Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bluesjunior

#51 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by bluesjunior »

Njanjavi wrote:Turska je realno lider na polju izrade koncanih stvari vec preko 20 godina pa i vise.
Naravno kad znaju vec odradit original onda cvjeta uz to i Industrija laznjaka.
Ko zna prepoznat laznjak dovoljno je uzet majicu izmedju dva prsta i protrljat, sve se samo kaze.
Orginal ima tu mekocu, taj soft touch, laznjak ima krutost i suplju prozracnost jer nema p od pamuka.
To ti je ko da uzmes priglavke od nane rahmetli pod ruku i onda uzmes vrecu od brasna, skontaj razliku, malo karikiram al you get the point :)
ih a tek koliko je vrsta pamuka, pa načina prerade pamuka....
Njanjavi

#52 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by Njanjavi »

bluesjunior wrote:
Njanjavi wrote:Turska je realno lider na polju izrade koncanih stvari vec preko 20 godina pa i vise.
Naravno kad znaju vec odradit original onda cvjeta uz to i Industrija laznjaka.
Ko zna prepoznat laznjak dovoljno je uzet majicu izmedju dva prsta i protrljat, sve se samo kaze.
Orginal ima tu mekocu, taj soft touch, laznjak ima krutost i suplju prozracnost jer nema p od pamuka.
To ti je ko da uzmes priglavke od nane rahmetli pod ruku i onda uzmes vrecu od brasna, skontaj razliku, malo karikiram al you get the point :)

ih a tek koliko je vrsta pamuka, pa načina prerade pamuka....
Jedan je pamuk druze, ali ima vise načina koristenja istog, tipa razne sheme finog pletenja majica, udjela ostalih materijala, elastina i sintetike.
bluesjunior

#53 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by bluesjunior »

haj dobro kad kažeš...
Rosso

#54 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by Rosso »

Uzeo sam jednom u US Polo u SCC-u majicu, ne po redovnoj cijeni, bila je nesto fino snižena i mogu reci da je kvalitet odron, nakon par pranja postala mi je "majica za po kuci".
vulkan777

#55 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by vulkan777 »

Kakvih sve pacijenata ima svašta... Pa bolan nebio 2 različite marke sa različitim znakovima, to što su konji na oba jer su, zamisli, konji neophodan dio polo sporta ne znači da ih ovi hoće da podvale pod Ralph Lauren. Jeste da ih ovi drugi odavno tuže zbog kopije loga, ali nije im prošla tužba nikada. Svako iole upoznat s tim zna da nije isto, što ne znači da su ovi dupljak. Obje su marke američke također, US Polo nije turska i puno je cjenovno pristupačnija od RL.

To što su naši iskompleksirani papci od toga napravili neku "elitnu" marku misleći da furaju Ralpha je druga stvar. Ne bih da te prozivam, ali kontam da spadaš u tu grupu, kupiš US Polo i kad vidiš da nije isti konjo ko na Ralphu je.beš im sve misleći da je dupljak. Skupi 3 glave za majicu pa kupi Ralph Lauren eno imaš ga u BBI na 3. spratu ja mislim. :wink:
tovarish

#56 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by tovarish »

Ja kupio kod njh dzemper na snizenju i bas je brzo propao,tj. nakon jedne zime.A kolega kupio isti takav na pijaci,samo sa vecim znakom i dosta je kvalitetniji od tog mog tzv. originala.
shbc

#57 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by shbc »

Jesam li ja jedini koji ovo "assn" mahinalno cita kao assassin? :mrgreen:
vjesticanametli

#58 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by vjesticanametli »

Nisi :-? :lol:
ado_sar

#59 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by ado_sar »

shbc wrote:Jesam li ja jedini koji ovo "assn" mahinalno cita kao assassin? :mrgreen:
Asasin nego sta
Reisova

#60 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by Reisova »

Meni su samo veliki bezobrazluk onolike cijene US POLO a istebi Turskoj pet puta jeftinije.majke.mi ko je ovdje.lud pa nije.Lacoste.....
@mba

#61 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by @mba »

Murriel wrote:U prethodnih nekoliko godina na BH trziste je usao US Polo, nekada davno americki brend, koji su kupili Turci. Zbog slicnosti sa logom, covjekom koji jase konja, narod je ovdje pomislio da se radi o prestiznoj marki Ralph Lauren. Brend je postao popularan i danas oslikava lokalnu bosansku "sminku". Nosati US Polo u Sarajevu je danas odraz zivota na visokoj nozi.

Polo majice kratkih rukava ljudi placaju po 100 maraka, misleci da su dobili RL a u stvari su dobili tursku kopiju za koju su jos masno platili.

US Polo - 100 maraka
Image

Ralph Lauren - 150-200 maraka
Image

Image

taj ralph laurin polo ovde u dijaspori mahom ima par godina samo balkanci kupuju, najvise bas oni koji sljakaju po fabrikama u sihtama ili klasicni baustelci, omiljene marke su lacoste i polo by ralph laurin sto dorat veci to bolje ono da se bas vidi da lafo ima :D , ali strogo se ceka snizenje da bude ako je ikako moguce u pola cijene jer ipak jedna polo preko 100 evrica :wink: , raja koja ima ukusa davno izfurala, naravno i tommy hilfiger je tu ali eto manje je upadljiv sa crvno/ bjelom bojom, decentno i prolazi nekako, ali i to mahom balkanci kupuju!

a to sa us polo je istina da su TR odkupili i jest povoljniji nego dorat by ralph laurin!
vjesticanametli

#62 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by vjesticanametli »

Narucujemo pd lopova samo boss i max maru :mrgreen: tog konja ne viDZo da ko nosi....fino narucis i boju i veöicinu i da ne bode u oci marka :shock: :mrgreen:
detroit-mercy

#63 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by detroit-mercy »

@mba wrote:
Murriel wrote:U prethodnih nekoliko godina na BH trziste je usao US Polo, nekada davno americki brend, koji su kupili Turci. Zbog slicnosti sa logom, covjekom koji jase konja, narod je ovdje pomislio da se radi o prestiznoj marki Ralph Lauren. Brend je postao popularan i danas oslikava lokalnu bosansku "sminku". Nosati US Polo u Sarajevu je danas odraz zivota na visokoj nozi.

Polo majice kratkih rukava ljudi placaju po 100 maraka, misleci da su dobili RL a u stvari su dobili tursku kopiju za koju su jos masno platili.

US Polo - 100 maraka
Image

Ralph Lauren - 150-200 maraka
Image

Image

taj ralph laurin polo ovde u dijaspori mahom ima par godina samo balkanci kupuju, najvise bas oni koji sljakaju po fabrikama u sihtama ili klasicni baustelci, omiljene marke su lacoste i polo by ralph laurin sto dorat veci to bolje ono da se bas vidi da lafo ima :D , ali strogo se ceka snizenje da bude ako je ikako moguce u pola cijene jer ipak jedna polo preko 100 evrica :wink: , raja koja ima ukusa davno izfurala, naravno i tommy hilfiger je tu ali eto manje je upadljiv sa crvno/ bjelom bojom, decentno i prolazi nekako, ali i to mahom balkanci kupuju!

a to sa us polo je istina da su TR odkupili i jest povoljniji nego dorat by ralph laurin!
150 do 200kmova za Polo je malo previse, 45-50USD je neka cijena. Po meni Polo RL ima po kvalitetu jedne od boljih majica na trzistu. Nosis ih godinama i ne gube na kvalitetu. On US Polo je obicno sranje, cijena 20-25USD :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#64 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by O'zone »

Ima snjiženje u US Polu u BBI -60% izgleda ko Azel kad ulete unutra lete prnje na sve strane :lol: :lol: :lol:
refffko

#65 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by refffko »

Ovdje kod nas US POLO je neralno skup, pa cak i na snizenjima. U Istanbulu su kosulje manje od 20€, farkmerke isto tako.
Ja sam generalno zadovoljan kvalitetom i dizajnom njihovim. Imam kosulje stare 5 godina, koje i danas nosim.
Zorge

#66 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by Zorge »

Je li valjaju ove
Kontam naručiti kod jarana u Eu
https://www.mandmdirect.com/01/details/ ... ight-White
vojopd

#67 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by vojopd »

Znam da je tema stara, ali ne znam ko kupuje ovaj prevarantski brend kod nas. Vidjam po BL svi nose, ispade kao da je ovo stvar prestiza. Uporedih cijene na njihovim zvanicnim stranicama i u Turskoj ista kosulja 50 KM, npr u Rusiji oko 170 KM, kod nas slicna cijena pretpostavljam i veca. :lol:
vjeshalica

#68 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by vjeshalica »

Mora se u pušihani kulirat sa usranom majicom
AmirBaa

#69 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by AmirBaa »

Kod nas je i ovaj Turski preskup. U Americi kupio dvoje pantola za 45 dolara, bila neka akcija. Ima im evo haman godina i nista im ne fali. Nedavno u Istanbulu opet uzeo 2 pantola za istu cijenu (oko 80-90 KM). Kod nas su pantole po 100 km jedne :-) :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#70 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by konektovan »

Ma mozes bosnji podvaliti sta hoces i kako hoces. U SCC ili BB I centru da otvori neko adibas ili abidas shop, isto bi raja letila da kupi.
neko_sa_strane

#71 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by neko_sa_strane »

Ja sam kupio jedanput dvije majice dugih rukava marke US Polo i nikad više. Waikiki koji je takođe turski ima kvalitetniju robu. Zara u BiH takođe je turska i još gora od US Polo a svi hrle u Zaru. Granoff u Mepasu zvrlji prazan jer ljudi radije kupuju u Zari misleći da je španska.
detroit-mercy

#72 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by detroit-mercy »

AmirBaa wrote: 05/03/2020 21:26 Kod nas je i ovaj Turski preskup. U Americi kupio dvoje pantola za 45 dolara, bila neka akcija. Ima im evo haman godina i nista im ne fali. Nedavno u Istanbulu opet uzeo 2 pantola za istu cijenu (oko 80-90 KM). Kod nas su pantole po 100 km jedne :-) :-)
Kod nas u BiH je sve skupo, te US Polo majice mozes naci po $10-$15 ovdje, mada se to slabo fura :mrgreen:. Pravi Polo RL, mozes naci od $39 ali razlika u kvaliteti je nebo i zemlja. Prvo pod rukom osjetis sta je material, za mene licno jedna Lacoste iako je skuplja od Polo RL ne moze stati u istu recenicu. Polo RL su daleko najkvalitetnije od svih ovih regularnih marki za siroke narodne mase :mrgreen: .
AmirBaa

#73 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by AmirBaa »

detroit-mercy wrote: 06/03/2020 14:58
AmirBaa wrote: 05/03/2020 21:26 Kod nas je i ovaj Turski preskup. U Americi kupio dvoje pantola za 45 dolara, bila neka akcija. Ima im evo haman godina i nista im ne fali. Nedavno u Istanbulu opet uzeo 2 pantola za istu cijenu (oko 80-90 KM). Kod nas su pantole po 100 km jedne :-) :-)
Kod nas u BiH je sve skupo, te US Polo majice mozes naci po $10-$15 ovdje, mada se to slabo fura :mrgreen:. Pravi Polo RL, mozes naci od $39 ali razlika u kvaliteti je nebo i zemlja. Prvo pod rukom osjetis sta je material, za mene licno jedna Lacoste iako je skuplja od Polo RL ne moze stati u istu recenicu. Polo RL su daleko najkvalitetnije od svih ovih regularnih marki za siroke narodne mase :mrgreen: .
ma iskreno, polo majice su meni licno najbolje u h&m, 10 eurica , materijal fin, super stoje i ne isperu se ni nakon godinu nosanja.
Ali_G

#74 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by Ali_G »

Ja ne znam u kojem vi h&m kupujete tako kvalitetne stvari? Nijednu majicu iz h&m nisam nosio duze od godinu dana. Al mislim ok je to s obzirom na cijenu.
Sto se tice ralpha, majica nosena 10god, jedino se ostetila od roll dezodoransa. Stvari su stvarno kvalitetne, al po us cijenama
Turski us polo isto dobar al po turskim cijenama. Gledo prsluke, ko flis papir 150km a fol bio 220. Na kraju kupio u massimu za100, a kvalitet 3x bolji
detroit-mercy

#75 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by detroit-mercy »

AmirBaa wrote: 06/03/2020 15:03
detroit-mercy wrote: 06/03/2020 14:58
ma iskreno, polo majice su meni licno najbolje u h&m, 10 eurica , materijal fin, super stoje i ne isperu se ni nakon godinu nosanja.
Evo dole lik ti kaze, Polo RL, sramota me reci koliko dugo vec imam neke od njih, neunistive, platis i znas sta dobijes. H&M nije oznaka za kvalitetu :roll: .
Post Reply