i donese ti poštar novce isto ko penzije
ali postoji mogućnost da taj tamo ne preuzme paket onda ti se paket vrati
odes u postu ili ovu neku brzo dostavuHemera wrote:
može li malo detalja ako znaš za ovaj metod?
znači spremim paket i odem na poštu i kažem gdje trebam poslati,a da prodavac uruči pare poštaru?
jel on daje pare poštaru direktno ili u koverti?
da li poštar to provjerava?
da li ja ispunim neki papir kao dokaz da iščćem pare,a kupac to potpiše i dadne?
i na kraju kako meni to poštar dostavi?
hvaaallla
i najvažnije kupac plaća poštarinu!
Koju je utoku nudio?don džonson wrote:jbt ne kontam šta uradit da uvjerim ljude da me ne zanima nikakva zamjena, poludjećuprodajem telefon i maloprije retard pita možel zamjena za pištolj :S još jasno naznačio da me ne zanimaju nikakve zamjene... i aj da je samo on problem, nego svakih sat vremena dobijem neku ponudu takvu
Kao sto ti je kolega rekao. Odes u postu i posaljes paket. Napises vrijednost paketa (mora biti preko 100 KM ako saljes u drugi entitet) i napises otkupnu cijenu (to su pare koje ti dobijas na ruke). Uplatis lijepo i dobijes jedan "kartončić". Pošalješ. Kad čovjek tamo plati, nakon nekoliko dana tebi dođu parenenadjebivi_2 wrote:Hajd neka mi neko objasni ako mu nije mrsko.Kakva je procedura slanja preko ove obicne poste.Javi mi se lik iz Bihaca i kaze da mu posaljem postom.Kako ide tu preuzimanje i placanje..Jel iko radio razmjrnu preko obicne poste.
Sent from my GT-I9300

Ovo nije tacno.antonio_denco wrote:Kao sto ti je kolega rekao. Odes u postu i posaljes paket. Napises vrijednost paketa (mora biti preko 100 KM ako saljes u drugi entitet) i napises otkupnu cijenu (to su pare koje ti dobijas na ruke). Uplatis lijepo i dobijes jedan "kartončić". Pošalješ. Kad čovjek tamo plati, nakon nekoliko dana tebi dođu parenenadjebivi_2 wrote:Hajd neka mi neko objasni ako mu nije mrsko.Kakva je procedura slanja preko ove obicne poste.Javi mi se lik iz Bihaca i kaze da mu posaljem postom.Kako ide tu preuzimanje i placanje..Jel iko radio razmjrnu preko obicne poste.
Sent from my GT-I9300

ti mislis da ce ti vratiti e moj ti,ti si kriv sto odmah nisi pogledao,dzaba ti sad ccc,jos hoces da ti se vrati hahahahahhaBenq wrote:Evo da se nadovezem na ovu temu jer ne bih volio da se neko "oprzi" kao moj brat , lik je postavio na PIK da prodaje "Helikopter na daljinski" , moj mu se brat javio i ponudio Nokiu 7210 supernova u zamjenu , sto je ovaj i prihvatio. Nasli su se medjutim lik kaze da su baterije u daljinskom jako slabe al da je sve ispravno u sta moj brat i povjeruje...
Dosao je kuci , stavio nove baterije i NISTA , ispitivanjem se ispostavi da je baterija u helikopteru crkla , ne prima struju a puni se preko kablica iz daljinskog. Ja se javljam tipu i molim ga da na normalan i miran nacin rijesimo to , da svak vrati svoje i kraj price , na sta me on bukvalno odj#bo !
Nakon te njegove poruke prema meni primjecujem da je promijenio pola profila , vise ne pise Sarajevo - Centar , nego Srednjobosanski - Kiseljak , promijenio iz musko u zensko i obrisao brojeve telefona sa profila !
Nick je : almedinrs ( www.pik ba/profil/almedinrs/ )
Ja ne vidim cemu to takvo tvoje ponasanje , normalno da cu pokusati da se stvari rijese kako treba , a da si malo bolje citala vidjela bi da nisam ja to uzimao nego brat koji previse ljudima vjeruje, u normalnom svijetu se to zove "neiskvarenost"...Almich wrote:ti mislis da ce ti vratiti e moj ti,ti si kriv sto odmah nisi pogledao,dzaba ti sad ccc,jos hoces da ti se vrati hahahahahhaBenq wrote:Evo da se nadovezem na ovu temu jer ne bih volio da se neko "oprzi" kao moj brat , lik je postavio na PIK da prodaje "Helikopter na daljinski" , moj mu se brat javio i ponudio Nokiu 7210 supernova u zamjenu , sto je ovaj i prihvatio. Nasli su se medjutim lik kaze da su baterije u daljinskom jako slabe al da je sve ispravno u sta moj brat i povjeruje...
Dosao je kuci , stavio nove baterije i NISTA , ispitivanjem se ispostavi da je baterija u helikopteru crkla , ne prima struju a puni se preko kablica iz daljinskog. Ja se javljam tipu i molim ga da na normalan i miran nacin rijesimo to , da svak vrati svoje i kraj price , na sta me on bukvalno odj#bo !
Nakon te njegove poruke prema meni primjecujem da je promijenio pola profila , vise ne pise Sarajevo - Centar , nego Srednjobosanski - Kiseljak , promijenio iz musko u zensko i obrisao brojeve telefona sa profila !
Nick je : almedinrs ( http://www.pik ba/profil/almedinrs/ )
Uopste sad nije to tema sta sam ja trebao ili sta nisam , ja sam ovdje samo skrenuo paznju na ociglednog prevaranta , u pitanju je momak od nekih 17 godina , ja sam dosta stariji od njega , al da je drugacije "navukao" bih ja njega jer ima jos artikala na profilu za prodat , ne bi se dobro proveo ... Al eto , sica je u pitanju , ali kako god bilo , bitno je da se objavi da ne dodje neko drugi u slicnu situacijuAlmich wrote:opet si ti kriv sto nije rekao da baterije nove stavi i slicno nemoj na piku nikom vjerovati a sad to sto hoces da vratis to je presmjesno
stavio je lik profil, ko ti je kriv sto ti ne znas koristiti pikAlmich wrote:aj stavi profil jer nemogu naci ga nikkako
Kod mene je jaran neki dan dobio iphone neki,120 km platio i sad ne radi,nosio ga majstoru,nemoze niko otkljucat,pa ga prodao tom majstoru za 20 kmroll_over wrote:jbg, krivo mi je radi buraza fakat,morao je biti malo oprezniji i mudriji...
samo mi nisi jasni takvi ljudi...ono,znas da imas krš robu i svejedno se ides naci s kupcem,kontas mozda je levat,mozda ce mu promaci cak i ocit kvar... i onda kad ti se taj isti lik javi,ili bar netko blizak liku,tebe boli neka stvar,osjetljivo je bla bla...
a ne mozes sad ici i prebit lika,ipak je to 17godina,balo,ma da je i zasluzio,ali problem je sto te to izjeda,ono kad znas da ti se sad on smije i misli kako si levatina žešća...jbg..
nije on tebe drug zavalio za 1gb vec za 512mblaptop123 wrote:Mene je lik zavalio za 1GB RAMA.
Nazvome ga da hocu kupit, nadjemo se u gredu, dam pare uzmem RAM, dodjem kuci ustekam 512 MB.
Da me je bar prije toga pitao sta da uradi dal da uzme nego nisam bio tu , a on dobar ko hljeb vjeruje svima i eto belaja... al sreca male pare su u pitanju , 30ak KM...Herr Flick wrote:Taj tvoj brat je naletio,nema iskustva na piku,vidis da na tom profilu,taj lik bilo sta da je prodao ili kupio sakrio je artikl od ukupno 8 transakcija,moralo je tu nesta smrdit![]()
Da , zato sam i napisao ono "da je drugacije" , al sta cu mu , dijete... vidim , blokirao me , i obrisao aktivne artikle , imao je nekih rucnih satova, neku motorku pilu , djecji krevetic .. Jadna mu majka ...roll_over wrote:jbg, krivo mi je radi buraza fakat,morao je biti malo oprezniji i mudriji...
samo mi nisi jasni takvi ljudi...ono,znas da imas krš robu i svejedno se ides naci s kupcem,kontas mozda je levat,mozda ce mu promaci cak i ocit kvar... i onda kad ti se taj isti lik javi,ili bar netko blizak liku,tebe boli neka stvar,osjetljivo je bla bla...
a ne mozes sad ici i prebit lika,ipak je to 17godina,balo,ma da je i zasluzio,ali problem je sto te to izjeda,ono kad znas da ti se sad on smije i misli kako si levatina žešća...jbg..
Posteni su ti momci iz BL,mickey,elvis bileski,sjajno radee za solidnu cijenuMelo15 wrote:nije on tebe drug zavalio za 1gb vec za 512mblaptop123 wrote:Mene je lik zavalio za 1GB RAMA.
Nazvome ga da hocu kupit, nadjemo se u gredu, dam pare uzmem RAM, dodjem kuci ustekam 512 MB.![]()
![]()
Sad bez zajebancije,kupovao na piku,prodavao,mjenjao...ni jedno lose iskustvo
bila je i jedna transakcija na nevidjeno iz BL preko brze poste,racunar kompletan(prodao poslije) i sve pohvale za momka(mickey84),jest da ima dosta transakcija sa istim ljudima na piku koji se bave prodajom iste robe ali mene eto nije zahebao![]()
![]()
isto tako kupio i laptop Acer core i5 ispod svake cijene,sigurno ga nebi nasao za te pare nigdje drugo...
A da ima prevaranata ima,al sto neko rece ako mislis da ce te zahebati fino u auto/bus/biciklo/tabanofijaker i licno se naci sa covjekom.![]()
Zato sam ga i pohvalio,cak sam uspio prodati racunar za vise para nego sto sam ga kupioHerr Flick wrote:Posteni su ti momci iz BL,mickey,elvis bileski,sjajno radee za solidnu cijenuMelo15 wrote:nije on tebe drug zavalio za 1gb vec za 512mblaptop123 wrote:Mene je lik zavalio za 1GB RAMA.
Nazvome ga da hocu kupit, nadjemo se u gredu, dam pare uzmem RAM, dodjem kuci ustekam 512 MB.![]()
![]()
Sad bez zajebancije,kupovao na piku,prodavao,mjenjao...ni jedno lose iskustvo
bila je i jedna transakcija na nevidjeno iz BL preko brze poste,racunar kompletan(prodao poslije) i sve pohvale za momka(mickey84),jest da ima dosta transakcija sa istim ljudima na piku koji se bave prodajom iste robe ali mene eto nije zahebao![]()
![]()
isto tako kupio i laptop Acer core i5 ispod svake cijene,sigurno ga nebi nasao za te pare nigdje drugo...
A da ima prevaranata ima,al sto neko rece ako mislis da ce te zahebati fino u auto/bus/biciklo/tabanofijaker i licno se naci sa covjekom.![]()
![]()