prevara vezana za Swity sokove

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
putnik_SA

#1 prevara vezana za Swity sokove

Post by putnik_SA »

nisam mogao izdržati da ne pijavim prevaru Vegafruita. prodaje nam sokove kao domaći proizvod a prave se u Hrvatskoj (recimo sokod jabuke 100% je proizveden u Hrvatskoj, Vegafruit je samo uvoznik). Mogu vam reci da mi je bilo pravo krivo kada sam ovo vidio. Pokusavam da svojom kupovinom preferiram domaću proizvodnju a ja samo preferiram domaći uvoz.... Bez veze.....
neki

#2 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by neki »

NIkakva novost..rade to vec skoro godinu dana. Proizvodnja sokova u Vegafruitu je skroz obustavljena a sad Swity sokove proizvodi Dona iz Hrvatske i izvozi u BiH. Sve fino pise na pakovanju, ne znam sta se bunis, nigdje nije napisano da je to domaci proizvod. Procitaj ubuduce sta kupujes prije nego kupis ;-)
putnik_SA

#3 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by putnik_SA »

ma da budem iskren ne znam ni ja sto se bunim... sve ono kontam da je swity domaci sko kad ono TRT MILOJKA :)
zonbirile

#4 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by zonbirile »

neki wrote:NIkakva novost..rade to vec skoro godinu dana. Proizvodnja sokova u Vegafruitu je skroz obustavljena a sad Swity sokove proizvodi Dona iz Hrvatske i izvozi u BiH. Sve fino pise na pakovanju, ne znam sta se bunis, nigdje nije napisano da je to domaci proizvod. Procitaj ubuduce sta kupujes prije nego kupis ;-)
------------------------------------------
ne pomaže ni čitanje.Ja u Robot ne idem,ali eto zalutah u tu zem.zadruigu i kupih posteljinu 100% pamuk,kada na pegli cvrči ko čevap na roštilju.
neki

#5 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by neki »

putnik_SA wrote:ma da budem iskren ne znam ni ja sto se bunim... sve ono kontam da je swity domaci sko kad ono TRT MILOJKA :)
Nazalost vise nije..jedno vrijeme su se prodavali sokovi pod brendom 'Vegy' koji se proizvode i dalje u Vegafruitu ali cini mi se da ni njih nisam odavno vidio. Ovaj swity u bijelom pakovanju cim sam okusio skontao sam da nije isto.. i onda na pakovanju vidim Dona. I upravo ima isti okus ko Donini razmuceni sirupi..
Troll_Happens

#6 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by Troll_Happens »

zonbirile wrote:
neki wrote:NIkakva novost..rade to vec skoro godinu dana. Proizvodnja sokova u Vegafruitu je skroz obustavljena a sad Swity sokove proizvodi Dona iz Hrvatske i izvozi u BiH. Sve fino pise na pakovanju, ne znam sta se bunis, nigdje nije napisano da je to domaci proizvod. Procitaj ubuduce sta kupujes prije nego kupis ;-)
ne pomaže ni čitanje.Ja u Robot ne idem,ali eto zalutah u tu zem.zadruigu i kupih posteljinu 100% pamuk,kada na pegli cvrči ko čevap na roštilju.
ko jos posteljinu pegla :shock:
svedno je izguzvas spavajuci :lol:
all star

#7 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by all star »

putnik_SA wrote:nisam mogao izdržati da ne pijavim prevaru Vegafruita. prodaje nam sokove kao domaći proizvod a prave se u Hrvatskoj (recimo sokod jabuke 100% je proizveden u Hrvatskoj, Vegafruit je samo uvoznik). Mogu vam reci da mi je bilo pravo krivo kada sam ovo vidio. Pokusavam da svojom kupovinom preferiram domaću proizvodnju a ja samo preferiram domaći uvoz.... Bez veze.....
prevarantski lobi Selimovića...izvarali koga stigli... :run: :dance: :dance: :dance: :dance:
darprirode

#8 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by darprirode »

all star wrote:
putnik_SA wrote:nisam mogao izdržati da ne pijavim prevaru Vegafruita. prodaje nam sokove kao domaći proizvod a prave se u Hrvatskoj (recimo sokod jabuke 100% je proizveden u Hrvatskoj, Vegafruit je samo uvoznik). Mogu vam reci da mi je bilo pravo krivo kada sam ovo vidio. Pokusavam da svojom kupovinom preferiram domaću proizvodnju a ja samo preferiram domaći uvoz.... Bez veze.....
prevarantski lobi Selimovića...izvarali koga stigli... :run: :dance: :dance: :dance: :dance:
O dje si Radoncicu :lol:
pshhh

#9 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by pshhh »

zonbirile wrote:
100% pamuk, mozes poznati tako sto ces materijal zguzvati pod rukom, ako se materijal zguzva i ne vrati u isti polozaj onda je to pamuk, nije plastika. Ukoliko se ne guzva pod rukom to je plastika.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by PipiDugaDevetka »

Jedan001 wrote:
zonbirile wrote:
ko jos posteljinu pegla :shock:
svedno je izguzvas spavajuci :lol:
Ne pegla se posteljina zbog zgužvanosti, nego da se pobiju hajvančići što alerije prouzrokuju. Pomoći nema ni kada je 100% pamuk jer je to GM pamuk koji izaziva alergije.
all star

#11 Re: prevara vezana za Swity sokove

Post by all star »

darprirode wrote:
all star wrote:
O dje si Radoncicu :lol:
o šta ima patriota??? :dance: :dance: :dance:
Post Reply