Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1076 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

un1ted wrote:Haj' sad probaj
http://www.pik.ba/profil/hasebih/
sad može :D
zLatk0

#1077 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zLatk0 »

Black swan wrote:
zLatk0 wrote:Kopiras link i ručno ga prebacis u browser i staviš tacku, kad već ne stave u code
misliš da to ne radim

ne može
Nemoj kliknuti na njega, jer ti onda ubaci Klix....... pa moras i to brisati.. Meni uvijek radi, samo selektujem link iz posta i dodam tacku
relax11

#1078 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by relax11 »

Zanima me da li je neko nesta kupovao od firme DADOAIRMAX, i da li su mu patike original, izgledaju tako i pise ali nebih rekao jer su samo 100km air max patike!
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1079 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

relax11 wrote:Zanima me da li je neko nesta kupovao od firme DADOAIRMAX, i da li su mu patike original, izgledaju tako i pise ali nebih rekao jer su samo 100km air max patike!
nisu.
awaken

#1080 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 22/04/2013 12:13, edited 1 time in total.
relax11

#1081 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by relax11 »

awaken wrote:
relax11 wrote:Zanima me da li je neko nesta kupovao od firme DADOAIRMAX, i da li su mu patike original, izgledaju tako i pise ali nebih rekao jer su samo 100km air max patike!
Nije u pitanju firma već obični "ublehaš" sa radnjom na piku i web stranicom. Sve što vidiš u ponudi, od mobitela, preko obuće i odjeće su kopije, bolje i lošije...ali kopije.
Jedino pozitivno su oni indijanci koji mu postavljaju nevjerovatno glupa pitanja pa se imaš čemu nasmijati :lol:

A što je vako jeftin?
Jel kopija?
Pašel ti moj kuki, 2 džojstika os pleja dvice i doplata 10 maraka?

Jel imate neki telefon da se moze konektovat na fb i da se mogu igrat igre sa fb ko naprimer poker?
Imal razlike između nocne kamere i kamere po danu?
(ako je cijena 199 KM) Možel 150 i tWoja poštErina?

:dance:
:thumbup: :mrgreen:
Decerto

#1082 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

relax11 wrote:
awaken wrote:
Nije u pitanju firma već obični "ublehaš" sa radnjom na piku i web stranicom. Sve što vidiš u ponudi, od mobitela, preko obuće i odjeće su kopije, bolje i lošije...ali kopije.
Jedino pozitivno su oni indijanci koji mu postavljaju nevjerovatno glupa pitanja pa se imaš čemu nasmijati :lol:

A što je vako jeftin?
Jel kopija?
Pašel ti moj kuki, 2 džojstika os pleja dvice i doplata 10 maraka?

Jel imate neki telefon da se moze konektovat na fb i da se mogu igrat igre sa fb ko naprimer poker?
Imal razlike između nocne kamere i kamere po danu?
(ako je cijena 199 KM) Možel 150 i tWoja poštErina?

:dance:
:thumbup: :mrgreen:

Twoja posterina...placem :lol:
em11r

#1083 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by em11r »

Black swan wrote:
un1ted wrote:Haj' sad probaj
http://www.pik.ba/profil/hasebih/
sad može :D

Jao ovo je nesto extra :D

Na kojem bi mogla biti utakmica kanalu ?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1084 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Eh sada meni treba pomoc na Piku pa da ne ispadnem papak ili prevarant :)

Prodavao sam tablet, napisao detaljne specifikacije i naveo sta ima. Javio mi se lik (da napomenem da nema ni jedan dojam, mozda je "vazno") s pitanjem:
Zanima me može li se sa njim snimati kao sa kamerom ili foto aparatom..pozz
te je moj odgovor bio:
Pozdrav,

Da, uredjaj posjeduje kameru i s njim se mozete slikati ili snimati. To se podrazumjeva kada sam vec naveo da se moze vristi video poziv na skype.

LP
Takodjer, u specifikacijama na oglasu ovo pise:
Camera Front camera is 0.3 megapixels
Napomenuo bih da je lik rekao da je tablet za djecu, i da njima kupuje.

Na oglasu postoje slike citavog tableta, gdje se naprijed VIDI PREDNJA KAMERA, te nazad gdje se vide svi ulazi (napisani) i gdje se vidi DA NEMA ZADNJE KAMERE. Slikano je u visokoj rezoluciji pa se vidi u detalje tablet s obje strane.

Poslat u BL, danas lik dobio i salje ovo:
Prijatelju kako ja mogu snimati sa ovim tabletom osim da snimam samog sebe
moj odgovor:
Ja se izvinjavam, vase pitanje sam shvatio kao da li se moze slikati (licno sebe) ili snimati licno sebe, pa poslati te slike ili video nekome. Zbog toga sam to i uporedio s skype i video pozivom.

Na zalost taj tablet ne podrzava duplu kameru kao sto je istaknuto na slikama ali i u detaljno :S :S
te njegov posljednji odgovor je bio:
E drug moj pošalji mi adresu da ti vratim a ako imaš neki sa duplom kamerom pokaži da vidim pa možda mijenjamo jer ja sam zbog toga najviše i htjeo da snimam djecu na takmičenjima umjesto kamere jer mi je jednostavnije..pozz
Sada, ja ne bih da ispadnem pik papak ili prevarant, ovo mi je prva situacija da se ovo desi. Ja se uvijek maksimalno trudim da pojasnim, da posaljem sve slike (i u ovom slucaju sam se nudio da posaljem jos vise slika), te cak i video snimim ukoliko treba. Dam sve od sebe da predocim stanje robe potencijalnom kupcu, te istaknem sve specifikacije bez da izostavim sta.

Sta mi preporucujete da radim u ovom slucaju !?

PS: istakao bih da je tablet nov, s folijama na sebi i ja ga vise ne mogu prodavati kao novog ako ga vratim :skoljka: :run:
Nuken

#1085 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nuken »

Ti si fino napisao koje kamere tablet ima/nema.
To je njegov problem sto nije malo guglo da vidi o tom tabletu.
P.S Da ti slucajno nisi ATO200 na piku-u ?
shandrprcSA

#1086 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shandrprcSA »

napisao si specifikaciju, postavio slike i odgovorio konkretno na pitanja...po meni sve ok
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1087 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Hvala, sacekat cu jos odgovora pa da odlucim sta cu. Stvarno sam prvi put u ovoj situaicji, pa kontam da je bolje potraziti savjet. Zanimljivo je jos to da nema poziva na mobitel od doticnog :) Ja sam mu dao broj telefona i rekao bude li kakav problem da nazove. Sva komunikacija se odvija preko poruka na piku.

Ne, nisam taj :D
xamp

#1088 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

un1ted wrote:Hvala, sacekat cu jos odgovora pa da odlucim sta cu. Stvarno sam prvi put u ovoj situaicji, pa kontam da je bolje potraziti savjet. Zanimljivo je jos to da nema poziva na mobitel od doticnog :) Ja sam mu dao broj telefona i rekao bude li kakav problem da nazove. Sva komunikacija se odvija preko poruka na piku.

izvini mu se i reci da mu ne mozes vratiti tablet jer je njegova greska a ne tvoja.
Ziogu

#1089 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ziogu »

Nuken wrote:Ti si fino napisao koje kamere tablet ima/nema.
To je njegov problem sto nije malo guglo da vidi o tom tabletu.
P.S Da ti slucajno nisi ATO200 na piku-u ?
Taj da je znao guglat, nasao bi isti tablet na ebayu za pola cijene :D
un1ted

#1090 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Da je bas u pola cijene nije :) Kako god, vidjet cu sta ce odgovoriti...
Ziogu

#1091 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ziogu »

nisi ti kriv sto on ne zna sta kupuje. ja bih mu fino napisao da je sve na ponudi stajalo, i da je on kriv sto nije fino gledao.
zokiii70

#1092 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zokiii70 »

E ovako da ja kazem par rijeci jer sam ite kako rjecit takvog me poznaje dosta ljudi na piku i kao covjeka i kao postenog kupca i prodavaca...neko ce reci da se hvalim....i hoću zasto da ne pored prevaranata i bagre bolje je sebe hvaliti nego da te oni ruze...prvo pravilo na piku je ne dojam mada ima i on veliku ulogu ,nego ljudi sa kojima si ranije ili tek saradjujes...kada ti neko nesto kupi trazi da ostavite dojmove...druga stvar nikada nemojte bez razloga da sakrivate artikle mozete djelimicno ali ne sve,jer onaj koji od vas zeli da kupi moze jednostavno porukom da kontaktira onoga lika sa kojim ste vi ranije izvrsili neki transver,prodaju -kupovinu.trece...nemojte nikada da gledate u artikle kod nekoga da li su skuplji za par maraka od nekoga drugoga pa se jednostavno zaletite i zabijete nos u zid...bolje je kupiti i skuplju a istu stvar od nekoga ko je na piku provjeren...dalje,ja licno nisam pristalica nikakvih ziralnih placanja,placanja unapred i tome slicno da sada ne nabrajam cega sve...veoma je tesko ako zelite na brzaka nesto kupiti procjeniti covjeka...morate biti intuitivni mada vas intuicija u nekom zanosu moze i prevariti...ja sam licno sumnjicav na fotografije ljudi koji prodaju stvari na piku a ne slikaju svoju stvar,ili artikal nego ga skinu sa neta na nacin da on bude slican ili prirodan da ne bude bas originalan tako da bi potencijalnog kupca primamio sam njegov izgled...ja od takvih koji stavljaju tudje fotke a navodno njihov artikal bjezim u velikom krugu,cak i pogledom kad skuzim olako prelazim na sledeci,jer tacno se zna ako je lik uradio vise fotografija svog artikla da se uoce nedostatci...moj savjet je kupujte i skuplje ali kod provjerenih ljudi na piku...moze vas jeftina stvar desetorstruko kostati i naravno iznervirati...l.p zoran...
irmanon

#1093 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by irmanon »

un1ted wrote:Hvala, sacekat cu jos odgovora pa da odlucim sta cu. Stvarno sam prvi put u ovoj situaicji, pa kontam da je bolje potraziti savjet. Zanimljivo je jos to da nema poziva na mobitel od doticnog :) Ja sam mu dao broj telefona i rekao bude li kakav problem da nazove. Sva komunikacija se odvija preko poruka na piku.

Mene bas to nervira kada neko kaze da ga zovnem ili on mene da se dogovorimo preko telefona, neka stavi u oglase ako vec hoce tako, ovo je internet, treba da se dogovorimo preko poruka i ako sve bude OK onda razmjenite brojeve telefona da bi se nasli.
awaken

#1094 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 22/04/2013 12:13, edited 1 time in total.
irmanon

#1095 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by irmanon »

awaken wrote:
irmanon wrote:

Mene bas to nervira kada neko kaze da ga zovnem ili on mene da se dogovorimo preko telefona, neka stavi u oglase ako vec hoce tako, ovo je internet, treba da se dogovorimo preko poruka i ako sve bude OK onda razmjenite brojeve telefona da bi se nasli.
Da ti kažem iz iskustva....korisnije ti je 15 sekundi razgovora telefonom nego 15 dana dopisivanja ;-)
To jeste, meni govori lik 100000% kupac ovo ono, ja mu kazem cijenu i onda kaze haj javiti cu se kada budem imao para :lol:
JasminHurić

#1096 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by JasminHurić »

un1ted srami se! Prevarantu!
newera86

#1097 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by newera86 »

:skoljka:
Last edited by newera86 on 21/07/2013 13:28, edited 1 time in total.
Decerto

#1098 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

bejbifinga wrote:pik .ba/profil/IbnAlHayad/
frajer mi prodao duks kojeg je stavio pod novo, dosao sav pohaban, na jednom mjestu cak ko progoren cigarom :lol:
a 100% pouzdan, 262 transakcije.
e pa elvise isakovicu iz bihaca, poserem ti se u usta, dabogda ti bas zatrebalo tih 27 km.
a vidi imena..kao neki musliman :lol: :lol:
Mustang1

#1099 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mustang1 »

Je li neko nekad mijenjao nesto sa nekim iz drugog grada ? Moze li se to izvesti ? Osim dolaska licno jer to ne dolazi u obzir :D
GaRGa

#1100 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by GaRGa »

Bubalo1 wrote:Je li neko nekad mijenjao nesto sa nekim iz drugog grada ? Moze li se to izvesti ? Osim dolaska licno jer to ne dolazi u obzir :D

prevara 100% samo iz ruke u ruku
Post Reply