tiguana pa izvadio vratio originalni bla bla. U opisu artikla pise da ima daljinski, gps antena, kamera za voznju unazad kablovi itd. Pise mu da je iz Orasja na profilu reko meni je daleko tamo dolaziti, hajde da se nadjemo u Srebreniku kaze OK.

Ja u Srebrenik na neku benzinsku, kaze on eto me za 5 minuta, kad lik dodje iz pravca Tuzle. Izvadi kutiju sve ono zapakovano fino izgleda, i hajd ja kontam vidim lika da je o sebi pri sebi da nije neki krimos. Izbrojim pare reko jel sve tu kaze jest. Vratim se kuci, nema kamere, nema gps antene u kutiji. Zovem ga reko gdje su ove 2 stvari, kaze nisam ti reko da cu ti dati kameru i gps antenu to se dodatno placa. Ja na pik opet mu kopiram njegove poruke posaljem mu nazovem ga, nece da se javi, zvao me i sa nekog mojatv broja ni na njega se ne javlja. Meni rekao da se zove Asko. Koga god sam pitao u Srebreniku niko ne zna za njega. Poslije 2-3 dana meni on pise poruku na piku u stilu sta si cigan **bote kamera ako ti je toliko stalo do toga dodji dacu ti ja. Ja da mu odgovorim on me blokirao.

Ja za ovo krivim samo sebe ali to je skola. Poslije kad god sam sta prodavao a i kupovao, u oba slucaja sam insistirao da se paket otvori i da se pregleda posiljka. I nije bilo problema.

Slucajno poslije cistio pik poruke i nadjem iz 2010-e poruke kad sam sa istim nickom pregovarao u vezi nove skode superb.

PS:

@ Black swan

Moze li nekako kontakt ako jos imas tih dvd-ova trebale bi mi sve sezone mucki, according to jim, everybody loves raymond i top gear. pozz
Last edited by em11r on 28/01/2013 22:16, edited 1 time in total.
Irene Adler

#479 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Irene Adler »

Ne kupujem na PIK-u, ali su me vaši komentari natjerali da i ja malo tamo prosurfam. I prvo na šta naletim - cura prodaje polovnog kućnog ljubimca :shock: kako kućni ljubimac može biti nov ili polovan? :-)
mrtva kokoš

#480 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mrtva kokoš »

pa fino, isto ko sto zena, muskarac mogu biti polovni, tako valjda i pseto moze :mrgreen:
pringless

#481 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pringless »

Ma prevara 100%. To nije Spanijel to je Cocker Spaniel :D
Irene Adler

#482 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Irene Adler »

Hahaha! Maca je bila u pitanju, ali svejedno... :D
Neradnik

#483 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Irene Adler wrote:Ne kupujem na PIK-u, ali su me vaši komentari natjerali da i ja malo tamo prosurfam. I prvo na šta naletim - cura prodaje polovnog kućnog ljubimca :shock: kako kućni ljubimac može biti nov ili polovan? :-)
Pa ako je star previse onda je polovan :D
vjesticanametli

#484 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vjesticanametli »

mozda nema nogu ili uho :lol: :D
Hemera

#485 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hemera »

:lol:

prodajem polovnjaču
kurty

#486 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kurty »

ma vala mogli su i oni sa pika malo da drugacije neke stvari odrade...

sve je isto, na svim kategorijama...
admir.b

#487 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by admir.b »

Ko god udje na pik sa namjerom da prevari nekog,uradice to.Imas naseg naroda toliko naivnog da je to za ne povjerovati.Svaka cast svakome,ali ja najvise volim licno da vidim sta uzimam.Pa me prevari onda,ako uspijes,ja pare halalim :D
roll_over

#489 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

hehe

evo jos primjera

Image
Neradnik

#490 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

cuj lg cockie :lol: :lol: :lol:
roll_over

#491 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

meni je jaci sve moje tudže je :lol:
Neradnik

#492 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

:lol: :lol: :lol:
nekad citam pitanja nako bezveze po oglasima i stvarno se nasmijem pravo.lik imo ovako oko 15-20 pozitivnih komentara i ovaj jedan mu napisa uz crvendaca naravno " jad od covjeka doso sam kuci telefon ne radi ne mogu ga upalit " :D a lik odgovara pa druze trebao si me zovnuti zasto ti je ovo trebalo :lol: :lol: :lol:
BlackCaviar

#493 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BlackCaviar »

Evo jedan LG Cockie :D
i u opisu "nov, star mjesec dana" :D

http://www.pik.ba/artikal/5377852/lg-cockie-kp500/
kokuz_sa

#494 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kokuz_sa »

ima ludih oglasa
lik prodaje
DRAGUNOV SVD kalibar 7,62x54R
pod lovacki karabin :-)
Fajcak

#495 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fajcak »

dobra prepiska :

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/5018846/plinski-pistolj/#pitanja
:)
roll_over

#496 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

hahahah
:lol:
TurioSamGa

#497 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TurioSamGa »

Ribar66 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rexandroid

#498 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rexandroid »

Ja sam kupio auto preko pika.
Ispocetka je bilo sve OK. Nakon mjesec dana sve se zivo pocelo kvarit, motor prvo. Pa sam uradio motor, pa sad opet motor :x
Pa ako nije motor bezveze se neke sitnice kvare, kratko- nista nije kako treba. Ako vec razmisljate kupiti nesto preko pika dobro pogledajte sta kupujete.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#499 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

rexandroid wrote:Ja sam kupio auto preko pika.
Ispocetka je bilo sve OK. Nakon mjesec dana sve se zivo pocelo kvarit, motor prvo. Pa sam uradio motor, pa sad opet motor :x
Pa ako nije motor bezveze se neke sitnice kvare, kratko- nista nije kako treba. Ako vec razmisljate kupiti nesto preko pika dobro pogledajte sta kupujete.
Mozes li biti ljubazan pa nam opisati kako je tvoja kupovina izgledala ? Kupio auto, vozio na detlajne preglede ili na oko pogledao i dogovorio ?
Drakovac

#500 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Drakovac »

Kupovao sam preko PIK-a, malo više prodavao.Jednom neki Adnan iz Cazina pokušao da me "varne", poslao mi printer i kad sam otvorio kutiju on se sav raspao.Ja lijepo nazvao dostavljača, on se vratio, preuzeo printer nazad a meni vratio novac.Od tad radim samo po sistemu "na ruke".
Post Reply