PREVARA U M'CDONALDSU
-
nookey
#1 PREVARA U M'CDONALDSU
Na Klix-u se prije par dana pojavio oglas za akciju u M'cdonaldsu:
http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /130329036
Kao što se može vidjeti na kuponima, piše da je ušteda recimo za dva bigmac menija 8,5 KM jer je akcijska cijena za ova dva menija 11,5 KM.
Kojom matematikom su oni dobili uštedu od 8,5 KM ne znam, ali znam da nas ima par u ovom gradu koji su završili makar četiri razreda osnovne škole pa znamo sabrati dva broja. Dva menija po klasičnoj cijeni su 2*7,5 KM, odnosno 15, što je ušteda od 3,5 marke ili 1,75 po meniju za one koji ipak ne znaju sabrati...
Ne znam kako ovakve stvari prolaze nekažnjeno i ima li ikakav zakon koji štiti potrošače od ovakvih mučkih prevara?
Ovo nije prvi put da se služe ovakvim niskim prevarama, a prolaze nekažnjeno!
Sramota je da se nijedna inspekcija/agencija/institucija ne bavi ovim problemom, nego dopuštaju da se građani koji ionako nemaju ni za hljeba privlače ovakvim i sličnim prevarama radi njihove veće zarade...
Tužno da tužnije ne može biti...
http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /130329036
Kao što se može vidjeti na kuponima, piše da je ušteda recimo za dva bigmac menija 8,5 KM jer je akcijska cijena za ova dva menija 11,5 KM.
Kojom matematikom su oni dobili uštedu od 8,5 KM ne znam, ali znam da nas ima par u ovom gradu koji su završili makar četiri razreda osnovne škole pa znamo sabrati dva broja. Dva menija po klasičnoj cijeni su 2*7,5 KM, odnosno 15, što je ušteda od 3,5 marke ili 1,75 po meniju za one koji ipak ne znaju sabrati...
Ne znam kako ovakve stvari prolaze nekažnjeno i ima li ikakav zakon koji štiti potrošače od ovakvih mučkih prevara?
Ovo nije prvi put da se služe ovakvim niskim prevarama, a prolaze nekažnjeno!
Sramota je da se nijedna inspekcija/agencija/institucija ne bavi ovim problemom, nego dopuštaju da se građani koji ionako nemaju ni za hljeba privlače ovakvim i sličnim prevarama radi njihove veće zarade...
Tužno da tužnije ne može biti...
- hopi
#2 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
znači big mek+srednji pomfrit+srednja kola dođe inače 7,5KM?
- P308
#3 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Big Mac je 4,80KM + srednja kola 2,40KM + srednji pofrtit 2,40KM = 9,60KM x 2 = 19,20KM - vidis da ima ustede.
Meni kosta 7,5KM ali kada sve posebno racunas, nije ta cijena
Znam da je nidje veze, ali tako je, nisu prevarili 
Meni kosta 7,5KM ali kada sve posebno racunas, nije ta cijena
-
dječak sa šibicama
#4 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Pa imas gore stavku 4. platis 10 i ustedio si 5.
Sad vidim da je menu 15 km a ako racunas sve ono sto dobijes u meniju, posebno, onda je cijena 19 km
pardon, sad vidim da je na 4. po jedan pomfri i kola.
Nesto muckaju dakle
Sad vidim da je menu 15 km a ako racunas sve ono sto dobijes u meniju, posebno, onda je cijena 19 km
Nesto muckaju dakle
- P308
#5 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Usteda je u tom slucaju 4,10KM a ne 5KM kako su navelidječak sa šibicama wrote:Pa imas gore stavku 4. platis 10 i ustedio si 5.
Nesto muckaju dakle
-
nookey
#6 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
U pravu si, ja sam govorio za cijenu menija, a i ovako posebno opet nije ušteda 8,5P308 wrote:Big Mac je 4,80KM + srednja kola 2,40KM + srednji pofrtit 2,40KM = 9,60KM x 2 = 19,20KM - vidis da ima ustede.
Meni kosta 7,5KM ali kada sve posebno racunas, nije ta cijenaZnam da je nidje veze, ali tako je, nisu prevarili
- Edin H.
#7 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Klasicni prevatanti sarajevski Mc Donalds i izuzetno neposlovni. Stave na ponudu colu, a onda ti ne daju colu zero (tu niko nikada nigdje ne pravi razliku).
Nude u dealu malu salatu, a onda kazu nemaju malu, samo imaju veliku, ali je cijena kudikamo veca i nije dio deala. Pa valjda treba od sebe da ponude vecu saladu ako nemaju ono sto je u ponudi.
Raspravljao sam se sa menadzericom u onom McDonaldsu kod Avaza, ali u svakom slucaju od mene nece vise ni marke dobiti.
Nude u dealu malu salatu, a onda kazu nemaju malu, samo imaju veliku, ali je cijena kudikamo veca i nije dio deala. Pa valjda treba od sebe da ponude vecu saladu ako nemaju ono sto je u ponudi.
Raspravljao sam se sa menadzericom u onom McDonaldsu kod Avaza, ali u svakom slucaju od mene nece vise ni marke dobiti.
- JThomas
#8 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
a inače kao nije prevara, što mcdonalds prodaju pod hranu...prevara je u startu, u cijelom svijetu, sad marka-dvije gore-dole...

- karanana
#9 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
i proslu akciju su slicno mutljali.
u meniju dobijes veliku kolu i veliki pomfrit i big mac za 8 maraka.
u meniju dobijes veliku kolu i veliki pomfrit i big mac za 8 maraka.
-
jabidapitam
#10 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Pa sto idete onda?
Ja nisam bio nikako i cak i da varaju varaju one koji idu, ja ne idem pa mi svejedno. Isto sto mi je svejedno sto diler u mojoj ulici zakida na paketima
Ja nisam bio nikako i cak i da varaju varaju one koji idu, ja ne idem pa mi svejedno. Isto sto mi je svejedno sto diler u mojoj ulici zakida na paketima
- omađijaj me
#11 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
*ebo me dan kad sam ušao u ovaj naš mekdonalds. Nikakva ponuda, bolje za te pare 10-tka s lukom u pola lepine. Bar znaš šta jedeš a ne ko ono u Mostaru kad su nudili pokvarenu hranu. Strani mekdonaldsi su puno bolji zato me čudi kako mcd ne provjerava kome daje licencu.
Haj zdra'o.
By omađijaj me®
Haj zdra'o.
By omađijaj me®
- jeza u ledja
#12 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Zadnji put sam jeo u Mekdonaldsu u Beogradu 89e. Bilo je super. 
- black
#13 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
jednom pojedoh big mac, velicine je duplog topsa i ukusa mokrog kartona, i shto se mene tiche mehki vozdra
no neka ga pa ko voli....
- izgrebano
#14 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Biće da su oni dobro ovo sabrali, a pokretač teme nije. Ne piše nigdje u odnosu na menije, nego se podrazumjeva da se odnosi na cijenu jedno+drugo+treće.
Dakle ne lažu, nešto malo manipulišu ali je to ok.
- uglavnomja
#15 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
uobicajeni marketingizgrebano wrote:Biće da su oni dobro ovo sabrali, a pokretač teme nije. Ne piše nigdje u odnosu na menije, nego se podrazumjeva da se odnosi na cijenu jedno+drugo+treće.
(malo off, nije mcd )
ili napisu snizenje do 70%, a to "do" je velicine 0,000001 nanometara , pa je vecina stvari snizena op 10, 20 %, a samo neka grozota koju niko ni dzaba nece bude 70%
ili ide snizenje na cijenu koja je bila u udarnom sezonskom terminu, a cijena se snizavala 3-4 puta od tada, pa ispadne ista cijena kao i prije zadnjeg snizenja. ali psihologija prodaje je cudo, kad covjek vidi ono SALE super prilika, sezonska rasprodaja, samo toliko, jeftinije za x% ljudi lete (mislim zene malo vise
- zlo zlo
#16 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
pa da i nije otrovana hrana, preko puta meca u MO , su najbolje pite i burek u graduomađijaj me wrote:*ebo me dan kad sam ušao u ovaj naš mekdonalds. Nikakva ponuda, bolje za te pare 10-tka s lukom u pola lepine. Bar znaš šta jedeš a ne ko ono u Mostaru kad su nudili pokvarenu hranu. Strani mekdonaldsi su puno bolji zato me čudi kako mcd ne provjerava kome daje licencu.
Haj zdra'o.
By omađijaj me®
- Edin H.
#17 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Jesu li te to ponukale Delije sa onim transparentom na tekmi u Zagrebu McDonalds 300km i strijelicom?jeza u ledja wrote:Zadnji put sam jeo u Mekdonaldsu u Beogradu 89e. Bilo je super.
- izgrebano
#18 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Tako to ide. Marketing je prevara i to je to. Imaju već svaki dan neki veliki popusti do 12 na menije. Neko se reklamira tako što samo izleti reklama i piše i kaže "Audi", a neko u tu reklamu ugura i neke druge stvari kao što evo oni sad guraju lafo sniženje.uglavnomja wrote:uobicajeni marketingizgrebano wrote:Biće da su oni dobro ovo sabrali, a pokretač teme nije. Ne piše nigdje u odnosu na menije, nego se podrazumjeva da se odnosi na cijenu jedno+drugo+treće.
Dakle ne lažu, nešto malo manipulišu ali je to ok.![]()
(malo off, nije mcd )
ili napisu snizenje do 70%, a to "do" je velicine 0,000001 nanometara , pa je vecina stvari snizena op 10, 20 %, a samo neka grozota koju niko ni dzaba nece bude 70%![]()
ili ide snizenje na cijenu koja je bila u udarnom sezonskom terminu, a cijena se snizavala 3-4 puta od tada, pa ispadne ista cijena kao i prije zadnjeg snizenja. ali psihologija prodaje je cudo, kad covjek vidi ono SALE super prilika, sezonska rasprodaja, samo toliko, jeftinije za x% ljudi lete (mislim zene malo vise)
-
Keiko
#19 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
U nasoj kuci je prijetnja - ako ne budes slusao, vecera ti je iz McDonalds-a! 
- izgrebano
#20 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Sve si nam rekla o vama...irishgirl wrote:U nasoj kuci je prijetnja - ako ne budes slusao, vecera ti je iz McDonalds-a!
-
nemampojmakad
#21 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
da je halal meso ne bi bila "prevara"
- drndalo
#22 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Kakve to veze ima ? Da pise da je halal, a da nije, onda bi bila prevara... 
-
FreakyStyley
#23 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Jebo Megdonal's.
Ja jos nisam jeo tamo. Ne sto necu iz nekih principa, nego sto znam da ima bolje a jeftinije.
Ja jos nisam jeo tamo. Ne sto necu iz nekih principa, nego sto znam da ima bolje a jeftinije.
- Mate Simmons
#24 Re: AW: PREVARA U M'CDONALDSU
I višeFreakyStyley wrote:Jebo Megdonal's.
-
dječak sa šibicama
#25 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Opet prica kako niko ne ide
a u McD ne mozes mjesto naci
Ja bio jednom, dole kod Avaza, i nikad vise. Ne sto glumatam patriotu koji se obzderava cevapima, vec sto je fransiza prodata gusinje transu a oni su za ugostiteljstva stvoreni ko i za svemirskog programa.
Ja bio jednom, dole kod Avaza, i nikad vise. Ne sto glumatam patriotu koji se obzderava cevapima, vec sto je fransiza prodata gusinje transu a oni su za ugostiteljstva stvoreni ko i za svemirskog programa.