Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Alfons Kauders

#51 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Alfons Kauders »

Šveđanin wrote:Pazite, nešto mu je uradio sigurno. Jer da neko 4 godine ide i kroz srednju tiho i mirno bez sukoba a vjerujem da je bilo još nepravde i da odjednom tako krvnički prsne.

Jel ovo normalno? Nije, ali opet ima ovde svega, ne možete gledati na ovo on je psiho i slučaj riješen, ja mislim da je ovo malo šire.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
po svemu sudeci jedino sto je profa pogresno uradio je sto nije prijavio cudno ponasanje svog ucenika nadleznim organima, jer je lik ocito zreo za lijecenje...

koliko nam takvih manijaka prodje skolu, pa i fakultet... tice znaju... pa onda paf samo jednog dana nicim izazvan zgazi kolegu na poslu jer mu je zaboravio reci dobar dan ili siluje zensku jer ga podsjeca na neku malu koja mu nije dala prije 20 godina...

fino brate ludara, zakljucat, nakljukat lijekovima i kraj price
Mali_Vuk

#52 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Mali_Vuk »

Alfons Kauders wrote:
fino brate ludara, zakljucat, nakljukat lijekovima i kraj price
:D :D :thumbup:
ExNihilo

#53 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by ExNihilo »

It_is_a_Leclerc wrote:Dobije kaznu što neće završiti srednju školu, radit će ko konobar, neosiguran i za 400 maraka od čega će 200 trošiti na kladionicu. Onda će otići raditi u Sloveniju na građevinu, isto neosiguran, skakati po skelama, u Bosnu će dolaziti za Bajram, da čuje Selmu Bajrami na jezeru "Modrac" i sličnim obitavalištima... Uglavnom, lijepo se udesio.
Mrsko bilo pročitati uvodni post, aa?
Sanchez22

#54 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Sanchez22 »

Tako i mene poslovodja nervira,neka promijenicu ja firmu :lol: :lol:
ExNihilo

#55 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by ExNihilo »

Pismonosa wrote:I da se razumijemo - u tom odnosu je daleko više loših/neodgojenih/razamženih učenika nego loših profesora. Amin.
A, da nije možda jer broj učenika eksponencijalno premašuje broj profesora?
Alfons Kauders

#56 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Alfons Kauders »

Sanchez22 wrote:Tako i mene poslovodja nervira,neka promijenicu ja firmu :lol: :lol:
mene nervira belgija... ne znam zasto... ne znam ni koliko ih je... al ima da ih sve prebijem :D
Havatar

#57 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Havatar »

Alfons Kauders wrote:
Sanchez22 wrote:Tako i mene poslovodja nervira,neka promijenicu ja firmu :lol: :lol:
mene nervira belgija... ne znam zasto... ne znam ni koliko ih je... al ima da ih sve prebijem :D
Ih ti ides samo na slabije , sto ne krenes na Sloveniju :mrgreen:
madridist

#58 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by madridist »

Najbolja bi mu kazna uz Alfonsovu bila i da mora profu obeštetit s jedno 50000km,to bi poslalo jaču poruku budućim siledžijama nego 10 godina zatvora.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#59 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Jimmy McNulty »

Mah, ko zna šta je sve tu bilo, uvodni post ništa ne govori o odnosu učenika i profesora tako da je teško zakjučiti ko je upravu, a ko nije. Mislim da nije nemoguće da je profa baš dobre batine zasluzio, ali sve i da jest tako se ne rješavaju problemi.

Ja sam imao isti slučaj u srednjoj. Profesorica bosanskog jezika mi je bila neka bula iz nekog sela koje nije ni blizu grada u kojem živim i pošto sam išao u gimnaziju imao sam pravo dobrih drugova u razredu koji su bili žešće budaletine ali izrazito inteligentni i oni su tu ženu pričom ubijali. Ja nikada nisam bio jedan od tih, nego sam se drž'o po strani i kada je ona shvatila da sam ja jedini miran i tih počela je na meni svoje komplekse rješavat. Odgovarao sam svaku lektiru, svaki čas sam bio pitan, stalno je pokušavala da mi sroza samopouzdanje i da mi šukne, a ja fin kakav jesam sve sam to nekako podnosio dok jedan čas nisam načisto popizdio. Bio sam nešto ljut i toalno syeban i bio je čas ispitivanja, kontam imam makar 5-6 ocjena više nego svi jer uvijek odgovaram, nece me danas. nisam kako treba ni završio s mišlju ona mene proziva i hinski se smije i govori mi: Hajde ustani, nisi dugo odgovarao.

Dalje se ne sjećam šta se događalo ali rekli su mi da sam joj yebo i mater i SDA koji ju je zaposlio i boga i allaha i džamiju i jezik i da sam je gađao torbom punom knjiga. :lol: To sve pred sami kraj četvrtog razreda, jedva sam se izvukao da me ne izbace iz škole. Tako da, ako je ovaj momak prozivio upola sranja od svog profesora ko što sam ja, podržavam ga. :thumbup:
Bambi_na_kofeinu

#60 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Da pogodim, starcima si bio na ponos i diku?
Neće tebe niko zajebavat i tako to.
Ona našla, seljančura neka, tebe da...ispituje...lektiru...na...času...bosanskog. Traumica.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#61 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by mk ultra »

Ima jedan asistent na ETF.u.... :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#62 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Jimmy McNulty »

Bambi_na_kofeinu wrote:Da pogodim, starcima si bio na ponos i diku?
Neće tebe niko zajebavat i tako to.
Ona našla, seljančura neka, tebe da...ispituje...lektiru...na...času...bosanskog. Traumica.
:thumbup:
Alfons Kauders

#63 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ih ti ides samo na slabije , sto ne krenes na Sloveniju :mrgreen:
dje cu bolan na slovence... svaki drugi nas cojk :D
ExNihilo

#64 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by ExNihilo »

Jimmy McNulty wrote:Mah, ko zna šta je sve tu bilo, uvodni post ništa ne govori o odnosu učenika i profesora tako da je teško zakjučiti ko je upravu, a ko nije. Mislim da nije nemoguće da je profa baš dobre batine zasluzio, ali sve i da jest tako se ne rješavaju problemi.

Ja sam imao isti slučaj u srednjoj. Profesorica bosanskog jezika mi je bila neka bula iz nekog sela koje nije ni blizu grada u kojem živim i pošto sam išao u gimnaziju imao sam pravo dobrih drugova u razredu koji su bili žešće budaletine ali izrazito inteligentni i oni su tu ženu pričom ubijali. Ja nikada nisam bio jedan od tih, nego sam se drž'o po strani i kada je ona shvatila da sam ja jedini miran i tih počela je na meni svoje komplekse rješavat. Odgovarao sam svaku lektiru, svaki čas sam bio pitan, stalno je pokušavala da mi sroza samopouzdanje i da mi šukne, a ja fin kakav jesam sve sam to nekako podnosio dok jedan čas nisam načisto popizdio. Bio sam nešto ljut i toalno syeban i bio je čas ispitivanja, kontam imam makar 5-6 ocjena više nego svi jer uvijek odgovaram, nece me danas. nisam kako treba ni završio s mišlju ona mene proziva i hinski se smije i govori mi: Hajde ustani, nisi dugo odgovarao.

Dalje se ne sjećam šta se događalo ali rekli su mi da sam joj yebo i mater i SDA koji ju je zaposlio i boga i allaha i džamiju i jezik i da sam je gađao torbom punom knjiga. :lol: To sve pred sami kraj četvrtog razreda, jedva sam se izvukao da me ne izbace iz škole. Tako da, ako je ovaj momak prozivio upola sranja od svog profesora ko što sam ja, podržavam ga. :thumbup:
Mislim da je boldano ključna informacija. :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#65 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by hrasno38 »

Alfons Kauders wrote:
Radamel Falcao wrote:Sve je kriv bolesni obrazovni sistem.
ne ne

krivi su roditelji... pun mi je kurac tog pravdanja, za sve kriv sistem... pa jebem mu mater ima li iko u ovoj drzavi da preuzme odgovornost za bilo sta? vazda kriv sistem il neki kurac

svi smo mi imali supke profesore, pa se nisu mlatili... jer se znalo da bi to bila ogromna bruka... i jer bi milicija ubila boga u tebi

danas djeca rade sta hoce i vazda kriv sistem... bilo da tuku ljude, kratu, siluju ili pale predsjednistvo... jebem ja to, dje nestade licna odgovornost
ma da ti kazem iskreno nismo ih mlatili ali neki ne da su zasluzili nego su zasluzili da ih lagano svaki dan isamara za svaki slucaj. Ima toliko izivljavanja od strane profesora da je to puno puno bolesnije nego kad uzmes ovako fino kad zavrsis i naplatis svoje dugove. Zar nije bolesno kad ti kaze profesor Bog zna za 5, ja za 4 a vama sta ostane, ili od 100 poena 90 je petica ali je 50 dvojka, ili od tri zadataka 1m5 uradjenih je dvojka, ili 70% generacije iz predmeta na kontrolnom dobije jedan a profesor to hladno upise u dnevnik pod razlicitim datumima i ne pocese se po guzici da li mozda ima i njegove greske u svemu tome, ili ma hiljadu i jedan ima razlog da ucenik pukne kao i obratno ali nastavnici i profesori u rukama imaju ocjene a ucenici nemaju nista osim bijesa.
A da se prijatelju malo ne upistas koliko ima skola krivice za takvo ponasanje danasnje omladine. Pa skola je postala pravo muciliste za ucenike a ne mjesto gdje bi oni trebali da idu trcecim korakom. pa u jednoj srednjoj za tri godine nisu imali ni jednu domacu lektiru osim Zelenog Busenja ali zato Iranske, Perzijske, Indijske, Ruske preko glave. Djeca koja sada spremaju externu maturu hoce da se ubiju koliko gradiva moraju da spreme.
Dakle sve ima za i protiv mada naravno nism nikada niti cu biti pobornik huliganstva bilo kojeg tipa ali covjek jednostavno ponekad pukne i smraci mu se pred ocima.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#66 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Jimmy McNulty »

ExNihilo wrote:
Naravno da nije, samo sam ispričao svoj slučaj. Moja reakcija apsolutno nije bila primjerena i ja sam toga svjestan ali mjeseci skakanja po mojim živcima od te osobe su me čak dovele do toga da mrzim sve što ima veze sa njom pa tako i prokletu maramu...i dan danas smatram da nije uredu da je na meni nešto trenirala kada drugim momcima nije smjela ništa, je li po tebu uredu da ja imam preko 10 ocjena iz jednog predmeta i da stalno odgovaram, po nekoliko časova za jednu ocjenu, dok drugi imaju 3-4 ocjene jer ih ne smije ni prozvat. Naravno da će svakome prije ili kasnije puknuti film i da će reći i što treba i što ne treba.
Alfons Kauders

#67 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne ne

krivi su roditelji... pun mi je kurac tog pravdanja, za sve kriv sistem... pa jebem mu mater ima li iko u ovoj drzavi da preuzme odgovornost za bilo sta? vazda kriv sistem il neki kurac

svi smo mi imali supke profesore, pa se nisu mlatili... jer se znalo da bi to bila ogromna bruka... i jer bi milicija ubila boga u tebi

danas djeca rade sta hoce i vazda kriv sistem... bilo da tuku ljude, kratu, siluju ili pale predsjednistvo... jebem ja to, dje nestade licna odgovornost
ma da ti kazem iskreno nismo ih mlatili ali neki ne da su zasluzili nego su zasluzili da ih lagano svaki dan isamara za svaki slucaj. Ima toliko izivljavanja od strane profesora da je to puno puno bolesnije nego kad uzmes ovako fino kad zavrsis i naplatis svoje dugove. Zar nije bolesno kad ti kaze profesor Bog zna za 5, ja za 4 a vama sta ostane, ili od 100 poena 90 je petica ali je 50 dvojka, ili od tri zadataka 1m5 uradjenih je dvojka, ili 70% generacije iz predmeta na kontrolnom dobije jedan a profesor to hladno upise u dnevnik pod razlicitim datumima i ne pocese se po guzici da li mozda ima i njegove greske u svemu tome, ili ma hiljadu i jedan ima razlog da ucenik pukne kao i obratno ali nastavnici i profesori u rukama imaju ocjene a ucenici nemaju nista osim bijesa.
A da se prijatelju malo ne upistas koliko ima skola krivice za takvo ponasanje danasnje omladine. Pa skola je postala pravo muciliste za ucenike a ne mjesto gdje bi oni trebali da idu trcecim korakom. pa u jednoj srednjoj za tri godine nisu imali ni jednu domacu lektiru osim Zelenog Busenja ali zato Iranske, Perzijske, Indijske, Ruske preko glave. Djeca koja sada spremaju externu maturu hoce da se ubiju koliko gradiva moraju da spreme.
Dakle sve ima za i protiv mada naravno nism nikada niti cu biti pobornik huliganstva bilo kojeg tipa ali covjek jednostavno ponekad pukne i smraci mu se pred ocima.
pazi drug, ne kazem ja da su profesori zlatni... daleko od toga... ali sad kad pogledas s distance skontas koliko je to nebitno bilo zajebavanje... smijesno nebitno... ja sam u srednjoj bio krs ucenik, u razredu s najgorim vladanjem u skoli... i sad kad pogledam svi su super prosli - od 30tak ljudi mislim da je svega dvoje bez posla, nesto malo vise bez fakulteta

sad kad pogledam mogu razvrstati manje vise sve profesore na sljedece grupe... zajebane kod kojih moras naucit (a naucist)... lezerne kod kojih se svako provuce (a ne naucis nista)... lezerne koji dijele ocjene gledajuci ostale (mrsko im)... zajebane na ocjenama koji ne znaju prenositi znanje, ili nece... najgori su mi oni kod kojih nista ne naucis i oni koji ne znaju svoj posao pa se onda cude sto je 70% razreda dobilo keca...

meni je prva ocjena u skoli bio as... sjecam se ko juce da je bilo... kontrolni covjek dao, mislim da samo 5-6 nije dobilo jedan... ali - lik bio stari profesor, zajeban, strog, znao sta radi... i na kraju razreda sam imao 4 kod njega... poslije je predmet preuzela tuka koja je bila zajebana na ocjenama, ali je bila kita od pedagoga i pao sam na polugodistu (ponajprije zato jer mi se zgadilo pa nisam ni ucio, vidio sam da se zena okomila na nas par)... i jednom se posvadjam s njom, pocnem podjebavat, a sve kulturno, kako je do nje, kako svi imamo gori prosjek nego kod proslog profesora koji je bio na zajebanom glasu - i gle cuda, pocne me zena fakat cijenit, pomagat i opet se vratim na 4...

skole jesu u kurcu... ali i roditelji se tu malo pitaju... ja da cujem da mi dijete tri godine nije imalo lektiru kako treba, ili da neko ne radi svoj posao - ja bi mu jebo mater, ne bi moralo dijete... ima nacina, pitaju se i roditelji... ima i ludjaka i ludjakinja koji su u skole dosli tice znaju kako (mogu mislit kako je tek sad)... ali jebem mu misha pa sta je s roditelja?
ExNihilo

#68 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by ExNihilo »

Jimmy McNulty wrote:
ExNihilo wrote:
Naravno da nije, samo sam ispričao svoj slučaj. Moja reakcija apsolutno nije bila primjerena i ja sam toga svjestan ali mjeseci skakanja po mojim živcima od te osobe su me čak dovele do toga da mrzim sve što ima veze sa njom pa tako i prokletu maramu...i dan danas smatram da nije uredu da je na meni nešto trenirala kada drugim momcima nije smjela ništa, je li po tebu uredu da ja imam preko 10 ocjena iz jednog predmeta i da stalno odgovaram, po nekoliko časova za jednu ocjenu, dok drugi imaju 3-4 ocjene jer ih ne smije ni prozvat. Naravno da će svakome prije ili kasnije puknuti film i da će reći i što treba i što ne treba.
Šta da ti kažem, kralju. Imao sam i ja profesoricu koja me svaki čas prozivala i drkala. Doslovno je i danas sanjam i budim se u znoju - dakle, doživotne traume. Jesam poželio da je zgromim? Jesam. I danas poželim. Ali, jebiga, život nije Kill Bill i ti ožiljci nepravde su ništa naspram onoga što nas većinu čeka u životu...

S druge strane, ne mogu da se otmem dojmu da većina ovih koji se zgražavaju na temi, kada bi posjedovali hipotetičku mogućnost da naude onome ko im učini nepravdu, bez da konsekventno snose posljedice, učinili bi to bez imalo razmišljanja i nestalo bi njihove "civiliziranosti". Drugim riječima, ne stoji moral između njih i neciviliziranog čina, već strah od posljedica, a to nisu sinonimi.
lajkujMe

#69 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by lajkujMe »

Taj mali je psihopata eto sta, niko normalan nece zapamtiti 2 iz predmeta nakon 2 godine :roll:

Od drzave mozda ne dobije mnogo kazne, ali sam profesor ga mozda tuzi i bukvalno mu ko pijavica zivot uzme. Na zapadu to ispadne 100.000 km ili vise nadoknade stete pa se ti bij.
loool

#70 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by loool »

ConfirmMe wrote:
Povratak.. momak sutradan opet isti. Opet miran, tih, kulturan, sa manirima i sve to.. STA RECI? Kakvu ce kaznu dobiti, sta reci na ovo?
seljacina
McMoy

#71 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by McMoy »

ConfirmMe wrote:Slusam danas u domu pricu, govori momak iz Zenice, slucaj iz njegove sire porodice:

Momak isao kroz srednju, uvijek bila 5, ali nikad cista, vec uvijek 4.5, na crti, malo na guranje, malo na moljenje..
Profesor mu dao 2, ovaj kaze da je zasluzio 4.. svi ostali kazu da je zasluzio 4. On sa tom 2 nista nije pokvario, ionako nije bio bas dobar iz tog predmeta.
To je bilo u 3 razredu. Sve do kraja 4 prosle godine, on je u sebi trpio tu nepravdu kako on kaze i smisljao sta ce uraditi..
Dosao 4, zavrsio sa srednjom, ocjene podjeljenje, on otisao u SA na faks.. u medjuvremenu se skoro vratio u ZE, nasao se u drustvu profesora navece ispred jednog kafica, kazu momak puko, izlapio cim ga je vidio.
Profesor ima mozda 40 godina, bio sa zenom. On mu prisao i otvoreno rekao:
"Ti mene nerviras, mozda se ja i varam, ali zauvijek cu pamtiti kako si me ostetio, bla bla.. mozda cu pogrijesiti, mozda ce me kazniti, ali imam zelju da te udaram do krvi" Dakle momak prsao kad ga je vidio.On skocio na profesora, njegov drug odvojio profesorovu zenu i ovaj udri udri udri, raskrvario covjeka.. Profesor mu par puta uzvratio, ali ovaj bivsi ucenik bio jaci.Na kraju momak ustade, vec se skupila masa naroda i on rece kako mu je ovo jedan od najsrecnijih dana u zivotu, bla bla, jer je konacno prebio covjeka koji ga je toliko dugo nervirao. zena place, sta ce ne zna sta da radi. profesor cuti u slusa.

U to vrijeme dodje policija, momak se sam prijavi, odmah priznao sta je uradio i ovo rece:
"Priznajem da sam ga pretukao i mislim da sam ga pogrijesio. NISAM GA TREBAO UDARATI PO REBRIMA, TREBAO SAM ODMAH U GLAVU".

Pricaju da je taj momak do tada bio totalno miran momcic, tih, nikad nikakvih problema.
Oba roditelja zaposlena, on iz fine kuce, oba roditelja visoko obrazovana..

Povratak.. momak sutradan opet isti. Opet miran, tih, kulturan, sa manirima i sve to.. STA RECI? Kakvu ce kaznu dobiti, sta reci na ovo?

Što bi rekao S. Frojd: "lud frajer k'o struja, ocam'!"
KnuckleHead

#72 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by KnuckleHead »

Razumijem momka u potpunosti, papanski je jedino sto ga je mlavio pred zenom, to je bas sosonski al mogu razumjet lika i tu vrstu bjesa zbog nepravde.
Meni se desilo u trecem razredu osnovne, u sred Zenice, prvi maj skola, Crkvice, Ljilja Gril ja mislim da se zvala cetnikusa. Kako me samo maltretirala zena u pm, sveske kroz prozor bacala, izivljavala se na meni, tukla, bas bas mrznja ona bolesna, treci razred osnovne jbte.
Jos mi znala majku kao bile su ok, dok pred kraj treceg razreda ne zovnu majku i otvoreno joj rece, il ispisi malog iz skole i prebaci ga u drugu il cu ga oborit na godinu.
Znaci dno, a prvi i drugi osnovne vrlodobrim prolazio, Dragica legenda bila uciteljica prva dva razreda pa nas onda ovoj Ljilji prebacise, kasnije se saznalo da je ta Ljilja to pocesto radila muslimanima pred rat, etnicki cistila skolu ;)
I kao iscolirali bi je jel, pa kralju da je vidim dje chepiro bi je nogom u labrnju ko mushko iste sekunde pa nek ide sve u pm ;)
mefistofilis

#73 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by mefistofilis »

kad iz bilo kojeg razloga imas potrebu da nameces autoritet nekome onda iza toga moras i stajati. nije njega lik prebio zato sto mu je dao 2 vec iz nekih po meni sasvim drugih razloga.
polozaj i uloga u drustvu ti, po mom misljenju, ne daju nikakav autoritet. ako zelis da budes ALPHA moras stajati iza onoga sto radis i iza onoga sto govoris. ako nemas damu da stanes iza svojih rijeci i djela onda se poklopi i suti. zelim naglasiti da nisam za to da jaci ugnjetavaju slabije na bilo koji nacin ali ako mangupe hoces da dobacujes, da se pravis pametan da nidopostavas druge, bujrum.
Juni

#74 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Juni »

Ova tema dodje ko neki filter da vidiš ko je normalan na ovom forumu, a ko bas ne :run: :run:
Jack Be Nimble

#75 Re: Pretukao profesora - kakvu kaznu dobijas?

Post by Jack Be Nimble »

Ma i mene slali psihijatru ovdje u Americi za vrijeme srednje skole sto sam dva - tri puta tako na silu premlatio pojedince. Bilo vrijeme Columbine pa se ljudi brinuli ako ce iko sa kalasnjikovom doci u skolu onda cu ja kao jedini Rus u skoli to odraditi :).

Psihijatar me skontao nakon prve sedmice i rekao dozivljaji rata, osjecaj da je drzavljanin druge klase, dolazi iz trece zemlje sve ga to pomalo tisti. Nemoj ga gledati poprijeko, daj mu pozitive/podrske i kada se navikne na novi sistem bice dobar.

Prije nego se kazna odluci poslati ga psihijatru.
Post Reply