hrasno38 wrote:Alfons Kauders wrote:
ne ne
krivi su roditelji... pun mi je kurac tog pravdanja, za sve kriv sistem... pa jebem mu mater ima li iko u ovoj drzavi da preuzme odgovornost za bilo sta? vazda kriv sistem il neki kurac
svi smo mi imali supke profesore, pa se nisu mlatili... jer se znalo da bi to bila ogromna bruka... i jer bi milicija ubila boga u tebi
danas djeca rade sta hoce i vazda kriv sistem... bilo da tuku ljude, kratu, siluju ili pale predsjednistvo... jebem ja to, dje nestade licna odgovornost
ma da ti kazem iskreno nismo ih mlatili ali neki ne da su zasluzili nego su zasluzili da ih lagano svaki dan isamara za svaki slucaj. Ima toliko izivljavanja od strane profesora da je to puno puno bolesnije nego kad uzmes ovako fino kad zavrsis i naplatis svoje dugove. Zar nije bolesno kad ti kaze profesor Bog zna za 5, ja za 4 a vama sta ostane, ili od 100 poena 90 je petica ali je 50 dvojka, ili od tri zadataka 1m5 uradjenih je dvojka, ili 70% generacije iz predmeta na kontrolnom dobije jedan a profesor to hladno upise u dnevnik pod razlicitim datumima i ne pocese se po guzici da li mozda ima i njegove greske u svemu tome, ili ma hiljadu i jedan ima razlog da ucenik pukne kao i obratno ali nastavnici i profesori u rukama imaju ocjene a ucenici nemaju nista osim bijesa.
A da se prijatelju malo ne upistas koliko ima skola krivice za takvo ponasanje danasnje omladine. Pa skola je postala pravo muciliste za ucenike a ne mjesto gdje bi oni trebali da idu trcecim korakom. pa u jednoj srednjoj za tri godine nisu imali ni jednu domacu lektiru osim Zelenog Busenja ali zato Iranske, Perzijske, Indijske, Ruske preko glave. Djeca koja sada spremaju externu maturu hoce da se ubiju koliko gradiva moraju da spreme.
Dakle sve ima za i protiv mada naravno nism nikada niti cu biti pobornik huliganstva bilo kojeg tipa ali covjek jednostavno ponekad pukne i smraci mu se pred ocima.
pazi drug, ne kazem ja da su profesori zlatni... daleko od toga... ali sad kad pogledas s distance skontas koliko je to nebitno bilo zajebavanje... smijesno nebitno... ja sam u srednjoj bio krs ucenik, u razredu s najgorim vladanjem u skoli... i sad kad pogledam svi su super prosli - od 30tak ljudi mislim da je svega dvoje bez posla, nesto malo vise bez fakulteta
sad kad pogledam mogu razvrstati manje vise sve profesore na sljedece grupe... zajebane kod kojih moras naucit (a naucist)... lezerne kod kojih se svako provuce (a ne naucis nista)... lezerne koji dijele ocjene gledajuci ostale (mrsko im)... zajebane na ocjenama koji ne znaju prenositi znanje, ili nece... najgori su mi oni kod kojih nista ne naucis i oni koji ne znaju svoj posao pa se onda cude sto je 70% razreda dobilo keca...
meni je prva ocjena u skoli bio as... sjecam se ko juce da je bilo... kontrolni covjek dao, mislim da samo 5-6 nije dobilo jedan... ali - lik bio stari profesor, zajeban, strog, znao sta radi... i na kraju razreda sam imao 4 kod njega... poslije je predmet preuzela tuka koja je bila zajebana na ocjenama, ali je bila kita od pedagoga i pao sam na polugodistu (ponajprije zato jer mi se zgadilo pa nisam ni ucio, vidio sam da se zena okomila na nas par)... i jednom se posvadjam s njom, pocnem podjebavat, a sve kulturno, kako je do nje, kako svi imamo gori prosjek nego kod proslog profesora koji je bio na zajebanom glasu - i gle cuda, pocne me zena fakat cijenit, pomagat i opet se vratim na 4...
skole jesu u kurcu... ali i roditelji se tu malo pitaju... ja da cujem da mi dijete tri godine nije imalo lektiru kako treba, ili da neko ne radi svoj posao - ja bi mu jebo mater, ne bi moralo dijete... ima nacina, pitaju se i roditelji... ima i ludjaka i ludjakinja koji su u skole dosli tice znaju kako (mogu mislit kako je tek sad)... ali jebem mu misha pa sta je s roditelja?